Здравей Гост

ЛУНАТА В СКОРПИОН

• 166 Отговора
  • 31121 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: ЛУНАТА В СКОРПИОН
« Отговор #80 -: Май 28, 2012, 01:23:09 pm »
В мен до ден днешен луната в Лъв и Слънцето в Козирог не могат да се помирят. Целият ми живот са едни терзания, какво точно да правя, защото Луната иска едно, Слънцето друго. Два пъти съм емигрирала и двата пъти съм получавала много добри професионални възможности в чужбина. Отказала съм 2 изключителни предложения за брак, защото и семейство не искам.

Животът ми го класифицирам така: да оправя проблемите, с които родителите ми ме пускат в този свят. Изобщо нищо не се опитвам да създам, защото все нещо не стига (за Запад нямам емоционална сигурност, в БГ нямам система, която да застане зад гърба ми, БЕДНИ сме).

И след езикова гимназия, технически ВУЗ за 3 пореден път съм на път ТОТАЛНО да си сменя попрището. Което е толкова глупаво, цял живот да не можеш да си оправиш живота. Приятелките ми с хубави аспекти между светилата вече имат стабилен, спокоен живот. Това е само загуба на енергия и емоции.   

А не съм глупава и мързелива, може да съм всичко друго, но това не са част от личните ми пороци. Тогава въпросът е къде е проблема и за мен е в емоционалната ми вътрешна стабилност. И това наблюдавам и при приятеля си със Слънце във Везни и Луна в Скорпион (който също е умен, работлив е, оправен е, но нещо не стават нещата).
« Последна редакция: Май 28, 2012, 01:27:44 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #81 -: Май 29, 2012, 01:59:52 pm »
Здравейте,

Интересна тема..
Имам една позната,... доскоро мислех, че е приятелка, със Скорпионска Луна е.Като цяло аз харесвам Водните Луни,  а и с тях се чувствам най-добре.Най близки са ми, но  тази позната  е изключение, толкова ми е неприятна и обсебваща, че много рядко я допускам до себе си.Тя има само положителни аспекти на Луната.Толкова труден човек не съм виждала.От малки се познаваме, все трябва да става на нейното, налага се на всички , но не задълго.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #82 -: Май 30, 2012, 10:26:39 am »
Здравейте,

Интересна тема..
Имам една позната,... доскоро мислех, че е приятелка, със Скорпионска Луна е.Като цяло аз харесвам Водните Луни,  а и с тях се чувствам най-добре.Най близки са ми, но  тази позната  е изключение, толкова ми е неприятна и обсебваща, че много рядко я допускам до себе си.Тя има само положителни аспекти на Луната.Толкова труден човек не съм виждала.От малки се познаваме, все трябва да става на нейното, налага се на всички , но не задълго.

Това ми се струва, не е само по Луна  :rolleyes:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #83 -: Май 30, 2012, 10:41:20 am »
аз не бих родила дете без добър аспект между светилата. Аз нямам такъв аспект и знам, колко по-труден ми е бил житейския път от този на приятелките ми с тригон/секстил, дори опозиция между светилата.

Включително в къщи си имам баща Овен, с Луна във Водолей, който много обичам, но не става за баща. Гениален в инженерните науки, дори може би един от най-добрите в държавата в неговата област, но не е за семейство. Бащинските фигури в живота ми са били мои учители с водно Слънце и земна Луна, дядо ми с земно Слънце и водна Луна,.... не биологичните ми родители.

Много интересно....аз също не чувствам баща ми като бащинската фигура в живота ми (но и аз си имам квадрат слънце - сатурн)
Баща ми е Огнено Слънце с Въздушна луна........... а аз имам един много земно- воден профил с почти никакъв въздух и почти никакъв огън...
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #84 -: Май 30, 2012, 10:53:34 am »
Здравейте,

Интересна тема..

