Здравей Гост

Има ли смисъл от тази връзка?

• 56 Отговора
  • 6439 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: Има ли смисъл от тази връзка?
« Отговор #40 -: Януари 11, 2012, 02:40:59 pm »
И аз това се чудя... каква сигурност може да ти дава човек, който те обижда ... та дори и да е само понякога.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #41 -: Януари 11, 2012, 03:04:12 pm »
Вашите мнения са ми много полезни и ми дават различни гледни точки, независимо до колко сте пристрастни и до колко гледате през собствената си призма.

Не бих казала, че ме обижда. Казах, че на майтап го е правил понякога. Но в същото време може да е и много мил. А и това няма общо със сигурността.
А и все пак по един начин изглеждат нещата в темата. А знаете ли как може да е всъщност... Кой знае, може аз да съм ужасната... и само да изтъквам неговите минуси тук.. а всъщност реалността да е различна, знае ли човек. И аз не съм перфектна.
Но факт е че търпението ми се изчерпва и все повече неща взеха да се случват, които да ме отблъскват от него. Ще си дам време да премисля ситуацията и да взема решение.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #42 -: Януари 11, 2012, 03:10:03 pm »
Вашите мнения са ми много полезни и ми дават различни гледни точки, независимо до колко сте пристрастни и до колко гледате през собствената си призма.

Не бих казала, че ме обижда. Казах, че на майтап го е правил понякога. Но в същото време може да е и много мил. А и това няма общо със сигурността.
А и все пак по един начин изглеждат нещата в темата. А знаете ли как може да е всъщност... Кой знае, може аз да съм ужасната... и само да изтъквам неговите минуси тук.. а всъщност реалността да е различна, знае ли човек. И аз не съм перфектна.

Но факт е че търпението ми се изчерпва и все повече неща взеха да се случват, които да ме отблъскват от него. Ще си дам време да премисля ситуацията и да взема решение.

Момичета, този начин на мислене, тези оправдавания, колебания от опозицията или квадрата на светилата ли се получава, защото и аз бях същата? Оплача се и после - ами "може пък аз да съм ужасната"?
The only distance is that which we create!

*

Grace

• 2257
« Отговор #43 -: Януари 11, 2012, 03:13:14 pm »
Когато търсиш мнение от хора, които не познават теб, него и отношенията ви, няма как да очакваш обективна преценка.
Нашето мнение се гради въз основа на информация, пречупена през собствената ти гледна точка. А така, както ти си я представила, нещата не изглеждат много добре.
Но .... ти би трябвало да си знаеш най-добре.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #44 -: Януари 11, 2012, 03:13:29 pm »
venerra, може да дава сигурност..ако става въпрос за човек, който обича да държи нещата под контрол, а явно той е такъв. Контролиращите хора носят дълбоко чувство на тревога и ранимост, страх от загуба, стремят се да подредят живота си по стандартите си и често покрай това осигуряват сигурност и грижа и на близките си, поемат отговорности..(в негативен план може да станат обаче деспоти и манипулатори) На повърхността може да изглежда важен, да критикува и обижда, но всичко това е просто защитна реакция. Мисля, че това не е типа родител, който ще обижда децата си, а по-скоро ще е амбициозен родител и на принципа "моето гардже - най-хубаво".
Друг е въпроса доколко тя ще е склонна да направи компромис и да го приеме такъв какъвто е. Пак ще се повторя...тук отново сърцето може да каже - има ли любов, няма ли.. Любовта приема и прощава.
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 03:20:40 pm от iva22 »

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #45 -: Януари 11, 2012, 03:16:52 pm »

права си, в една двойка винаги има двама...и не е редно нещата да се разглеждат едностранчиво...сигурно и ти правиш неща, за да провокираш разни негови особености. Явно ти липсват някои неща...виж дали можеш да си ги набавяш като съчетаваш това с връзката си и ако това е ок и за двамата...може за някои неща да не е склонен да излиза с теб, но сигурно има и други поводи, заради които би го направил, може би и той има нужди...поговорете
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 03:24:03 pm от iva22 »

