Здравей Гост

Цикълът Марс - Венера

• 73 Отговора
  • 11353 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re: Цикълът Марс - Венера
« Отговор #40 -: Януари 24, 2012, 04:09:31 pm »
При мен тази опозиция се случва па остта 2ри марс,8ми венера.За транзитите става въпрос.

Твърде възможно е да започнеш връзка....при това физическа...

Ох дай Боже ;D ;D ;D

« Отговор #41 -: Януари 25, 2012, 09:12:18 am »
Дияна,благодаря!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #42 -: Януари 25, 2012, 02:20:38 pm »
хм, при мен е по оста 11/5, като Марса ми е точно върху Сатурна...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Януари 25, 2012, 02:54:44 pm »

Ще разбута нещо Марса. кой дом управлява Сатурн?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #44 -: Януари 25, 2012, 03:03:02 pm »
При мен-опозициата е по оста 3-9:Марс (управител на 10,а Венера на 4 и 11) Засега сложих краи на дългогодишна връзка (въпреки,че не поставих точка ,а многоточие), а днес имах и ядове в службата,една персона успя да ме изкара от равновесие.Но по 9 дом какво може  да е...
:o При мен констелацията е същата, но се надявам да не е с подобно проявление, макар че от известно време тлеят едни неща..
Хм!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #45 -: Януари 25, 2012, 03:28:13 pm »

Ще разбута нещо Марса. кой дом управлява Сатурн?

Управлява 3ти, интерсептиран е в него. Марса е по 6 и 7. Дори и по натал е ратро, така че си работи на правилни обороти. Сатурнът е с опозиция на Слънце!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Март 05, 2012, 08:10:45 am »
Когато се разглеждат циклите на планетите e хубаво да се отчете и каква е отправната им точка.

В картите на първата среща не знам доколко и дали описват взаимоотношенията, ако нямат връзка с първи и седми дом, но при този планетарен цикъл може да има активизиране в посока взаимоотношения.

В случая Венера е мечтателка, уверена в собствения си чар, а Марс - прагматичен и назадничав тип. Ако в началото Венера е търсила стабилността и харесала Марс по тези показатели, то вероятно сега е на друго мнение. На Марс пък нещата започват да му изглеждат като нещата от рекламата с допълнителните екстри за съвършената жена и започва да се чуди как така са му "влезли под кожата" ?! Може би просто е искал да се похвали пред приятелите си каква готина мадама си е хванал за гадже.  ;D

Това за "назадничавия" тип много ми допадна, в контекста на ретроградието.   :72: :88:
Интереснr биха били следващите среща на назадничавия тип - Марс, преди да се върне "в правия път".
Така като гледам на Марс му предстои още една щастлива среща с "идеалната жена" - той в Дева, а тя на трон в Телец, плюс това в съвпад с Юпитер, и двамата включени в голям земен тригон с Плутон в Козирог. WОW!

Днес на обяд Венера ще влезе в тригонален знак на "назадничавия" тип - Марс. Така, че двамата ще започнат да се виждат без да могат да си оценят достойнствата. Венера все още е в падение в знака, в който Марс транзитира - не се чувства добре в неговата среда, не е добре приета там. А Марс е в заточение, в знака, в който Венера е на пиедестал. Красавицата няма да сведе глава пред него за нищо на света, за да не и падне короната.

Венера се присъединява към големия земен тригон и двамата ще си съдействат. Какви ли поуки ще си извлекат? Според мен, Марс ще се възползва от силата на останалите планети в тригона, да вземе каквото му е нужно, защото самият той едва ли е способен на инициатива с този заден ход. Възможно е да се почувства неадекватен:P

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #47 -: Март 05, 2012, 09:37:33 am »
При мен тази опозиция се случва па остта 2ри марс,8ми венера.За транзитите става въпрос.

Твърде възможно е да започнеш връзка....при това физическа...

и при мен беше по тази ос и нищо не започнах, спекли са се нещата покрай мен, аз не съм се разбързала де, усещам че е време за чакане. а при мен даже се аспектираха и двете светила едновременно и от марс, и от венера.

