Здравей Гост

ЛУНАТА В СКОРПИОН

• 166 Отговора
  • 31140 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: ЛУНАТА В СКОРПИОН
« Отговор #60 -: Януари 16, 2012, 08:06:03 pm »
може, Марая, може. питай тези с Луна в Козирог !  ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #61 -: Април 17, 2012, 03:16:46 pm »
Аз с козирожката луна ще се обадя! ;)

Абсолютен самоконтрол за пред другите- но иначе...съм една истинска кралица на драмите, чувствата ми са много истински, дълбоки, драматични, трайни. Ревнива съм, чувствам се обсебена, когато съм влюбена. Понеже съм жена, мисля, че луната дава някакъв оттенък, но марса играе по- голяма роля. Имам стелиум в скорпион като марса е част от този стелиум.

Мъжете, към които съм изпитвала..необяснима любов и в които съм се чувствала вкопчена направо- единия с луна в скорпи, другия с венера в скорпи ....Имала съм силни чувства, но леко по- премерени към един с луна в риби (съвпад мой асц) и един с луна във водолей (съвпад мое слънце) със земни венери.

Но! Луната в скорпион ми е любима, харесвам ги тези хора- дълбоки, интелигентни, загъчни, интересни, сексуални, обсебващи....с тях се пишат големи любовни истории! С тази луна може да се удавиш, можеш и да откриеш нов, запленяващ подводен свят, скрит от чуждите погледи. Свят, който луната в скорпион ще даде само на теб. :blink:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Април 17, 2012, 03:25:38 pm »
Луната в Скорпион се страхува от силата на емоциите си, тя осъзнава, че те са толкова силни, че могат да я унищожат. И тогава се опитва да наложи контрол. Докато не е станало късно. Обикновено се случва при хора, които веднъж са изживяли болката и разочарованието в любовта. За себе си те решават, че това няма да се повтори повече.
Но ако има Луна, която може да и съперничи по налагането на самоконтрол, това е Козирожката. Да, много е трудно на Скорпионската да допусне някой до себе си. Но когато го направи истински, може да е доживот.

Луната не може да налага контрол. Няма такива принципи при нея. Контрола се търси по Сатурн. Вероятно аспект на Луна към Сатурн може да даде дисбаланс.

Съгласна съм.
Свързвам контрола със Сатурн, Плутон и отчасти Марс (чрез налагане/физическа агресия).

Контролът по Луна, било то скорпионска или козирожка, е в овладяването на инстинктите, емоциите - както горе е посочено, това наричаме самоконтрол.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #63 -: Април 17, 2012, 04:11:48 pm »
@zikovu, почувствах поста ти страшно близък! Луната ми е в Дева, в Д8, на 66гр. от нат. Плутон (на трон в Д10). В момента тр. Плутон ми е на АСЦ и след 10гр. прави тригон към нат. Луна. "Дълбочина" и "пречистване" са основни понятия в психиката ми в момента.  Искрено се възхищавам на Скорпионите заради дебрите на съзнанието, до които никой друг знак не може да стигне. Като приятели ти дават всичко, но и изискват всичко! При тях няма 6-5, "ти си най-добрият ми приятел, мрън-мрън", има истински саможертви!!!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #64 -: Април 17, 2012, 04:51:41 pm »
Като приятели ти дават всичко, но и изискват всичко! При тях няма 6-5, "ти си най-добрият ми приятел, мрън-мрън", има истински саможертви!!!

да, потвърждавам, че при нас жертвите са доста, и често ако трябва да съм честна ненужни. В смисъл - ако не се изживее емоционално ситуацията, могат да се намерят много добри решения. Мисля, че на скорпионите им е доста трудно в ерата на Водолея, когато трябва да се преработват независимостта и човещината под формата на разумност, а не емоционалност.  ;)

When One Door Closes Another Door Opens

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #65 -: Април 18, 2012, 11:51:08 am »
А искам да попитам...майките на скорпионските луни...има ли лек елемент на дистанция и хладина в отношенията?

Сигурно при някои ще има и дълбока майчина привързаност...а дали ще има обсебване? Или има любов..но малко от разстояние и с лека дистанция?

euph0ria ;)
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #66 -: Април 18, 2012, 02:18:56 pm »
Като приятели ти дават всичко, но и изискват всичко! При тях няма 6-5, "ти си най-добрият ми приятел, мрън-мрън", има истински саможертви!!!