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #46 -: Януари 11, 2012, 03:17:01 pm »
Да се включа,ако е възможно...Без да претендирам за "астрологично познание",а ако сбъркам,някой да ме поправи.Критикарството май си върви с луната в дева,в случая подплатена добре от меркурий в овен(каквото на сърцето в момента,такова и на устата)+марс в скорпион(малко жестокост или несъобразителност , какво говори).Не може да го изкарат от вас да ходи, където и да било и знаеш ли защо? Защото според мен иска време за себе си.Да остане насаме с мислите си. Ако се опиташ да му вземеш от неговото време,да го питаш: " За какво мислиш сега?","Защо това...защо онова...",питаш ли го понякога "Колко ме обичаш?","Обичаш ли ме,пък колко","Защо си такъв ?","Защо не искаш да дойдеш с мееен?",държиш ли му сметка къде ходи по час и минута - проблемът ти е решен - той сам ще си тръгне! А ако ревнува - това е защото предусеща и вижда(а може би и така се чувства-както теб) ,че мястото му явно не е в твоя живот и някой друг ще се настани в него.Не обича да го принуждават.Неговите планети са "пльоснати" в два края-към първи дом и към седми,така,че сигурно и той сам не знае, какво иска и как да стане то.Това което ми направи впечатление е , че и венера,и луната(,която е НАЙ-ВИСОКО и ако може да цитирам "Родените с Луна в Дева имат тенденцията да скриват и да „бутилират“ истинските си чувства. Например, те може много силно да обичат някого, но да им бъде изключително трудно да го изразят с думи. Те по-скоро показват своята любов чрез действия. Те предпочитат да я засвидетелстват чрез нещо материално, което да може да се види и докосне, отколкото чрез обяснения, жестове, мимики и т.н. Например, ако някой им каже, че изглеждат очарователно, тяхната първоначална реакция е: „Той в действителност не мисли това“. Ако някой ги похвали за добре свършена работа, тяхната първа мисъл е: „Можеше да я свърша и още по-добре“. Или ако някой им признае любовта си, в главата им веднага се прокрадва мисълта: „Какво толкова вижда в мен?” Луната управлява инстинктивната реакция. Следователно тук говорим само за първоначалната им реакция. След известно време те най-вероятно ще коригират поведението си според характеристиките на своя слънчев знак. Това обаче не означава, че тази първоначално студена и недоверчива реакция не е оставила своята отровна следа."),и слънцето са в земни знаци и предполагам,че не само ти,ами и той търси сигурност и когато му я дадеш - тогава може би ще стане по-различен.Пробвай да направиш крачка от сорта на...седни и гледай някой филм с него,попитай го дали не иска да отидеш някъде с него.Ако каже"Не" значи си иска личното пространство,а това не е добре.Имай едно наум,че когато някой не желае да те допусне в личното си пространство,а го насилиш,има опасност да си тръгне(ако не тялом,то със сигурност духом).
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #47 -: Януари 11, 2012, 03:17:50 pm »

Момичета, този начин на мислене, тези оправдавания, колебания от опозицията или квадрата на светилата ли се получава, защото и аз бях същата? Оплача се и после - ами "може пък аз да съм ужасната"?

Аз нямам опозиция, нито квадрат на светилата, но също често го правя

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #48 -: Януари 11, 2012, 04:52:56 pm »
Когато търсиш мнение от хора, които не познават теб, него и отношенията ви, няма как да очакваш обективна преценка.
Нашето мнение се гради въз основа на информация, пречупена през собствената ти гледна точка. А така, както ти си я представила, нещата не изглеждат много добре.
Аз това исках да кажа с думите си. Нямам в предвид, че се оправдавам и че аз съм ужасна. Казвам, че е много субективно. Вие може да си мислите едно, а то да е друго. Аз съм споделила някаква част от информацията в тази тема. Колкото и да е обективна тази информация, тя не може да пресъздаде ситуацияна на 100%. Освен това Да, когато става въпрос за връзка и проблеми - винаги двама участват. Има случаи в които има крив и прав. Но в повечето и двамата имат пръст. Това не значи, че ние сме грешни а може би, че просто не сме един за друг, ако е така...

eaglet, недей да ме съпоставяш със себе си. Независимо от общия ни аспект между Слънце и Луна, ние сме различни. Права си обаче, че тази опозиция ме кара да погледна нещата от двете страни. Аз това съм чела за опозицията, че можем да се поставим на мястото на другия. Това си има и плюсове - мога да бъда по-обективна. А не да гледам само през моята камбанария. Може би точно тази опозиция ще ме накара да премисля добре нещата и от двете страни, така че да не съжалявам после, когато взема решение.

