Здравей Гост

Липса на реализация и признание

• 87 Отговора
  • 12937 Прегледи
Re: Липса на реализация и признание
« Отговор #40 -: Януари 05, 2012, 04:52:39 pm »
Аз искам да съм авторитет, но авторитета също се определя от широкото, трайното обществено мнение. За леля ми Пенка, естествено, не ме интересува, тя може и от деменция да е болна, определено няма да й вземам мнението предвид.  ;D ;D Имам предвид, че явлението "леля Пенка" не се е превърнало в норма, защото нейното мнение важи само за нея (а не за многото хора) и се проявява еднократно. Под "обществено мнение" аз реално имам предвид мнението на МНОГО хора за нещо и мнението, което принципно рядко се променя. И ти даде пример, с професията на юрист, общественото мнение е, че това е професия, за реализирането в която се изискват много усилия и качества.  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #41 -: Януари 05, 2012, 05:01:27 pm »
 Юристите във форума да не се засягат.
 Една прослойка да бъде обявявана за  creme de la creme на база професия е просто нелепо. Конюнктурата е такава, че излязаха на преден план, но постепенно ще започнат да отиват на заден такъв- ще се усети след 3-4 годин, а съвсем видимо ще стане след около 10-ина. ( не ме карайте да обяснявам защо- аз съм един прост инженер ;D)ТКогато престанат да бъдат толкова популярни, а това ше се случи поради съвсем обективни причини, какво правим?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Януари 05, 2012, 05:03:59 pm »
На сила не съм се женила, но по късно осъзнах че и истинска любов не съм изпитвала към него, разбрах го когато усетих истинската любов.

Нямаш и показатели за насилствен брак или формален/фиктивен такъв. Но управителят на 7 дом е в накшатра, която предполага някаква "отделеност" от съпруга - той може и да е до теб, но да има усещане за дистанция или някаква липса.

А и защо мислиш, че си нереализиран човек? Само защото не си станала научен работник? Може би твоята реализация е именно в това, което правиш.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #43 -: Януари 05, 2012, 05:06:05 pm »
Аз защо не я виждам картата на Блъд?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Януари 05, 2012, 05:07:10 pm »
Тя си написа данните по-горе, карта не е прилагала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #45 -: Януари 05, 2012, 05:11:30 pm »
 Една прослойка да бъде обявявана за  creme de la creme на база професия е просто нелепо. Конюнктурата е такава, че излязаха на преден план, но постепенно ще започнат да отиват на заден такъв- ще се усети след 3-4 годин, а съвсем видимо ще стане след около 10-ина. ( не ме карайте да обяснявам защо- аз съм един прост инженер ;D)ТКогато престанат да бъдат толкова популярни, а това ше се случи поради съвсем обективни причини, какво правим?

Че е нелепо да съдиш за човек само от професията му, нелепо е наистина, права си. Но просто има професии, които като погледнеш историята на света, винаги си остават най-възхвалявани и се използват с най-голямо уважение - това са си юридическата и медицинската. Определено не са алфата и омегата, просто такова е обществото, така да се каже.  ;D ;D Иначе всички професии са си важни. А че пазарът на труда се зарина от юристи, има го, вярно е, просто за разлика от други държави, тук няма контрол над заетостта на хората и тяхната квалификация. В развитите държави си знаят от какво имат нужда най-много и през периоди на време обновяват наличието на места за определени професии в университетите. Но това е отделна тема и стана офтопик, така че спирам.  :P :P

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #46 -: Януари 05, 2012, 05:14:56 pm »
Аз пък търся признанието само в очите на мъжа до себе си - сигурно съм много объркано същество и чак ме е яд на себе си. Развивам се само и само да покажа на мъжа до мен, че съм най-добрата, перфектната, готината... Искам да си седя у дома, да си правя моята си фирма, но утре отивам на интервю, само защото една ме ядоса - човешки ресурси е и преследва мъжете, възползвайки се от положението си. Ми и аз мога така - наемам офис и почвам подред да интервюирам  ;D Та, искам да кажа, че ако мъжът ми не ме обича - не се чувствам реализирана, ако ще да съм под прожекторите всеки ден  :-[ Това май е слабост...
The only distance is that which we create!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #47 -: Януари 05, 2012, 05:23:09 pm »
Анабел, не не съм се женила на сила. Не зная дали съм реализирана или не по скоро е нуемението да изтрия внушението дза нерезираност от бившия, които искаше да вижда в мен най-малкото дъшщерята на Рокфелер + майка Тереза и Месалина в едно, а аз си бях първо, второ и трето майка, защото той не беше мъжа за мен.На сила не съм се женила, но по късно осъзнах че и истинска любов не съм изпитвала към него, разбрах го когато усетих истинската любов.И вече бягам от водните знаци, така както тероризира  най-фино един рак никой друг знак не го умее ;D

Виж сега, аз нямам деца  ;D. Тук има жени, които могат да ти дадат по - добри съвети от мен и имат деца и са поели по-големи отговорности от мен ;), и това има значение. Но не се ожених на два пъти, когато имах възможност и материално щях да съм осигурена, поне към дадения момент, но не ги обичах истински тези мъже (харесвах си ги, но някак не стигаше). И знам, че това е било правилно.

