Благодаря, Крис, аз не смесвам двете системи, защото става "манджа с грозде". Но, със сигурност ще бъде полезно за любителите на ведическата астрология.
Не ги смесвам, просто отчитам няколко гледни точки, но когато боравя с едната система спазвам нейните правила, иначе не би работила. На практика смислово се препокриват като значение и краен резултат.
Работят в хармония и толерантност една към друга, въпреки различията си.
Аз лично съм почитател на 2 течения в астрологията - египетската(херметическата) и ведическата.
Кaто цяло в изследването си в астрологията, освен в практиката се занимавам да диря нещата и в античната теология, която е база на тази изкуствонаука, и търся астро обясненията в етимологията, понеже в думите е запечатана цялата информация взета от небосвода.
Така, че когато на 21 март на пролетното равноденствие изгряват звездите от съзвездието Риби, а Овен е горе, значи имаме проблем, или наистина ли би трябвало да имаме такъв? :rolleyes:
Затова и хората фокусиращи се в аргументите, които изучават ефектите в астрологията не разбират и първопричината.
Осъзнавам, че хиндуистите отчитат прецесия, осъзнавам и китайската астрология със всичките и съответствия и несъответствия спрямо останалите системи, осъзнавам и Офайъкъс(Ophiuchus), който взема 20 градуса от еклиптиката,(и който е пълна глупост), знаците не са 13, а 12.
Още Фирмикус Матернус го е казал, че зодиака не трябва да се променя, защото е фиксиран завинаги, понеже е базиран на сезоните. :blink: