Здравей Гост

Астропсихология на личността

• 374 Отговора
  • 50536 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Астропсихология на личността
« Отговор #40 -: Ноември 16, 2011, 10:34:16 am »
С възрастта може и да не стане, но с опита определено става по-леко...

А има ли корелация между опит и възраст?

С други думи, един и същ опит на различна възраст еднакво ли го приемаме?

Напр.,съвпад на тр.Марс с натален Плутон най-общо се описва като енергични дни, в които човек е склонен да рискува. Дали ако се случва сега енергията и евентуално събитийността е същата като пак примерно преди 20 години?:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #41 -: Ноември 16, 2011, 11:05:33 am »
ми, не, не е от възрастта :blink:

Мунданно стоите на най-високо – въздухът бил разреден и било малко самотно:) – така казват:) – но пък имало и нещо красиво някъде на върха:) – искате да слезите долу и ниско?:) – планинарите май живеят за изкачването:)

може, някога, ако се доближа до върха и да го приема :P

описаното никак не важи за мен с периода на високото и самотното...

*

abroad

• 2187
« Отговор #42 -: Ноември 16, 2011, 11:08:23 am »

А кажи, майка ти била ли е нещо като отцепник от семейството - да е напуснала държавата или родния град и да е отишла да живее далеч от родителите си, да е направила нещо, което семейството и осъжда, семейството и да не одобрява някакво кардинално нейно действие, може извършено и в миналото?

Да, отцепник е, но в добрия смисъл :)

*

AH

• 2201
« Отговор #43 -: Ноември 16, 2011, 11:35:05 am »
описаното никак не важи за мен с периода на високото и самотното...

Добре, да видим защо си такова изключение:)
Смяташ и установяваш, че в живота си имаш склонност да гледаш на нещата отвисоко и да се правиш на велика?:)/нали това не е високото:)/
Смяташ и установяваш, че в живота си имаш склонност да се вписваш в масовки /нали това не е самотното?:)/

А за периода.........- кофти, но е друга работа:)

И чак пък „шамари“:) – Диана малко подсказа, че само в някои астрологии, и за някои хора, и по някой път, нещата стават с „тоя управлява това, а оня- онова“:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #44 -: Ноември 16, 2011, 11:40:44 am »
Аз репликирам на тези ти думи

Цитат
/впрочем, с възрастта няма да става по-лесно:)- но пък може да се стигне до приемане:)/

И казвам, че те не са верни, защото с възрастта точно обратното - става по-лесно, защото трупаш опитности.

*

AH

• 2201
« Отговор #45 -: Ноември 16, 2011, 11:48:32 am »
И казвам, че те не са верни, защото с възрастта точно обратното - става по-лесно, защото трупаш опитности.

"опитност" ли е, ако не е едно ново и по-сериозно предизвикателство, с което да не ти е лесно да се справиш?:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Ноември 16, 2011, 11:56:16 am »
Ето досега търсех текста, признавам си, че навремето ме удари много по-силно и точно по времето на моето "мъртва съм".
От кабала, описва точно каквото изпитвах

Вопрос: Как можно ощутить или представить себе, что такое абсолютная пустота?

Ответ: Нам трудно представить, что такое абсолютная пустота. Ну как будто я чего-то хочу и не получаю.

Но в духовном мире это ужасное ощущение, которое называется "Черным Сиянием (зиянием) Малхут".

Оно возникает, когда свет уходит из желания, и человек ощущает черную пропасть. Это пугающее ощущение пустоты.

Нам кажется, что пустота – это свобода, будто я вышел в космос и свободен от всего. Но пустота – это пустое желание.

Нам непонятно, как такое может быть, потому что Творец всегда поддерживает нас, будто младенца, на подушке – всегда обеспечивает нам защиту, уверенность, наполнение.

Он раскрывает нам лишь небольшую пустоту, страдания, в той мере насколько мы можем выдержать и продвинуться.

Но ощущение всей (!) пропасти пустого желания – это ужасное ощущение. Только иногда такое раскрывается человеку – и только для того, чтобы дать почувствовать раз в жизни глубину бездны Малхут…

И още

Вопрос: В прошлую субботу я испытал ужасное состояние, которого прежде не случалось. На меня словно опустилась тяжелая туча: было так тяжело, что я вдруг отчетливо возопил: зачем я все еще живу! Книгу по Каббале открыть не мог, вспомнил о музыке, и включил музыку Бааль Сулама, немного отпустило, вышел из этого состояния лишь на следующий день во время ешиват хаверим. Я в Каббале уже 4 года, и такое состояние было впервые. Преодолел ли я какой-то перевал на пути, или испытание на прочность, или всё было для того, чтобы возопить к Творцу: "Зачем ты меня держишь на этом свете?" Помогите разобраться.

