Здравей Гост

твърди аспекти Меркурий /Нептун

• 151 Отговора
  • 18995 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: твърди аспекти Меркурий /Нептун
« Отговор #80 -: Декември 11, 2011, 02:48:43 pm »
В кюпа сме...всички...Няма реал и виртуал според мен... :-[ Негативните енергии са бич... :( Нета е един акашов запис...и всяка вибрация се усеща...

Права си, на енергийно ниво всички сме свързани. Но от гледна точка на физическите параметри с някои сме по-тясно свързани, а с други не сме - тук имаме избор да поставяме граници, аз съм много избирателна в това отношение, за което не съжалявам ни най-малко. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #81 -: Декември 11, 2011, 04:42:50 pm »
На мен пък ми харесва постът на Уран - искрен и ясен. :wub:

Аз пък НЕ съм духовна и няма да се засрамя от този факт. Тези щения по-скоро биха ми пречели и пречат нежели да ми помагат. Ще ми се да мога да развия още по-здравословен егоизъм и материална ориентираност. Баста на високите нива!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Декември 11, 2011, 04:54:20 pm »
На мен пък ми харесва постът на Уран - искрен и ясен. :wub:

И без излишни превземки и менторски тон.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #83 -: Декември 11, 2011, 05:31:42 pm »
 Да живееш живота си така, както искаш /без да вредиш на другите, разбира се/, да се наслаждаваш на всеки ден от живота си и да НЕ се страхуваш от смъртта - това разбирам под духовност, защото духа е безсмъртен... И духа е избрал да  се всели в материално тяло, за да изживее това, което не може в другия-чисто духовен свят. Затова, според мен, е много глупаво тези, които  се наричат духовни, да се отричат от материалното заради това, да бъдат духовни.
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 05:40:01 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #84 -: Декември 11, 2011, 05:57:49 pm »

Дървото се познава по ПЛОДОВЕТЕ, не по самото дърво.
а човека по делата му ще го познаете ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Декември 11, 2011, 06:09:22 pm »

Дървото се познава по ПЛОДОВЕТЕ, не по самото дърво.
а човека по делата му ще го познаете ;)

Колкото и странно да звучи - по всичко онова, на което заявява, че НЕ симпатизира. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Декември 11, 2011, 06:12:48 pm »
Аз пък НЕ съм духовна и няма да се засрамя от този факт. Тези щения по-скоро биха ми пречели и пречат нежели да ми помагат. Ще ми се да мога да развия още по-здравословен егоизъм и материална ориентираност. Баста на високите нива!

Аз пък търся баланса. Ако залитна в едната от двете посоки - все страдам. То се е видяло, че обстоятелствата в този мой живот все така се стичат, че да ме лишат от всякакви материални зависимости. Всичкото, което притежавам е вътре в мен. И всичко, което получавам е достатъчно, за да живея на материално ниво, без каквито и да било излишества. Повече не ми трябва. Материалните неща  и те "тежат" - трябва да им бършеш праха и да им плащаш данъците.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #87 -: Декември 11, 2011, 06:21:49 pm »
Аз изобщо не схващам какво имате предвид с това да си духовен, че и някои от вас се стремят към това. Някои писаха и обясняваха, но повечето от обясненията ви ми се сториха пълни глупости.

Че даже и спорите по въпроса.

*

abroad

• 2187
« Отговор #88 -: Декември 11, 2011, 06:24:37 pm »
Аз изобщо не схващам какво имате предвид с това да си духовен, че и някои от вас се стремят към това.
 ----------------------
Че даже и спорите по въпроса.

аз също

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #89 -: Декември 11, 2011, 06:27:57 pm »
Бих нарекла духовно ориентирани хора, които се стремят към личностно усъвършенстване и практикуват неща като активиране на Кундалини, специални йога практики, които целят да пробудят някакви центрове, които ще издигнат съзнанието на по-високо ниво и разни подобни неща в тази област.