Това ми се струва, не е само по Луна  :rolleyes:

Абсолютно си прав, така е, но нали темата е такава.Нещо не можах да кача картата, но това са данните:
23 януари 1979 София, 14.00 часа.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #85 -: Май 30, 2012, 11:21:50 am »
Това е картата, Луната в шести дом и без лоши аспекти, за мен не тя е виновник.
Погледни 3-ти, 4-ти, 5-ти и 9 дом  :unsure:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #86 -: Май 30, 2012, 12:52:13 pm »
Това е картата, Луната в шести дом и без лоши аспекти, за мен не тя е виновник.
Погледни 3-ти, 4-ти, 5-ти и 9 дом  :unsure:

И преди съм и казвала, че е само за полицай, толкова грубо се държи и все да командери ,но с този съвпад Слънце/Марс не е чудно...
Никога не прави комромиси, от малка са й втълпили, че  е най-най...има една приятелка, аз вече не я броя за такава :blink:

« Отговор #87 -: Юни 17, 2012, 03:43:27 pm »
Баща ми има Луна в Скорпион, но неговата е в съвпад със Сатурн. Едва наскоро се научих да разбирам емоционалността му. Той изглежда железен - няма изражение, няма експресивност. Само стъклен смразяващ поглед. А колко се изненадах, когато започнах да виждам колко е чувствителен всъщност и колко дълбоко изживява някои неща. Това е човек, който вероятно никой не е могъл да излъже. Когато се сетя за скорпионска Луна първо ми идва на ум думата "проницателност" и ако съдя по баща ми, това най-точно я описва. Умението му да мълчи тежко е почти пословично. Умее да сгъстява атмосферата, да я прави лепкава и надвиснала над главата ти. Никога не е повишавал тон, но само с поглед може да те накара да декламираш Вазов и да козируваш едновременно. Неговият контрол е психологически. Той подчинява само с присъствието си. Това последното не знам дали да го отдам на Луната или на стелиума му Плутон-Слънце-Марс-Венера-Меркурий. Допускам, че е резултат и на двете, но не мога да ги разгранича. Знае как да те уязви и може да ти каже две думи, но ще засегне най-слабото ти място и то с подигравателна, мазна усмивка. Макар че съм била "момичето на татко" в пубертета се чувствах психологически тормозена от него. И като поотраснах като че ли претръпнах, все едно бях минала тренировъчен лагер. Като дете имах страхопочитание към него, след това усвоих методите му, обясних си ги и сега съм му благодарна за всичко, на което ме е научил.
Отнасям се с голямо внимание към хора с Луна в скорпион, особено ако има аспекти към Меркурий. Такива не са за подценяване.

много познато, разбирам го много добре. аз съм с луна, меркурий, сатурн и плутон в скорпион. доста хора се притесняват от мен и не издържат на погледа ми...

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #88 -: Август 27, 2012, 11:07:59 am »
В мен до ден днешен луната в Лъв и Слънцето в Козирог не могат да се помирят. Целият ми живот са едни терзания, какво точно да правя, защото Луната иска едно, Слънцето друго. Два пъти съм емигрирала и двата пъти съм получавала много добри професионални възможности в чужбина. Отказала съм 2 изключителни предложения за брак, защото и семейство не искам.

Животът ми го класифицирам така: да оправя проблемите, с които родителите ми ме пускат в този свят. Изобщо нищо не се опитвам да създам, защото все нещо не стига (за Запад нямам емоционална сигурност, в БГ нямам система, която да застане зад гърба ми, БЕДНИ сме).

И след езикова гимназия, технически ВУЗ за 3 пореден път съм на път ТОТАЛНО да си сменя попрището. Което е толкова глупаво, цял живот да не можеш да си оправиш живота. Приятелките ми с хубави аспекти между светилата вече имат стабилен, спокоен живот. Това е само загуба на енергия и емоции.   

А не съм глупава и мързелива, може да съм всичко друго, но това не са част от личните ми пороци. Тогава въпросът е къде е проблема и за мен е в емоционалната ми вътрешна стабилност. И това наблюдавам и при приятеля си със Слънце във Везни и Луна в Скорпион (който също е умен, работлив е, оправен е, но нещо не стават нещата).

