Здравей Гост

5-ти дом

• 97 Отговора
  • 13467 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: 5-ти дом
« Отговор #60 -: Декември 02, 2011, 02:00:16 pm »
хахахах моя мидпойнт е точно върху ИЦ - едната е във втори, а другата в пети
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Декември 02, 2011, 02:04:24 pm »
Аз и Ти не е ли по-скоро оста 1 - 7 дом ?

Всичко под хоризонта е подсъзнание и АЗ...,всичко над хоризонта е съзнание и Ти...Всичко от 10-ти до 4-ти е АЗ...всичко от 4-ти до 10-ти Ти.... ;)...
По 5-ти даваш...по 11-ти получаваш....
А какво ще кажеш за мидпойнта който споменах, как може да се тълкува?

Кой МП.... :-[ ;D..Нямам време да изчета темата.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #62 -: Декември 02, 2011, 02:30:26 pm »
Имам управител на 5-ти дом Марс , който според западната астрология е поставен в знак на екзалтация и е перфектно аспектиран с цялата карта...Марс тригон Луна....Или аз умея да изразя чувствата си , да отдавам любов и да получавам. Чувствата ми са свързани с посветеност..,защото и Луната е екзалтирана....
Марс в тригон Уран...ми дава възможността да бъда бъда смела , защото се свързва с 10-ти дом..../мястото на Уран в наталната ми карта/...или целите ми са справедливи и винаги работят за доброто..Тук е силата на волята и вярата в доброто...Тъй като Уран управлява 3-ти дом....ДА! Последната ми връзка и ПЪРВА от ВИРТУАЛА Е МНОГО СИЛНА ВРЪЗКА В РЕАЛА....
Марс в секстил Нептун...ми дава възможността за идеализъм...,но здравословен...,защото е осъзнат...Марс е под хоризонта , а Нептун е над хоризонта...
Марс в тригон Плутон...означава , че в предишни инкарнации съм си заслужила да работя с енергията на Плутон и КУНДАЛИНИ....,защото съм използвала силата на волята за добро....
Марс е в точен секстил със Сатурн...Притежавам устойчив характер и умея да внеса критерии за справедливост и ред...
Марс УПРАВЛЯВА 5-ТИ...Луната Управлява 8-ми...Както споменах аспекта е тригон....  Може би това е причината да не се радвам...на прясно /и***не/...,защото за мен е винаги прясно...
И да...още нещо...след дългото въргаляне около връзки с водните домове...успях да тръгна по пътя на СЛВ и да усетя КРАСОТАТА НА БЛИЗНАКА...в себе си и около себе си....Или с две думи...да разбера , чрез огледалото колко съм красива...и какво искам...първо от себе си...,а после от другите....
По отношение на децата...- повече от щастлива...Дай боже всекиму!
По отношение на свободното време...имам такова винаги когато поискам...,защото владея времето...
По отношение на творчеството...Ми творя...творя на воля...с ЛЮБОВ! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #63 -: Декември 02, 2011, 02:36:15 pm »

Всичко под хоризонта е подсъзнание и АЗ...,всичко над хоризонта е съзнание и Ти...Всичко от 10-ти до 4-ти е АЗ...всичко от 4-ти до 10-ти Ти.... ;)...

МП между управителите на 5 и 11 дом как се тълкува  :-\
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Декември 02, 2011, 02:43:07 pm »

МП между управителите на 5 и 11 дом как се тълкува  :-\

Това е първия стойностен въпрос който чета в тази тема.... ;D..Ето това е астрологията...Детер , не ти помня картата...,но вероятно имаш аспекти м/у Меркурий и Уран...или МП Меркурий/Уран...попада на важно място в картата ти...Това живо ме интересува.... :rolleyes:

Сега на въпроса ти...Това е осреднената точка м/у онова което даваме и получаваме...Или там където постигаме баланса и хармонията от опозицията...
Виж как е ситуирана в картата ти и съвпада ли с лични планети или с други МП-та...Важен е и знака и дома в който ще я срещнеш.... :wub:

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #65 -: Декември 02, 2011, 02:55:45 pm »
 Ще ми трябва време да видя за съвпад с друг МП, иначе този е в първи дом 10* Скоприон и е на 10* от Луна и Венера, но това няма как да се брои за съвпад  :-\
Иначе Мерка и Уран са ми през 4* в първи дом но са във Везни, води се, че са в съвпад с АС, мидпойнта е ясен  ;)

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #66 -: Декември 02, 2011, 02:58:58 pm »
 Благодаря Марая  :wub:
По разбираеми причини баланса във всичко, живо ме интересува.

