Мдаа, Луна в Скорпион. Аз съм така: приемам го като един труден изпит. Трябва да се науча да отработвам определени ситуации. Например обсебването и ревността. Имал съм дори периоди, в които умишлено съм избягвал да се влюбвам. Всичко е страшно интензивно. Все едно вървях над пропаст. Когато ми се налагаше да забравя някой човек или да се отскубна от чувството за ревност, осъзнавах, че е много трудно, поради скрития мазохизъм, всичко се превърта в главата ми като лента без да има изход. Душевната болка беше толкова голяма, че ме болеше корема. Един от последните пъти, когато трябваше да се примиря, че тя трябва да изчезне от сърцето и главата, защото не изпитва нищо, и че аз прекалявам. Просто прибрах се, легнах леглото, свих се на кълбо, и си казах "това преследване, тази едногодишна агония трябва да свърши" Имах чувството буквално, че в мен има демон, който ме задушава, който копае черна дупка и аз се загубвам там. Свих се и се помолих на Господ, заспах, това е. Към 4-5 сутринта се събудих невероятно лек и цяла ранна сутрин гледах клипчета с парашутисти и парапланеристи. Исках да извикам от радост, че отново се чувствам свободен. Сега, като се замисля, вече може да съм обсебен от свободата и пътят към сърцето ми минава през свободата, знам ли. Друг пример, една вечер пак нещо подобно, само че не толкова силно. Прибрах се, обръснах си главата, излязох с плеъра и дочаках утрото на един хълм. Въобще тази черна дупка може да се преодолява с действие, да я запълниш с нещо, иначе потъваш вътре в нея, а в нея има болезнени шишове, които не винаги са просто катарзис, самото излизане от дупката е катарзис, а падането е ох, все едно целуваш дявола.
Така де, с две думи смятам, че всяко разположение на планета, аспект или друго, всъщност е медал с две страни, всъщност е изпит, за да се научи нещо. И колкото е по-труден изпитът, толкова повече ще научиш - грубо казано.
И луната ми в скорпион си има своят смисъл. Просто трябва да го разбера. Е, да , малко съм объркан покрай другите планети: слънце, меркурии, марс са в телец, венера в близнаци, луна сатурн в скорпион, юпитер в стрелец, асц. Дева.
Признавам си , не ми е лесно, като разпънат на кръст: ту търся творческата самота, ту шумната компания, ту съм тих , ту съм център на внимание. С голямата любов май се разминавам, но пък разбрах, че има хиляди други проявления на любовта, не само на двама прехласнати, които по цял ден си гукат. винаги съм се възхищавал на двойки, които зареждат с любов и светлина всичко и всички около себе си и карат дори най-жалките и завистливи сърца (като мен по някога) да се изпълват с малко топлина.
Така, едни много интензивни чувства, понякога обаче ми е странно, че изпадам и в безчувственост. И точно тия чувства имам чувство, че ме ядат и дълбаят- едни силни диви коне, които трябва да се науча да овладея.