Абсолютно си права и аз бих искала да си дам на някой друг квадрата на слънцето и луната ,наистина се живее трудно така и аз не съм глупава нито мързелива ,но така или иначе личната реализация се оказва проблем .Ама то при мен си идва и от другия квадрат на слънцето със сатурн ,който говори за потиснатост на аза или със две думи ниско самочувствие .

« Отговор #89 -: Август 27, 2012, 04:50:35 pm »

Абсолютно си права и аз бих искала да си дам на някой друг квадрата на слънцето и луната ,наистина се живее трудно така и аз не съм глупава нито мързелива ,но така или иначе личната реализация се оказва проблем .Ама то при мен си идва и от другия квадрат на слънцето със сатурн ,който говори за потиснатост на аза или със две думи ниско самочувствие .
Аз съм с полуквадрат между светилата, но се чувствам по абсолютно същия начин. Е, искам семейство, но все не мога да намеря точния човек. А май и съм психически обременена от брака и отношението на родителите си. Всички мои приятели и близки се чудят защо така не се получават нещата при мен, тъй като според тях си имам всички необходими качества.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #90 -: Август 27, 2012, 05:26:55 pm »

Аз съм с полуквадрат между светилата, но се чувствам по абсолютно същия начин. Е, искам семейство, но все не мога да намеря точния човек. А май и съм психически обременена от брака и отношението на родителите си. Всички мои приятели и близки се чудят защо така не се получават нещата при мен, тъй като според тях си имам всички необходими качества.

И при мен се наблюдава същото като обременяването от брака на родителите, но като цяло аз съм си и абонат за всякакъв вид квадрати във картата освен този на светилата си има още доста такива . :blink: :blink: И все пак смятам че някога ще се получат нещата, все някога и на наща улица ще изгрее слънцето.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #91 -: Август 27, 2012, 05:32:59 pm »
Аз имам квадрат и на Слънце/Луна, и на Слънце/Сатурн, при това Слънцето е подпряно от Уран в екзалтация (съвпад). Всичко се отработва и всичко се получава. Сатурн е предизвикателство, на мен ми е и У на Асц, но песимизмът, който дава не е доживот и от нас зависи да го преборим. Както и конфликта Слънце/Луна. Той е в общи линии аз/другите при мен, но това не е присъда.  ;) В един момент, ако човек съзнателно работи над себе си, се приема такъв, какъвто е и започва да извлича дивиденти. Това също е Сатурн, защото той изпитва, но и възнаграждава за добре свършена работа. Гледайте по-ведро и ще се наредят нещата.  :blink:

