Изобилието - изглежда, че е истински отговор
Аз отдавна съм се загледала в изобилието. От няколко години. Беше ми чуждо като дума, като звучене и като същност. Опитвам се да го интегрирам в себе си. Като нещо, за което не съм имала сетива и никога не съм знаела, че съществува...Ошо беше казал, че изобилието пада от небето непрекъснато, само че ние сме обърнали канчетата си с дъното нагоре и всичко, което той прави, е да ни преобърне наобратно, с дъното надолу, така че изобилието като пада, да ни изпълва.
Примерно изобилие от слънчева светлина, обаче ние сме се завряли на сянка, просто трябва да излезем на слънце. Тия визии много години ме измъчват поради неспособността ми да ги интегрирам.
Та убедена съм ментално, че това е така - изобилието непрекъснато вали върху нас, трябва само да имам "канче", трябва да си изградя канчето. Мисля си, че това ми е задачата в този живот, предизвикателството...защото това се оказва много трудно, особено за един козирог.
То може да има изобилие навсякъде, ама като не можеш да го поемеш? И оставаш в състояние на недостиг.
Та ето я и мотивацията - предизвикателството да постигнеш изграждане на канче. Това не е пасивност, защото действително АН, ти си права - да живееш в изобилие значи да имаш много повече лична сила, отколкото да живееш за насъщния.
А защо мъж...ми защото в изобилието се включва и изобилие от емоции и споделеност, изобилието не е само пари, нъл тъй?
Даване и получаване - Кабала много правилно ги разделя и ми даде много тук. Осъзнах, че не искам изобилие, защото ми идва твърде много. Кабала обяснява за съд, съдинка, на тоя свят има само светлина и съдинка - нищо повече. Светлината е навсякъде и винаги, всичко зависи от нашата съдинка, като е малка, получаваме малко от светлината. Значи трябва да я разширим - канчето, съдинката. Това противоречи на нашия егоизъм, до тоя извод стигнах пък аз, много е трудно да се уголемява съдинката, защото ти трябва малко и като нямаш какво да правиш повечето, просто не се занимаваш да си увеличаваш съдинката. Живееш с малко - с малко пари, с малко емоции, с малко лична сила, мижитуркваш. А защо ти е да получаваш повече, като ти е малка съдинката, това повече може да я пръсне.
Разширяването на съдинката става с отдаване. Колкото повече отдаваш, толкова повече ти се разширява съдинката. Ама отдаването зависи от егоизма - по-малко егоизъм - повече отдаване. Да, ама егоизмът голям...значи трябва да почнеш да се справяш с него...и така нещата се навръзват и навръзват, и един проблем следва друг, разрешаването на един психически проблем отваря нов и ти копаш и копаш и копаш....
Даване-получаване са основните понятия на кабала. Казва, че има 4 варианта
получаваш, за да получаваш
отдаваш, за да получаваш
отдаваш, за да отдаваш
получаваш, за да отдаваш
В материално изражение почти всички сме на ниво получавам, за да получавам. Колкото-толкова. Някои от нас си правят тънките сметки да отдават, за да получават - те са над нас едно ниво. После започва отдаването заради отдаването - но то разширява съдинката. И накрая - изобилието, за да отдаваш.
Ако приемем, че са задоволени някои потребности, реализирани са желания и мечти, и даже е постигнато изобилие, има ли нещо след него?
Въпрос, който си задавах много дълго, затова и хората не искат да достигнат дотам, защото ще им се прекършат крилете на мотивацията, няма за какво да мечтаят, нъл тъй?
Обаче осъзнах а и кабала ми помогна - светлината от високите светове не може да достигне до човечеството в тоя си вид, тя е много висока вибрация и изгаря хората. Трябва да бъде преработвана и сваляна. Като хранителна верига, растенията ядат минерали, ние ядем растенията.
Аналогично - има същества, които преработват високите вибрации в по-ниски и останалите ядат тия по-ниски вибрации. Иначе светлината изобщо няма как да достига дотук.
Та на въпроса - има нещо след това и то е най-благородното нещо, до което съм се докопала до този момент.
Получавам изобилие, за да отдавам надолу.
Всъщност светлината няма как да бъде получавана по друг начин - единственият начин е да и станеш проводник.
Т.е. да получаваш светлина ,да оставяш за себе си малко ,колкото ти е необходимо и останалото да предаваш нататък. Т.е. можеш да получаваш светлина единствено като проводник.