Здравей Гост

Бременна ли е приятелката ми?

• 65 Отговора
  • 9355 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: Бременна ли е приятелката ми?
« Отговор #40 -: Януари 20, 2012, 03:51:28 pm »
Аз тъкмо си помисля, че съм понаучила хорарите и изскача дияна и ми разбива всички надежди, че знам нещо  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Diyana

• 2705
« Отговор #41 -: Януари 20, 2012, 04:09:54 pm »
Само за едно мога да споря - полодоносните знаци са водните.
Тъй де, тъй.
Венера е в Риби, а Сатурн е в последните секунди преди влизане в Скорпион. А Телец e "що-годе плодороден","reputed more fruitful than barren, being the house of Venus, who is fruitful, and the exaltation of the Moon."

Проблемът ми е, че съм взела Юпитер за управител на негов пети, а всъщност управител на негов пети е Марс, който е в ялов знак "Hath the name of the barren Signe, for Mayds of themselves produce no Births &c" :P.

Чудех се да си призная ли, или да се правя, че не съм видяла :confuse3: и да чакам резултата.
Та, в тази част съм съгласна напълно с Мирабела, че Юпитер не ни върши работа...
Освен като диспозитор на точката на децата му.  :P
С Марс пО не ми стават нещата. Пък тъй ми са щеше :(.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #42 -: Януари 20, 2012, 04:12:27 pm »
 :blink: това всичко МНОГО позитивно го пиша, разсъждавам си на глас ;) - поне това, което съм разбрала от Птолемей е, че трябва знакът на купсидата да е воден, Венера в Риби има много достойнства, но не дава плодородие. Телец няма да свърши работа също.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Diyana

• 2705
« Отговор #43 -: Януари 20, 2012, 04:18:47 pm »
Всъщност Венера и Сатурн не забраняват положителен отговор, ако са сигнификатори на детето и майката и в рецепция и в аспект. Понякога силната рецепция минимизира лош аспект. Понякога няма никакво значение какъв е знакът, дори стига сигнификаторът на детето да е в дома, сигнифициращ майката (= вътре в нея, в корема й). Не само куспидите са важни, куспидите са, за да определим планетата сигнификатор. Важно е състоянието на планетата сигнификатор. Тя дали е влажна, тоест, плодородна. И разбира се, най-вече Луната дали е плодородна. Но тук Луната е на първо място сигнификатор на кверента - така се е случило, че е "заета" и по нея много не може да се съди.
За мъжките оплодителни/проникващи сили се съди пък не баш по влагата, а по топлината. Така че в мъжки въпрос многото огън може - Луна в Стрелец - може и да си е на място.
Освен това, самият Стрелец винаги е считан за плодороден, защото е "знак на Юпитер". "Ever conceived fruitfull, because the house of Jupiter."

Всички цитати на английски са от т. ІІІ на Християнска астрология.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #44 -: Януари 20, 2012, 04:24:24 pm »
А, че се сетих. Между другото куспидите винаги (и в натала) ни служат само и единствено за определяне на планетата-сигнификатор. Тоест, не съдим за дома по знака на куспидата, а по Алмутена на знака на куспидата.
Собственикът на къщата определя състоянието на къщата. Ако е работоспособен, къщата става.
Ако е болнав или в тъмница, къщата се руши.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #45 -: Януари 20, 2012, 04:25:45 pm »
Това, че Рак е на асц - по принцип за мен е добър знак за хорара - точно по въпроса си е. Аз все пак също си мисля, че трябва да има сходящ аспект между упр на заинтересования и упр на "обекта на интерес" - това е индикация, че ще се случи. Ако само имаме упр на "обекта" в дом на заинтересования, мисля не е достатъчно. Това е индикация за силен интерес, но не и за събитие. Поне за връзките е така - упр 7 дом в 1 дом - силен интерес, но не означава връзка.

*

abroad

• 2187
« Отговор #46 -: Януари 20, 2012, 04:45:24 pm »
А, че се сетих. Между другото куспидите винаги (и в натала) ни служат само и единствено за определяне на планетата-сигнификатор. Тоест, не съдим за дома по знака на куспидата, а по Алмутена на знака на куспидата.
Собственикът на къщата определя състоянието на къщата. Ако е работоспособен, къщата става.
Ако е болнав или в тъмница, къщата се руши.

а, ако въпросът съдържа отрицание, например "ще загубя ли еди какво си" и сигнификаторите са силни и вв положителен аспект това "|да|" ли значи или да-то е това, което е благоприятно за питащия, т.е. в случая "не"?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Януари 20, 2012, 04:57:17 pm »
а, ако въпросът съдържа отрицание, например "ще загубя ли еди какво си" и сигнификаторите са силни и вв положителен аспект това "|да|" ли значи или да-то е това, което е благоприятно за питащия, т.е. в случая "не"?

Аз хубавите аспекти винаги ги гледам като хубави за питащия. Ако иска да загуби - ще загуби. Ако не иска - няма.

ПС. Стела, от сега ти казвам, че няма да споря. Но и мнението си не менявам :P.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #48 -: Януари 20, 2012, 05:38:01 pm »

Аз хубавите аспекти винаги ги гледам като хубави за питащия. Ако иска да загуби - ще загуби. Ако не иска - няма.