Цитат
Пробвай да направиш крачка от сорта на...седни и гледай някой филм с него,попитай го дали не иска да отидеш някъде с него.Ако каже"Не" значи си иска личното пространство,а това не е добре.Имай едно наум,че когато някой не желае да те допусне в личното си пространство,а го насилиш,има опасност да си тръгне(ако не тялом,то със сигурност духом).
snow, това редовно го пробвам, ще ми се каквото и да е да правим заедно - само двамата. Но често на него му се прави нещо друго. И тогава неговото решение е крайна инстанция. Телец - не мога да го помръдна. Като тежка скала е. Веднъж каже ли Не - Край! А и е такъв домошар, че до магазина не мога да го накарам да отиде, пък камоли да излезем някъде. Това си има и положителни и отрицателни страни.
Но той има време за себе си, не е от това. И се има в предвид, че досега от година и нещо връзка, само веднъж е излязъл с мен и мои приятели. Пфу. едвам го навих. Никакви занимания, партита, семинари, нищо не го вълнува, никъде не му се излиза.
Всъщност аз не му държа сметка къде ходи и какво прави, той си има своето пространство и сигурно за това не е избягал. А и с него просто съм сигурна, така че не ми се налага... въпреки, че принципно аз съм ревнива, но не и с него. Просто не ми дава никакъв повод.
Вярно е, сигурно от Луната в Дева му идват критиките.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #49 -: Януари 11, 2012, 06:13:51 pm »
Колкото и да е обективна тази информация, тя не може да пресъздаде ситуацияна на 100%. Освен това Да, когато става въпрос за връзка и проблеми - винаги двама участват.
Така е, права си. Не знаем как точно е на 100%. Не знаем и как стоят нещата за другия във връзката.  Това, което ние виждаме от форума , от това, което ти си описала е, че ти не се чувстваш добре в тази връзка.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #50 -: Януари 11, 2012, 06:25:29 pm »
Аз това исках да кажа с думите си. Нямам в предвид, че се оправдавам и че аз съм ужасна. Казвам, че е много субективно. Вие може да си мислите едно, а то да е друго. Аз съм споделила някаква част от информацията в тази тема. Колкото и да е обективна тази информация, тя не може да пресъздаде ситуацияна на 100%. Освен това Да, когато става въпрос за връзка и проблеми - винаги двама участват. Има случаи в които има крив и прав. Но в повечето и двамата имат пръст. Това не значи, че ние сме грешни а може би, че просто не сме един за друг, ако е така...

eaglet, недей да ме съпоставяш със себе си. Независимо от общия ни аспект между Слънце и Луна, ние сме различни. Права си обаче, че тази опозиция ме кара да погледна нещата от двете страни. Аз това съм чела за опозицията, че можем да се поставим на мястото на другия. Това си има и плюсове - мога да бъда по-обективна. А не да гледам само през моята камбанария. Може би точно тази опозиция ще ме накара да премисля добре нещата и от двете страни, така че да не съжалявам после, когато взема решение.

Цитат
Пробвай да направиш крачка от сорта на...седни и гледай някой филм с него,попитай го дали не иска да отидеш някъде с него.Ако каже"Не" значи си иска личното пространство,а това не е добре.Имай едно наум,че когато някой не желае да те допусне в личното си пространство,а го насилиш,има опасност да си тръгне(ако не тялом,то със сигурност духом).
snow, това редовно го пробвам, ще ми се каквото и да е да правим заедно - само двамата. Но често на него му се прави нещо друго. И тогава неговото решение е крайна инстанция. Телец - не мога да го помръдна. Като тежка скала е. Веднъж каже ли Не - Край! А и е такъв домошар, че до магазина не мога да го накарам да отиде, пък камоли да излезем някъде. Това си има и положителни и отрицателни страни.
Но той има време за себе си, не е от това. И се има в предвид, че досега от година и нещо връзка, само веднъж е излязъл с мен и мои приятели. Пфу. едвам го навих. Никакви занимания, партита, семинари, нищо не го вълнува, никъде не му се излиза.
Всъщност аз не му държа сметка къде ходи и какво прави, той си има своето пространство и сигурно за това не е избягал. А и с него просто съм сигурна, така че не ми се налага... въпреки, че принципно аз съм ревнива, но не и с него. Просто не ми дава никакъв повод.
Вярно е, сигурно от Луната в Дева му идват критиките.

