Здравей Гост

.

• 113 Отговора
  • 14795 Прегледи
Re: Негативната Майка
« Отговор #80 -: Февруари 22, 2012, 09:25:42 pm »
За мен Ракът е най-капризния знак, податлив на движението на луната, той си следва своя лунен ритъм и трудно може да бъде изваден от него, а стори ли го и се разболява. Трудно издържа на стресови ситуации и не може да понася промените. Кардинален знак, но трудно адаптивен. По-скоро светът трябва да се върти около него.

съгласна съм с теб.особено за адаптивноста и за стресовите ситуации,........могат да ме сринат психически  ;) Макар,че с времето им издържам повече.
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 09:32:36 pm от valiastankova »
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Февруари 22, 2012, 09:32:15 pm »
Дивна, а забелязвала ли си кои декади на знака преобладават при такива Луни? Първите две, особено по в началото?

Забелязала съм дори градусите м/у 4* и 6* в Рак

Така и предполагах, тук е най-проблемната накшатра в рамките на този знак - Ардра.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #82 -: Февруари 22, 2012, 09:37:45 pm »
а какво мислите за съвпада на СЛВ на детето с луната на майката? Кой какви уроци има да научава?

Детето помага на майката за нейния духовен еволюционен растеж. Благодарение на детето си, тя ще опознае по-добре вътрешния си душевен свят.

Дивна, смятам, че не е така. Не може детето да помага на майката, защото по СЛВ са новите, непридобити все още опитности. То се учи, чрез майката. Ако ЮЛВ на детето беше в съвпад с майчина планета - тогава може да помага на майката, защото по ЮЛВ са придобитите в минали животи опитности, които са пренесени в този живот.

Стела, СЛВ - това е "пътят на живота", това, което трябва да бъде направено, за да се реализира еволюцията на душата. Това е една непозната територия и в случая с поведението си, детето със СЛВ неосъзнато ще помогне на майката (СЛВ върху Луна в синастрията) да намери своя душевен конфорт.
Иначе съм съгласна. За Луна е много по-подходящо да е в съвпад с ЮЛВ , защото северния показва нуждата на Луната да работи отново върху миналото.

Имала съм такъв съвпад с мъж. И не смятам, че ми е помагал да намеря своя душевен комхорт. По-скоро стремежът му към съвършенство по СВ е бил много изтощителен. Все пак това е Луна-пасивна планета, която търси спокойствие и уют, а не развитие. Възлите имат много лошо качество да паразитират и изсмукват енергия от планетите. Не знам дали ми разбираш мисълта. Не точно самите възли, а хората, които стоят зад тях. Те са чувствителни точки, но не са материлани тела и затова използват енертията на планетите. Чисто символично СЛВ "поглъща", а ЮЛВ - "освобождава"
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #83 -: Февруари 22, 2012, 09:40:49 pm »

С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло. / Родителите ми не се разбираха и се разведоха, когато станах на 16 години/.

За съжаление, майка ми в реалния ми живот няма нищо общо с Водолея, нито с Рибите /квадрата с Нептун/. Тя има Луна в Овен. По зодия е стелиумен Лъв - Слънцето е в съвпад със Сатурн и Плутон в квадрат с Юпитер в Скорпион.

Нооо, нейната луна има секстил с Уран. ;D

Аз смятам, че твоята майка не е била доволна от теб. Отричала е твоята индивидуалност. Така ли е? Може и да е обратното - баща ти да е отричал женското у теб. Може баща ти да те е подценявал като жена.
Това го реших от твоята карта, не от нейната.

Какви ги говориш ти? за толкова години присъствие в този форум едно аргумантирано умозаключение не съм прочела от тебе?

Баща ми е зодия Близнаци. Неговото Слънце е в тригон с моите светила. Неговата Луна е в съвпад с моя Юпитер в Рак и застава на големия ми воден тригон. Аз бях "Слънцето на татко".
Какво смяташ ти, не е важно.

Ако търсиш негативното /което личи от формулировката на загавието/ търси го в своето собствено семейство/.

Щом се ядосваш толоква, значи съм засегнала болно място.

Колкото до агрументите ми, които не си прочела, то или си твърде проста, за да ги схванеш или не щеш да си признаеш.

*

Stella

• 7765
« Отговор #84 -: Февруари 22, 2012, 09:51:38 pm »

С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло. / Родителите ми не се разбираха и се разведоха, когато станах на 16 години/.

За съжаление, майка ми в реалния ми живот няма нищо общо с Водолея, нито с Рибите /квадрата с Нептун/. Тя има Луна в Овен. По зодия е стелиумен Лъв - Слънцето е в съвпад със Сатурн и Плутон в квадрат с Юпитер в Скорпион.

Нооо, нейната луна има секстил с Уран. ;D

Аз смятам, че твоята майка не е била доволна от теб. Отричала е твоята индивидуалност. Така ли е? Може и да е обратното - баща ти да е отричал женското у теб. Може баща ти да те е подценявал като жена.
Това го реших от твоята карта, не от нейната.

Какви ги говориш ти? за толкова години присъствие в този форум едно аргумантирано умозаключение не съм прочела от тебе?

Баща ми е зодия Близнаци. Неговото Слънце е в тригон с моите светила. Неговата Луна е в съвпад с моя Юпитер в Рак и застава на големия ми воден тригон. Аз бях "Слънцето на татко".
Какво смяташ ти, не е важно.

Ако търсиш негативното /което личи от формулировката на загавието/ търси го в своето собствено семейство/.

Щом се ядосваш толоква, значи съм засегнала болно място.

Колкото до агрументите ми, които не си прочела, то или си твърде проста, за да ги схванеш или не щеш да си признаеш.

Твърде преувеличено твърдение.
Ходи да се проектираш другаде.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #85 -: Февруари 22, 2012, 09:52:02 pm »
а какво мислите за съвпада на СЛВ на детето с луната на майката? Кой какви уроци има да научава?

Детето помага на майката за нейния духовен еволюционен растеж. Благодарение на детето си, тя ще опознае по-добре вътрешния си душевен свят.

Дивна, смятам, че не е така. Не може детето да помага на майката, защото по СЛВ са новите, непридобити все още опитности. То се учи, чрез майката. Ако ЮЛВ на детето беше в съвпад с майчина планета - тогава може да помага на майката, защото по ЮЛВ са придобитите в минали животи опитности, които са пренесени в този живот.

Стела, СЛВ - това е "пътят на живота", това, което трябва да бъде направено, за да се реализира еволюцията на душата. Това е една непозната територия и в случая с поведението си, детето със СЛВ неосъзнато ще помогне на майката (СЛВ върху Луна в синастрията) да намери своя душевен конфорт.
Иначе съм съгласна. За Луна е много по-подходящо да е в съвпад с ЮЛВ , защото северния показва нуждата на Луната да работи отново върху миналото.

Имала съм такъв съвпад с мъж. И не смятам, че ми е помагал да намеря своя душевен комхорт. По-скоро стремежът му към съвършенство по СВ е бил много изтощителен. Все пак това е Луна-пасивна планета, която търси спокойствие и уют, а не развитие. Възлите имат много лошо качество да паразитират и изсмукват енергия от планетите. Не знам дали ми разбираш мисълта. Не точно самите възли, а хората, които стоят зад тях. Те са чувствителни точки, но не са материлани тела и затова използват енертията на планетите. Чисто символично СЛВ "поглъща", а ЮЛВ - "освобождава"

Да, разбирам те. СЛВ за мен помага, дори и да ни се струва тежко, а то е така, защото това е "неосъзната територия", която изисква осъзнаване. Всичко това води до напрежение и дискомфорт до момента, в който бъде осъзнато. Затова смятам, че детето по някакъв начин ще помогне на майка си тя да намери това осъзнаване, което ще й донесе вътрешен покой. Но до тогава се изисква работа, много работа и доста предизвикателства за Луната ( в случая - майката). Не случайно в синастриите, хората, които остават най-дълго в живота ни или тези, които по някакъв начин не можем да забравим никога са със СЛВ върху наша лична планета. Не веднъж именно тези хора са ни карали (в много случаи без да го съзнават и те самите) да страдаме.