« Отговор #92 -: Август 28, 2012, 10:18:06 pm »
Мдаа, Луна в Скорпион. Аз съм така: приемам го като един труден изпит. Трябва да се науча да отработвам определени ситуации. Например обсебването и ревността. Имал съм дори периоди, в които умишлено съм избягвал да се влюбвам. Всичко е страшно интензивно. Все едно вървях над пропаст. Когато ми се налагаше да забравя някой човек или да се отскубна от чувството за ревност, осъзнавах, че е много трудно, поради скрития мазохизъм, всичко се превърта в главата ми като лента без да има изход. Душевната болка беше толкова голяма, че ме болеше корема. Един от последните пъти, когато трябваше да се примиря, че тя трябва да изчезне от сърцето и главата, защото не изпитва нищо, и че аз прекалявам. Просто прибрах се, легнах леглото, свих се на кълбо, и си казах "това преследване, тази едногодишна агония трябва да свърши" Имах чувството буквално, че в мен има демон, който ме задушава, който копае черна дупка и аз се загубвам там. Свих се и се помолих на Господ, заспах, това е. Към 4-5 сутринта се събудих невероятно лек и цяла ранна сутрин гледах клипчета с парашутисти и парапланеристи. Исках да извикам от радост, че отново се чувствам свободен. Сега, като се замисля, вече може да съм обсебен от свободата и пътят към сърцето ми минава през свободата, знам ли. Друг пример, една вечер пак нещо подобно, само че не толкова силно. Прибрах се, обръснах си главата, излязох с плеъра и дочаках утрото на един хълм. Въобще тази черна дупка може да се преодолява с действие, да я запълниш с нещо, иначе потъваш вътре в нея, а в нея има болезнени шишове, които не винаги са просто катарзис, самото излизане от дупката е катарзис, а падането е ох, все едно целуваш дявола.
Така де, с две думи смятам, че всяко разположение на планета, аспект или друго, всъщност е медал с две страни, всъщност е изпит, за да се научи нещо. И колкото е по-труден изпитът, толкова повече ще научиш - грубо казано.
И луната ми в скорпион си има своят смисъл. Просто трябва да го разбера. Е, да , малко съм объркан покрай другите планети: слънце, меркурии, марс са в телец, венера в близнаци, луна сатурн в скорпион, юпитер в стрелец, асц. Дева.
Признавам си , не ми е лесно, като разпънат на кръст: ту търся творческата самота, ту шумната компания, ту съм тих , ту съм център на внимание. С голямата любов май се разминавам, но пък разбрах, че има хиляди други проявления на любовта, не само на двама прехласнати, които по цял ден си гукат. винаги съм се възхищавал на двойки, които зареждат с любов и светлина всичко и всички около себе си и карат дори най-жалките и завистливи сърца (като мен по някога) да се изпълват с малко топлина.
Така, едни много интензивни чувства, понякога обаче ми е странно, че изпадам и в безчувственост. И точно тия чувства имам чувство, че ме ядат и дълбаят- едни силни диви коне, които трябва да се науча да овладея.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #93 -: Август 29, 2012, 12:42:26 am »
Мдаа, Луна в Скорпион. Аз съм така: приемам го като един труден изпит. Трябва да се науча да отработвам определени ситуации. Например обсебването и ревността. Имал съм дори периоди, в които умишлено съм избягвал да се влюбвам. Всичко е страшно интензивно. Все едно вървях над пропаст. Когато ми се налагаше да забравя някой човек или да се отскубна от чувството за ревност, осъзнавах, че е много трудно, поради скрития мазохизъм, всичко се превърта в главата ми като лента без да има изход. Душевната болка беше толкова голяма, че ме болеше корема. Един от последните пъти, когато трябваше да се примиря, че тя трябва да изчезне от сърцето и главата, защото не изпитва нищо, и че аз прекалявам. Просто прибрах се, легнах леглото, свих се на кълбо, и си казах "това преследване, тази едногодишна агония трябва да свърши" Имах чувството буквално, че в мен има демон, който ме задушава, който копае черна дупка и аз се загубвам там. Свих се и се помолих на Господ, заспах, това е. Към 4-5 сутринта се събудих невероятно лек и цяла ранна сутрин гледах клипчета с парашутисти и парапланеристи. Исках да извикам от радост, че отново се чувствам свободен. Сега, като се замисля, вече може да съм обсебен от свободата и пътят към сърцето ми минава през свободата, знам ли. Друг пример, една вечер пак нещо подобно, само че не толкова силно. Прибрах се, обръснах си главата, излязох с плеъра и дочаках утрото на един хълм. Въобще тази черна дупка може да се преодолява с действие, да я запълниш с нещо, иначе потъваш вътре в нея, а в нея има болезнени шишове, които не винаги са просто катарзис, самото излизане от дупката е катарзис, а падането е ох, все едно целуваш дявола.
Така де, с две думи смятам, че всяко разположение на планета, аспект или друго, всъщност е медал с две страни, всъщност е изпит, за да се научи нещо. И колкото е по-труден изпитът, толкова повече ще научиш - грубо казано.
И луната ми в скорпион си има своят смисъл. Просто трябва да го разбера. Е, да , малко съм объркан покрай другите планети: слънце, меркурии, марс са в телец, венера в близнаци, луна сатурн в скорпион, юпитер в стрелец, асц. Дева.
Признавам си , не ми е лесно, като разпънат на кръст: ту търся творческата самота, ту шумната компания, ту съм тих , ту съм център на внимание. С голямата любов май се разминавам, но пък разбрах, че има хиляди други проявления на любовта, не само на двама прехласнати, които по цял ден си гукат. винаги съм се възхищавал на двойки, които зареждат с любов и светлина всичко и всички около себе си и карат дори най-жалките и завистливи сърца (като мен по някога) да се изпълват с малко топлина.
Така, едни много интензивни чувства, понякога обаче ми е странно, че изпадам и в безчувственост. И точно тия чувства имам чувство, че ме ядат и дълбаят- едни силни диви коне, които трябва да се науча да овладея.

