Здравей Гост

Индивидуалния и колективния разум

• 103 Отговора
  • 10709 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Индивидуалния и колективния разум
« Отговор #20 -: Октомври 15, 2011, 02:32:09 pm »
 Лидерите си искат средата.
Стив Джобс НЯМАШЕ да бъде Стив Джобс в коя да е друга страна. Той бе възможен единствено в САЩ.
 Какъв "лидер" щеше да бъде Т. Живков в САЩ, но ето, че у нас е възможен.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Октомври 15, 2011, 02:35:45 pm »
Марайке, много ниско ниво на манипулация, бе пиле.Убедена съм, че можеш повече.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #22 -: Октомври 15, 2011, 02:37:55 pm »
От астрологична гледна точка сходящ тригон на Сатурн към Ретрограден Нептун. Имаме акцент към един цикъл на планетите. От друга страна Нептун за последен път е в знака на Уран.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #23 -: Октомври 15, 2011, 02:46:33 pm »
Стив Джобс НЯМАШЕ да бъде Стив Джобс в коя да е друга страна. Той бе възможен единствено в САЩ.

Всяка среда не заслужава ли своя лидер? Ако тръгнем по обратния ред. :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #24 -: Октомври 15, 2011, 02:53:48 pm »
Само 5% от населението могат да играят ролята на водачи, бутачи и тикачи на прогреса и развитието напред, останалите са просто маса.
Същото е като в човешкия организъм - не можеш да искаш всеки орган да изпълнява функцията на мозъка, има мастна тъкан, има пасивни елементи, има мускули, има сухожилия - всички са различни и всички изпълняват различни функции.
Та в човешкия организъм мозъкът ли движи човека оттук до магазина, или петите му, върху които стъпва да стигне дотам.
В смисъл не е точно вярно, че средата си заслужава лидера, това ни се втълпява в главите, за да оневиним лидерите си, които не са станали лидери, защото ни есме ги избрала, а защото са ги поставили там, а сега заблуждават, че от нас са избрани.

Нали Марайке? Тя ги разбира тия неща... ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Октомври 15, 2011, 02:55:59 pm »

Всяка среда не заслужава ли своя лидер? Ако тръгнем по обратния ред. :blink:
Трябва да разграничим среда и конюнктура. :blink:
Средата може да е прогресивна, но конюнктурата- силно репресивна и ретроградна. Конюнктурата може да те хвърли в затвора, че си изразил мнение в среда изповядваща твоите интереси и в полза на примера-прогресивна, което пък мнение застрашава статуквото или конюнктурата.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #26 -: Октомври 15, 2011, 02:59:59 pm »
Средата не създава ли конюктурата? :-\

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Октомври 15, 2011, 03:01:39 pm »

По въпроса с лидерите си мисля , че не индивидуалността , а обслужването на колективния разум излъчва определена индивидуалност в своя полза.

Да, бе! Той човека ако си няма лидерски качества вари го - печи го, все тая.  ;D

Какво разбираш под лидерски качества?

Убедена съм, че разбирам същото, което и ти, Аманда. Ще се изпитваме ли?  ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #28 -: Октомври 15, 2011, 03:04:23 pm »

По въпроса с лидерите си мисля , че не индивидуалността , а обслужването на колективния разум излъчва определена индивидуалност в своя полза.

Да, бе! Той човека ако си няма лидерски качества вари го - печи го, все тая.  ;D

Не съм убедена Стелла ,  ;D ,че аз разбирам същото , което и ти. Това беше повод да задам въпроса .

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Октомври 15, 2011, 03:05:51 pm »
Мислиш ли, че при определена конюнктура имаме еднородна среда? :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Октомври 15, 2011, 03:06:08 pm »

Не съм убедена Стелла ,  ;D ,че аз разбирам същото , което и ти. Това беше повод да задам въпроса .

