Здравей Гост

годишен хороскоп!

• 82 Отговора
  • 14495 Прегледи
*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #20 -: Януари 21, 2006, 02:59:00 pm »
Цитат
Монро е много полезен за мен в момента. Отрих някои общи неща между неговите случаи и всичко, което ми се случи в последната година. Донесе ми някакво спокойствие и започнах да навлизам по-дълбоко в темата, може би да назовавам нещата с истинските им имена.  Сега си спомням една случка:
  Попълвах някаква декларация и трябваше да нанеса номера на колата ни. Последната бяхме купили около 2 месеца по-рано и не си спомнях ясно цифрите. Тогава си представих че стоя пред колата и се взирам. Номерът много бързо се появи в съзнанието ми, заедно с буквите след него. А буквите никога не сам смятала за необходимо да помня. Всъщност буквите, които видях бяха ХС, а действителните / както се уверих малко по-късно/ -КС. Номерът съвсем съвпадаше. Тогава предположих, че отговорът е бил някъде дълбоко в подсъзнанието ми и просто съм си спомнила.
  Интересно е да четеш преживяванията на хора, поставяни в близки или подобни ситуации и техните разсъждения и изводи. После да сравняваш.
  Опитвали ли сте нещо подобно?
Ти изчете ли цялата книга за опитностите извън тялото? Или я четеш по малко?

Виждаш, вече 50г почти няма по-популярно и сериозно четиво, достигнало до нас...
Най-вероятно наистина малко са хората, които упорито и последователно се придържат към желанието си да постигнат нещо в тая насока.....
Аз също не мога редовно да съм мотивирана да се занимавам с това :)

Като го чета и ми се ще да съм по-старателна :) Така ми действа и Т.Андрюс :)
Мнооого рядко ми се е случвало да успея да съм в релаксация и готова за сънуване, като същевременно съм и изпълнена с енергия и напълно будна, т.е. в състояние да упражнявам съзнателен контрол над сънуването. А това май беше най-важното според Монро.

А колкото до фотогеничната памет – имах една състудентка, която беше в състояние в деня и нощта преди изпита да изчете стотици страници, а на другия ден да ги възпроизведе почти дословно :) Направо и завиждах :) Тогава сериозно се борехме за високи оценки и отличен успех :)

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #21 -: Януари 21, 2006, 03:00:02 pm »
Цитат

Да накараш умът да подчини тялото ти и да го лекува, да му повишава енергетиката и прочие-това си е чиста магия. Така си мисля аз.
И някои от години се поддържаме в някаква форма точно по тоя начин.
Слънцето ми в козирог би ли могло да го направи?  :P

За Аза не знам, не съм го мислила отдавна, просто не ме интересува, опитвам се да слушам усета си, а за да го чувам, трябва да натиквам Аза в ъгъла...та единствената ми политика е да следя усета си, честно да ти кажа, даже не разбрах въпроса. Азът си е Аз-да прави, каквото си иска, мен кво ми е?  :)

А относно сънищата-не сънувам...почти...сънувам наяве така да се каже. Ма насън си спя.  <_<
Азът е нещо много важно :)

Особено за някои хора и в някои житейски периоди и ситуации:)

Периодично всички си имаме провокации, но ако изберем да правим активно някаква кариера, например, е от изключителна важност да се погрижим за него :)

Много често и всички лични въпроси, например свързаните с любовта, имат пряка връзка с Аза :)

Не става с игнориране или с опити да не мислим за него или да го забравим :)

Месецът, в който транзитиращото Слънце активира знака на рожденото, е много подходящ за изследване на Аза. Особено, ако рожденото Слънце е в съвпад с Юпитер. Юпитер ни прави едни такива широко скроени, толерантни и великодушни най-вече към Аза си :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
годишен хороскоп!
« Отговор #22 -: Януари 21, 2006, 07:33:50 pm »
Ма какво да го мисля Аза?
Отдавна го разправям това, че колкото повече мислиш едно нещо, толкова по-голяма сила му придаваш. Воините му викат ЧСЗ на Аза и се борят с него като прасе с тиква...безуспешно....
Аз деля Аза на достойнство и честолюбие. С достойнството съм си наред, честолюбието ми куцаше много, ама като ме понастъпваха насам натам и поревах и попищях основателно или неоснователно-взе че ми помина това честолюбие.
А с Аза има една оправия-прикриване.
Да сменяш роли, да можеш да се превъплъщаваш с зъл демон и слаб роб, свиреп брадясал мъж и жена-повлекана и прочие.
Като го поразклагиш и придобие някаква известна гъвкавост, все е полза.