да, потвърждавам, че при нас жертвите са доста, и често ако трябва да съм честна ненужни. В смисъл - ако не се изживее емоционално ситуацията, могат да се намерят много добри решения. Мисля, че на скорпионите им е доста трудно в ерата на Водолея, когато трябва да се преработват независимостта и човещината под формата на разумност, а не емоционалност.  ;)

ако позволиш да добавя :blink:
и им е невъзможно да преживеят и да дадат свободата, която се свързва с управителя на водолея - Уран. Контрола не се изпуска при никакво положение ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #67 -: Април 18, 2012, 03:10:10 pm »

ако позволиш да добавя :blink:
и им е невъзможно да преживеят и да дадат свободата, която се свързва с управителя на водолея - Уран. Контрола не се изпуска при никакво положение ;D

:58: е какво да правим, такива сме и работим върху себе си.  ;)

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #68 -: Май 26, 2012, 10:15:25 pm »
Луната в скорпион ми е любима, харесвам ги тези хора- дълбоки, интелигентни, загъчни, интересни, сексуални, обсебващи....с тях се пишат големи любовни истории! С тази луна може да се удавиш, можеш и да откриеш нов, запленяващ подводен свят, скрит от чуждите погледи. Свят, който луната в скорпион ще даде само на теб. :blink:

Страхотно написано...  :-[ Относно Луна  :scorpios:- могат ли да обичат някого истински и с цялото си същество, ако не са правили секс с него? Знам, че за Скорпионите сексът е много повече от физическо удоволствие - обмен на енергия, отдаване, разголване, себеизразяване, трансформиране... Може би за всеки човек това е начинът да се почувства едно цяло с любимия и да изследва дълбочината на чувствата и желанията си. Аз съм с Венера и Плутон в Скорпион и би трябвало да проповядвам всичко това  ;D, но ми е трудно.. с изразяването и показването на чувства. Споменахте "самоконтрол" някъде в темата и лично за мен наистина е свързано с нежеланието да загубя контрол над тялото и поведението си.

Та, в този ред на мисли  :P моят Близначко с Луна в Скорпион ме попита директно  :o дали искам да го направим ( на втория ден, който прекарахме заедно) и аз му отвърнах "Не", а той каза, че е търпелив, ама не му вярвам много.  :-[ Желая го, но досега не съм правила истински разтърсващ секс... и просто не знам как ще се чувствам на сутринта, дали няма да се възприемам по-различно, а и как ще ме възприема той?  :-\ Не съм очарована от досегашните си опити и понякога се чудя какво толкова го превъзнасям тоя акт  ;D, след като не е нищо особено...

Казва, че не е правил секс от 1 година...  :unsure:
« Последна редакция: Май 26, 2012, 10:21:46 pm от LibrawithTaurus »
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Май 26, 2012, 10:23:35 pm »
Как ще е "нищо особено", бе? Ти още нищо не си разбрала от секса. тепърва предстои да разбереш.  ;D
Да, родените с Луна в Скорпион се чувстват най-щастливи, когато правят секс. Сексът ги радва. Аз съм питала кое най-много го радва и той ми е казвал това. Разбира се, това не означава задължително, че са най-добрите любовници. Просто обичат сексуалното общуване.  ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #70 -: Май 26, 2012, 10:37:39 pm »
Как ще е "нищо особено", бе? Ти още нищо не си разбрала от секса. тепърва предстои да разбереш.  ;D
Да, родените с Луна в Скорпион се чувстват най-щастливи, когато правят секс. Сексът ги радва. Аз съм питала кое най-много го радва и той ми е казвал това. Разбира се, това не означава задължително, че са най-добрите любовници. Просто обичат сексуалното общуване.  ;D

