Здравей Гост

Карма и реинкарнация

• 113 Отговора
  • 21437 Прегледи
*

Veselin

Re: Карма и реинкарнация
« Отговор #40 -: Ноември 20, 2011, 11:09:28 am »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 08:57:33 am от Veselin »

« Отговор #41 -: Ноември 20, 2011, 11:11:03 am »
Хайде и аз да се из-кажа по темата. Спорите, спорите, едните на едната страна, другите на другата! А защо трябва да спорите и да изключвате взаимно другата страна? Според мен е неправилно да слагате под общ знаменател всичко, особено на фона на цялото това разнообразие което бъкна в това измерение. Веще не можеш да твърдиш категорично че няма карма и няма прераждане при положение, че тези неща идеално могат да се вплетат и в твоите твърдения... Нали все пак не трябва да ограничаваме ума си  :blink:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Veselin

« Отговор #42 -: Ноември 20, 2011, 11:33:39 am »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 08:57:50 am от Veselin »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #43 -: Ноември 20, 2011, 01:01:37 pm »
Веще не можеш да твърдиш категорично че няма карма и няма прераждане при положение, че тези неща идеално могат да се вплетат и в твоите твърдения... Нали все пак не трябва да ограничаваме ума си  :blink:

Карма има - тук и сега, тоест през живота си Закона за причината и следствието си е валиден. Карма като следствие от "минали" животи няма. Това е основната идея. Аз не ограничавам ума си в нищо, но повечето от вас го правят като не допускат да бъдат допускащи...  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Veselin

« Отговор #44 -: Ноември 20, 2011, 03:00:33 pm »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 08:57:58 am от Veselin »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #45 -: Ноември 20, 2011, 03:09:39 pm »
Мариана Везнева, при ментално-пиктограмния си диалог с цивилизацията, рисуваща житните кръгове, разбира тяхното неодобрение на инвитро, тъй като е в дисонанс с кармичните закони.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #46 -: Ноември 20, 2011, 03:33:49 pm »
Мариана Везнева, при ментално-пиктограмния си диалог с цивилизацията, рисуваща житните кръгове, разбира тяхното неодобрение на инвитро, тъй като е в дисонанс с кармичните закони.

Струва ми се, че по-скоро е в дисонанс с решението на даден ВА за това, че определена инкарнация трябва да няма деца за да се изпита определено усещане свързано с това. ВА не може да се размножава, това го правят само телата, които принципно са подвластни на животинските си инстинкти.

Аз лично също съм против инвитрото, поради простата причина, че децата не осмислят живота - това е много тъпа и манипуларищата мисъл и определено е създанена с някаква цел, която предполагам, че е ясна за повечето от вас.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #47 -: Ноември 20, 2011, 03:35:52 pm »
Това значи ли (ако нещата са такива, както твърдиш), че каквото и да направим в този живот, няма да окаже никакво влияние в друг?

Веско,
искаш всички отговори да ти идват наготово без ти да направиш опит да свържеш нещата. Потруди се малко и ти. С обкръжаващите можеш да правиш сверка на собствените си открития, но не и да ги използваш само да ти снасят знания на готово, защото ако го правиш превръщаш себе си във вампир!

*

Veselin

« Отговор #48 -: Ноември 20, 2011, 03:45:06 pm »
.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 08:58:42 am от Veselin »