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Април 02, 2012, 02:18:51 pm »
Утре Венера е критична и в скоро време ще и падне короната. Освен това сме пред прага на квадратурата и с Марс. Обаче има и една добра новина: и Марс и Венера са под господството на Меркурий - една и съща планета. така, че очаквам Чаровницата и Принцът да се споразумеят. освен ако не докосват някой чувствителен тао-квадрат или голям кръст в синастрията на двама души, попадащ  по осите Дева-Риби-Близнаци-Стрелец. тогава очаквам бурно развитие на взаимоотношенията.

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Април 02, 2012, 03:05:46 pm »
Oт ведическа гледна точка Венера в следващите 4 месеца е в собствен знак.
А Марс е в Лъв от есента и така до това лято.
От ноември 2011  до юни 2012 - много дълго време.

Както и се пригответе да слезете на Земята с огромен стелиум в Телец(и 2 затъмнения там), скоро. ;D

Благодаря, Крис, аз не смесвам двете системи, защото става "манджа с грозде". Но, със сигурност ще бъде полезно за любителите на ведическата астрология.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #50 -: Април 02, 2012, 03:15:36 pm »
На мен лично мисля, че падането на короната по-добре ще ми се отрази от коронясването. Ще попадне в 5ти дом, под господството на У5 и У8, където е самата тя натално и където се разхожда Марс сега. Тъй като коронясването нищо не ми донесе, разчитам с короната да си свали и някои други работи.  :P

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #51 -: Април 02, 2012, 04:01:12 pm »

Благодаря, Крис, аз не смесвам двете системи, защото става "манджа с грозде". Но, със сигурност ще бъде полезно за любителите на ведическата астрология.

Не ги смесвам, просто отчитам няколко гледни точки, но когато боравя с едната система спазвам нейните правила, иначе не би работила. На практика смислово се препокриват като значение и краен резултат.
Работят в хармония и толерантност една към друга, въпреки различията си.

Аз лично съм почитател на 2 течения в астрологията - египетската(херметическата) и ведическата.

Кaто цяло в изследването си в астрологията, освен в практиката се занимавам да диря нещата и в античната теология, която е база на тази изкуствонаука, и търся астро обясненията в етимологията, понеже в думите е запечатана цялата информация взета от небосвода.

Така, че когато на 21 март на пролетното равноденствие изгряват звездите от съзвездието Риби, а Овен е горе, значи имаме проблем, или наистина ли би трябвало да имаме такъв? :rolleyes:
Затова и хората фокусиращи се в аргументите, които изучават ефектите в астрологията не разбират и първопричината.

Осъзнавам, че хиндуистите отчитат прецесия, осъзнавам и китайската астрология със всичките и съответствия и несъответствия спрямо останалите системи, осъзнавам и Офайъкъс(Ophiuchus), който взема 20 градуса от еклиптиката,(и който е пълна глупост), знаците не са 13, а 12.

Още Фирмикус Матернус го е казал, че зодиака не трябва да се променя, защото е фиксиран завинаги, понеже е базиран на сезоните. :blink:

« Последна редакция: Април 02, 2012, 04:06:22 pm от kris »

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Април 02, 2012, 06:15:54 pm »
Докато Венера беше на трон в Телец, това послание обиколи Фейсбук:

"Когато бях малко момиче, тате винаги ми казваше: "Горе главата, принцесо моя, да не ти падне короната!"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Април 02, 2012, 07:00:44 pm »
По ми се връзва с Венера във Везни тоя израз за бляскави принцеси.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #54 -: Април 02, 2012, 07:08:42 pm »

Или от опозицията и, захранват се от една ос. -))

Докато в Лъв - принцесата иска да бъде кралица.

М'ъ нИ ст'аа. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Април 02, 2012, 07:15:28 pm »

А на мен ми се връзва с Венера на трон.

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Април 02, 2012, 07:16:19 pm »

Не ги смесвам, просто отчитам няколко гледни точки,

не съм казала, че ги смесваш. Просто няма да взема отношение, щото нищУ ни вдявам от ведическа, извинете моля!

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #57 -: Април 02, 2012, 07:40:54 pm »
Венера в Телец не се свързва с короната ,...на главата , а с кулието на шията. ;) :blink:
Венера във везни иска короната- мунданен 7-ми...другите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Април 02, 2012, 07:45:55 pm »
Венера във Везни я свързвам с огледалото,
Венера в Телец - кутийка за бижута.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си