Здравей Гост

Астропсихология на личността

• 374 Отговора
  • 50632 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Астропсихология на личността
« Отговор #320 -: Ноември 26, 2011, 07:25:16 pm »

дори и физиологически ти отнемат свободният избор с трябва, да ядеш ,да спиш, да ходиш до двете нули,да учиши, да работиш т.н.....и всяко следващо е навързано верижно с останалите и всичките са трябва,и колко свободно време ти остава за свободният избор - нула

Да вземем да придобием лична сила, за да не ни се налага да спим. Така ще си възвърнем една трета от цялото време на живота ни.  :bedtime2:

*

Stella

• 7765
« Отговор #321 -: Ноември 26, 2011, 07:28:14 pm »
Аз съм това, което съм пожелала и почувствала необходимост да бъда. Останалото е приемане на себе си и на своята природа, в това число и на личните  ни ограничения, пък били те и физиологични. Иначе няма шанс да бъдем щастливи. Не ме интересуват постижения или философии, които няма да ме направят щастлива, които не ми помагат да вървя през живота или да помагам на други хора да бъдат добре. Седоватвлно всеки си има коректив, които го кара да избира от многобройните възможности, които животът предоставя - моят коректив е чувството за лично щастие и удовлетворение.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #322 -: Ноември 26, 2011, 07:29:06 pm »
Ако този милионер не ви трябва, го дайте на мен. ;D ;D ;D

« Отговор #323 -: Ноември 26, 2011, 07:29:23 pm »
причина е когато ти правиш нещата
следствие е когато нещата ти ги правят на теб
изборът е дали да бъдеш причина или следствие

ако забиеш нож в гърба и на теб ще ти забият

без да си причина не можеш да си следствие
 иначе отричаме кармата и  баланса и равновесието в природата- ако си избираш да си само следствие или само причина,късаш връзката помежду им
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #324 -: Ноември 26, 2011, 07:31:16 pm »

скъсахме им шортите от къси пасове на всички милионери,пък те дори не знаят за нас

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #325 -: Ноември 26, 2011, 07:32:50 pm »

Какво ще го правиш?

Ти не си ли омъжена?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #326 -: Ноември 26, 2011, 07:33:37 pm »
не говорихме за това, Стреличке.
Говорихме за свободния избор да бъдеш каквото поискаш.
Писала съм и преди тук това - можеш да имаш всичко, което си поискаш, стига да си готов да платиш цената за него.
Затова трябва да стъпваш леко и да бъдеш нащрек.
Защото в ролята на причина създаваш свят, в които после в ролята на следствие се чувстваш нещастен, ограничен и зи мислиш, че така ще е винаги.
Твоят свят сега е създаден от теб преди и тогава ти си му била причината, а сега висиш тук като паяк, хванат в собствената си паяжина, защото вече си следствие от собствената си причина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #327 -: Ноември 26, 2011, 07:33:50 pm »

дори и физиологически ти отнемат свободният избор с трябва, да ядеш ,да спиш, да ходиш до двете нули,да учиши, да работиш т.н.....и всяко следващо е навързано верижно с останалите и всичките са трябва,и колко свободно време ти остава за свободният избор - нула

Да вземем да придобием лична сила, за да не ни се налага да спим. Така ще си възвърнем една трета от цялото време на живота ни.  :bedtime2:

Хело таман щях да те питам, ти дали обичаш да спиш с този твои съвпад на Луна с Нептун. Сигурно често проспиваш определени периоди в живота си. Илияна Раева го има и казва, че почти е проспала времето. през което мъжа и е бил трениор в Испания. Аз имам квадрат и също обичам много да спя.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #328 -: Ноември 26, 2011, 07:34:25 pm »

това е метод за мъчения на тайните службите - да не ти дават да спиш след три денонощия те пречупват,или полудяваш,или се възнасяш в следваща илюзия

*

kaily

• 5145
« Отговор #329 -: Ноември 26, 2011, 07:34:30 pm »

Я па ти  :29:

« Отговор #330 -: Ноември 26, 2011, 07:37:14 pm »
не говорихме за това, Стреличке.
Говорихме за свободния избор да бъдеш каквото поискаш.
Писала съм и преди тук това - можеш да имаш всичко, което си поискаш, стига да си готов да платиш цената за него.
Затова трябва да стъпваш леко и да бъдеш нащрек.
Защото в ролята на причина създаваш свят, в които после в ролята на следствие се чувстваш нещастен, ограничен и зи мислиш, че така ще е винаги.
Твоят свят сега е създаден от теб преди и тогава ти си му била причината, а сега висиш тук като паяк, хванат в собствената си паяжина, защото вече си следствие от собствената си причина.
с това съм съгласна, ;)

но то противоречи на това ,което написа

причина е когато ти правиш нещата
следствие е когато нещата ти ги правят на теб
изборът е дали да бъдеш причина или следствие

нямаш избор,щом си причина ще станеш следствие

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #331 -: Ноември 26, 2011, 07:42:44 pm »

Хело таман щях да те питам, ти дали обичаш да спиш с този твои съвпад на Луна с Нептун. Сигурно често проспиваш определени периоди в живота си. Илияна Раева го има и казва, че почти е проспала времето. през което мъжа и е бил трениор в Испания. Аз имам квадрат и също обичам много да спя.

Не знам какво имаш предвид с това да проспивам определени периоди от живота си. Аз обичам да забравям лошите неща от живота си и да не мисля за тези периоди.

