Да, потвърждавам за огнена Луна - всичко си казваме в прав текст, освен ако съвсем съзнателно не сме решили да си премълчим, поради някакви причини, независещи от нас.
За Луна в Скорпион не знам дали отиват в екстремалност, но водните Луни изявяват много ясно принципите на Луната. Биологичното оцеляване за тях е много важно, следят здравето си, биологичните циклите в живота си, рядко се насилват (дори, когато е наложително). Някак инстинктите са много силни, често напълно неосъзнати. Често съм ги виждала как правят едно, а декларират, че симпатизират на съвсем друго поведение. И си вярват
Пример (аз съм пускала тема за Луна в Рак, с която имах страхотен проблем) - личност, която заявява, че не си пази идеите, поощрява целия колектив да споделя, за доброто на колектива. В един момент, виждам как всички колеги генерират идеи и работят, само той не и някак се чувства абсолютно комфортно и в правото си. И осъзнах, че изобщо не осъзнава какво се случва. Той искрено вярваше, че действа. А всъщност само рефлектираше и имитираше. (Това не е лошо или добро, стана лошо, когато се "сбихме" за авторските права... и той абсолютно вярваше, че това са негови идеи.). За мен Луна във Вода, преживява, чувства, но не създава. Никой да не се обижда, това го констатирам като факт. Има нужда от всички стихии и т.н., но трябва да си намерят правилното място. Добрите съпруги около мен, всички са с водна Луна. Те лесно рефлектират съпрузите си, и се чувстват добре.