За сега го удържам и голямата енергия, която дава аспекта, не ми се проявява като обсесия и желание за тотален контрол над всички, както беше отначало. По-скоро като повече енергия на чисто физическо ниво. Каквато промяна носи Плутон за егото, ще я приема, с Плутон не трябва да се правят шегички. 
Не само, че ще я приемеш промяната (с Плутон нямаш избор), но и промяната ще бъде необратима.
Наистина при аспектите на Плутон, човек се опитва да държи тотален контрол над всичко и над всички и снай-вече над собствения си живот. Сега се сещам, че и при мен в това се изразяваше. А всъщност Плутон символизира именно събития, които са извън нашия контрол (социално-икономически, политически, глобални и т.н.). Той ни учи, да приемаме това, което не можем да променим, както и да не се привързваме към нищо, а да се освобождаваме от ненужните неща - хора, вещи, личностни образи, идеи, материални принадлежности и т.н. в замисимост от това коя планета аспектира.
Да, много си права, и при мен е така. Много неща се промениха по отношение на светоусещането ми за света, откакто Плутон направи тази опозиция. С много неща трябваше да се примиря, други стари модели да изхвърля, но не гледам на Плутон с черногледство, честно казано, понеже, поне за момента, това, което съм научила от него, сякаш ме научи да бъда повече, това, което съм, но не съм искала по някакви причини да си призная, че съм. По този начин има връзка с това, което изразява Слънцето, нали. Каквото Плутон е зачистил, си давам сметка след това, че с право го е направил, въпреки че е донесъл доста болка, но болката е нещо, което преминава, накрая наученото остава. :rolleyes: В началото на този транзит определено не бях такава, държах колкото е възможно по-дълго хора, вещи, ако искаш даже, ненужно упорство. Докато вече като сме на средата на пътя - сега транзита ми е разходящ, но Плутон ще се обърне ретро по някое време, даже буквално изхвърлих някакви боклуци от стаята ми, които Ракът обичаше да колекционира. Щях да се затрупам в неща, кутийки, хартийки и т.н и т.н.