Ако под кармична обремененост,имаш предвид свойствена нагласа ...
Ами не точно, свойствената нагласа за мен има повече резон и място по отношение на наталната астрология. По-скоро акцентът в изказването ми тук падна на идеята какво ще носи тази Луна, обвързана така със Слънцето в кармичен аспект. Въпросът ми се породи предвид изказването ти, че Слънцето няма карма, Луната е един вид всичко карма и до известна степен се получава конфликт - защото хем безкарменото Слънце си казва "Аз съм (това това и това)" и от факта, че е без карма се подразбира, че всичко е перфектно при него, както ти посочи, но от друга страна Луната в същия знак в съвпад със Слънцето стои и му казва 'Абе, мъжо, тука ... някакви кармични работи от минали инкарнации, какво ще ги правим'. Как сега, по отношение на един знак хем си перфектен, хем планетата, която е изцяло кармична седи там? Нали тя трябва да индикира проблем, поне един. :blink:
Мислех,точно тия дни за всички Слънца на ЮЛВ и понятието карма,след като реших че за Слънцето не може да има карма-и да в случая става въпрос за лунни възли,което говори пак за нагласи на съзнанието,а не за Аза като индивидуалност и така реших,че тази позиция може да обозначава няколко неща,като например:
- Духа,пълното му самоопознаване се е случило в инкарнация предна на тази (Финална)
-или че този процес значително се е развил тогава и сега се финализира
-инкарнациите като цяло са в голяма степен одухотворени т.е. пряко движени от Духа като цяло т.е. по времето на живота/тите съзнанието е усещало в себе си пряко волята и индивидуалността на Аза си
-а ако приемем ЮЛВ и просто за корена,мястото на тръгване/идване-това може и да е сравнително неопитен Дух т.е. говори за скорошно слизане на Духа в материята,обаче тука заради многото измерения на времето и пространството,това звучи леко парадоксално :lol:
Това е една интересна теория. :blink: По моите впечатления (за които не претендирам да са много богати) често, много често хора със севен лунен възел в Риби (дори да нямат нищо друго в Риби, нито в Дева, където е южния) страдат от нещо като хронична умора от живота. Винаги са ми носели някакво спокойствие, комфорт и около тях все имам чувството, че са видяли много. И според мен един такъв възел би индикирал край на цикъла. Друг е въпроса, че за мен лично, няма само един цикъл ит животи на Земята, караме няколко, правим няколко кръга. Затова бих свързала първите две неща, които си изброил по-скоро именно с позиция на северен възел в Риби. Вторите две според мен имат по-голяма съврзаност със Слънчевата позиция и вероятно може да се докажат с примери. :blink:
Инкарнацията е изцяло лунен процес-1во защото е множество отражения на един източник-Аз-Слънце чрез всички инкарнации и второ защото е материално явление,а Луната управлява съзнанието,което е с материална финна природа и вече тук се навързва със Сатурн в относителният реал,което е по грубата част.Така Духа е само един-Слънце,а Луната-душите на един дух са много,така както на земята има много езера,реки,морета,океани и т.н. водни обекти,които всички ще отразяват едно и също Слънце,а не 15000 слънца.Всички планети имат възли,не само Луната,естествено без Слънцето.
Не бих казала, че е точно така. ВА за мен е нещо, което спрямо нашия живот, тук на земята, се явява нещо много голямо, с многобройни възможности, до толкова голям набор, че те започват да се обективизират (не са субективни). Положение на Слънце по знак и по дом е субективно явление. То може да си грее със хиляди лъчи, но грее по определен начин, има определени нагласи, които другите Слънца нямат. Има определени неща, които не може, но другите Слънца могат. Според мен ВА не е задължен да проектира себе си на земята винаги по един и същ начин, той е многолик и сам избира кой свой аспект да разкрие в зависимост от обстоятелствата, които му предстоят на земята. ВА не може да се разкрие в пълната си цялост и да се разгърне напълно във физическата матрица, защото, ако приемем че тази реалност е един съд и ВА е течност, по някое време течността ще започне да прелива от съда, няма да се събере цялта. Следователно това, което физическото проявление на ВА казва, че
е, не изчерпва изцяло същността на ВА. От лични преживявания по отношение на това, да кажем, че преди време се видях с една приятелка от минали (или едновременни, изберете си) инкарнации и тя ме пита "Какво става със Стрелеца?" аз я питах "Какъв Стрелец"? "Ами нали си беше избрала да се развиваш като Стрелец и Козирог" отговорих й, че вече съм Рак и Козирог и я питах, лошо ли е, че съм. "Ооо, не" - каза тя -"Просто значи, че си избрала друг духовен път".