Анабел, и за мен отговорът е положителен. Освен тригона добавям и смесената рецепция между вашите управители - твоят Меркурий екзалтира неговия Марс, а Марс е в знак на Меркурий. Цените се взаимно - ти го уважаваш, той е готов да те следва. Той се намира в 6-тия си дом, а ти попадаш в 10-тия му. Може би наистина на теб се пада водещата роля по проекта, докато ти ще разчиташ на експертната му оценка и съвестно изпълнение.
Нещото, което малко ме смущава, е предстоящата ретроградна фаза на Марс. След 2 седмици, когато очакваш отговора му, Марс вече ще е обърнал посоката си. Възможности - отговорът му може да се забави, макар че той ми се струва доста точен пич (Марс в Дева), а и честен с теб. Може да се забави с включването си в общата ви работа, изпълнение на неговата част от работата, ако има свои дела на главата си в момента (Марс в негов 6-ти дом).
Луна в съвпад с твоя управител може да се разглежда като потвърждение, че инициативата за предполжението за съвместна дейност идва от теб. Ако успешното започване и приключване на въпросната работа зависи от някаква държавна институция, по-висшестояща персона, контакти с чужбина или допълнително финансиране, това би могло да създаде проблеми, тъй като Меркурий в знака на У8/У9/У10 Сатурн (зависещ от него) е на път да направи квадратура с него. Също важи и за Луната, която е в заточение по знак. Сигурна ли си, че времето за осъществяването на тези идея, е точно сега? Сатурн се намира в знака на заточение на Марс и няма аспект с него, така че и приятелят ти трудно би имал успех в отстраняването на такива пречки. По-скоро от теб се очаква да движиш формалностите, ако ще си имате работа с официални институции.
Слагам карта по Кох, за да е по-лесно на колегите да погледнат.