Всъщност единствената оправия на Аза е служенето.
Ако се научиш да служиш, после служенето само си оправя тоя пусти АЗ.
Преди време стигнах до извода, че е по-добре да си слуга на духовен учител, отколкото свободен сред простаци.  :D
Миналата година 2005 цяяяла година служих-вярно, предано, неотклонно, на какви ли не хора и каузи, тренирах така да се каже.
Сега когато ме бутнеш, тогава и там ще служа.  :lol:  Голям тренинг му ударих.

Е, виждаш ли колко промяна има, Юпитер съвпад, съвпад със слънце, ма асцендент скорпион-отмъстителност до дупка беше моето верую.  :P
Отмъщението е ястие, което се сервира студено, ма може и горещо.  B)

А сега великодушно викам-бе трошете си главите, ваши са си.  :)  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #23 -: Януари 21, 2006, 07:40:16 pm »
Цитат
Много често и всички лични въпроси, например свързаните с любовта, имат пряка връзка с Аза

И моля, моля, да се разберем.
Даже не много често, ми направо винаги е така!
Затова да речем, като си набележиш някаква цел, бог почва да те води, ма понеже ти си сляп като къртица и напипаш, че не те е завел, където си искал, му теглиш една на бог лично и се откажеш.
А то пътят към истинските и стойностни неща никога не е прав и няма пряки пътища към най-ценните за нас неща.
Понякога даже се налага да вървим в точно обратна посока на това, което искаме, ако изобщо искаме да стигнем до него. Като Алиса в страната на чудесата.
Примерно-искаш някаква кариера, обаче за тая кариера са ти необходими качества, които ти нямаш.
А тия качества най-бързо могат да се развият в една любовна връзка.
И хоп-бог дава любов, а ти му викаш, абе боже, аз ли се криво молих, или ти ме криво разбра.  ;)
А то нещата са си точни, само дето не са линейни причинно-следствени, логични и...рационални....магия, нали ти викам.  :P  

*

Kali

• **
  • 1411
годишен хороскоп!
« Отговор #24 -: Януари 21, 2006, 08:55:10 pm »
От въпросната книга досега съм прочела около 2/3. Мисля че за мен най-полезно беше да разбера, че не е задължително всеки опит да е успешен. Трябва да се практикува, ако има желание. А и това са неща, които всеки може, само трябва да вярваме в себе си. :)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #25 -: Януари 22, 2006, 01:47:59 pm »
Цитат
Ма какво да го мисля Аза?
Отдавна го разправям това, че колкото повече мислиш едно нещо, толкова по-голяма сила му придаваш. Воините му викат ЧСЗ на Аза и се борят с него като прасе с тиква...безуспешно....
Аз деля Аза на достойнство и честолюбие. С достойнството съм си наред, честолюбието ми куцаше много, ама като ме понастъпваха насам натам и поревах и попищях основателно или неоснователно-взе че ми помина това честолюбие.
А с Аза има една оправия-прикриване.
Да сменяш роли, да можеш да се превъплъщаваш с зъл демон и слаб роб, свиреп брадясал мъж и жена-повлекана и прочие.
Като го поразклагиш и придобие някаква известна гъвкавост, все е полза.

Всъщност единствената оправия на Аза е служенето.
Ако се научиш да служиш, после служенето само си оправя тоя пусти АЗ.
Преди време стигнах до извода, че е по-добре да си слуга на духовен учител, отколкото свободен сред простаци.  :D
Миналата година 2005 цяяяла година служих-вярно, предано, неотклонно, на какви ли не хора и каузи, тренирах така да се каже.
Сега когато ме бутнеш, тогава и там ще служа.  :lol:  Голям тренинг му ударих.