А тези, които четат такава литуратура, но не практикуват, са просто читатели на книги.  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #90 -: Декември 11, 2011, 06:31:18 pm »
аз бих използвала сега засега ;D това:

Цел и задача на астрологията е осъществяване на тая връзка между съзнавано/Слънце/ и несъзнавано /Луна/ за да се стигне до себепознание, приемане, устойчива житейска философия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Декември 11, 2011, 06:37:26 pm »
Бих нарекла духовно ориентирани хора, които се стремят към личностно усъвършенстване...

А тези, които четат такава литуратура, но не практикуват, са просто читатели на книги.  ;D

И аз съм на същото мнение.
Едно е да четеш и рецитираш, друго е да го осмисляш. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #92 -: Декември 11, 2011, 07:36:36 pm »
И аз съм съгласна с Уран, даммм....цял живот съм работила " здраво"
и съм се опитвала да се измъкна от тази мизерия, тъй като нищо
не съм получила на готово или в наследство, но не става и не става   :-[
Защо да се тормозя тогава ? Не съм се стремила към " духовното ",
а живота ме тика натам като релса, по която следва да се движа..... :mellow:
Когато има много тао-квадратури в натала - няма измъкване от " зоната на здрача "  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Декември 11, 2011, 07:44:50 pm »
Когато има много тао-квадратури в натала - няма измъкване от " зоната на здрача "  ;D

И с повече усилия се постигат желаните резулати. Но зависи кои планети участват в т-квадрата.
Светила в конфигурация с малефик предполагат по-трудна програма - от често преодоляване на спънки и ограничения до непрекъсната борба за оцеляване (според хороскопа). Обикновено такава конфигурация на светилата поставя натива пред някакъв вид "принуда" - независимо от волята и желанието му обстоятелствата го принуждават да усвои до болка енергията на "прикачената" към светилата планета.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Декември 11, 2011, 07:53:55 pm »
Бих нарекла духовно ориентирани хора, които се стремят към личностно усъвършенстване и практикуват неща като активиране на Кундалини, специални йога практики, които целят да пробудят някакви центрове, които ще издигнат съзнанието на по-високо ниво и разни подобни неща в тази област.

Виж пирамидата на Маслоу и определението за себеактуализиращия се човек - това разбирам аз. За другите - не знам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #95 -: Декември 11, 2011, 07:56:38 pm »
Аз изобщо не схващам какво имате предвид с това да си духовен, че и някои от вас се стремят към това. Някои писаха и обясняваха, но повечето от обясненията ви ми се сториха пълни глупости.

А материалистичния човек го разбираш, нали?
Него няма нужда да ти го обясняват...веднага схващаш.

*

Grace

• 2257
« Отговор #96 -: Декември 11, 2011, 08:01:46 pm »
Момичета, може ли да ви напомня, че темата е " твърдите аспекти на Мерк и Нептун "  :blink:
давайте по същество...., че много задълбахте в тая духовност.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #97 -: Декември 11, 2011, 08:06:22 pm »
Момичета, може ли да ви напомня, че темата е " твърдите аспекти на Мерк и Нептун "  :blink:
давайте по същество...., че много задълбахте в тая духовност.  :blink:

да, бе тююю!  :P

« Отговор #98 -: Декември 11, 2011, 08:09:49 pm »
Веднага съм подготвена с оправдание в наша защита. Там, където е замесен Нептун, често може да липсват ясни граници и всичко да се размива. ;D Освен това Нептун също е замесен с водата, така че разводняването си му е природа. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #99 -: Декември 11, 2011, 08:13:28 pm »
Не ми се гледат...нито пирамиди...нито фараони...Моята истина е моя...,чуждата истина е чужда...Срещам се някъде по пътя...прегръщам я...,целувам я...и пътувам...пътувам към себе си...,защото истината е в пътуването. Пътуването кънм себе си...Не понасям копи-пейста...и разискаването на някоя нова прочетена книжка или цитат...от популярна книжка... ;D
Сърцето ми е пътеводител...,защото в него е скрита моята червена точка...Уважавам всяко мнение...,но ми идват в повече...онези...,които говорят за духовност...,а всъщност...са празни...от съдържанието на думите....ДУХОВНОСТ...и ДУХ!

П.П. Няма граници в духовността... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците