Здравей Гост

Пренатална карта

• 117 Отговора
  • 17325 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: Пренатална карта
« Отговор #100 -: Януари 06, 2012, 04:20:14 pm »
Айде, още един месия. А защо му е да се нарича като някой друг? Да не би бог Ра да му се е явил по време на транс и да му е казал, че е негов намесник на земята?   :72:

Мда. Струва ли нещо изобщо тази система? В един от сайтовете пише за елегантната комбинация от квантова физика с нумерология, западна и източна астрология, влияние на неутрино частиците, които изграждат тази гениална, научна система, която по-добре от всяка друга, твърдяща се за най-добрата, ще ви бъде ярък пътеуказател. ;D Обаче някъде да ги има описани и обяснени взаимодействията, които са му подшушнали...? Май ги няма... А на сайта - "платете еди-колко-си за пълния ви профил". Разбира се. Така си и мислех...

На мен са ми правили в Англия такъв "хороскоп" по системата Хюмън Дизайн преди 4-5 години, спомням си че се бях зарибила здраво след като гледах Гала, където имаше гости по темата. Но не останах впечатлена, много работи познаха, но още повече не ми познаха. Както ми се е случвало и при астролог - опитваха се да ме убедят че съм еди си каква, но не го осъзнавам, защото било дълбоко, дълбоко и несъзнавано.

Това се нарича псевдонаучно врачуване.  :P
« Последна редакция: Януари 06, 2012, 04:26:09 pm от Kelvin »

*

AH

• 2201
« Отговор #101 -: Януари 06, 2012, 04:49:04 pm »
Мда. Струва ли нещо изобщо тази система?

Идеята на коя да е система е да докосне нещо в нас, да ни доведе до някакво знание, разбиране и приемане.

Много системи и няма панацея:)

Всеки си търси подходящата за него – като знаците:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #102 -: Януари 06, 2012, 04:50:50 pm »
Утре още ще си измисля някоя система и ще почна да правя пари. Опа, мен не ме влекат толкоз. Е, нищо, има други тук, които ги влекат. :)

Вземала ли си тест на Роршах? :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #103 -: Януари 06, 2012, 04:56:45 pm »
Мда. Струва ли нещо изобщо тази система?

Идеята на коя да е система е да докосне нещо в нас, да ни доведе до някакво знание, разбиране и приемане.

Много системи и няма панацея:)

Всеки си търси подходящата за него – като знаците:)

Ан, работата е там, че тази система нищо не надгражда, а съчетава механично методики, ползвани от други науки.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #104 -: Януари 06, 2012, 04:58:03 pm »
А още по-голямата работа е там, доколко изобщо ги слепва добре и не се получава нещо блъснато.

*

AH

• 2201
« Отговор #105 -: Януари 06, 2012, 04:59:21 pm »
Утре още ще си измисля някоя система и ще почна да правя пари. Опа, мен не ме влекат толкоз. Е, нищо, има други тук, които ги влекат. :)

ако можеш да измисляш системи, измисляй- не е задължително да са за пари:)- удоволствието е да ги измисляш- който иска, ги пробва:)

Не съм го вземала тоя тест:)

*

AH

• 2201
« Отговор #106 -: Януари 06, 2012, 05:03:26 pm »
Ан, работата е там, че тази система нищо не надгражда, а съчетава механично методики, ползвани от други науки.

може и така е:)

но много системи не вършат работа:)

има едни професии на границите на науката и изкуството:) - който е имал афинитет към такива, се е научил да пробва всичко, докато търси нещо и не мисли за надграждането - процесът на пробване води до удовлетворение:)

/аз не съм пробвала тая система и надали ще я пробвам, така че си говоря по принцип- пробвала съм много други, които се оказва, че не ми вършат работа, но не съжалявам, че съм ги пробвала/

*

AH

• 2201
« Отговор #107 -: Януари 06, 2012, 05:04:25 pm »
А още по-голямата работа е там, доколко изобщо ги слепва добре и не се получава нещо блъснато.

и така да е - няма да спре да се върти земята:)

*

AH

• 2201
« Отговор #108 -: Януари 06, 2012, 05:22:21 pm »

току що си го направих:)

На теб  харесва ли ти?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #109 -: Януари 06, 2012, 05:27:32 pm »
Според мен, наука си има и в изкуството. В музиката има композиционни системи, стореве, хармония, анализ и пр., в изобразителното изкуство има перспектива и различни техники... Той затова Да Винчи е казал нещо подобно на: "Изучи науката на изкуството и усвои изкуството на науката". :)

Измислянето на системи е хубаво и ме вълнува, но в по-друга посока. :)

А дали ми харесва Роршах - да, симпатично и интересно е. Виждаш по колко интересни и богати начини можеш да видиш някои неща, чак да се самоудивиш - попаднах на откачени находки, даже цяла история. :) А го споменах, понеже има нещо общо с някои системи.

*

AH

• 2201
« Отговор #110 -: Януари 06, 2012, 05:34:26 pm »
аз получих нещо такова накрая:  ти си уникален, както и всички останали:)))))

подобен тест редовно си правя - например, с разни релефни теракотни плочки или пък в гората - приятно е -е, разбира се, няма интерпретация на резултата, но не е кой знае какъв недостатък:)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #111 -: Януари 06, 2012, 06:01:03 pm »
Къде си го направихте този тест на Роршарх? Дайте линк! Аз намерих само в един руски сайт и ми искат пари за резултата.

« Отговор #112 -: Януари 06, 2012, 06:02:29 pm »
И аз искам. Намерих само статията в Уикипедия обаче не мога да си го интерпретирам сама.  ;D ;D

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #113 -: Януари 06, 2012, 06:58:28 pm »
Да. Тук - само от любопитство и забавление. С аналогията загатнах, че в някои от разните системи няма нищо толкова определено - просто виждаш това, което "искаш" да видиш. Можеш да видиш и формички в снежинките / шума на телевизора, когато няма сигнал. А понякога има шепот в дъжда...

« Отговор #114 -: Януари 06, 2012, 07:30:33 pm »
Eдин от възможните отговори на един от въпросите от теста:

Цитат
It looks like an RLFP DNA test result, with the phenotypes split
Definitely, doesn't look like that. ;D

Ехото от Големия взрив. Част от "снежинките" в телевизора.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #115 -: Януари 06, 2012, 09:21:14 pm »
Този използвах и аз преди време. Не бях съгласен с повечето от предложените отговори. Но нещо съм се бъгнал... Първоначално цитираното го прочетох като "It looks like crap".  :-[

*

abroad

• 2187
« Отговор #116 -: Януари 06, 2012, 09:27:09 pm »
има едни професии на границите на науката и изкуството:) - който е имал афинитет към такива, се е научил да пробва всичко, докато търси нещо и не мисли за надграждането - процесът на пробване води до удовлетворение:)

такава като общо понятие може да бъде определена икономиката ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #117 -: Януари 07, 2012, 05:48:56 am »
такава като общо понятие може да бъде определена икономиката ;D

Сетих се за  учителя по математика- поклащаше се на края на подиума, сочеше с показалка към 5 реда бели цифри на черната  дъска и казваше: погледнете каква красота, каква магия:) - хубав спомен:)