Здравей Гост

Суперсилите

• 58 Отговора
  • 11705 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Суперсилите
« -: Ноември 01, 2011, 04:22:30 pm »
Кой каква супер сила би искал да има?

Да бъдете безсмъртни, да сте невидими, да чувате чужди мисли, да виждате бъдещето, да прескачате през измеренията (знам, че някой във форума го правят  :P :-[ )

Поредният филм по темата - Misfits го пуснаха англичаните и се чудя кога наистина ще почнем да ги правим тези неща.

Аз бих искала да знам бъдещето. Мисля и това е причината да започна толкова сериозно да се занимавам с астрология. 
When One Door Closes Another Door Opens

Re: Суперсилите
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2011, 04:25:17 pm »
Mind control искам аз :D И света е мой, не ми трябва да прескачам в други измерения :D Ще направя това частичка от рая :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2011, 04:27:36 pm »
Знам само какво "суперсила" НЕ бих искала да притежавам - да чувам чужди мисли, боже опази!
Достатъчно ми е и това, което от време на време чета.  :mellow:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Ноември 01, 2011, 04:28:36 pm »
Емпатията също е доста досадна.  :(

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2011, 05:04:44 pm »
Mind control искам аз :D И света е мой, не ми трябва да прескачам в други измерения :D Ще направя това частичка от рая :D

хаха е ти вече искаш контрол :)))) това НЕ МОЖЕ !!! Тогава ще си Господ, бе  :P :rolf:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2011, 05:30:13 pm »
Представи си, че имаш силата да знаеш бъдещето и живееш с нея. Ще ти бъде ли интересно да изживяваш нещо, което знаеш? Все едно да гледаш все филми, които вече си гледала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2011, 05:34:34 pm »
Сега като се замисля или по-скоро ако тръгна да фантазирам, евентуално бих искала да мога да пътувам във времето... Сигурно би било интересно, с чисто изследователска цел. А защо и не да се телепортирам?  ;D  :93:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Ноември 01, 2011, 05:38:29 pm »
Ето ви каталога на Heroes да си избирате от там направо - http://www.fanpop.com/spots/heroes/articles/949/title/list-character-powers, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_characters_in_Heroes. А това e каталогът на супергероите на всички времена - http://heroeswiki.com/Power.

« Отговор #8 -: Ноември 01, 2011, 05:42:51 pm »
Kelvin, мисля, че това за което казваш би имало някъв деструктивен ефект върху личността, която го може. Защото ще знаеш предварително цялата болка и деазнам ...  ще бъдеш лишен от възможността да бъдеш спонтанен, целия живот ще бъде нещо скучно и няма да имаш желание да го живееш.  :P
Anabell ами горе-долу си права за това, което казваш, в някакъв много силен вариант определено е пагубно за света и хората, около човека, който го може, но не го мисля за нещо невъзможно. Примерно Плутон в Трети дом, я някое силно влияние от кариднални знаци могат да го дадат ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН!!!! на едно по-високо ниво на проявление на душата. Да накараш хората сериозно да се замислят над думите ти, повече отколкото ако им ги каже някой друг, не да действат като роботи по тях, мисля че това е възможно за една много извисена душа :)

*

Veselin

« Отговор #9 -: Ноември 01, 2011, 05:51:19 pm »
...
« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 10:15:23 am от Veselin »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2011, 06:06:18 pm »
Ето ви каталога на Heroes да си избирате от там направо - http://www.fanpop.com/spots/heroes/articles/949/title/list-character-powers, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_characters_in_Heroes. А това e каталогът на супергероите на всички времена - http://heroeswiki.com/Power.

хахахах е не вярвах, че има такова нещо  :blink:  :58: Mirabella

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2011, 06:10:50 pm »
Бих искал да пътувам назад във времето, за да мога да изживея пак някои години.