« Отговор #49 -: Ноември 20, 2011, 06:46:06 pm »
Лично аз като събера инфото в тиквата си се замислям дали един висш аз има нужда от една единствена инкарнация (на n-брой души) за да разбере всички причинно-следствени връзки. Според мен има души които се инкарнират и реинкарнират и носят едни дълбоки причинно-следствени връзки със себе си и такива които имат еднократна и лимитирана мисия тук и сега.
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #50 -: Ноември 20, 2011, 09:30:39 pm »
Аз помислих малко над въпроса и идвам с нови възражения.  ;D В крайна сметка моят Сатурн беше така добър да намери системата за едновременните инкарнации даже по прецакана от тази с реинкарнациите и понеже по неговата логика, всичко трябва да е прецакано и да работи срещу нас, а ние да се борим с него, е готов да я дпусне.  ;D Въпроса е за мен, че тук нещата коренно не се променят. Има н на брои инкарнации на един висш аз и всяка частичка съзнание, която е спуснал от себе си изпълнява определена частичка от задачата по осъзнаване и усъврършенстване. Идеята ми, че това пак е кармата. Разлика съществена няма. Дали сме много наведнъж или един, един след друг, ако единия прецака нещо, накрая всички сме прецакани.  :rolleyes:
Относно ин витротата, аз поне не споделям мнението, понеже, аз съм казвала мнението си и в друга тема, де - и да инжектираш 49580452893852083058034985094284039 зиготи на една жена, те не се закрепят всички, за да продължат да съществуват, никъде няма 100% шанс да забременееш от ин витро. Ерго, ако се случи си е еквивалентно на нормално раждане от гледна точка на човешката душа, която се инкарнира. Смисъл не мисля, че някой бута с пръстче ВА и не му казва - аре, скачай на планетата Земя, кво чакаш, аре, аре. Не мисля че сме способни с действийцата си тук да манипулираме духовния свят. Смисъл с такъв сорт действия, нямам предвид действията, които правим като сме духовно събудени и се опитваме да накараме нео да се случи
 Виж, пренаслването на планетата е друго - не знам до колко будистите са прави, но почвам да се убеждавам, че на тази планета сума ти дървета и свине се разхождат в човешка форма. Както и кокошки, де.  ;D Много против имам обаче секциото без медицински причини. Знаем всички колко драстични промени може да последват дори и от половин-един час разлика из наталните карти на хората и това колко ги променя като личностни характеристики. А това да вадиш деца с ДНИ по-рано, понеже просто те кефи деня, понеже просто не ти се ражда по старата процедура, или в по-информирания случай - понеже няма да те кефи като характер ако се роди на деня на термина.  :angry: Ей не знам  :angry: Много ми бърка в здравето. Понеже, да речем детето е заченато, висшия аз си е избрал кога да се инкарнира, пресметнал си е 9 месеца, преметнал си е положението на звездите, има си някакви планове и накрая му ги развалят.  :angry: Заради преходни ПРОБЛЕМЧЕНЦА.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #51 -: Ноември 21, 2011, 07:57:41 am »
Тъндър,

ти и твоят Сатурн е крайно време да спрете да мислите като хора и да изкорениш от речника си думите добри и зло, защото цялото ти възмущение произлиза от тези две думи, а те в същност не съществуват! Няма правилно и грешно, светло и тъмно, добро и зло - това са просто понятия, защото човекът трябва да слага на всичко дефиниции, то пък ще кажеш че ги разбира...  ;D

Искам да ти кажа едно изречение на Сатурн /планетата/, което лично той ми го даде в медитация:

Целта не е да твориш като знаеш какво ще стане, а да твориш въпреки това, като при това се забавляваш с творчеството си и си вадиш поуките в движение!

Като под *твориш* Сатурн имаше в предвид: живееш!

И така, според мен цялата система от филофосфски доктрини е много бъгната там някъде, защото се базира на някакви наказания дето някой и някога ще ми ги направи. Значи според нея аз трябва примерно да търпя бившата си свекърва с всичките и простотии, а не да и тегля един здрав пердах и да се отърва от нея за вечни времена! Това е глупаво и идиотско! Защото колелото винаги се върти и винаги някой прави нещо на някого и като се замислиш колко милиарда се разхождат по тая планета - ми че то по тази логика ние никога няма да се отървем от колелото на инкарнациите и изкуплението на кармата щото все ще сме настъпили някое котенце по опашката (хубаво помислете над това).

И пак казвам: не мислете като хора, а като Висши Космически Същества каквито в действителонст сте!!!

Законът за причината и следствието съществува - той си е Вселенски Закон, но нещо с тази карма определено не е наред - има нещо дето не ми се връзва на стройните редици от логика...

ВА си пуска Душите за да преживяват и е много хитро копче обаче: натриса ни в дуална реалност и крайната цел е осъзнаването, че тази дуалност е просто игра на въображението... На такова нещо аз му викам к*р капан...  :rolf: обаче ВА му вика забавление... Та така, всичко, което на нас ни се струва идиотско и непосилно, то за ВА е просто забевление и проверка на това докъде може да му стигне идиотизма да продължава в тази реалност...