Ответ: Это ощущение темной бездны называется "Свечение малхут" - черный свет. Это и есть наш ненаполненный эгоизм. Обычно мы ощущаем его изредка и частично. Только один раз он проявляется в полном своем черном сиянии, полной пустоте! Это означает, что вы прошли определенный этап.

И още
http://www.laitman.ru/group/19124.html
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 12:25:03 pm от kaily »

*

kaily

• 5145
« Отговор #47 -: Ноември 16, 2011, 11:59:11 am »

"опитност" ли е, ако не е едно ново и по-сериозно предизвикателство, с което да не ти е лесно да се справиш?:)

Никой не стъпва два пъти в една и съща река, всичко е опитност, нещо се случи, ти търпиш, следващия път нещо се случи, ти викаш, на третия биеш, после едно се случи, ти мълчиш, второ се случи - ти мълчиш...от една страна имаме неиброимо количество явления, които се случват, от другата страна имаме неизброимо количество отенъци на отношението ни към тях и после и на реакциите.

*

AH

• 2201
« Отговор #48 -: Ноември 16, 2011, 12:15:53 pm »

Докато се учиш как да построиш една къща, научаваш много повече неща, отколкото всеки следващ път , ако продължаваш да строиш къщи, като първата.
За да е вярно, че „опитността“ гарантира леснотата, то ще означава, че строиш все еднакви къщи:) – хем е скучно, хем не на всички това е задача:)
/и не се пали много:) – нищо, че тр.Марс  ти е на радикална точка:) /

*

kaily

• 5145
« Отговор #49 -: Ноември 16, 2011, 12:27:56 pm »
Неееее, и друг път съм го разправяла това тъдява...като бях по-млада и разбрах, че съм козирог, а козирозите постигат сичко, ама го постигат трудно...та тогава си възнамерих да постигна едно нещо.
Нали - наумяваш си нещо и го постигаш, ама трудно.
Та аз си наумих да постигна това да почна да постигам лесно.

Ето защо цял живот си играх с това, не да строя къщи и мостове или да летя с делтапланер, а да постигам нещата с леснина....то е като златната рибка бе и трите желания, още първото ми желание ще е да имам неограничен брой още желания.  ;D

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #50 -: Ноември 16, 2011, 12:31:24 pm »
Случвало ли ви се да се изгубите, да не знаете кои сте и защо сте по запазеното определение на астрологията *тук и сега*
Случвало ли ви се е да осъзнаете, че сте загубили способността си да обичате, разбира се, включително и най-вече себе си
И как се справихте?
Как астрологията спомогна в това?
 :blink:

И аз съм Козирог и Плутон осезателно се усеща въпреки, че все още не е в точен съвпад със Слънцето ми. Вчера когато си пуснала темата и на мен в "реалния" живот ми се случи едно събитие, което бе очаквано, но ме изкара от релси.

Астрологията не ми помага да се намеря, нито една наука или изкуство не могат да ти помогнат да се намериш. Астрологията ми показва колко е съвършена вселената и ми помага по-лесно да общувам с другите хора - да приемам различията им, като гледам на живота като на мелодия, в която всеки е различна нота, звук.

"Господ" не ти праща изпитания, ако не можеш да ги преодолееш. Единствено трябва да вярваш в себе си, ти ще усетиш кога и какво. Най-нещастните хора, които познавам са хората, които постоянно се сравняват с другите и търсят отговрите някъде извън себе си. Те завиждат, ядосват се на успехите на другите, хабят личната си енергия в конфликти и тн.... само защото не са разбрали, че те са уникални и техният живот е уникален и няма нищо общо с живота на другите. Астрологията ме научи на това, че всеки има своята "приказка".

Това е. Мисля, че при напрегнати аспекти на Плутон помага този стих на Руми (ирански поет и суфийски мистик)

“Sit, be still, and listen,
because you're drunk
and we're at
the edge of the roof.”
― Rumi
When One Door Closes Another Door Opens

*

kaily

• 5145
« Отговор #51 -: Ноември 16, 2011, 12:50:19 pm »
Мда, някой по-рано даде някакви съвети, за мен те са вредни.
Като Плутон те гази, единственото правилно действие - Седи мирен и чакай да мине.
Друг полезен ход нямаш.