Кажи ми ти какво разбираш под лидерски качества и аз ще ти кажа дали разбирам същото.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #31 -: Октомври 15, 2011, 03:12:51 pm »
Водач , ръководител. Това разбирам под думичката лидер , Стелла. :blink:

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #32 -: Октомври 15, 2011, 03:13:56 pm »

Не е задължително , но като изискване понякога е наложително.

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Октомври 15, 2011, 03:19:50 pm »

Не е задължително , но като изискване понякога е наложително.
Конюнктурата работи с повелително наклонение, но средата все пак се дефинира в голяма степен от населяващите я индивиди и най-вече от личните им качества, стремления, интереси пък даже пол и възраст.
 Случва се често, среда и конюнктура да не са в синхрон и тогава, както казват марксистите, настъпва революционна ситуация. Естествено, преди това средата трябва да е достигнала определено критично число. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Октомври 15, 2011, 03:22:13 pm »
Марайке, много ниско ниво на манипулация, бе пиле.Убедена съм, че можеш повече.

Що бе Кайли? :rolleyes: На кое викаш манипулация ;D...питам кое от двете знамена да веем.... ;D :P
Само 5% от населението могат да играят ролята на водачи, бутачи и тикачи на прогреса и развитието напред, останалите са просто маса.
Същото е като в човешкия организъм - не можеш да искаш всеки орган да изпълнява функцията на мозъка, има мастна тъкан, има пасивни елементи, има мускули, има сухожилия - всички са различни и всички изпълняват различни функции.
Та в човешкия организъм мозъкът ли движи човека оттук до магазина, или петите му, върху които стъпва да стигне дотам.
В смисъл не е точно вярно, че средата си заслужава лидера, това ни се втълпява в главите, за да оневиним лидерите си, които не са станали лидери, защото ни есме ги избрала, а защото са ги поставили там, а сега заблуждават, че от нас са избрани.
Нали Марайке? Тя ги разбира тия неща... ;)

Нисък процент даваш ;D...повдигни го малко.... ;) :P процента....

Един въпрос извън шегата...Мислиш ли , че безоотговорността е присъща на индивидуалността или на колективизма? Все пак по темата.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Октомври 15, 2011, 03:23:18 pm »

В общия смисъл и аз това разбирам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Октомври 15, 2011, 03:28:17 pm »
Всеки може да бъде лидер на определено ниво. Някои са лидери в семейството, други в кариерата, трети в общността, четвърти управляват нации и народи. Способните да бъдат лидери на световно ниво са твърде малко на брой хора.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #37 -: Октомври 15, 2011, 03:31:07 pm »

В общия смисъл и аз това разбирам.

А , в необщия смисъл? ;D шегувам се. Все пак качествата на лидера са важно нещо за колективния разум.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #38 -: Октомври 15, 2011, 03:41:18 pm »
Всеки може да бъде лидер на определено ниво. Някои са лидери в семейството, други в кариерата, трети в общността, четвърти управляват нации и народи. Способните да бъдат лидери на световно ниво са твърде малко на брой хора.

Лидер в семейството не звучи добре , в кариерата как можем да бъдем лидери? В каква общност? Интересно е да се разгледат всичките позиции на лидерство.

За мен качествата , които следва да има лидера са няколко и са в основата на всеки индивидуален разум:

отговорност
мотивация
емпатия
умение да водиш хората
усет към потребностите
отношение към промените

« Отговор #39 -: Октомври 15, 2011, 03:41:22 pm »

Всеки индивидуален разум става част от колективния и се запазва в енерго-информационното поле на планетата и на колективното несъзнавано. Всеки индивидуален разум влияе върху колективния разум, защото е част от него. Но колективният е по-силен и действа според свои цели, които са по-важни от индивидуалните.

Tова донякъде не е вярно.

Личните планети и Светилата, които имат твърд аспект със Сатурн, особено квадратурите имат щит, защото си поставят стена пред другите. Тази стена ги пази от колективния разум, сблъсък, конфронтация и изважда винаги различни качества, които позволяват на човек след време да бъде впряган за капацитет или уважение в нещо, независимо какво е то :)