;D ;D ;D Амии, ако не е с най-добрия любовник, не ща да го правя!  :P  ;D И аз си падам по невербалното общуване, хаха ... 
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #71 -: Май 26, 2012, 10:54:34 pm »
Ха-ха, ми то почти всеки мъж с малко повече самочувствие претендира, че е "най-добрия", но е съвсем отделен въпрос дали е така и на практика - затова и няма как да знаеш преди  ;D .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #72 -: Май 26, 2012, 10:57:16 pm »
Баща ми има Луна в Скорпион, но неговата е в съвпад със Сатурн. Едва наскоро се научих да разбирам емоционалността му. Той изглежда железен - няма изражение, няма експресивност. Само стъклен смразяващ поглед. А колко се изненадах, когато започнах да виждам колко е чувствителен всъщност и колко дълбоко изживява някои неща. Това е човек, който вероятно никой не е могъл да излъже. Когато се сетя за скорпионска Луна първо ми идва на ум думата "проницателност" и ако съдя по баща ми, това най-точно я описва. Умението му да мълчи тежко е почти пословично. Умее да сгъстява атмосферата, да я прави лепкава и надвиснала над главата ти. Никога не е повишавал тон, но само с поглед може да те накара да декламираш Вазов и да козируваш едновременно. Неговият контрол е психологически. Той подчинява само с присъствието си. Това последното не знам дали да го отдам на Луната или на стелиума му Плутон-Слънце-Марс-Венера-Меркурий. Допускам, че е резултат и на двете, но не мога да ги разгранича. Знае как да те уязви и може да ти каже две думи, но ще засегне най-слабото ти място и то с подигравателна, мазна усмивка. Макар че съм била "момичето на татко" в пубертета се чувствах психологически тормозена от него. И като поотраснах като че ли претръпнах, все едно бях минала тренировъчен лагер. Като дете имах страхопочитание към него, след това усвоих методите му, обясних си ги и сега съм му благодарна за всичко, на което ме е научил.
Отнасям се с голямо внимание към хора с Луна в скорпион, особено ако има аспекти към Меркурий. Такива не са за подценяване.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #73 -: Май 27, 2012, 03:39:28 pm »
Баща ми има Луна в Скорпион, но неговата е в съвпад със Сатурн. Едва наскоро се научих да разбирам емоционалността му. Той изглежда железен - няма изражение, няма експресивност. Само стъклен смразяващ поглед. А колко се изненадах, когато започнах да виждам колко е чувствителен всъщност и колко дълбоко изживява някои неща. Това е човек, който вероятно никой не е могъл да излъже. Когато се сетя за скорпионска Луна първо ми идва на ум думата "проницателност" и ако съдя по баща ми, това най-точно я описва. Умението му да мълчи тежко е почти пословично. Умее да сгъстява атмосферата, да я прави лепкава и надвиснала над главата ти. Никога не е повишавал тон, но само с поглед може да те накара да декламираш Вазов и да козируваш едновременно. Неговият контрол е психологически. Той подчинява само с присъствието си. Това последното не знам дали да го отдам на Луната или на стелиума му Плутон-Слънце-Марс-Венера-Меркурий. Допускам, че е резултат и на двете, но не мога да ги разгранича. Знае как да те уязви и може да ти каже две думи, но ще засегне най-слабото ти място и то с подигравателна, мазна усмивка. Макар че съм била "момичето на татко" в пубертета се чувствах психологически тормозена от него. И като поотраснах като че ли претръпнах, все едно бях минала тренировъчен лагер. Като дете имах страхопочитание към него, след това усвоих методите му, обясних си ги и сега съм му благодарна за всичко, на което ме е научил.
Отнасям се с голямо внимание към хора с Луна в скорпион, особено ако има аспекти към Меркурий. Такива не са за подценяване.

като женски представител на въпросната бясна Луна,и твърдо плутонянка,потвърждавам ,че е 100% достоверно поведение
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #74 -: Май 27, 2012, 09:47:48 pm »
ами мойта е в Скорпион в съвпад Плутон.....тригон със Слънце........квадрат с Меркурий....
ами много странно или не осъзнавам много добре написаното за себе си или съм успяла в някаква степен да вдигна нивото на Луната си.........отдавам се на чувствата си каквито и да се те....хубави, лоши, вманиачващи, психарски, некотролируеми........даряват ме със сила всеки път, сякаш вдъхват нов живот в мен, обновяват ме......обичам си ги моята слабост са, но и моята сила, обичам да потъвам тях, да ги изследвам до край.........сигурно в нкои отношения съм късметлийка ...
иначе ми е трудно да съм безпристрастна по лични теми, ако никой не ми пречи и не закача личното ми пространство съм много готина ;D, но ако ме закачат ставам зло чудовище, което иска да отмъщава(благодарна съм, че не ми се отдава в повечето случаи)
добра тема накара ме да се замисля до къде съм я докарала Луната си, има ли прогрес в тази насока...  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #75 -: Май 28, 2012, 09:48:25 am »

Луната в Скорпион е емоционално наситена и интензивна, но прозрачна. Силните чувства и манипулациите и личат, макар мотивите да остават скрити. Личи си как се "самоизяжда" от вътре и търси някого, върху когото да си хвърли отровата. Самообладанието, което описваш е характерно за Луна в съвпад със Сатурн или за Луна в Козирог.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #76 -: Май 28, 2012, 09:54:53 am »
много съгласна със Стела.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #77 -: Май 28, 2012, 12:51:01 pm »
все пак наталът има огромно значение.