“Sit, be still, and listen,
because you're drunk
and we're at
the edge of the roof.”
― Rumi

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #52 -: Ноември 16, 2011, 01:44:30 pm »
Докато се учиш как да построиш една къща, научаваш много повече неща, отколкото всеки следващ път , ако продължаваш да строиш къщи, като първата.
За да е вярно, че „опитността“ гарантира леснотата, то ще означава, че строиш все еднакви къщи:) – хем е скучно, хем не на всички това е задача:)

Не точно. Опитността от строенето на каквато и да къща би улеснила строенето на следващи различни къщи заради абстрахирането на принципи. Но може би няма да улесни толкова опитомяването на синигери.

Между другото, никът kaily се чете по-скоро Кейли. :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #53 -: Ноември 16, 2011, 01:55:53 pm »
кайли се назовавам, независимо как се чете.
Между другото, и за опитомяване на синигери ще ми помогне, защото ще ме зареди с усещане за сполука и че нищо не може да ми се опре.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #54 -: Ноември 16, 2011, 01:59:29 pm »

А кажи, майка ти била ли е нещо като отцепник от семейството - да е напуснала държавата или родния град и да е отишла да живее далеч от родителите си, да е направила нещо, което семейството и осъжда, семейството и да не одобрява някакво кардинално нейно действие, може извършено и в миналото?

Да, отцепник е, но в добрия смисъл :)

В какъв смисъл?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #55 -: Ноември 16, 2011, 02:04:56 pm »
Знам, че се зовеш Кайли, обаче ще трябва да го обясняваш на всеки, който е с по-английски уклон. Понеже комбинирането на тези две гласни графеми не дава "ай". Kylie се чете Кайли. :)

Не е ли малко глупаво от строенето на къщи да скочиш на мисленето, че нищо не може да ти се опре? Най-малкото, това е раздуване на егото и така изказано, звучи от тази позиция. Ти от претопяването на егото ли се интересуваш или от подхранването и уплътняването му?

*

kaily

• 5145
« Отговор #56 -: Ноември 16, 2011, 02:13:49 pm »
Не е глупаво, когато човек преодолява препятствия, се сдобива с увуреност, че може да преодолява препятствия. Като имаш бизнес и фалираш, по-лесно можеш да направиш нов мноого различен бизнес, просто защото вече знаеш, че можеш.

Името съм го правила специално по сайта на алзебаран да име добри вибрации с тия букви.
Ето ти нещо, което не си съобразил, защото не си го знаел, и затова мислиш, че аз съм в грешка с името.
Да ти е обица на ухото занапред, че винаги ще се намерят мисли, които никога няма да влязат в твоята глава.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #57 -: Ноември 16, 2011, 02:16:33 pm »
хахах е т'ва беше......

Kylie се чете КЪйли - пуснете си го в Google translator - отдолу има микрофонче, Kaily се чете а = æ
Kylie y=ʌ или y=ə, така, че пак поредната безпочвена забележка....

Kahly - най близко до БГ КАйли, но не е точно, защото точно НЯМА. Но Кaily e по-близко от Kylie ....

http://translate.google.com/#en|bg|Kahlie%0A

;D

И е толкова детинско, да даваш акъл на някой за името, което той си е избрал....и некултурно.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #58 -: Ноември 16, 2011, 02:22:12 pm »
Анабел, ако знаеш колко глупости можеш да намериш в Google translator и колко е адекватен откъм имена особено... ;)

а = æ -- звукът при æ е между а и е, което ние с кирилица няма как да предадем. Често се избира е в тези случаи.

y=ʌ или y=ə в случая е грешно.

Много по-детинско е да даваш квалификации на хората по форумите. Това, което дадох, е само за информация. Всеки си избира какво ще прави с нея.

П.П. Иначе е вярно, че при писане на шльокавица "ъ" се предава често с "y", но това е друга тема.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 02:28:07 pm от Kelvin »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #59 -: Ноември 16, 2011, 02:26:49 pm »
Не е погрешно, само австралийците имат едно такова Y.

Но това не променя факта, че е изключително некултурно да правиш коментари за имената на хората от форума, без те изрично да са искали мнението ти.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 02:49:43 pm от Anabell »