Трябва да знаеш какво искаш. Иначе нема начин.
По-скоро бих казала, че е добре ако задаваш въпрос в публичен астрологичен форум (което е различно от консултация с астролог) да си си направил труда да попрочетеш това-онова, дори само във форума има достатъчно полезна информация, и при все, че и мързелът и незаинтересоваността да надделяват, то поне може да се зачете, например съседната тема, т.е. с дългото си изречение исках да кажа, че често (не винаги) е по-полезно да се чете, отколкото пише, съответно слуша, вместо говори :blink:
да във форума има много ценна информация, за тези които я търсят, права си за това абсолютно. Но има адски много спам. Виж, аз

си имам малко по-различна теория по случая - когато няма авторитет, човек, който да насочва кое е важното и ценното, да "води", става така - мазало, разливане и т.н. Лично аз считам, че и някой съфорумници са "виновни" за това (по - точно за мен този форум е и социален експеримент, наблюдавам, как действаме като система).
Този форум е отражение на обществото в БГ, само че във виртуален вариант, цифровизиран. Нещо като лабиринт. Ако имаш интуиция и акъл, концентрация и енергия - разпознаваш качествените хора и качествената информация. Ако не, се връзваш на емоционалните приказки и разливането на спам. Но забелязвам, (което е МНОГО успокоително за мен), че тези хора, които аз съм разпознала като качествени астролози, имат и успешни животи, защото ЖИВОТЪТ е най-важното, в крайна сметка.

. А за добър живот, трябват МНОГО точни решения и най-вече постигане на баланс, да прецениш своите приоритети, това, което те прави щастлив и да се бориш за тях, да не се сравняваш с другите....
Форумът, точно както и държавата ни няма админ, няма ментор, който да е астролог, нещо като последна инстанция.
В all.bg, Шехерезада (познавам я на живо) е админ и културата на форума е на съвсем различно ниво. Тя е наистина умна жена (Венера съвпад с МЦ), която знае как да ръководи една група от хора. Съжалявам, че там няма постоянно присъствие на астролози (откакто професионалистите си направиха затворения форум, в който пускат само с покани).В нашия форум някой хора мимикрират "мнения", но първо не са кадърни астролози, второ не са личности, с качества на лидер, не могат да запазят концентрация, за личните си мнения, а изобщо да не говоря, да водят някой друг на някъде, нямат достатъчно лична енергия.
Т'ва е. Но този форум не е обществена заплаха, ако навреди на личния живот на някой, значи този някой, просто не може да мисли. Тук има много светлина и много тъмнина. Съжалявам само, че много качествени хора си тръгват, защото е ПЪЛЕН спам наистина. неизбежно тук остават тези, които нямат избор, за които това тук е единственото спасение...или тези, които наистина харесват астрологията. За едните това е инструмент да контролират (да демонстрират превъзходство), за другите хоби.
Така, че неизбежно някой ще флиртуват с всеки появил се тук, за да не останат сами. А тези, които се поддават на толкова елементарен флирт, е ясно, че ги мързи да четат и да търсят информация и да мислят. Затова форумът е на толкова ниско ниво, "ръководителите" са ни на ниско ниво.... но пак казвам неизбежно е. Ето аз (обвиняващата) имам много по-сериозни и важни неща да свърша в реалния си живот, за да отделям достатъчно време и енергия на един форум, така, че се примирявам, говоря си с готините хора (такива има тук), а в реалния си живот, слава богу, имам тежка професия, и около мен хората са много качествени.

Единственото, което винаги ме е учудвало е защо хора, които нямат качества искат да властват (и провалят системата). И тук, в този форум го разбрах - нямат енергия, за да оцелеят им е нужна енергията на други хора. Чудех се много, защо обаче си избират живот, за който нямат достатъчно енергия.... и това научих в този форум, но няма да го споделя.

Достатъчно откровения, знам МНОГО добре, че всички, които трябва ще ме разберат.
Ако наистина реша сериозно да се занимавам с астрология, ще си направя мой сайт, и ще КОНТРОЛИРАМ, абсолютно открито, с определени правила (ние тук дори "конституция" си нямаме). Но основен принцип на вселената е - насилието неизбежно завършва с крах, независимо дали е емоционално, физическо или интелектуално насилие.
Винаги, винаги, човечеството се е освобождавало и е вървяло напред. Човекът е роден, за да бъде свободен, за да бъде себе си, и да изживее собствения си живот.