все пак наталът има огромно значение.
Има разлика между хора с тригон на светилата, опозиция на светилата или секстил. Секстилът между светилата е благоприятен при хора, които наистина са по-вслушани в себе си и са овладяли енергиите и на двете противоположни стихии.
Брат ми и приятелят ми са с водни Луни и съм имала шанс да ги наблюдавам, когато не се прикриват, много са чувствителни и ако не се почувстват предадени, ще направят всичко, което една жена иска от тях (ако знае как да си го поиска). За мен мъжете с водни и земни Луни са изключително лесни за манипулиране от страна на жените, а и самите те някак ценят много женското.
При жените водната Луна се проявява по съвсем различен начин. Всичко се преживява ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лично, и необективно. Водната Луна започва да се чувства наранена и да си отмъщава, ако няма някакъв канал в натала, който и позволява да се чувства приета и разбрана или да се прояви по друг начин.
Ако трябва да съм откровена, от гледна точка на огнената си Луна, водните Луни могат да са много проблемни, единствените жени, които до такава степен са ме дразнели, че съм започвала да ги мразя (което е зле и за двете страни) са били с водни Луни (при едната квадрат на Светилата, при двете квадрат Венера - Луна). И прекъснах всякакви връзки с тях, защото нямат никакво усещане за личното пространство на другия.
Проблем при водните Луни, които нямат добър аспект със Слънцето (за да има осъзнаване), е че се движат, по енергиите, които усещат. Реакциите им са емоционални, адекватни в дадения момент и секунда, но не са "обективни", не са реакции, които винаги че са правилни
(нека го кажа така - има дух има материя, има безкрайно и вечно има крайно и настоящо, ЗЕМЯТА и ВАДАТА са по-близко до материални свят от ОГЪНЯ и ВЪЗДУХА, които са по-близко до божествения. Светът е създаден в следната последователност - огън-въздух-вода-земя - това е еволюцията към ниво материя).
Особено Луната в Скорпион, може да си провали целия живот, ако в дадения момент някъде и е добре и може да се наяде с енергия. Могат да станат емоционални тирани и вампири. Трудно стигат до абстрактното чисто мислене, на което са способни въздушните и огнените Луни.
Затова за съвременния свят бих посъветвала всяка майка, ако иска дъщеря и да е самостоятелна и да е способна на добра комуникация с мъжете да я роди с "мъжка" Луна - огън или въздух. Или най-добрият вариант - тригон или секстил между светилата. Това ще осигури добър живот на всяко момиче.
Водната или земната Луна ако по някакъв друг начин не е заложено в натала нямат достъп до света на идеите (ОГЪН). Което не казвам, че е + или -, просто са много трудни колеги и за самите тях е трудна социалната изява, адаптация и работата в екип.