Е, виждаш ли колко промяна има, Юпитер съвпад, съвпад със слънце, ма асцендент скорпион-отмъстителност до дупка беше моето верую.  :P
Отмъщението е ястие, което се сервира студено, ма може и горещо.  B)

А сега великодушно викам-бе трошете си главите, ваши са си.  :)
Не знам дали може да се реши тоя въпрос с Аза с прикриване или служене.
Даже не знам дали изобщо може да бъде победен Аза. Не познавам никой, който да е победил Аза си.
Всъщност как бихме разпознали такъв човек?

Но познавам много хора, на които им се случва да се борят с Аза си. При това Азът им е доста изявен. То и самите хора са личности и то изявени....Когато се справят с Аза си, нещата си влизат в релсите, но докато се борят.....

Тръгнахме от кариерата - за да я прави човек в някаква област, необходим му е силен Аз....После закономерно идва време за борба с Аза - възходи и падения :)
Да му мислят тия, които се канят да правят кариера :)  

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #26 -: Януари 22, 2006, 01:50:10 pm »
Цитат

И хоп-бог дава любов, а ти му викаш, абе боже, аз ли се криво молих, или ти ме криво разбра.  ;)

:D  :D  :D

Имаш ли работеща идея за случаите, когато Бог криво ни разбира? :)  

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #27 -: Януари 22, 2006, 01:55:12 pm »
Цитат
От въпросната книга досега съм прочела около 2/3. Мисля че за мен най-полезно беше да разбера, че не е задължително всеки опит да е успешен. Трябва да се практикува, ако има желание. А и това са неща, които всеки може, само трябва да вярваме в себе си. :)
По към края на книгата бяха техниките, които ми направиха впечатление.

Как минава семинара?
Тр.Слънце е Меркурий са ти в опозиция на наталния Сатурн.

А последните седмици, докато Венера транзитираше асцендента, само си почива и релаксира ли? :)  - то това са аналогии на Венера :)  Понякога, когато транзитира асцендента, тя ни кара изведнъж да поискаме да сменим нещо във външния си вид - появиха ли ти се такива желания? :) Да си гледа човек хороскопа е всъщност самонаблюдение и търсене на съответствия :)  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #28 -: Януари 22, 2006, 04:58:25 pm »
Цитат
Не знам дали може да се реши тоя въпрос с Аза с прикриване или служене.
Даже не знам дали изобщо може да бъде победен Аза. Не познавам никой, който да е победил Аза си.
Всъщност как бихме разпознали такъв човек?

Но познавам много хора, на които им се случва да се борят с Аза си. При това Азът им е доста изявен. То и самите хора са личности и то изявени....Когато се справят с Аза си, нещата си влизат в релсите, но докато се борят.....

Тръгнахме от кариерата - за да я прави човек в някаква област, необходим му е силен Аз....После закономерно идва време за борба с Аза - възходи и падения :)
Да му мислят тия, които се канят да правят кариера :)
Аз не мога да разбера ти какво точно разбираш под Аз и що с такова настървение си го захапала като доберман чехъл. :P

Преди време в България беше някакъв ексмилиардер и настоящ кришнар, и в шоуто на Слави го даваха. Ходих му на двете лекции, в които той четеше и коментираше Бхват Гита, та ми направи впечатление, че хиляда пъти спомена чистото его та чистото его.
Зададох въпрос накрая, нъл и моят Аз трябва да се изяви  :lol: , какво е това чисто его, щото в нашите географски ширини има само его и куцо и сакато се бори с неговото си, считайки това за висша изява на духовност.
И човеко отговори, че има чисто его и то е хубаво, а има и нечисто его и срещу това его трябва да се борим.
Чистото его е нещо като калъп, като сияйното яйце на дона, Ошо е казвал, че дори и просветлените си имат своя собствен аромат, не са унифицирани, и това е огромният подарък на битието-че дори и просветлени, те цъфтят със свой собствен аромат.
Лесно можеш да различиш Буда от Исус примерно-ако нямаха такъв изначален калъп, щяха да са се слели с океана, както в днешните модерни времена всеки се изживява като капка и търчи да се слива с който океан им попадне пред очите.  B)