Приеми, че това ти е изпитание в живота, което е за твое добро. Всичко е за добро, зависи само ти как ще се настроиш, и не разрешавай на ДРУГ да те настрои. Поне си се разделила със съпруга ти, който очевидно те е малтретирал психически. Верно е, че Раците го умеят това. Ама не всички раци са такива.

Колкото и абсурдно може да прозвучи на теб и на другите, дори мисля, че си късметлийка, явно сериозно те обича вселената след като те "наказва" така. Това не е случайно, разбираш ли, няма да се прати такова изпитание на човек, който не може да го издържи. Вселената не е злонамерена. Тя е такава каквато ти си пожелаеш да бъде. Сериозно е така.

Знам колко тежко заболяване а аутизма. Не си мисли, че се подигравам или нещо подобно. Важно е ти да не се озлобиш (това зависи от теб) и да продължиш. В моя живот изпитанията идват от други места и също съм имала убийствени ситуации (говоря на живот и смърт, нали съм с АСЦ Скорпион), обаче се убедих в едно - ако вярваш, няма невъзможни неща.

И се научих на това, когато работех като сервитьорка, в САЩ (а аз съм "интелектуалец в БГ"), в ресторант, в които всички са бивши затворници (евтина работна ръка, главният готвач бе убил баща си, чернокож и бе един от най-добрите хора, които познавам, казваха му г-н Магьосникът, такъв организатор беше и помагаше на всички) и шефката ми бе болна от СПИН. И тя помагаше. Там никой, ама никой не се оплаква. Всички са концентрирани - да се борят и живеят.

И тогава просто физически видях, че колкото повече се отчайвам, толкова по-зле става (примерно - гонят те от квартирата ти, щот имало закон, според който в нашия щат само 3 човека, които не са роднини, могат да живеят в обща къща - това за да се изкарват повече пари. После пък, на улицата се запознаваш със студенти, които те приютяват, защото техните приятели, които плащат наема, са на екскурзия в Европа и ти си живееш безплатно 1 месец, със страхотни хора).

В САЩ всички вярват. Аз като попаднах в щатите, сред обикновените хора, преживях тотален културен шок. За мен тази нация е нова цивилизация, по-добра от Европа. Нищо, че щях да умра....  ;) ;D И щом повярваш и почнеш да действаш се появяват някакви хора, които почват да ти помагат....

И вярата започва първо с ВЯРА в себе си.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #48 -: Януари 05, 2012, 05:28:17 pm »

Аз го казах, щот Тъндър учи право, за да дам примера с леля Пенка, иначе професията не определя човека.
Но в Европа трите урегулирани професии (имат определени правомощия и носят ОТГОВОРНОСТ и им се плаща за носената отговорност допълнително по закон) са право, архитектура (тук и инженери) и медиците.

Това е.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #49 -: Януари 05, 2012, 05:31:09 pm »
Аз пък търся признанието само в очите на мъжа до себе си - сигурно съм много объркано същество и чак ме е яд на себе си. Развивам се само и само да покажа на мъжа до мен, че съм най-добрата, перфектната, готината... Искам да си седя у дома, да си правя моята си фирма, но утре отивам на интервю, само защото една ме ядоса - човешки ресурси е и преследва мъжете, възползвайки се от положението си. Ми и аз мога така - наемам офис и почвам подред да интервюирам  ;D Та, искам да кажа, че ако мъжът ми не ме обича - не се чувствам реализирана, ако ще да съм под прожекторите всеки ден  :-[ Това май е слабост...

Ти като си била малка опитвала ли си се така да впечатлиш баща си? Той искал ли е от теб да си най-добрата?

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #50 -: Януари 05, 2012, 05:35:14 pm »

Ти като си била малка опитвала ли си се така да впечатлиш баща си? Той искал ли е от теб да си най-добрата?

Не! Баща ми ме обичаше и казваше, че най-стабилната оценка е четворката, така че да не се претоварвам. Той си беше винаги впечатлен от мен - можеше да ме гледа с часове как си изправям косата, четяхме си детективски романчета по цял ден и си ни беше супер  ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #51 -: Януари 05, 2012, 05:40:42 pm »

Не! Баща ми ме обичаше и казваше, че най-стабилната оценка е четворката, така че да не се претоварвам. Той си беше винаги впечатлен от мен - можеше да ме гледа с часове как си изправям косата, четяхме си детективски романчета по цял ден и си ни беше супер  ;D

Значи искаш мъжът ти да те гледа и да те обича така, както баща ти те е гледал и те е обичал? Чудя се дали това не те кара да искаш да си перфектна, за да получиш това. А как стои положението с отношението на майка ти към теб?