« Отговор #52 -: Ноември 21, 2011, 08:20:08 am »
Веще, аз на проблемите, които възникват по отношение на духовните въпроси, защото вианги има проблеми, свързани с духовното развитие, вече казах, не им гледам на като на наказания. Просто според мен истинското развтие се ражда там, където има ограничения, които човекът, по-точно неговия дух, трябва да пречупи. Но това не става като се отрекат. За мен първата стъпка винаги е била да приемем, че такива ограничения съществуват, след това да измислим начин да ги оправим. За мен там където има лесен живот, има дребнички цели. Големите цели изискват по-труден живот и борене с повече ограничеия. Творчество е да претвориш реалността си, но стойностното произведение за мен се ражда от болката и неразбирането. Затова, пак казвам, не гледам на кармата като на нещо, което трябва да ми носи вина. Тя просто изисква от мен развитие, нищо повече и ако не го получи, ми удря юмрук два. ЗАСЛУЖЕНИ!!! Не се оплаквам, че съм забелязала такава система във Вселената. ;D
Относно примера, който си дала, за мен уроците, които трябва да научим тук са разнородни и понякога изискват точно да теглиш един пердах на този, който си го е заслужил. Именно защото границите между добро и зло реално във Вселената не съществуват. За мен съществува това отклонил ли си се от пътя си, или не си. Но за да достигна нивото, което имам по отношение на себе си сега (което е по-високо от това преди), трябва да ти кажа, че се сбогувах в огромни части с псевдодобротата си и факта, че давах на някакви хора да ми се качват на главата.
Като цяло, оптимистичното тук е, че един човек, като се замисли над себе си малко, съм сигурна, че в главата му се ражда някаква визия какъв би искал да бъде като личностни характеристики, как според него ще се справя най-добре с проблемите, ако имаше еди кои си неща - на мнение съм че ВИНАГИ, за всеки човек, тези неща са вътре в него, скрити, прашасали, чакат някой да ги извади и да ги използва. Тогава това, което ти казваш, че е наказание и ограничение, се оказва една благословия, защото ако не беше то, нямаше да бъдем това, което сме сега. От гледна точка на преходни неща, загубила съм много и много често виждам хора, които се тръшкат и се вайкат за подобни дребни простотии. Но като се тръшкаш и като се вайкаш и като псуваш на вселена, Бог, ВА, карма, нищо няма да се получи. Въпроса е какво съкровище намираме под руйните на поредната Кула в живота ни.  :rolleyes:
Че сме висши космически същества, висши сме. Но "както на небето, така и на земята" - тук има закони, по които живеем, във вселената има също закони, на които се подчиняваме и с които духовни развитите полека - лека се запознават. За жалост не се раждаме с вселенска Конституция в ръка.  ;D И ако тук имаме право да не спазваме правилата или да ги променяме (понеже са преходни, създадени в един преходен свят), то вселенските определено трябва да се спазват и определено няма начин как да се страда за чувство на безнаказаност, ако не се спазят.
Иначе ВА-то, ако ме е натресло тука само за забавление, ще има астрален бой като се върна!!! Между мен и него!! Че точно на тази идиотска планета ли реши ...  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #53 -: Ноември 21, 2011, 08:56:18 am »
Опаааа, Тъндър,

внимавай какво казваш и какво мислиш! Ти ги наричаш проблеми, а ВА изпитания - не ги дефинирай като проблеми за да не се превърнат в такива...  :P

Не забравяй никога, че най-малката градивна частица във Вселената е мисълта! И да Вселенските закони са валидни и тук на Земята и това са единствените закони, които трябва да се спазват според мен!

Иначе, да, кармата дето си я твориш тук и сега си я плащаш и това е, но това е за тази ти инкарнация. В момента, в който започнеш да живееш по Вселенските закони просто приключваш и с нея... Има закономерности, които си следват една след друга и това е...  ;D

« Отговор #54 -: Ноември 21, 2011, 09:28:37 am »
Оставам с впечатлението, че основополагащата ни философия е почти същата, обаче говорим с различни понятия и сме я облекли в различни системи.  ;D Струва ми се, обаче че това няма голямо значение, накрая е важно какво е намерението и какво е било в сърцето ти. Положителния изход от изпитанията е тогава, когато си вложил нещо със сърцето си, а не просто да си го направил механично.  :blink: Иначе той Сатурн може да си говори негативно, но като цяло бих казала, че имам една доста по-отворена и живнала нагласа по отношение на живота, отколкото имах преди, което определено си е положително нещо. За законите на Вселената си права, че трябва само те да се спазват. Като цяло те уреждат всички принципи. За мен законодателството на земята би трябвало да е съобразено с Вселенските закони, но отдавна е станало жертва, така да се каже на алчността на определени индивиди и се е изкривило.  :-\ Е, като бъдещ човек на правото ще се опитам да оправя няколко неща поне.  :rolleyes:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #55 -: Ноември 21, 2011, 12:37:11 pm »
  ;D