Та кажи ти какво разбираш под Аз, че така си ме забарабанила сега по кофата нещастна.  :unsure:

За мен като се изчисти порядъчно калъпа и вече трябва да се пусне да пасе самостоятелно.  :D

И според мен, за да направи човек кариера, първо трябва да се е преборил с Аза си, иначе не го подхваща необходимият егрегор да го влачи през трънака на кариерата.
Т.е. според мен си впрегнала каруцата пред коня-за успешна кариера е необходим чист и силен Аз.
Чист - за да приема като проводник импулсите свише, а силен - за да реже рейлността като горещ нож масло.

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #29 -: Януари 22, 2006, 05:03:50 pm »
Цитат
Цитат

И хоп-бог дава любов, а ти му викаш, абе боже, аз ли се криво молих, или ти ме криво разбра.  ;)

:D  :D  :D

Имаш ли работеща идея за случаите, когато Бог криво ни разбира? :)
Имам естествено, може ли да нямам.  :P

Имаме желание, намираме се на първо стъпало на 10-стъпална стълба.
Уведомяваме господ за желанието си, той вика-ок, немаш грижи.
И ни катери на второ стъпало, щото от първо трябва да идеш на 2, после на 3,4,5,6,7,8,9, и накрая 10-тото и там е желанието ни.

Само че ние възприемаме подкачването ни на второ стъпало не като етап от процеса на изпълнение на желанието ни, а като гавра на бог с нас и най-вече като завършен акт, последно действие.
Прелюдията приемаме за финален акорд, пропсуваме господа, подритнем кучето и слезем пак на първо стъпало.

С други думи-нямаме визия за развитието на процеса, а считаме, че това не  е кадър от филма и то начален, ми финал.
Не вдяваме механизма на сбъдването на желанието.

*

Kali

• **
  • 1411
годишен хороскоп!
« Отговор #30 -: Януари 23, 2006, 02:04:51 pm »
Засега нямам намерение да използвам каквито и да било техники. На този етап важно за мен е да се информирам. А и не мисля да хвърча в облаците.
  Смятам, че темата е интересна и заслужава сериозно отношение.
  Венера на Asc явно ми е подействала, макар и без да подозирам. Купих си  модерни дрешки, ходих на фризьор и други такива. Все пак сме се родили жени :)
  Семинарът мина съвсем нормално, без никакви особени случки. За мен е приятно да виждам хора, които се развиват професионално и след университета, мислят и не се пускат по коловоза.
  А истинската причина за моята отпуска е предстояща операция на най-малкия член от моето семейство. Тази седмица ще имам няколко дни болничен престой по този повод. Миналата седмица правихме изследвания. Стискайте ми палци.  :unsure: Аз не обичам да се оплаквам и може би често изглеждам нехайна, но последното не е истина.
  Какво трябва да очаквам от опозицията на тр. Слънце и Меркурий към нат. Сатурн? Може би противопоставяне между стремежите на Аза и аналогиите на Сатурн в 7-ми дом?

*

Kali

• **
  • 1411
годишен хороскоп!
« Отговор #31 -: Януари 23, 2006, 02:35:10 pm »
Прочетох темата на Lillie / за Венера/  след като написах горното съобщение.
 Нима е възможно така силно да сме подвластни на планетите?
 Фризьорите и модните дизайнери сигурно доволно потриват ръце. :D  

*

Lillie

• 30532
годишен хороскоп!
« Отговор #32 -: Януари 23, 2006, 02:56:25 pm »
Подвластни сме, да... но само ние решаваме доколко  ;)  и дали да си пуснем демоните, натикани дълбоко в подсъзнанието /страхове, комплекси, определени нагласи и претенции/, да се разхождат на дневна светлина в реалния ни живот  :rolleyes:  :o  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #33 -: Януари 23, 2006, 06:52:14 pm »
Цитат
Засега нямам намерение да използвам каквито и да било техники. На този етап важно за мен е да се информирам. А и не мисля да хвърча в облаците.
  Смятам, че темата е интересна и заслужава сериозно отношение.
  Венера на Asc явно ми е подействала, макар и без да подозирам. Купих си  модерни дрешки, ходих на фризьор и други такива. Все пак сме се родили жени :)
  Семинарът мина съвсем нормално, без никакви особени случки. За мен е приятно да виждам хора, които се развиват професионално и след университета, мислят и не се пускат по коловоза.
  А истинската причина за моята отпуска е предстояща операция на най-малкия член от моето семейство. Тази седмица ще имам няколко дни болничен престой по този повод. Миналата седмица правихме изследвания. Стискайте ми палци.  :unsure: Аз не обичам да се оплаквам и може би често изглеждам нехайна, но последното не е истина.
  Какво трябва да очаквам от опозицията на тр. Слънце и Меркурий към нат. Сатурн? Може би противопоставяне между стремежите на Аза и аналогиите на Сатурн в 7-ми дом?
С детето, ако съдим по звездите, нещата трябва да са наред :)

И през ум не може да ни мине, че като не се жалваш и оплакваш, си безотговорна :)

Ако можем винаги да пазим на ниво вярата си и оптимизма си, е сериозно постижение :)

Ти, откакто четеш Монро, отчиташ ли промяна в осъзнаването на ежедневието си?

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #34 -: Януари 23, 2006, 06:58:45 pm »
Цитат

Преди време в България беше някакъв ексмилиардер и настоящ кришнар, и в шоуто на Слави го даваха. Ходих му на двете лекции, в които той четеше и коментираше Бхват Гита, та ми направи впечатление, че хиляда пъти спомена чистото его та чистото его.
Зададох въпрос накрая, нъл и моят Аз трябва да се изяви  :lol: , какво е това чисто его, щото в нашите географски ширини има само его и куцо и сакато се бори с неговото си, считайки това за висша изява на духовност.
И човеко отговори, че има чисто его и то е хубаво, а има и нечисто его и срещу това его трябва да се борим.
Чистото его е нещо като калъп, като сияйното яйце на дона, Ошо е казвал, че дори и просветлените си имат своя собствен аромат, не са унифицирани, и това е огромният подарък на битието-че дори и просветлени, те цъфтят със свой собствен аромат.
Лесно можеш да различиш Буда от Исус примерно-ако нямаха такъв изначален калъп, щяха да са се слели с океана, както в днешните модерни времена всеки се изживява като капка и търчи да се слива с който океан им попадне пред очите.  B)

Та кажи ти какво разбираш под Аз, че така си ме забарабанила сега по кофата нещастна.  :unsure:

За мен като се изчисти порядъчно калъпа и вече трябва да се пусне да пасе самостоятелно.  :D

И според мен, за да направи човек кариера, първо трябва да се е преборил с Аза си, иначе не го подхваща необходимият егрегор да го влачи през трънака на кариерата.
Т.е. според мен си впрегнала каруцата пред коня-за успешна кариера е необходим чист и силен Аз.
Чист - за да приема като проводник импулсите свише, а силен - за да реже рейлността като горещ нож масло.
Нямам мои дефиниции за Аз, за Его, за СвръхАз.

Може би все пак схващам Егото като атрибут на Аза.

А СвръхАза бих казала, че може да е чист и светъл, но Азът не е.

Азът може да е по-силен и по-слаб.

Говорихме за победа над  Аза. Бих попитала, кое в нас ще го победи...Може би СвръхАза....

Надали обаче, за да направиш успешна кариера, ти е необходим чист Аз. По-скоро - силен Аз.

А говорим за Аза на Козирозите, защото транзитното Слънце беше в тоя знак :)  

*

Kali

• **
  • 1411
годишен хороскоп!
« Отговор #35 -: Януари 23, 2006, 09:59:38 pm »
При мен са толкова много промените в осъзнаването, че не знам кое на какво се дължи. Монро е един друг свят, безкрайно вълнуващ, но не и безопасен. Затова само чета .

