Здравей Гост

ПРЕРАЖДАНЕ

• 70 Отговора
  • 46676 Прегледи
*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #40 -: Септември 14, 2007, 09:12:25 pm »
Ок, ще ти пиша на лични  :) но имай предвид, че чета несистематизирано и хаотично и дори неща, които взаимно си противоречат  :D
Оставам с впечатлението, че имаш доста комплексни познания по някои теми, което по принцип е характерно или за човек, който е чел задълбочено "това-онова", или за човек, намерил своя Учител  ;) нали се сещаш, че подобна теория не може току-така да ти щъкне изневиделица без да имаш съответната подготовка, философски фундамент и система от убеждения. Имам интуитивното усещане, че си имала уникалния късмет да срещнеш човек, който да те въведе в света на мистичното познание. Разбира се, може и да греша в предположенията си  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #41 -: Септември 14, 2007, 09:20:28 pm »
Ха, до някъде май си права ;) Ще ти обясня защо...
Sometimes I cry
And others I lie.
Sometimes I think of a different world.
I wish there were no sorrow,
And I dream a better tomorrow.
Sometimes I imagine I change way
And others that I go out and play,
Like a child.

[img]http://aycu06.webshots.com/image

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #42 -: Октомври 16, 2007, 02:59:44 pm »
Здравейте всички. Доказателства за прерашдане има и в Нови Завет. Стига да се прочете текста правилно. Прочетох във форума се препоръчва регресивна хипноза. Метода е покезен , но грешен. И да се подложите  едва ли се стига до истината. Още не съм се запознал със всички мнения , но тук е интарисно. Определено.

*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #43 -: Октомври 16, 2007, 03:22:21 pm »
Здравей  :)
Не знам кой от съфорумците на драго сърце ти е препоръчал да се подложиш на регресивна хипноза. Регресивната терапия, както и всяко друго нещо, може да има и своите положителни, и своите отрицателни страни, а и никога не знаеш на какъв специалист се доверяваш. Кой в днешно време дава гаранции, особено в България?  :o
За регресията съм чела при някои чуждестранни автори. В Щатите и в страните от Западна Европа има психотерапевти, които използват алтернативни методи в практиката си, вкл. и регресивната хипноза. Но всичко е въпрос на компетентност.
Аз лично, макар и да изгарям от любопитство, не знам дали бих рискувала да се подложа на подобна интервенция, дори и да има при кого. Може би неслучайно цялата кармична памет и споменът за минали животи се заличават от съзнанието, макар че душата продължава да помни всички свои опитности - споменът за някои от тях е по-ярък, а за други - по-избледнял...
Клетките в човешкото тяло също имат свойството да "помнят" и това е тъй наречената клетъчна памет. Всяка клетка е част от цялото, следователно е заредена със същата енергия и информация, на принципа "малкото съдържа голямото".
Има една книжка на д-р Майкъл Нютон - "Пътят на душите", изцяло основана на записките му след проведена регресивна хипноза на безброй пациенти.
А доказателства за прераждане присътстват в Светите писания, впоследствие обаче преднамерено биват заличени, а най-съществената информация се кодира. Например, ако си чел нещо за използване на акроними и други видове шифрована писменост. Има го в една от книгите от поредицата на Зекария Сичин  ;)

« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 03:26:58 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #44 -: Октомври 16, 2007, 03:46:05 pm »
Да, с регресивната хипноза трябва да се внимава определено,макар че един от плюсовете и е ,че освен потвърждава прераждането наред с други източници и явления,потвърждава и възможността за прераждане в прераждането и паралелните инкарнации,статия за това последно четох във
в-к"Свръхестественото" от октомврийския му брой и това е нещото,което е по-сложно за разбиране и определяне-засягат се основните въпроси по отношение на времето и пространството и възможността един Дух да се инкарнира в няколко Души по едно и също време. ;)  

*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #45 -: Октомври 16, 2007, 03:53:53 pm »
Цитат
и възможността един Дух да се инкарнира в няколко Души по едно и също време. ;)
:blink:  за такова нещо не бях чела, наистина звучи интригуващо... за "полепване" на чужди души или фрагменти от души бях чела наскоро, но за паралелни инкарнации все още не съм  :o  
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 03:58:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #46 -: Октомври 16, 2007, 05:02:17 pm »
Ще се постарая да намеря информация някъде сгъстена за това и ако успея ще я постна тука,просто върху този въпрос съм попадал на съвсем различни места и навсякъде има по-малко-това е една от тайните на прераждането и не се подхвърля насам натам,но статията във вестника който споменах не е езотеричени източник,а доказано изследване по време на регресивен сеанс на съвсем обикновен човечец,който в рамките на един живот е бил две отделни личности и нещата описани от него съвпадат с реални факти,това е случят когато се инкарнираш в две души,това го споменах в началото на ретро Меркурий просто,защото преди да го прочета това на астрално ниво ми се случи същото-бях и дядото и внука,въх сега се сещам чак че в това измерение настоящото мойте трите имена са същите като тези на дядо ми  :blink:  :lol:  то бива майтапи и синхроничност през измеренията  :D

В "Звездни знаци" на Линда Гудман нейния Учител и говори за това явление- прераждане в прераждането и паралелни прераждания(това вече са инкарнациите ни в другите измерения) и тя първоначално се чудеше и не беше чувала за това...и не помня там или другаде често съм срещал твърдението,че Нютон,граф Сен Жермен и още някой (може и да се бъркам сега не ми се рови :rolleyes: ) са именно прераждане на един Дух в няколко Души по едно и също време за изпълнение на сложна мисия...