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:30:18 am от Синухе »

« Отговор #56 -: Ноември 21, 2011, 01:16:23 pm »

За да не се отплесвам сега,само ще кажа,че вчера докато гледах един филм дори без да мисля,изведнъж ми дойде,че по Слънцето в хороскопа няма карма,което има някаква връзка с тази тема(днес я виждам)  ;D Просто защото Слънцето е символ на ВА,на същността,на Аза който  е винаги съвършен и т.н.Не е случайно и че Слънцето има безброй лъчи,което е една аналогия,другата е ,че ролята на Слънцето е просто да бъде,а не да прави. Кармата се поражда в действието,а не в бъденето на АЗ СЪМ.И доколкото Луната в действителност е символ на паметта и нагласите,всичко по нея е кармично,просто отблясък на блясъка, повторение и отражение т.н. търси се познатото,сигурното ако ще и да е луд екшън  ;D
Това дори ми говори,че силните Слънца нямат дори амбици да правят нещо,те просто го излъчват и творението отговаря,без значение от аспекти и знаци,всичко при него е индивидуалността на Аза,творенето което не носи карма-все едно да кажеш на "бог" че има карма защото твори,просто защото е творец-което е различно от желанието да твориш което е действие,а не бъдене.Това че има ефекти от нещо не означава непременно карма,трябва да се прави разлика.Според астрологията всичко е с цел Аза да срещне себе си (целият хороскоп играе тази роля).Всички планети могат да се мъчат да правят това,да искат онова, но само Слънцето просто Е... и там е разликата между дхарма и карма,дори е отвъд това май  :rolleyes:

В това, според личния ми опит, има истина, Слънцето ми винаги се явява някакъв надзорник над процесите, които другите планети управляват и в общи линии, колкото пъти съм го питала, толкова пъти не съм  сбъркала. Преди доста го подценявах като позиция С другите планети има малко гафове, особено от страна на Луната. Обаче какво става с хората, които имат Слънце и Луна в един знак, й айде, за повече драматичност, в точен съвпад? Каква е кармичната обремененост, която Луната ще носи ако съвпада, един вид, като насоченост, със слънчевия принцип? Следвайки логиката, според мен Луната и Слънцето ще работят винаги в комбина, но сякаш човекът с такава позиция ще е роден до много голяма степен да отговори на въпроса кой е той, и като цяло, да разбере слънчевия си принцип, т.е проявлението на ВА по-добре. Процесът по-скоро протича вътре в индивида, отколкото да има някакви конфликти отвън. При различна позиция утвърждаваме някаква друга задача.

Иначе са постовете, поне за сега, няма нужда да си ги мерим.  ;D :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #57 -: Ноември 21, 2011, 01:20:26 pm »
Ммм даааа, преди доста време в една друга тема, на която не се обърна много внимание споделих за Слънцето - то е Духа ни и от гледна точка на хелиоцентричната система показва уроците на Душата на тази планета...

От друга страна според Нухето май съм ударила джакпота  ;D - Луна на ИЦ съвпад стационарен Сатурн - пачанга до дупка без последствия...  :rolf:

« Отговор #58 -: Ноември 21, 2011, 02:44:56 pm »
Ммм даааа, преди доста време в една друга тема, на която не се обърна много внимание споделих за Слънцето - то е Духа ни и от гледна точка на хелиоцентричната система показва уроците на Душата на тази планета...

От друга страна според Нухето май съм ударила джакпота  ;D - Луна на ИЦ съвпад стационарен Сатурн - пачанга до дупка без последствия...  :rolf:

Може и ти затова да гледаш така на живота. А Слънцето все пак то е звезда има различна консистенция от планетите. То е в центъра, а те се въртят около него. Стационарно и съществуващо.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #59 -: Ноември 21, 2011, 02:48:38 pm »

:blink:

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:31:02 am от Синухе »