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Февруари 22, 2012, 09:54:34 pm »

Да, разбирам те. СЛВ за мен помага, дори и да ни се струва тежко, а то е така, защото това е "неосъзната територия", която изисква осъзнаване. Всичко това води до напрежение и дискомфорт до момента, в който бъде осъзнато. Затова смятам, че детето по някакъв начин ще помогне на майка си тя да намери това осъзнаване, което ще й донесе вътрешен покой. Но до тогава се изисква работа, много работа и доста предизвикателства за Луната ( в случая - майката). Не случайно в синастриите, хората, които остават най-дълго в живота ни или тези, които по някакъв начин не можем да забравим никога са със СЛВ върху наша лична планета. Не веднъж именно тези хора са ни карали (в много случаи без да го съзнават и те самите) да страдаме.

По принцип "обучението" винаги е взаимно. не може да бъде едностранно. Но аз имах предвид, че СЛВ, тъй като поглъща опитности, луната ще му дава готов пример за подражание, модели на поведение, които то може да вземе наготово в посоката на душевното си усъвършенстване.

*

Papy

• 4343
« Отговор #87 -: Февруари 22, 2012, 09:57:08 pm »

Какво попадение - аз чак сега го виждам- слв на майка съвпада с мойто слънце- супер се дразня като вземе по рачешки да се вживява

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Февруари 22, 2012, 10:00:44 pm »

Какво попадение - аз чак сега го виждам- слв на майка съвпада с мойто слънце- супер се дразня като вземе по рачешки да се вживява

А ти по козирожки ли се вживяваш?

*

Papy

• 4343
« Отговор #89 -: Февруари 22, 2012, 10:03:09 pm »

А ти по козирожки ли се вживяваш?

да, и по стрелчешки :)

« Отговор #90 -: Февруари 23, 2012, 08:16:00 am »

Много е странно, че Луната в Рак се свързва с най-грижовната позиция. Ракът в никакъв случай не е най-грижовния знак. Късно се женят, остават стари моми и ергени. Не обичат да споделят, трупат и се презапасяват със собственост и не обичат да си дават нещата. Според мен знакът Рак се грижи най-добре за собственото си оцеляване. Не зная кое е онова нещо, което е наложило мнението, че това е най-семейния знак. Практиката сочи съвсем друго.

тъкмо щях да напиша-това с рака е абсолютен мит наистина- само за оцеляването да допълня- понякога е и за собствените си емоции- ако те са наранени- нищо няма значене- може камъни да валят

Имам реален пример за наистина грижовна майка - Слънце в Рак и Луна в Овен.
Но не е грижовна до там, че да изпада в зависимост от децата. Има силно подчертан огнен акцент при нея - Луна в Овен, съвпад Венера-Марс-Уран в Лъв (в квадрат с Юпитер), труден характер.

Да се включа към примера. Наистина Слънце в Рак изразява грижовния Рак. Явно Луната в Рак е много по-подвластна на емоциите си.
Имам Слънце в Рак и Луна в Овен - и да, пример съм за грижовна майка. Но определено не съм зависима от децата си, гледам и те да не са от мен - емоционално поне. Имам огнен тригон - Нептун - Марс - Луна. ;)

За мен Ракът е най-капризния знак, податлив на движението на луната, той си следва своя лунен ритъм и трудно може да бъде изваден от него, а стори ли го и се разболява. Трудно издържа на стресови ситуации и не може да понася промените. Кардинален знак, но трудно адаптивен. По-скоро светът трябва да се върти около него. 