Ами правете другото нещо...
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #51 -: Януари 12, 2012, 10:33:54 am »
Freya, разгледах синастричната ви карта -имате и много хубави, и подкрепящи аспекти. Твоите Марс и Юпитер сключват плавни аспекти с неговото Слънце в Телец; той е изключително заземен човек - Асц, Дсц във фиксирани знаци, Луна в земен, но все пак Дева е подвижен знак. Със сигурност има страст във връзката ви.

Като човек също с фиксирани знаци - Слънце в Телец и Асц Скорпион мога да споделя, че не обичам да правя компромиси и не обичам да губя  :blink:  С годините човек се понаучава  :blink:, обаче "вътрешното положение" е това...

Като съвет ~ прецени дали обичаш този човек; какво ти казва сърцето ~ единствено любовта и искрената обич могат да променят, прощават и правят нещата по-добри... Т.е. когато обичаш имаш силата да променяш - себе си... 
« Последна редакция: Януари 12, 2012, 10:40:17 am от Vanila »
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #52 -: Януари 12, 2012, 11:29:46 am »
Цитат
Знаех също,че ще е чудесен баща и наистина ще се грижи за детето ни и ще го обича. 2-3 пъти съм имала избора да бъда с други хора,избирала съм съпруга си и после винаги съм си казвала "Ами ако..." И винаги се успокоявам с факта,че каквото трябва да стане ще стане и че неможем да избягаме от съдбата си.Рано или късно нещата просто ни се случват. Според мен каквото и да решиш винаги ще си го задаваш този въпрос.
Не съм съгласна, че винаги е така. Има и хора които цял живот си задават въпроса "Ами ако..." и не знам дали е до човека или до връзката. Имам зад себе си 8 годишна връзка, за чиято раздяла ми отне една година премисляне. Мога да ти кажа, че това е едно от малкото големи решения в живота ми, за което никога няма да съжалявам или да се чудя дали съм сгрешила. Просто съм сигурна, че е правилно решение и това няма да се промени.

Аз също не съжалявам за нито един избор,който съм направила,но въпреки това пак има моменти в които се питам какво ли щеше да бъде,ако бях постъпила друго яче  ;) Аз съм на принципа,че каквото трябва да стане,ще стане  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Papy

• 4343
« Отговор #53 -: Март 07, 2012, 06:22:52 am »
Понеже гледм, че проблемът е още частично актуален, да кажа по синастрията
И да има хубави неща-не стигат за удовлетв връзка-и венера и луна прецакани, слънце-неаспектирано
Сори, ама според мен гледай напред
Както казваше една моя приятелка-светът е пълен с готини мъже

« Отговор #54 -: Март 07, 2012, 06:40:40 am »
всяка връзка има смисъл,докато се изпълни замисъла й... :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #55 -: Март 07, 2012, 09:21:00 am »
Тази връзка все пак приключи.
И макар да ми е малко кофти, не смятам да се връщам назад вече.
Благодаря на всички за съветите и подкрепата :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Март 07, 2012, 10:28:16 am »
venerra, може да дава сигурност..ако става въпрос за човек, който обича да държи нещата под контрол, а явно той е такъв. Контролиращите хора носят дълбоко чувство на тревога и ранимост, страх от загуба, стремят се да подредят живота си по стандартите си и често покрай това осигуряват сигурност и грижа и на близките си, поемат отговорности..(в негативен план може да станат обаче деспоти и манипулатори) На повърхността може да изглежда важен, да критикува и обижда, но всичко това е просто защитна реакция.

Абсолютно съм съгласна. това е така, наречената "условна любов". Аз те обичам, но ти ще бъдеш с мен по моите правила. В противен случай имаме проблем.

Венера, ако не се научиш да намираш сигурност в себе си, вместо да търсиш опорни точки в други хора, няма да бъдеш достатъчно свободна и щастлива, винаги ще бъдеш уязвима и податлива на манипулации.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