Здравей Гост

Женкарите!

• 108 Отговора
  • 14444 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Женкарите!
« Отговор #40 -: Ноември 11, 2011, 09:53:47 pm »
На тия дето много им шари погледа - акцентиран 9 дом.

А може би 7ми?

Защо 7ми? Седми не се свързва с гледането /съзнателното/.

*

Divna

• 2478
« Отговор #41 -: Ноември 11, 2011, 09:55:33 pm »
Аз си мисля, че "най-игривите" са тия, с акцентиран 5ти дом. На тия дето много им шари погледа - акцентиран 9 дом. Приказливите, тия дето могат да омайват лесно - акцентиран 3 дом. Това като за начало. За мен лично най-неморалните са с Юпитер (силно наранен) в 5ти дом.

я, материал за моята скорошна тема (нищо че изначалният и смисъл беше друг)
една Венера в Телец и Сатурн съвпад Марс и каруцата обръща посоката, ахах... и Юпитер в падение :P

Тук фиксирам неморални в любовно отношение (наранен Юпитер в 5ти дом).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Ноември 11, 2011, 10:00:41 pm »

А може би 7ми?

Ако имаш предвид "гледане" като зрителна способност, функция на очите, то е по 2 дом.
Седми дом описва това, което попада в полезрението ни и което искаме да опознаем чрез непосредствено взаимодействие.

Индийците са на мнение, че е най-добре да няма никаква планета в 7 дом, дори Венера тук не винаги действа благоприятно в отношенията.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #43 -: Ноември 11, 2011, 10:31:59 pm »

А може би 7ми?

Ако имаш предвид "гледане" като зрителна способност, функция на очите, то е по 2 дом.
Седми дом описва това, което попада в полезрението ни и което искаме да опознаем чрез непосредствено взаимодействие.

Индийците са на мнение, че е най-добре да няма никаква планета в 7 дом, дори Венера тук не винаги действа благоприятно в отношенията.

Имах предвид виждането при което се включва съзнанието, а не просто очите, като зрителен орган. Оста 3/9 се свързва и с виждането: несъзнателно (3ти дом) и съзнателно (9ти дом).

Иначе съм абсолютно съгласна с теб по отношение на планети в 7ми дом. Според мен трябва винаги да се внимава с натоварен (независимо кой) дом. Там акцента по отношение на дома може да е понякога доста негативен. Твърде много енергия, в който и да е дом може да изиграе лоша шега при негативно активиране на стелиума от тежък транзит.

« Отговор #44 -: Ноември 12, 2011, 07:59:44 am »
Аз си мисля, че "най-игривите" са тия, с акцентиран 5ти дом. На тия дето много им шари погледа - акцентиран 9 дом. Приказливите, тия дето могат да омайват лесно - акцентиран 3 дом. Това като за начало. За мен лично най-неморалните са с Юпитер (силно наранен) в 5ти дом.

я, материал за моята скорошна тема (нищо че изначалният и смисъл беше друг)
една Венера в Телец и Сатурн съвпад Марс и каруцата обръща посоката, ахах... и Юпитер в падение :P

Дивна, направо ме уби с тази констатация  за Юпитера, за наранен води ли се Юпитер в Риби, 5 дом, сключва един единствен квадрат с Уран, май да, но неморална...хич не съм, не че се хавля, но мисля, че съм точно на другия полюс на нещата, но това може и да се дължи на секстила на Плутон с Нептун (поне веднъж така ми казаха)

Тук фиксирам неморални в любовно отношение (наранен Юпитер в 5ти дом).
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #45 -: Ноември 12, 2011, 09:27:46 am »
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 09:39:55 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #46 -: Ноември 12, 2011, 11:02:21 am »
http://astrogalaxy.info/astrology-sex-love/

http://astrogalaxy.info/venus/

;D каквато и да е връзка на Венера и Нептун в мъжка карта дават съзнателен или несъзнателен стремеж да бъдат с жени, които ще ги отдалечават от съвременната общоприета "реалност".

Обичат музика и ако може партньорката им да "създава" друг свят, в който те са центъра, тогава връзката е изключително стабилна. Имала съм 3 връзки с такива мъже, като едната беше и все още е само приятелство, но заедно ходим на театър, винаги си подаряваме музика за рождените дни, до 5 сутринта сме си говорили за филми и тн. Тази връзка мисля вече има над 8 години история, другите две стигнаха до предложения за брак и ги прекъснахме. Едната продължи като приятелство.

Иначе са "женкари", понеже са им интересни всички жени, във всяка могат да намерят нещо и най-вече нямат никакви морални скрупули да изневеряват. По точно имат усещането, че ако си привлечен към някой, трябва да си следваш усещанията. Нещо, за което и аз съм напълно съгласна, с моите силни Риби в натал.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Ноември 12, 2011, 11:36:27 am »

Имах предвид виждането при което се включва съзнанието, а не просто очите, като зрителен орган. Оста 3/9 се свързва и с виждането: несъзнателно (3ти дом) и съзнателно (9ти дом).