п.с. Този МП е хубаво да се гледа при синастрия  ;)
« Последна редакция: Декември 02, 2011, 03:07:44 pm от Deter »

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Декември 02, 2011, 03:15:56 pm »
Благодаря Марая  :wub:
По разбираеми причини баланса във всичко, живо ме интересува.

п.с. Този МП е хубаво да се гледа при синастрия  ;)

За нищо! :wub:
За мен е удоволствие да давам...,когато има на кого...и когато е нужно...

Моята МП-ка е в съвпад със Селена...,така , че колкото повече давам...толкова по-добре!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #68 -: Декември 03, 2011, 09:31:30 am »
Имам управител на 5-ти дом Марс

А сичкото туй да не би да е щот Марс ти управлява 1 ви дом и е нормално да се идентифицираш силно с неговите домове и домовете на Сатурн в картата си? А не заеади пети?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #69 -: Декември 03, 2011, 11:20:40 pm »
У1? Имаш предвид управителя на асцендента ли?

Да.

По принцип съм около 70 - 75% сигурен за АЦ, но още имам някои съмнения. Но и в двата случая управителят би бил в интровертни знаци - ако не в Козирог, то в Риби.

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Декември 04, 2011, 07:24:17 am »
Първо, по 5-ти дом нищо не се отдава. това е личен, огнен дом. Това е домът на Слънцето, следователно тука може да се отдава само творческа енергия и да се получават аплодисменти. Не случайно тука са игрите и хазарта и всичко, което доставя удоволствие на самия човек.

11-ти дом е групов дом - тук човек отдава енергия, участвайки в груповия живот, в каузи и т.н.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #71 -: Декември 04, 2011, 09:05:27 am »
Все пак, нека хората с 5-ти дом в Риби или с Нептун там, да кажат как прекарват свободното си време.  :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Декември 04, 2011, 10:00:53 am »
Все пак, нека хората с 5-ти дом в Риби или с Нептун там, да кажат как прекарват свободното си време.  :rolleyes:

Свободното време е по 11-ти дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #73 -: Декември 05, 2011, 06:56:01 am »
Аз имам Близнаци на куспидата в 5 дом. А в 5 дом имам Меркурий,Юпитер и Хирон. От прочетенето свеързвам юпитер с успешни творчески начинания, желания за изява.Незнам дали е правилно :-\
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Grace

• 2257
« Отговор #74 -: Декември 05, 2011, 12:02:16 pm »
а имаш ли деца?  :blink:

« Отговор #75 -: Декември 05, 2011, 12:41:26 pm »
Да,имам  :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #76 -: Декември 05, 2011, 12:48:37 pm »
това се надявах да чуя.  :blink: сега ако кажеш, че са и близнаци...:)))
но наистина, мислех си, че ти е дадено да имаш мн деца..

« Отговор #77 -: Декември 05, 2011, 12:56:40 pm »
Забравих да спомена,че Юпитер ми е в Близнаци,а Хирон и Меркурий в Рак. Тези тълкувания най-много ме затрудняват. Юпитер в 5 дом предразполага голямо семейство,нали ?  :-\
Аааааа,само 1 за сега,малка съм още(само на 22),но наистина искам много деца  ;D Много ги обичам децата,а за моето да не говорим,сигурно ще съм задушаваща майка  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Декември 05, 2011, 01:01:11 pm »
Забравих да спомена,че Юпитер ми е в Близнаци,а Хирон и Меркурий в Рак. Тези тълкувания най-много ме затрудняват. Юпитер в 5 дом предразполага голямо семейство,нали ?  :-\
Аааааа,само 1 за сега,малка съм още(само на 22),но наистина искам много деца  ;D Много ги обичам децата,а за моето да не говорим,сигурно ще съм задушаваща майка  ;D

Не е задължително...Зависи и знака....

*

Grace

• 2257
« Отговор #79 -: Декември 05, 2011, 01:02:21 pm »
и още как  :blink: а как са аспектирани Юпитер и Меркурий? какви транзити си имала свързани с тях като си забременяла и родила?