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #47 -: Октомври 17, 2007, 11:23:04 am »
Благодаля но  Lilie за изчерпателния отговор. Говорих с "вещ" психотерапевт - завършил в Австрия. По този начин се докадвал предишният живот. Всъщноста подложеният на хипноза мозък "лъже". Той е в неравновесие и си стреми всеячески да се върне в нормалното си състояние. Понякога подава напълно фалшиви отговори. Сама и само да бъде оствен намира. Изглежа си доста навътре в темата. Да, ще прочета книгата. Доколкото за светите писания - има текст в Новия Завет , но вероятно си запозната с него.Християнската църква бясно отрича факта. :huh:  

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #48 -: Октомври 17, 2007, 11:26:15 am »
Джехути върху всевждащото око та Ра. Доста Древно Египетско? Фен ли си или професионалист?

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #49 -: Октомври 17, 2007, 11:29:24 am »
Джехути върху "всевиждажата око"  на Ра - ! Фен ли си или професионалист?

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #50 -: Октомври 17, 2007, 11:32:17 am »
Цитат
Цитат
и възможността един Дух да се инкарнира в няколко Души по едно и също време. ;)
:blink:  за такова нещо не бях чела, наистина звучи интригуващо... за "полепване" на чужди души или фрагменти от души бях чела наскоро, но за паралелни инкарнации все още не съм  :o
Духофрения :))

*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #51 -: Октомври 17, 2007, 11:58:22 am »
Цитат
Джехути върху всевждащото око та Ра. Доста Древно Египетско?
Преди известно време във форум Християнство един от "братята" ме пита дали символът включва "еврейска звезда" /така го нарече/, соломоновият печат де. Когато започнах да му обяснявам най-ентусиазирано за произхода и посланието на символите в езотериката и Кабалата, веднага се отегчи щом разбра, че не са толкова библейски в своята същност  :lol:
Почитател съм на културата, митологията и езотеричните традиции на Древен Египет, но не толкова от историческа гледна точка. Профита рядко ще срещнеш в по-широкоспециализираните форуми, търси ги в разни там "шамбала", "меркаба" и т.н.  ;)  :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 11:59:02 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #52 -: Октомври 17, 2007, 12:14:59 pm »
Цитат
Доколкото за светите писания - има текст в Новия Завет , но вероятно си запозната с него.Християнската църква бясно отрича факта. :huh:
Хе хе, няма начин да не отрича  :lol: доколкото се сещам, за целта дори е имало "пренаписване" на Библията.
В интерес на истината не съм чела Светите писания, на друга верска вълна съм, каноническите религии не са за мен  ;)
Преди няколко месеца изтеглих електронна версия на Стария Завет, но още не съм стигнала до него...
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 12:17:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #53 -: Октомври 17, 2007, 12:21:18 pm »
Цитат
Духофрения :))
Личи си кой е учил приложна лингвистика   :P  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #54 -: Октомври 17, 2007, 01:21:34 pm »
Тази Духофрения сме я наследили разбира се от Бог-той е все пак този който се е еманирал в безброй Дух-Монади,тъй като ние не можем да излъчим от себе си друга Дух-Монада,излъчваме Душа т.е. Души  :D а пък събирателния им Дух да му мисли какви ще ги сделат колежките под направление  :lol:  

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #55 -: Октомври 17, 2007, 04:12:58 pm »
На каква верска върна си ако не е тайна. Египтологиятя ми е повече от хоби.Но едва ли е най-популярното място за изява.Прераждането просто ми се случи и сега се опитвам да разбера какво точно е. :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #56 -: Октомври 17, 2007, 04:20:24 pm »
Цитат
Прераждането просто ми се случи и сега се опитвам да разбера какво точно е. :rolleyes:
Не си единствен, прераждането се "случва" на всеки  :D
Верската ми вълна е повече в посока Изток, имам предвид алтернативните религии... всичко, що има мистичен привкус, ми е по сърце  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #57 -: Октомври 17, 2007, 09:39:18 pm »
Направо ме "утрепа"  :D  :lol:

Досега не бях чувал такова изявление и ако не е стил в изразяването ти,може и да е нещо трансцедентно,заради това "случи" ...???

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #58 -: Октомври 18, 2007, 02:40:42 am »
Цитат
На каква верска върна си ако не е тайна. Египтологиятя ми е повече от хоби.Но едва ли е най-популярното място за изява.Прераждането просто ми се случи и сега се опитвам да разбера какво точно е. :rolleyes:
На мен прераждането ми е нещо повече от хоби :))

I "just dropped In to see what condition my condition was in" :))

http://www.youtube.com/watch?v=ugEPI0XjHH0

ПРЕРАЖДАНЕ
« Отговор #59 -: Ноември 05, 2007, 09:57:37 pm »
Що се отнася до прераждането има едни програми и сайтове в интернет, които ти казват какъв си бил в минал живот. Пробвах с моята дата и различни часове и пишеше все едно и също. До колко може да им се вярва?