Да, по 9 дом са представите, които си създаваме.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #48 -: Ноември 12, 2011, 11:56:17 am »
Ето тоз пък спи, с която и както му попадне. Безогледен секс нон стоп.

Такива малоумници /да ме прощавате/ не мога да ги понасям.Като го гледам и какво силно лъвско присъствие има съвсем ми става зле...

« Отговор #49 -: Ноември 12, 2011, 12:06:31 pm »

Иначе са "женкари", понеже са им интересни всички жени, във всяка могат да намерят нещо и най-вече нямат никакви морални скрупули да изневеряват. По точно имат усещането, че ако си привлечен към някой, трябва да си следваш усещанията. Нещо, за което и аз съм напълно съгласна, с моите силни Риби в натал.

Такива раците и козирозите ми ги горят на клада,а лъвовете ми шумно ги анатемосват :D Простоо за мен влезеш ли в едно сериозно отношение (а щом аз съм влязла в някакво отношение, значи за мен е сериозно, иначе не се занимавам), това върви с обещанието да си верен. Ако не ме харесва, ако не е сигурен, че аз съм жената, която иска - казва ми го в очите, късаме и тогава се занимава с други. Ама тва имал усещането, искал да експериментира, не знам си кво си, просто намирам начин и рано или късно му забождам болезнено някоя вилица там къдео най-много го боли.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Ноември 12, 2011, 12:06:40 pm »
Иначе съм абсолютно съгласна с теб по отношение на планети в 7ми дом. Според мен трябва винаги да се внимава с натоварен (независимо кой) дом. Там акцента по отношение на дома може да е понякога доста негативен. Твърде много енергия, в който и да е дом може да изиграе лоша шега при негативно активиране на стелиума от тежък транзит.

Понякога може и доста забавни неща да се прочетат при индийците, например някои пасажи от ведическия трактат "Бхригу сутра" за влиянието на определени планети в 7 дом. Сега се чудя да го пиша ли?  :-[

В повечето случаи акцентиран 7 дом дава възможност за многобрачие (множествени връзки) независимо какви планети са разположени тук - малефици или бенефици.

Слънцето, Сатурн, Раху и Кету се свързват с "аморалност", разбира се не можем да тълкуваме буквално всяка такава позиция в хороскопа, търсят се и други указания. Тези планети се свързват с "враждебност" и според древните в определени позиции могат да дадат повече от един брак.

И Марс, и Венера в 7 дом според индийците дават подчертана сексуалност.

Казва се, че роденият с Венера в 7 дом "ще бъде привлекателен и желан за противоположния пол, ще обича да целува жените по устните" (вероятно тук се има предвид романтичната природа на любовта, нежността и ухажването). Силна Венера в 7 дом може да даде повече от един брак и повече връзки, както впрочем и слабо поставена/афликтирана Венера тук.

Коментарите за Марс в 7 дом са малко по-пикантни. Отново се говори за подчертано сексуално желание, но на фокус се поставя похотта. Според индийците роденият "няма да се гнуси да има сношения с жени по време на цикъл и ще обича да целува полови органи" (което ще да е една от формите на "извращение" според древните). За Венера/Сатурн и Марс/Сатурн в 7 дом има още по-пикантни изказвания, не е изключено древните да са имали предвид и еднополовите връзки. Тъй че известната ни понастоящем "френска любов" далеч не е френска и има много по-древни и екзотични корени.  ;D

Наскоро четох книга за проституцията в древността, в която се споменава същото и вероятно си има своите причини, имайки предвид широката разпространеност на полово пренасяните болести, трудната им лечимост и високата смъртност сред населението, добила пандемичен характер.

Интересно е да се отбележи, че древните трактати по ведическа астрология са писани за мъже, навсякъде нативът фигурира в мъжки род. Хороскопи на жени в древността почти не са изготвяли, според техните вярвания жената споделя кармата на мъжа и нейното основно предназначение е продължаване на рода и грижа за семейството. Колко скучно, нали?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #51 -: Ноември 12, 2011, 02:13:37 pm »
Пускам катрата на един певец с псевдоним Тадж Махал,
със заточен Юпитер съвпад с Лилит  в 5-дом квадрат Нептун
( не знам дали е "неморален женкар", но ми се срува, че не е )
Имал е доста тежко детство и се е трудил от малък:

http://www.astrotheme.com/portraits/ErcfzMfR9c8q.htm

http://www.youtube.com/watch?v=56SHlnUrhuM&feature=related

Естествени минерали и амулети

*

Anabell

• 2022
« Отговор #52 -: Ноември 12, 2011, 02:41:10 pm »

Такива раците и козирозите ми ги горят на клада,а лъвовете ми шумно ги анатемосват :D Простоо за мен влезеш ли в едно сериозно отношение (а щом аз съм влязла в някакво отношение, значи за мен е сериозно, иначе не се занимавам), това върви с обещанието да си верен. Ако не ме харесва, ако не е сигурен, че аз съм жената, която иска - казва ми го в очите, късаме и тогава се занимава с други. Ама тва имал усещането, искал да експериментира, не знам си кво си, просто намирам начин и рано или късно му забождам болезнено някоя вилица там къдео най-много го боли.