Бих си изживяла отново безгрижните студентски години, но със сегашния акъл, ако обичате.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #12 -: Ноември 01, 2011, 06:31:48 pm »
...
« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 10:15:11 am от Veselin »

« Отговор #13 -: Ноември 01, 2011, 06:48:46 pm »

Доста сериозна заявка, внимавай какво си пожелаваш! ;)
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #14 -: Ноември 01, 2011, 07:21:55 pm »
Тези както ги наричате супер сили за някои биха били проклятие, за други благословия. Да живееш с такава способност не е лесно. Самата аз ставам все по чувствителна към емоции било то човешки или животински. Понякога знам какво си мислят близки за мен хора, виждам мислите им (според това как те мислят с думи, с образи). Чрез хороскопите, които правя често познавам бъдещето на познати и приятели. За да се използват правилно такива способности според мен трябва много дисциплиниран ум, силна воля, непоклатим дух и невероятна уравновесеност. Лично аз бих искала да овладея телекинезата и да мога да пътувам във време-пространството и измеренията.
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #15 -: Ноември 01, 2011, 07:31:44 pm »
BlackBetty, определено си права, че изискват дисциплиниран ум и понякога доста психическо равновесие, за да ги удържиш, да не навредиш на някого, да не си излееш нервите върху него, когато той даже не знае, че е виновен. Казвам го от гледната точка на човек, който от време на време има много силни емпатични пристъпи, а в повечето време усещам "аромата" на емоциите около мен, но това не е толкова натоварващо. Въпроса е, че в много случаи нервната ми система не може да понесе проблемите на всички около мен, които си изплакват душата, защото съм добър слушател. Затова казвам, че е прецакано - да чуваш чужди мисли, да усещаш чужди чувства, просто за мен излишни главоболия. Явно, че могат да се използват за нещо добро, но понякога всички усилия, които си сложил на масата по отношение на това се оказват недостатъчни, за теб остава само болката, яда и нищо повече.  :angry: Защото другите хора не разбират.
Иначе за въздействието върху умовете, мисля че ако го имаше, акцентът щеше да пада върху отговорността. Аз със отговорност нямам проблеми.  :rolleyes: Имам ясна визия какво бих направила, ако го имах.  ;D Но го нямам.  ;D

Иначе не мислите ли, че дори някаква бегла склонност към такива неща трябва да е указана в наталната карта? Според мен човек не става емпатик, примерно, само с усилия и не овладява астралните пътувания, отново, само с усилия, би трябвало да има индикатори в наталната карта.  :-\

« Отговор #16 -: Ноември 01, 2011, 08:28:21 pm »
Принципно в натала има такива индикации, аз моя го разглеждах наскоро.

Относно чуждите емоции, след доста време се научих да слагам бариера, усещам ако някой има нужда, но не се натискам да помагам. Правя каквото мога, но не може да се меся в живота на хората. Това те да се оправят зависи от тях в огромна степен. Не знам дали знаеш, но дори когато помагаме на някого трупаме карма, защото според мен тя е последствието от нашето действие или бездействие. Аз често се усамотявам, така държа "батериите" си силно заредени  :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2011, 08:34:08 pm »
Намирам за по-важно да имаме пълен control върху собствения си mind, а само това може да е работа за цял живот, че и още. Когато всеки лека-полека тръгне натам, едва ли ще има нужда от mind control в популярния смисъл. Така че бих поставил акцента навътре: Най-прекият начин да достигнеш до другия е не да тръгнеш към другия, а към себе си, колкото и парадоксално да звучи. Тези, които са го направили и са стигнали до себе си, са стигнали всъщност до източника си, а така и до другия, възприеман като такъв преди това. Започвайки от контрола на собствения си ум и разширявайки съзнанието си, мисля, че жаждата им за всякакви суперсили престава, възприемайки ги като лъскави играчки от постановката на Майя. Суперсилите са по-скоро примамливи хапки за егото.

« Отговор #18 -: Ноември 01, 2011, 08:39:12 pm »
Намирам за по-важно да имаме пълен control върху собствения си mind, а само това може да е работа за цял живот, че и още. Когато всеки лека-полека тръгне натам, едва ли ще има нужда от mind control в популярния смисъл. Така че бих поставил акцента навътре: Най-прекият начин да достигнеш до другия е не да тръгнеш към другия, а към себе си, колкото и парадоксално да звучи. Тези, които са го направили и са стигнали до себе си, са стигнали всъщност до източника си, а така и до другия, възприеман като такъв преди това. Започвайки от контрола на собствения си ум и разширявайки съзнанието си, мисля, че жаждата им за всякакви суперсили престава, възприемайки ги като лъскави играчки от постановката на Майя. Суперсилите са по-скоро примамливи хапки за егото.

Така е, много си прав!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2011, 08:41:16 pm »
Суперсилите са по-скоро примамливи хапки за егото.

Или по-скоро интересна занимавка за убиване на времето в скучното 3Д...  :97:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/