Не обичам да спя, ама всеки ден (освен понякога в събота и неделя) спя следобед или рано вечерта, а после се събуждам и будувам до късно, а ставам рано. А искам да имам нормален ритъм. Но съвпадът на Луна с Нептун и поруквадратурата на Луна със Сатурн сигурно нарушава ритъма. Като дете, като ученика и май и като студентка имах нормален ритъм на спане и бодърстване - лягане и ставане с кокошките.

Сега, когато транзитният Нептун ми е в квадратура със Слънцето и тригон с асцендента и Плутон, повече спя следобед, но пък будувам до късно и ставам рано. А като съм будна вечерта, се чувствам уморена и ми се спи.

Това Нептун да ти е на ключово място не е живот. Човек си проспива живота! Очаквам с нетърпение момента, когато ще се оправя и пак ще си имам енергия, както когато транзитният Плутон ми беше в съвпад с рожденния Нептун.

Но пък тези позиции ми донесоха много опитности с медитации, участие в психологически и други подобни събития и лечение. Но това започна активно, когато транзитният Сатурн ми навлезе в 12-ти дом.

« Отговор #332 -: Ноември 26, 2011, 07:48:34 pm »
Какво ще го правя, зависи от това колко милиона има. ;D Бъзикам се. Ама вие говорите само за него, та реших и аз да се поинтересувам, може пък да е Убав човекът (или поне милионите му). ;D А ако става дума за г-нът от реалитито но ТВ7 - излезнаха клюки, че може и да не е милионер.

« Отговор #333 -: Ноември 26, 2011, 07:51:00 pm »

ти дали обичаш да спиш с този твои съвпад на Луна с Нептун. Сигурно често проспиваш определени периоди в живота си.

.....ритъм на спане и бодърстване - лягане и ставане с кокошките.

и за мен е валидно подчертаното съвпад луна/нептун скорпи, никога не спя през деня

« Отговор #334 -: Ноември 26, 2011, 07:51:55 pm »
Какво ще го правя, зависи от това колко милиона има. ;D Бъзикам се. Ама вие говорите само за него, та реших и аз да се поинтересувам, може пък да е Убав човекът (или поне милионите му). ;D А ако става дума за г-нът от реалитито но ТВ7 - излезнаха клюки, че може и да не е милионер.

не бе този свят е илюзия,както и милионерите в него

*

kaily

• 5145
« Отговор #335 -: Ноември 26, 2011, 09:12:45 pm »
Цитат
нямаш избор,щом си причина ще станеш следствие
Е и?
Просто всичко е игра, приливи и отливи, идване и заминаване, напред и назад, величие и падение.
С херметизма запозната ли си?
Превеждах навремето съкратено Кибалион за клубовете, иначе книжлето е малко и все още го има по книжарниците за 7 лева.
Ето преводът:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=ezoterfilosof&Number=1939584223&page=8&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Та никой не отрича принципите. Но ето интересен текст оттам
ПРИНЦИП НА РИТЪМА-Всичко тече, влива се и изтича, всичко има своите приливи, всичко се повдига и пада, махалообразното колебание се проявява във всичко. Степента на колебание наляво показва степента на колебание надясно.Ритмите се компенсират.
Херметиците прилагат Закона за неутрализация, те не могат да прекратят действието на този принцип, но са се научили да го намаляват в зависимост от степента на майсторството си.Майсторът херметик поляризира себе си в точката, в която желае, а след това неутрализира различните колебания на махалото, опитващи се да го отнесат в друга посока.Методите за неутрализация на Принципа на полярността също представляват важна част от Херметическата алхимия на разума.

*

kaily

• 5145
« Отговор #336 -: Ноември 26, 2011, 09:17:20 pm »
не бе този свят е илюзия,както и милионерите в него

Интересно ми е ти сега сефте ли научаваш това, че светът е илюзия? Това е първи основен постулат на всички източни учения, не бъди такъв илитерат по отношение на окултното.  ;D
Ето ти още малък откъс от Кибалион - иде от Древен Егихет, не от Изтока

Помнете божествения парадокс, че докато вселената не съществува, тя все пак Е. Винаги помнете двата полюса на истината-абсолютния и относителния и се пазете от полуистини. Това, което херметиците познават като Закон на парадокса, се явява аспект на Принципа на полярността. Херметическите писания са пълни с препратки към проявленията на Парадокса, когато става дума за пределите на живота и битието. Учителите непрекъснато предупреждават учениците си за пропуски и грешки особено що касае проблема за Абсолютното и Относителното.
От абсолютна гледна точка вселената се явява илюзия, мечта, измислица по отношение на цялото, дори и ние говорим за света като за мимолетно видение. Абсолютната гледна точка е същността на предметите и явленията, както ги познава Божественият разум. Относителната гледна точка това са предметите и явленията, както ги познава Човешкият разум. Колкото към по-високи нива се изкачваме, толкова повече разбираме илюзорността на всичко, защото толкова повече се приближаваме към Божествения разум. Има безброй високо развити същества, които са стигнали различни и непознаваеми за нас стъпала в развитието си, но дори и те трябва да спазват законите на цялото, защото единствено Цялото стои по-високо от своите закони. Но от човешка гледна точка вселената е веществена и няма друг начин за въздействие върху нея, освен изпозването на висшите закони срещу низшите и преместване от низшите планове на вибрации към по-висшите.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #337 -: Ноември 26, 2011, 11:22:28 pm »
 :bedtime2:
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #338 -: Ноември 26, 2011, 11:46:20 pm »
при мен Нептун и илюзиите нямат шанс, не вярвам в подобни бля-бля боза и локуми, кво да го правя - Плутон, :mellow:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #339 -: Ноември 27, 2011, 12:15:24 am »
„Човек поверява живота си на това, в което вярва.“ /„Едно“ , Р.Бах/

Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг