Здравей Гост

11-ти дом - доходите от свободна практика

• 219 Отговора
  • 25185 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: 11-ти дом - доходите от свободна практика
« Отговор #80 -: Декември 17, 2011, 11:35:36 am »
 Ох, и аз много навътре поемах нещата и страшно се дразнех като виждах как се пропиляват буквално милиони от скудоумни кадри. Това, което предложихме и не приеха, че друга им била концепцията, след 3 месеца го направи БГ фирма стратираща тогава и в момента е най-голямата в бранша. :-X
Ако не бяха събитията от януари-февруари '97г можеше и да бъда още мидъл ниво "шеФ", но компанията частично си би шута от Бг. Завърнаха се след 4-5 г и то с нещата, които им предлагахме преди това.
Големите компании в едни момент заприличват по манталитет на соц. предприятия- харчат се пари за глупости.
15г имам собствен малък бизнес. В един момент беше тръгнал да става среден, но се препъна. ;D

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #81 -: Декември 17, 2011, 11:59:37 am »
"Големите компании в едни момент заприличват по манталитет на соц. предприятия- харчат се пари за глупости"

Съъъъщите бяха и тия. И понеже аз се грижех да се харчи само целесъобразно, в техните очи бях глупава... но знам разликата между харч инвестиция и харч да прибере някой идиот % заради позицията си  :blink: Толкова пари похарчиха, че аз с тия пари сега да съм първа в тоя отрасъл... на моменти си мисля дали пък не са дошли да поизперат пари, с друго не мога да си обясня глупостта им  :blink:   
The only distance is that which we create!

*

abroad

• 2187
« Отговор #82 -: Декември 17, 2011, 12:02:11 pm »
да си шеф на заплата или да имаш собствен бизнес са две различни неща. по кои домове гледате едното и другото?

добър въпрос
шеф на заплата не е ли Сатурн, 10 и 1 дом
собствен бизнес - Марс, 2-8, 5-11?

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #83 -: Декември 17, 2011, 12:49:14 pm »
да си шеф на заплата или да имаш собствен бизнес са две различни неща. по кои домове гледате едното и другото?

добър въпрос
шеф на заплата не е ли Сатурн, 10 и 1 дом
собствен бизнес - Марс, 2-8, 5-11?

Десети дом отразява онова, което работим и с което се занимаваме, както и общественото ни положение. Но пък когато лицето няма постоянна работа, както съм аз в момента, тогава какво става? Започвам да си мисля, че тоя 10-ти дом отразява само с какво бихме искали да се занимаваме и какво впечатление оставяме у хората. За собствен бизнес някъде бях чела, че трябва да бъде намесен 4-ти дом... отивам да ровя в книгите... :blink: Но пък собствения бизнес и доходите от свободна практика за мен са различни неща  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #84 -: Декември 17, 2011, 12:54:00 pm »
Собствен бизнес се търси по 2-8ми...както и 6-ти...10-ти....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #85 -: Декември 17, 2011, 04:14:52 pm »
да, доходите придобити с вашия труд, печеленето на пари, личните ресурси - това е по 2-и дом. независимо дали си собственик на фирма или служител. Това е основния сигнификатор за личните доходи.

10-ти дом е най-показателен за професията и призванието, заедно с планетите близо до МЦ и знака на върха. Ако няма планети, управителя.
Сатурн сам по себе си, като естествен сигнификатор също се разглежда.

а 6-ти дом - вашите умения и подхода към работата. Ако сте шеф - служителите. Ако не - колегите. 

Хауард Саспортас и Лиз Грийн разглеждат като сигнификатори на призванието и професията също АСЦ., Слънце и Луна.

Знам, че на повечето от вас всичко това им е известно, но реших да го синтезирам, за яснота на тези, които имат нужда. Че някои объркани въпроси се получиха.... :blink: 

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #86 -: Декември 17, 2011, 06:21:51 pm »
Пуснах темата, за да споделя какво съм прочела за 11 дом и доходите от свободна практика и да попитам дали сте попадали на подобно твърдение, за да започна евентуално след това да гледам и транзитите към планетите в 11-ти дом и господаря на 11-ти дом, защото сега съм изцяло на свободна практика. Иначе си знам, че когато имам транзити към Уран във втори дом - получавам доста парички, а когато имам транзити към венера в 8 дом - партньорът ми получава. Бившият много съжаляваше за раздялата ни заради тая венерка, понеже все ме караше да гледам кога имам готини аспекти към нея - знаеше си, че тогава получава парички  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Декември 17, 2011, 06:31:45 pm »
Бившият много съжаляваше за раздялата ни заради тая венерка, понеже все ме караше да гледам кога имам готини аспекти към нея - знаеше си, че тогава получава парички  ;D

А моят бъдещ благоверен сигурно ще гледа транзитите към осмодомната ми Луница, да знае кога има да дава.  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #88 -: Декември 17, 2011, 06:36:31 pm »
Бившият много съжаляваше за раздялата ни заради тая венерка, понеже все ме караше да гледам кога имам готини аспекти към нея - знаеше си, че тогава получава парички  ;D

А моят бъдещ благоверен сигурно ще гледа транзитите към осмодомната ми Луница, да знае кога има да дава.  ;D ;D

Интересното беше, че като реши моят бивш да не ми дава и "отгоре" спряха да му дават ... Така че и твоят бъдещ благоверен ще трябва мнооого да внимава  ;D

« Отговор #89 -: Декември 17, 2011, 06:37:55 pm »
А какво да кажа аз с 3 планети в 8-ми дом. Имат да ми дават. ;D Десцендентът ми е в Лъв, така че по принцип харесвам щедрите партньори, но по-скоро емоционално щедри. Но пък оста 2/8 дом също се свързва и с емоционалната сигурност и подкрепа, нали така.

Eaglet, имаш ли натална опозиция Венера/Уран? Ако да, дали това е фактор, сочещ дисбалас във финансови давания/вземания в партньорските взаимоотоншения (тъй като е по оста 2/8 дом)? Извинявай, ако питам твърде много. Можеш да не ми отговаряш. ;)

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #90 -: Декември 17, 2011, 06:46:45 pm »
Да, така е :blink:
Аз май не давам много сигурност на настоящия, понеже на куспида на 8-ми има близнаци с марс в близнаци вътре - е, това описва много точно от какво са доходите на партньора му и че полагам доста енергия, за да се получат нещата с доходите ми. Това ме подсеща да проследя дали скоро марсът му ще бъде полазен от готин транзит  ;D Обачееее, ха-ха, понеже има близнаци в 8 дом, това предполага и два източника на доходи при партньора му, сууупер  ;D Тая свободна практика ми дава много време за астрология, преди малко видях, че имам една звездичка  ;D

Върнах се и проследих събитията - когато е имал той тригон на нептун към марса му в 8-ми дом - при мен точно тогава "валяха" пари и само броях знаците на преведеното, за да изчисля колко съм спечелила за деня, че да му се фукам вечерта и да му дам спокойствие за бъдещето  :blink:
« Последна редакция: Декември 17, 2011, 07:01:55 pm от eaglet »

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #91 -: Декември 17, 2011, 06:53:03 pm »
"Eaglet, имаш ли натална опозиция Венера/Уран?"

Нямам такава опозиция, но пък сега заради питането ти видях, че имам точна опозция между Уран и Хирон по тази ос, което нямам представа какво значи, за първи път го забелязвам ...

« Отговор #92 -: Декември 17, 2011, 06:58:56 pm »
Хирон в 8-ми и във финансов аспект може да показва, че по-добре управляваш чуждите финанси, отколкото своите... За опозицията Уран/Хирон съм чела, че е възможно да не приема авторитети, да няма нужда от търсене на примери за подръжание и да изпитва засилена чувствителност към социални несправедливости (разделение на бедни и богати, напр., заради оста 2/8 дом).

« Отговор #93 -: Декември 17, 2011, 07:14:59 pm »

с моя празен 8 дом и У8 в 1 сама си давам и само си давам с тоя рибешки Дсц. от съчувствие
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #94 -: Декември 18, 2011, 05:19:35 am »
за да започна евентуално след това да гледам и транзитите към планетите в 11-ти дом и господаря на 11-ти дом, защото сега съм изцяло на свободна практика.

Нали астрологията на такъв въпрос отговаря, че има сигнификатори и косигнификатори.
Значи гледаш ги и ни казваш да знаем и ние какво се получава на практика:)
Междувременно можеш да изследваш косигнификатора за минало време и да кажеш дали се е проявявал до тук силно и в желаната насока:)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #95 -: Декември 18, 2011, 08:45:05 am »
С моите два знака заемащи 11-ти дом и четири планети там никога не съм вадила пари от свободна практика.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #96 -: Декември 18, 2011, 08:59:21 am »
11- доходи- не отделна фирма, но уран като мунданен  у на 11  обикновено  дава работа в общности, компании, институции  ( затова уран във 2 освен нерегулирани доходи дава работа в държавни структури, организации често и с не особено бизнес цел)
аз също имам пълен 11 дом, но съм работила спорадично в организации  и винаги е било с желан край:) работила съм почти винаги поне на 1-2 места;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #97 -: Декември 18, 2011, 10:09:03 am »
Прегледах прогресивната карта спрямо наталната си за периода, когато фирмата, в която работех си тръгна от БГ и бях принудително "натикана" да съм на свободна практика - тогава две фирми ме излъгаха, че ще ме вземат на работа, ако разработя бизнес-стратегии за определен продукт - в едната ми казаха, че ме искат за по-висока длъжност и ми дадоха нови задачи, а в другата ми казаха - ела на тази дата, за да започнеш работа, но ако искаш изчакай да мине ваканцията на детето ти. Е, когато им звъннах да им кажа, че ще изчакам ваканцията, ме информираха, че е странно, че шефът им не ми е звъннал да ми каже, че са решили да инвестират в друга насока и аз съм излишна...  Две седмици живях с мисълта, че започвам работа от посочената от тях дата  :blink:

Е, прогресивното MC прави съвпад с натален марс в рак и 11 дом, като с това прави и квадрат към Уран във втори, Стела беше написала, че 11 дом са доходите от име - от този период до днес всичките ми доходи са благодарение на името ми, за което съм работела преди това.

*

Stella

• 7765
« Отговор #98 -: Декември 18, 2011, 10:21:08 am »
[ Сега от дистанцията на времето преценявам амбициозността си като смешна - ще я запазя за моята си фирма  :blink: И под шеф разбирам да има отдели и да ги координираш, да са минимум 20 души.

Това щях да ти кажа. Лесно се управлява с чужди пари. Сега вече имаш и опита и урока.
И аз като теб управлявах чужда фондация и чужда служба по трудова медицина.
Като видях, че не съм достатъчно оценена, напуснах трудовата медицина и оня закри службата.
А фондация сама си създадох - вече имах куража и опита да го направя.
Не си струва да си жертваш личното време и енергия за фирмата на някой друг.
Това винаги ще е фирмата на някой друг...Че и нагли...като нямаш идеи се сърдят,
все едно не са чували за професионално прегаряне, изцеждат те като лимон и не ти дават право на почивка.
В творческата работа не може все да си на върха.
« Последна редакция: Декември 18, 2011, 10:27:22 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #99 -: Декември 18, 2011, 11:25:33 am »
"Че и нагли...като нямаш идеи се сърдят, все едно не са чували за професионално прегаряне, изцеждат те като лимон и не ти дават право на почивка. В творческата работа не може все да си на върха."

Да, точно при една такава "поработих" точно два дни в онзи период и на третия й заявих с радост, че напускам  ;D Заформи ми такъв скандал, че собственият й син се включи да ме защити. Тая параноичка ме обяви за цветарка, ходеща от фирма на фирма, за да събирам вътрешна информация  ;D След 6 месеца намерих работа на човека, на когото тя разчиташе и го беше убедил, че за нищо не става  ;D Не съм злобна, но мразя подобни унижаващи хората работодатели  :blink:
« Последна редакция: Декември 18, 2011, 11:55:07 am от eaglet »