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Януари 05, 2012, 05:43:18 pm »

Че е нелепо да съдиш за човек само от професията му, нелепо е наистина, права си. Но просто има професии, които като погледнеш историята на света, винаги си остават най-възхвалявани и се използват с най-голямо уважение - това са си юридическата и медицинската. Определено не са алфата и омегата, просто такова е обществото, така да се каже.  ;D ;D Иначе всички професии са си важни. А че пазарът на труда се зарина от юристи, има го, вярно е, просто за разлика от други държави, тук няма контрол над заетостта на хората и тяхната квалификация. В развитите държави си знаят от какво имат нужда най-много и през периоди на време обновяват наличието на места за определени професии в университетите. Но това е отделна тема и стана офтопик, така че спирам.  :P :P

Медицинската професия доста се компрометира. хората вече прогледнаха. нашата медицина е ориентирана само към физическото тяло, но има много други тела, с които съвременната ни медицина не се занимава изобщо. нашата медицина е спешна медицина - вкарват те в болница, колкото да те закрепят и после те пускам на самотек у дома, без да ти обяснят, че трябва да си промениш навиците, режимът на хранене и начинът наживот. Лекарите ни станаха дистрибутори на лекарства.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #53 -: Януари 05, 2012, 05:45:20 pm »
Е, Стелла, и юристите от тази гледна точка не остават назад. Много хора опорочиха иначе хубавата професия.  :rolleyes:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #54 -: Януари 05, 2012, 05:46:29 pm »

Значи искаш мъжът ти да те гледа и да те обича така, както баща ти те е гледал и те е обичал? Чудя се дали това не те кара да искаш да си перфектна, за да получиш това. А как стои положението с отношението на майка ти към теб?

Майка ми хем иска да съм до нея по цял ден (мъчно й е, че съм на 300 км отдалечена от нея), хем иска да си напиша дисертацията и да ме гледа всеки ден по телевизията  ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #55 -: Януари 05, 2012, 06:14:02 pm »

Майка ми хем иска да съм до нея по цял ден (мъчно й е, че съм на 300 км отдалечена от нея), хем иска да си напиша дисертацията и да ме гледа всеки ден по телевизията  ;D

Пред майка си ли се доказваш или искаш мъжа ти да те гледа така, както баща ти те е гледал? Трябва да се проучи, за да се разбере.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #56 -: Януари 05, 2012, 06:18:38 pm »
Хело, ти нали за това си тук  :P

Аз пък бих и препоръчала тази книга

http://chitanka.info/text/2784/15

може пък да и подскаже, как са я оттренирали в къщи и защо има такова поведение. На мен лично помогна.  ;)

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #57 -: Януари 05, 2012, 06:23:34 pm »

Пред майка си ли се доказваш или искаш мъжа ти да те гледа така, както баща ти те е гледал? Трябва да се проучи, за да се разбере.

Няма какво да ровя - имам слънце и луна в опозиция. Мога и с мъж, и без мъж да живея себе си - тая вечер временно съм услужила моето слънце на мъжа си. Просто утре отивам на интервю за работа и не знам дали да искам или не да работя за някого. Много сме близо до издаването на първите ни две книги и може би е безсмислено да ходя където и да е, но все пак трябват пари, а имам само някакви мижави поръчки вече трети месец  :blink:

« Отговор #58 -: Януари 05, 2012, 07:21:27 pm »
Липса на реализация и признание има винаги при думичката "бягство". От самия себе си. Само човек, който не ги намира в себе си не може да ги получи истински отвън.

Човек, който намира себе си и Е това, което Е и се приема с пасивите и активите ще го получи дори и отвън, защото получава от другите това от което има нужда.

Причините могат да бъдат доста. От липса на желание за социална принадлежност и материален комфорт, до трудност, дори осъзната, за истинската себестойност. Може да бъде и продукт на разпищолен живот със силен акцент на огнени и въздушни знаци, без силен Сатурн и земя, които да материализират дейността, идеите, хрумванията. Може да бъде и под формата на Нептун - бягство там, където нещата трудно се материализират. Друга причина също се сещам е трудна вписваемост в колективна среда, като причините за това са доста.

Като цяло думат липса означава "нямане", а причината за това може да бъде различна, но на първо четене смятам, че нещата се свеждат до два варианта с под варианти: не е цел и се бяга и се насочва към нещо друго или цел е, но има нещо, което пречи - не знаене, не можене, не преценяване и т.н.

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Януари 05, 2012, 07:27:30 pm »

Няма какво да ровя - имам слънце и луна в опозиция. Мога и с мъж, и без мъж да живея себе си - тая вечер временно съм услужила моето слънце на мъжа си. Просто утре отивам на интервю за работа и не знам дали да искам или не да работя за някого. Много сме близо до издаването на първите ни две книги и може би е безсмислено да ходя където и да е, но все пак трябват пари, а имам само някакви мижави поръчки вече трети месец  :blink:

Този мъж к`во прави, бееее?
Само ти задаваш хорарни въпроси тука как да издържаш семейството си.
Извини ме, моля, ако е реализиран и полезен на семейството си, а аз не съм разбрала!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