Има разлика между хора с тригон на светилата, опозиция на светилата или секстил. Секстилът между светилата е благоприятен при хора, които наистина са по-вслушани в себе си и са овладяли енергиите и на двете противоположни стихии.

Брат ми и приятелят ми са с водни Луни и съм имала шанс да ги наблюдавам, когато не се прикриват, много са чувствителни и ако не се почувстват предадени, ще направят всичко, което една жена иска от тях (ако знае как да си го поиска). За мен мъжете с водни и земни Луни са изключително лесни за манипулиране от страна на жените, а и самите те някак ценят много женското.

При жените водната Луна се проявява по съвсем различен начин. Всичко се преживява ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лично, и необективно. Водната Луна започва да се чувства наранена и да си отмъщава, ако няма някакъв канал в натала, който и позволява да се чувства приета и разбрана или да се прояви по друг начин.

Ако трябва да съм откровена, от гледна точка на огнената си Луна, водните Луни могат да са много проблемни, единствените жени, които до такава степен са ме дразнели, че съм започвала да ги мразя (което е зле и за двете страни) са били с водни Луни (при едната квадрат на Светилата, при двете квадрат Венера - Луна). И прекъснах всякакви връзки с тях, защото нямат никакво усещане за личното пространство на другия.

Проблем при водните Луни, които нямат добър аспект със Слънцето (за да има осъзнаване), е че се движат, по енергиите, които усещат. Реакциите им са емоционални, адекватни в дадения момент и секунда, но не са "обективни", не са реакции, които винаги че са правилни (нека го кажа така - има дух има материя, има безкрайно и вечно има крайно и настоящо, ЗЕМЯТА и ВАДАТА са по-близко до материални свят от ОГЪНЯ и ВЪЗДУХА, които са по-близко до божествения. Светът е създаден в следната последователност - огън-въздух-вода-земя - това е еволюцията към ниво материя).

Особено Луната в Скорпион, може да си провали целия живот, ако в дадения момент някъде и е добре и може да се наяде с енергия. Могат да станат емоционални тирани и вампири. Трудно стигат до абстрактното чисто мислене, на което са способни въздушните и огнените Луни.

Затова за съвременния свят бих посъветвала всяка майка, ако иска дъщеря и да е самостоятелна и да е способна на добра комуникация с мъжете да я роди с "мъжка" Луна - огън или въздух. Или най-добрият вариант - тригон или секстил между светилата. Това ще осигури добър живот на всяко момиче.   

Водната или земната Луна ако по някакъв друг начин не е заложено в натала нямат достъп до света на идеите (ОГЪН). Което не казвам, че е + или -, просто са много трудни колеги и за самите тях е трудна социалната изява, адаптация и работата в екип.  ;)   
« Последна редакция: Май 28, 2012, 12:56:27 pm от Anabell »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #78 -: Май 28, 2012, 12:56:24 pm »
Нещо не мога да се идентифицирам с нищо от изписаното за водните Луни. Че и имам квадрат на светилата. Продължавам да твърдя, че да се дефинират хора по една Луна и един-два аспекта в карта е абсурдно. Всичко се преработва. Няма невъзможни аспекти в натала. И дълбоко вярвам, че всеки е роден точно тогава когато е трябвало. Никога не бих раждала, за да нагласям натал. Имах възможност, оставих решението на външните сили.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #79 -: Май 28, 2012, 01:04:11 pm »
аз не бих родила дете без добър аспект между светилата. Аз нямам такъв аспект и знам, колко по-труден ми е бил житейския път от този на приятелките ми с тригон/секстил, дори опозиция между светилата.

Включително в къщи си имам баща Овен, с Луна във Водолей, който много обичам, но не става за баща. Гениален в инженерните науки, дори може би един от най-добрите в държавата в неговата област, но не е за семейство. Бащинските фигури в живота ми са били мои учители с водно Слънце и земна Луна, дядо ми с земно Слънце и водна Луна,.... не биологичните ми родители.