Здравей
Не знам кой от съфорумците на драго сърце ти е препоръчал да се подложиш на регресивна хипноза. Регресивната терапия, както и всяко друго нещо, може да има и своите положителни, и своите отрицателни страни, а и никога не знаеш на какъв специалист се доверяваш. Кой в днешно време дава гаранции, особено в България?
За регресията съм чела при някои чуждестранни автори. В Щатите и в страните от Западна Европа има психотерапевти, които използват алтернативни методи в практиката си, вкл. и регресивната хипноза. Но всичко е въпрос на компетентност.
Аз лично, макар и да изгарям от любопитство, не знам дали бих рискувала да се подложа на подобна интервенция, дори и да има при кого. Може би неслучайно цялата кармична памет и споменът за минали животи се заличават от
съзнанието, макар че душата продължава да помни всички свои опитности - споменът за някои от тях е по-ярък, а за други - по-избледнял...
Клетките в човешкото тяло също имат свойството да "помнят" и това е тъй наречената клетъчна памет. Всяка клетка е част от цялото, следователно е заредена със същата енергия и информация, на принципа "малкото съдържа голямото".
Има една книжка на д-р Майкъл Нютон - "Пътят на душите", изцяло основана на записките му след проведена регресивна хипноза на безброй пациенти.
А доказателства за прераждане присътстват в Светите писания, впоследствие обаче преднамерено биват заличени, а най-съществената информация се кодира. Например, ако си чел нещо за използване на акроними и други видове шифрована писменост. Има го в една от книгите от поредицата на Зекария Сичин