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #36 -: Януари 23, 2006, 10:42:19 pm »
Е аз вече се обърках.
Не знаеш какво е Аз, нямаш дефиниции за Аз, но държиш да го победиш?
Оставам с убеждението, че не акцентираш върху Аза, а върху победата....а в такъв случай немаш грижи. Хвани си първото нещо, попаднало ти пред очите, и го побеждавай на воля. :-))
Примерно мишката си...или домашната котка.

Всяка идея за победа идва от Аза, така ми се струва, свръхаза не побеждава, а ... асимилира кротко и незабелязано.
Приобщава
Моят Аз е в процес на приобщаване, затова аз не му бера грижата.

А иначе съм твърд последовател на Подводни с нивата му на проработка на планетите, просто няма как да е иначе.

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #37 -: Януари 24, 2006, 05:17:46 pm »
Цитат
Е аз вече се обърках.
Не знаеш какво е Аз, нямаш дефиниции за Аз, но държиш да го победиш?
Оставам с убеждението, че не акцентираш върху Аза, а върху победата....а в такъв случай немаш грижи. Хвани си първото нещо, попаднало ти пред очите, и го побеждавай на воля. :-))
Примерно мишката си...или домашната котка.

Всяка идея за победа идва от Аза, така ми се струва, свръхаза не побеждава, а ... асимилира кротко и незабелязано.
Приобщава
Моят Аз е в процес на приобщаване, затова аз не му бера грижата.

А иначе съм твърд последовател на Подводни с нивата му на проработка на планетите, просто няма как да е иначе.
Така е, нямам дефиниции например и за страха и любовта, но не ми пречи да имам понятие за тях и да ги харесвам или да не ги харесвам :)

Ако Сатурн е твърде силен в радикса ни, например ако владее Слънцето ни, може да ни кара без да искаме все да търсим рамки, дефиниции, авторитети и т.н.:)

Използвам сравнения, аналогии за да изследвам нещата:).
Например правя разлика между Аза и СвръхАза. За да достигне Аза до СвръхАза, би трябвало да е постигнал едно състояние, което в някои от източните философии бяха описали като:
-за да виждат очите, трябва да са лишени от сълзи
-за да чуват ушите, трябва да са лишени от чувствителност
-за да говори гласа, трябва да не наранява
Недостижимо, а:)

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #38 -: Януари 24, 2006, 05:19:31 pm »
Цитат
При мен са толкова много промените в осъзнаването, че не знам кое на какво се дължи. Монро е един друг свят, безкрайно вълнуващ, но не и безопасен. Затова само чета .
да :)

Разбирам – имаме такива периоди – за кратко време толкова много неща....:) / от астрологична гледна точка това е или действие на планети в анерет или пробуждане на радикален Нептун :)
Другите могат и да се оплакват от Сатурн, но ти сега имаш шанса, покрай ретроградието му и тригона с наталия ти Нептун, да го използваш някак да “материализира” или “рамкира” иначе така “неуловимия” Нептун:), т.е. да се докоснеш до красотата и предизвикателствата на нематериалния свят :)

Нямаш бърза работа в такъв период – достатъчно е спокойно и филосовски да наблюдаваш себе си и света около теб :)

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #39 -: Януари 24, 2006, 10:19:44 pm »
Цитат
Ако Сатурн е твърде силен в радикса ни, например ако владее Слънцето ни, може да ни кара без да искаме все да търсим рамки, дефиниции, авторитети и т.н.smile.gif

Аз продължавам да смятам, че или съществува проработка на планетите, или на мен ми влияе още някоя планетка така тайничко и изотзад, щото тия рамки, дефиниции и авторитети отдавна не ме касаят, а авторитетите-открай време. Пък уж Уран не ми е силен, а Сатурн алеле мале и на всичко отгоре в критичен градус.
Или Плутон се намесва по странни начини...
В последните 1-2 години не търся авторитети, пет пари не давам за рамките, почти не мисля и се отдавам само на усета си, като правя нещо.
Вариантите са два-или Нептун нещо висейки върху Венерата ми действа...или съм се просветлила.  :P

Но така или иначе винаги съм била бунтар, винаги съм следвала себе си-първият и последният авторитет в живота ми е Ошо и го срещнах на 33 години. А е авторите, само защото и той отхвърля всички схеми.