Ето прогресия към вчера!
Широка опозиция на затъмнението с прогресивната ти Луна. Тази нова тръпка, за която говориш, да не ти донесе някоя емоционална криза (прогресивна Луна в квадрат с натален Плутон), вътрешни противоречия или емоционална неудовлетвореност (прог. Луна в квадрат с Меркурий). Добре, че транзитният Плутон е вече в разходяща опозиция с наталната ти Луна. Според мен, темите около теб в момента се въртят около силни емоции, силни желания, с които ти е трудно да се справиш. Ти по принцип май си падаш по връзки, изпълнени със силни, крайни, драматични емоции (натален У7 в съвпад с Плутон). Обаче в картата ти има и някои компенсиращи фактори. Първо, прог. Луна е в Стрелец - това е време на оптимизъм, всеки проблем се посреща с усещането, че решение има и ще бъде намерено. Второ и не по-маловажно, транзитен Юпитер (в 5-ти дом) е в тригон с наталното ти Слънце. Имаш възможност да срещнеш любов, която ще те направи щастлива (и физически, и духовно). Ако не това, то поне можеш да откриеш нова реализация за любимите си занимания.
Съвпадът на У7 с Плутон може да привлича в живота ни силни, властни и/или доминиращи партньори, но също така може да ни кара да търсим контрол над партньорите си (макар да предполагам, че това се отняса повече до Плутон в 7-ми дом). Хора с напрегнат аспект Венера/Уран са сякаш неуловими в любовта - днес са с теб, утре може да си им омръзнал. Може би поради тази причина те привличат мъже с този аспект - поради желанието за контрол, което те провокират у теб. Новата ти тръпка, по-специално, има съвпад на Уран с АС-то ти и Венера в 1-вия ти дом. И това ако не е отправено към теб предизвикателство - обуздай ме, хвани ми здраво юздите, защото аз съм див жребец, който препуска на воля (да, помня, че е женен, имам предвид образно)... Обаче и твой Уран е в напрегнат аспект с неговата най-нежна планета - рачешка Луна. Определено не му даваш усещане за стабилност и скука - и ти го предизвикваш здравата, всяко твое действие (Уран ти е У3) може да го усеща като непредсказуемо.