Не съм съгласна с Stella. Капризен- да, поддатлив на емоциите си - да, но стресовите ситуации и адаптивността - категорично не е така. Може би заради огнения тригон. Но специално при мен стресът ме мобилизира и мога да извърша "чудеса от храброст" за да се справя с това. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Февруари 23, 2012, 10:48:22 am »
Но специално при мен стресът ме мобилизира и мога да извърша "чудеса от храброст" за да се справя с това. :blink:

Абсолютно, и аз съм така. Ако не бяха стресът и проблемите, отдавна да съм изпаднала във вечен летаргичен сън.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Февруари 23, 2012, 11:44:48 am »

Не съм съгласна с Stella. Капризен- да, поддатлив на емоциите си - да, но стресовите ситуации и адаптивността - категорично не е така. Може би заради огнения тригон. Но специално при мен стресът ме мобилизира и мога да извърша "чудеса от храброст" за да се справя с това. :blink:

Не си права. Имаш Луна в Овен, която е огнена и съдиш по Луната си.
Аз говоря за знака Рак и за всички планети в знака Рак, не съди по луната си, която е в Овен.
Ракът като архетип е пасивен по типично лунен начин, инстинктивен и податлив на емоциите си ина личните си потребности от сигурност, които ако не са задоволени, той изпада в абсолютен стрес. Разбира се много зависи къде се намира луната, ако тя е в активен знак, това се променя. Но всяка планета в рак е уязвима на стрес. Хора, които не са работили с хора и си стоят постоянно в къщи, имат по-добра възможност да следват своя соблствен биологичен ритъм. Ракът е подвластен на своя биологичен ритъм и за него не е добре да работи с други хора, които да му налагат темпото на работа. Трябва той сам да си дозира стреса. Трудно адаптивен е в социална среда.
« Последна редакция: Февруари 23, 2012, 11:50:33 am от Stella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #93 -: Февруари 23, 2012, 11:59:08 am »
Лили, ти също имаш големи огнени тригони и венера в овен

« Отговор #94 -: Февруари 23, 2012, 02:33:23 pm »

Но всяка планета в рак е уязвима на стрес. Хора, които не са работили с хора и си стоят постоянно в къщи, имат по-добра възможност да следват своя соблствен биологичен ритъм. Ракът е подвластен на своя биологичен ритъм и за него не е добре да работи с други хора, които да му налагат темпото на работа. Трябва той сам да си дозира стреса. Трудно адаптивен е в социална среда.
[/quote]

Трябва ли да разбирам, че моето Слънце съвпад Венера - в Рак са уязвими на стрес? И как точно.
Да, съгласна съм с биологичния ритъм. Но колкото до работата с други хора - поне при мен не е така. Може би защото имам 7-домно Слънце? ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Февруари 23, 2012, 03:01:22 pm »
И при мен не е така, но си имам биологичен ритъм, който предпочитам да спазвам, най-вече да си определям времето за ставане и лягане, при стандартно работно време (от 9 до 18 ч) това рядко е възможно. Не съм по ранното ставане, но се свиква, в един момент обаче започва да се натрупва психическа преумора. Много добре се чувствам като сама си регулирам времето и ритъма, но не мога да живея в социална изолация. Дали ще общувам с някой реално или виртуално, все с някой трябва да си споделям ежедневието. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #96 -: Февруари 23, 2012, 03:50:00 pm »
Биологичния ритъм не се ли характеризира най-общо от занаците и аспектите/ако има/ м/у Слънцето и Луната  :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Divna

• 2478
« Отговор #97 -: Февруари 23, 2012, 03:52:28 pm »
Lillie, започна ли да чувстваш квадратурата на тр. Уран с нат. Луна?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Февруари 23, 2012, 04:47:46 pm »
По натал имам голям тригон между Луна, Марс и Уран, така че при мен токът преминава постоянно, като жица съм.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Февруари 23, 2012, 04:48:57 pm »
Биологичния ритъм не се ли характеризира най-общо от занаците и аспектите/ако има/ м/у Слънцето и Луната  :blink:

Биологичният ритъм се определя най-вече от Луната, но предполагам, че и аспектът между светилата в радикса има значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.