Да и аз някога мислех така, но в различни периоди на живота си човек среща различни хора и изпитва различни усещания.... Връзката е съвкупност от много фактори. Има много успешни бракове (връзки) при които единият има "забежки" понякога, защото има такива необходимости...обикновено мъжа...зависи какво се уговорите и какво търсите.

Тук не говоря за мъжките оправдания, за да не поемат отговорност... които мисля Тъндър ти визираш  :blink:, толкова често срещани в БГ.

« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 05:23:26 pm от Anabell »

« Отговор #53 -: Ноември 12, 2011, 03:14:43 pm »
Той оправдава пред себе си изневерите си с професионалното си отношение, в името на собственото, а може би дори и семейното благополучие (АС Козирог), а тя си премълчава заради финансовата изгода и комфорта (може би подчертани Везни?). Тя не толкова е мъдра и сигурно й пука, но е твърдо убедена, че е по-добре да живее нашироко с неверен мъж, отколкото да работи. Извинявам се, че съм толкова пряма.

Обратно по темата. Ето карта (без час на раждане) на един женкар от академичната общост. Бройкал е студентки, колежки и други. Освен това е изключително подъл, властен (комбинация Скорпион-Лъв), отмъстителен (точна опозиция Марс/Сатурн) и много манипулативен.
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 03:26:11 pm от Mirabella »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #54 -: Ноември 12, 2011, 03:26:04 pm »
Той оправдава пред себе си изневерите си с професионалното си отношение, в името на собственото, а може би дори и семейно благополучие (АС Козирог), а тя си премълчава заради финансовата изгода и комфорта (подчертани Везни?). Тя не толкова е мъдра и сигурно й пука, но е твърдо убедена, че е по-добре да живее нашироко с неверен мъж, отколкото да работи. Извинявам се, че съм толкова пряма, но не съжалявам за това.

Обратно по темата. Ето карта (без час на раждане) на един женкар от академичната общост. Бройкал е студентки, колежки и други. Освен това е изключително подъл, властен (комбинация Скорпион-Лъв), отмъстителен и манипулативен.
Забелязала съм, че такива " компромисни " отношения са до време, ако другия
партьор има добра професионална кариера, рано или късно ще му тегли един шут....
( безкрайна търпимост е възможна, ако жената е вече на години и е без лична кариера )

Относно примера за университетски преподавал - не знам някой да не " бройка" студентки   ;)
изобщо моралните ценности са толкова изместени, че никой не се впечатлява  :mellow:
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Ноември 12, 2011, 03:28:41 pm »
Доста жени търпят изневерите на съпруга си заради финансовото благополучие и стандарта на живот, който им осигурява бракът. Някои го правят "в името" на децата/семейството, докато на други може просто не им е приятна мисълта (но не им стиска да си го признаят), че ако бракът приключи, може да им се наложи сами да си изкарват прехраната и да се натоварят с повечето битови проблеми. Има и по-модерно мислещи двойки, които живеят по негласно споразумение в това отношение и позволяват един на друг относителна свобода.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #56 -: Ноември 12, 2011, 03:29:38 pm »
Да, моралните хора са застрашен вид. Но има и почтени преподаватели, макар и малко. Попадала съм и на такива. ;)

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #57 -: Ноември 12, 2011, 04:27:21 pm »
При мен този модел не можа да проработи - да остана с мъжа ми заради това, че изкарва пари. При мен това да съм единствена явно е по-важно от материалното.

Мирабела, може ли да ми кажеш от кое в картата на академика говори за манипулативноста му?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #58 -: Ноември 12, 2011, 04:50:05 pm »
Той оправдава пред себе си изневерите си с професионалното си отношение, в името на собственото, а може би дори и семейното благополучие (АС Козирог), а тя си премълчава заради финансовата изгода и комфорта (може би подчертани Везни?). Тя не толкова е мъдра и сигурно й пука, но е твърдо убедена, че е по-добре да живее нашироко с неверен мъж, отколкото да работи. Извинявам се, че съм толкова пряма.

Обратно по темата. Ето карта (без час на раждане) на един женкар от академичната общост. Бройкал е студентки, колежки и други. Освен това е изключително подъл, властен (комбинация Скорпион-Лъв), отмъстителен (точна опозиция Марс/Сатурн) и много манипулативен.

Мирабела, очаквах, че някой ще се засегне (в смисъл ще реши, че всичко е за пари) от поста ми, малко по-късно ще го изтрия, много е лична информацията, съпругата му не мога да кажа коя е, публична личност е.
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 05:22:56 pm от Anabell »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #59 -: Ноември 12, 2011, 04:53:29 pm »
може да го обича и дръжи на него .. и това е достатъчно, парите не са:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.