Не е свързано с котките, но да го кажа тук - познавам двама души с уран в 6-ти дом и двамата са хапани от куче.
Много странно, като се замислих и синът ми е с Уран в 6-дом и като малък
е хапан от куче.....как си го обясняваш ?
Има ли някой с Уран в 6-дом , който има куче или друга животинка в къщи ?
( може би екзотична ? )
А наранен ли е Марс в картите или да е в неприятни отношения с господаря на Асц.?
Аз съм със змия и вълк. 
Сатурн и Марс ли ти "завеждат" домашните любимци?
Тъй като темата първоначално беше за привличането и любовта ни към котките и другите живи твари, пък всички се отплеснахме да говорим за домашните любимци, се зачудих дали е легитимен съвсем изборът само на управителя на шести дом по темата. За това какво човек обича и с какво се разбира, не е ли по-подходящо да съдим основно (почти само) по есенциалните характеристики на господаря на Асцендента? Доколкото симпатиите/антипатиите са част от инстиктивно присъщите ни черти, значи, че не са обект на функционални промени, а по-скоро именно на есенциално присъщи на планетите качества. Тогава примерно, господарят на Асц. поставен в определен знак, би трябвало да обича/тачи онова, което се сигнифицира от планетите, имащи достойнство във въпросния знак, и съответно, да не понася и да не се "разбира" с онова, което се обозначава от планетите в заточение и падение там. Освен ако не е в рецепция с тях, както е в моя случай.
Тоест домашните любимци понякога не си ги избираме ние, а ни се налага да живеем с тях поради обективни причини - тогава вероятно връзката на Асц. с У6 е проблематична, но любимите ни представители от фауната са друга работа и тогава основната роля се играе от господаря на Асц. и неговите любови и омрази.
Уран, репликата ти за баща ти и Скорпионите - възможно е и да е така, аз го отдавам донякъде и на Кету на асц. си, но и на изброеното по-горе. От друга страна и управителят на асцендента ми и господарят на хороскопа са в Скорпион+К6 - в Скорпион, +МС в Риби с управител в 8-ми... Много неща се наслагват, за да допринесат за тази своеобразна "сева".
В тази връзка, четох по някой от джьотиш форумите два анекдотични случая за лекуването на лошите планети чрез "сева=служене" на животните. В първия случай имал човек зловреден Кету в първи дом. Но имал и кучета (в джьотиш кучетата са по Кету), две. Проблеми с очите и краката си нямал, а бил в напреднала възраст (Кету в първи може да доведе до ослепяване, Кету в Риби - до окуцяване, и т.н.). Когато поредният възврат на възлите станал точен, починало едното му куче. Малко по-късно и другото. След няколко месеца се изявили изневиделица поражения от хроничен, неоткрит и нелекуван диабет, които били напреднали дотолкова, че загубил последователно голям процент от зрението си на двете очи и се наложила ампутация на единия му крак. Тоест, любимците не ти оттървават кожата, но поемат първи удара, вместо теб.
Втори пример - имал човек много "лош" Сатурн, управител на десети. Но проблеми с кариерата нямал, напротив - от първото му работно място още следвали повишение след повишение и висок обществен статус. Оказало се, че човекът от дете е луд по рибите и имал в дома си няколко огромни аквариума, които сам почиствал и обгрижвал ежедневно. Доброволната "служба" на Сатурн чрез рибите, го спасявала от сатурновите беди в службата му.