;D
Същото и аз, както се потретвам поне вече.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

• 2187
« Отговор #49 -: Януари 21, 2012, 09:16:49 pm »

;D
Същото и аз, както се потретвам поне вече.

до третия не съм го докарала, но първия го помня
питах според "древните" :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #50 -: Януари 21, 2012, 09:19:45 pm »
Бе нема ли тестове за бременност, баси, 3 страници.  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #51 -: Януари 21, 2012, 09:21:14 pm »
Бе нема ли тестове за бременност, баси, 3 страници.  ;D

добър вечер ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #52 -: Януари 21, 2012, 09:30:33 pm »
добра да е  :88:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #53 -: Януари 22, 2012, 01:12:35 pm »
За да има малко повече полза от темата качвам и аз карта  :P с въпрос, на който до 2 седмици ще имам реален отговор.

Зададеният въпрос: 

Ще ми отговори ли положително мой приятел, за работа, която искам да свършим заедно?

зададен днес, София, 13:43

Анализ:

Използвам равнодомната система за хорари.

Мой сигнификатор - Меркурий (упр 1 дом - Козирог 21 гр), негов сигнификатор - Марс (упр 11 дом - Дева 23 гр).

Картата отговаря на всички правила - Луната ще има аспекти, не е на изгорения път, асц. не е в ранен/късен градус.

Реших да не броя 6 дом или 10 дом или 5 дом (работа, кариера, творческа дейност) от основните ни сигнификатори, а направо да видя те правят ли аспекти, защото реално става въпрос за нас.

Луната и предстои да направи съвпад с Меркурий и тригон с Марс (ще има пренос на светлина), а в последствие и самият Меркурий ще направи тригон с Марс. Считам, че отговорът ще е ДА.

Интересно ми е само, какво означава това, че Луната първо ще мине през мен, може би това, че съм нетърпелива да знам отговора и "превъзбудена емоционално"...  ;D
« Последна редакция: Януари 22, 2012, 01:18:05 pm от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #54 -: Януари 22, 2012, 01:17:02 pm »
Ще дам обратна връзка до 2 седмици.  ;)

« Отговор #55 -: Януари 22, 2012, 01:38:49 pm »
Анабел, и за мен отговорът е положителен. Освен тригона добавям и смесената рецепция между вашите управители - твоят Меркурий екзалтира неговия Марс, а Марс е в знак на Меркурий. Цените се взаимно - ти го уважаваш, той е готов да те следва. Той се намира в 6-тия си дом, а ти попадаш в 10-тия му. Може би наистина на теб се пада водещата роля по проекта, докато ти ще разчиташ на експертната му оценка и съвестно изпълнение.

Нещото, което малко ме смущава, е предстоящата ретроградна фаза на Марс. След 2 седмици, когато очакваш отговора му, Марс вече ще е обърнал посоката си. Възможности - отговорът му може да се забави, макар че той ми се струва доста точен пич (Марс в Дева), а и честен с теб. Може да се забави с включването си в общата ви работа, изпълнение на неговата част от работата, ако има свои дела на главата си в момента (Марс в негов 6-ти дом).

Луна в съвпад с твоя управител може да се разглежда като потвърждение, че инициативата за предполжението за съвместна дейност идва от теб. Ако успешното започване и приключване на въпросната работа зависи от някаква държавна институция, по-висшестояща персона, контакти с чужбина или допълнително финансиране, това би могло да създаде проблеми, тъй като Меркурий в знака на У8/У9/У10 Сатурн (зависещ от него) е на път да направи квадратура с него. Също важи и за Луната, която е в заточение по знак. Сигурна ли си, че времето за осъществяването на тези идея, е точно сега? Сатурн се намира в знака на заточение на Марс и няма аспект с него, така че и приятелят ти трудно би имал успех в отстраняването на такива пречки. По-скоро от теб се очаква да движиш формалностите, ако ще си имате работа с официални институции.

Слагам карта по Кох, за да е по-лесно на колегите да погледнат.

*

Asol

• 4140
« Отговор #56 -: Януари 22, 2012, 01:54:43 pm »
У11 не е ли Юпитер ? Овен е заключен знак. Ако се отчита като част от 11 дом то тогава отговорът е да, но ако е Юпитер ? И в тази връзка. Анабел в тази съвместна работа финансиране ли търсиш? Комуникацията ви нещо не върви леко - управителят на третия ти дом е в каре с неговия сигнификатор. Неговия пък е сам за себе си голямата работа - Венера в екзалтация, а между тези два сигнификатора няма аспект. За сега като че ли не си в изгодна позиция.

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Януари 22, 2012, 01:58:33 pm »
Абе, що разваляте хубавата тема с хорари извън темата? ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #58 -: Януари 22, 2012, 03:34:58 pm »
Тя от снощи ли е бременна, че след 2 седмици отговор?
Тестовете отразяват зачатието след 1 седмица. ;D

« Отговор #59 -: Януари 22, 2012, 03:56:50 pm »
Не, просто Анабел реши да постави въпроса си в тази тема. Нейният не е за бременност (освен ако не забременим приятеля й - шегувам се).