Добре дошъл... :blink:
Красиво,изчерпателно...точно и ясно...Усещане за една дълбока луна и желание за емпатия...Една ГОРЧИВА ЛУНА
http://www.youtube.com/watch?v=fWHDVDdfDZI
Зарадва ме споделеното!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #94 -: Август 29, 2012, 08:51:24 am »
Благодаря, "добре заварили". Съжалявам, за поздрава не мога благодаря :) Просто съм предубеден към този изпълнител и почти целия му бранш. А и съм меломан и имам специално, не грандоманско и не снобарско отношение към музиката де:) (слушам циганска музика и фолк от целия свят, но това НЕ... мога с часове да говоря за музика и защо "чалгата" за мен е бутафория и изпълнена с лъжа и лицемерие, не ме дразни като стил, а точно като начин на правене, не идва от  дълбоки корени и убеждение и страдания, а от евтини шаблонни музикални семпли и мижави желания за удоволствия, дори често купуват с пари текстовете си от закъсали поети, нямащи нищо общо по принцип с такава музика, закърняла жертвоготовност, убита от излишък, кич и куха пищност) И въпреки това, не съм от онези, които мразят чалгата или хората, които слушат такава музика.(иначе хубав текст :)) По-скоро им съчувствам, че се ограничават и се подават на "статуквото".
Извинявам се, тук е сайтът за астрология, не за музика :), ако съм бил досадно многословен.
Надявам се, да науча повече за това изкуство и наука-астрологията, щот уж изглежда еди как си, а излиза еди какво си :))) Четейки хороскопи за телец, се смея, щото нямам нищо общо едва ли не :)
Поздрав и от мен!
http://youtu.be/9Ex0MQt86Zo

*

Papy

• 4343
« Отговор #95 -: Август 29, 2012, 09:02:47 am »
Здравей и от мен
Хареса ми поста ти, и наистина ми напомни за една песен, не точно като текст, по-скоро като настроение
http://www.youtube.com/watch?v=Bpzxf_flm8M&feature=youtube_gdata_player

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #96 -: Август 29, 2012, 09:24:09 am »
Rafae83 Здравей и от мен по-точно описание на това на какво е способна луната в скорпион от твоето не съм срещала до сега,предвид че и аз я имам и съм изживявала подобни моменти последния път ме докара до нервна криза придружена с припадък и  едногодишна депресия.Тази ревност и това желание за обсебване на околните се контролира много трудно. http://vbox7.com/play:c16e0457

« Отговор #97 -: Август 29, 2012, 12:15:49 pm »
Благодаря за посрещането и музик-ите!

*

Grace

• 2257
« Отговор #98 -: Август 29, 2012, 12:24:47 pm »
Благодаря за посрещането и музик-ите!

Посрещането си го заслужи - даде ни много добър поглед на Луната в Скорпион отвътре  :blink:
и после, стана много музикално наистина  ;D

« Отговор #99 -: Август 29, 2012, 12:43:49 pm »
хах, да Не знам има ли музиката нещо общо с луната или просто защото вчера беше рожденният ден на Майкъл Джексън.
Цитат
даде ни много добър поглед на Луната в Скорпион отвътре
ДА речем, че е само част айсберга ;) По някога и за мен е обвито в мистерия, но знам, че го има, ирационално, имагинерно,
преувеличено, там е и отричането му може да доведе до много лед. Всеки си носи кръста, дори и невидим.