Здравей Гост

Показател за безбрачие

• 133 Отговора
  • 25987 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: Показател за безбрачие
« Отговор #100 -: Март 07, 2012, 07:03:05 pm »
Ей сега в анонса на Черешката на тортата чух някаква астроложка "Първият ти брак седи в седми дом. На теб седми дом ти е в Риби. Това е подвижен знак, бракът не може да оцелее."
Случаят е приключен ;D. Всички асценденти Близнаци, Стрелец, Риби и Дева..., сори, "не може да оцелее".
Ще трябва да приложим банановата терапия и към тях.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

• 2478
« Отговор #101 -: Март 07, 2012, 07:04:08 pm »
Относно въпроса: "Искаш ли да се омъжиш?", какъвто и да е отговора, като дойде "сляпата неделя, не пита".

Зависи кой вярва в "слепи недели".  ;)

То с вяра не става, става с умопомрачение.

Може би има хора, които не са склонни към умопомрачение.
« Последна редакция: Март 07, 2012, 07:09:35 pm от Divna »

*

Divna

• 2478
« Отговор #102 -: Март 07, 2012, 07:07:49 pm »
Относно въпроса: "Искаш ли да се омъжиш?", какъвто и да е отговора, като дойде "сляпата неделя, не пита".

Всяка една от нас тук вярва, включително и ти Дивна , признай си без бой  ;)

Аз вярвам единственно в желанието си да бъда щастлива.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #103 -: Март 07, 2012, 07:43:29 pm »

Има и такива. Но пък ако са в другата крайност, значи са пресметливи, а такива често се омъжват от меркантилност. Масата са някъде по средата между двете крайности. Човек и добре да живее един ден се жени. пък такива като мен са на поправителен. Смятам да го отложа за следващия живот. Обаче знае ли човек? не е хубаво да се заричам, защото не се знае Вселената какви планове има за мен.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #104 -: Март 07, 2012, 07:58:18 pm »

Има и такива. Но пък ако са в другата крайност, значи са пресметливи, а такива често се омъжват от меркантилност. Масата са някъде по средата между двете крайности. Човек и добре да живее един ден се жени. пък такива като мен са на поправителен. Смятам да го отложа за следващия живот. Обаче знае ли човек? не е хубаво да се заричам, защото не се знае Вселената какви планове има за мен.

С годините, като опознах по-добре живота и хората около мен, разбрах, че има личности които не им е за цел да имат постоянен партньор (да са в брачен съюз). Има не малко жени и мъже, които се чувстват прекрасно и са щастливи без да са обвързани (семейни).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Март 07, 2012, 08:04:45 pm »

С Кету в 7 дом в раши и с индикации за "гуру" в навамша бананово дърво ми се струва подходящ избор за мен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #106 -: Март 07, 2012, 08:14:00 pm »

С Кету в 7 дом в раши и с индикации за "гуру" в навамша бананово дърво ми се струва подходящ избор за мен.  ;D

добре де- ма защо бананово дърво бе :)))
що да не е круша да кажем

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #107 -: Март 07, 2012, 08:25:54 pm »
Няма как да искаш от една Луна в съвпад със Сатурн или Уран да търси емпатия и сигурност , за да бъде в брачни отношения...Тя си ги има достатъчно..в изобилие. От едно Слънце в съвпад със Сатурн...ми то е свикнало на самодостатъчност...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #108 -: Март 07, 2012, 08:36:02 pm »

С годините, като опознах по-добре живота и хората около мен, разбрах, че има личности които не им е за цел да имат постоянен партньор (да са в брачен съюз). Има не малко жени и мъже, които се чувстват прекрасно и са щастливи без да са обвързани (семейни).

Divna,според теб къде се крият причините някои личности да нямат нужда от постоянен партньор,да встъпват в брак? От твоите наблюдения ,има ли определени предпоставки,които да индикират това?
Интересна ми е твоята гледна точка.Благодаря ,предваително,ако споделиш. ;)

Хубав въпрос!  :blink:
Има хора които се страхуват да поемат отговорност, за самите себе си, а камо ли за съпруг, деца и т.н. Такива хора трудно биха встъпили в брак.
Има други, които се страхуват да рискуват (опитат). Живели са в семейство на разведени родители или са видели множество семейни драми около себе си.
Има трети, които след неуспешен риск решават да не си причиняват повече болка.
Има хора, които се чувстват достатъчно добре в професията си и нямат нужда от постоянен партньор. В работата си те получават нужния емоционален и интелектуален конфорт.
Може да се дадат много примери и ти го знаеш, не е трудно от психологична гледна точка да се разглеждат нещата.
Когато човек живее своя си живот, той знае какво иска и какво би го направило щастлив. Човек прави това, което му харесва, ако бракът не е от тия неща, защо трябва да се омъжва/оженва.

За брак от астрологична гледна точка на първо място гледам Венера.

*

Papy

• 4343
« Отговор #109 -: Март 07, 2012, 08:45:49 pm »
Ааа-дивна, гледаш венера гледаш, пък в мойта примерна за финанси ми говориш :)

*

Divna

• 2478
« Отговор #110 -: Март 07, 2012, 08:53:56 pm »
Ааа-дивна, гледаш венера гледаш, пък в мойта примерна за финанси ми говориш :)

;D Венера в поставената от теб карта е толкова свободолюбива (в 11 дом, в Близнаци). Такава късметлийка е, че ако си е пожелала 100 брака може да е имала.  ;)
Върху финансиите се спрях от Плутон във втори дом. Позицията му и аспектите, които сключва ми направиха силно впечатление.

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Март 07, 2012, 09:16:47 pm »
Няма как да искаш от една Луна в съвпад със Сатурн или Уран да търси емпатия и сигурност , за да бъде в брачни отношения...Тя си ги има достатъчно..в изобилие. От едно Слънце в съвпад със Сатурн...ми то е свикнало на самодостатъчност...

Чакай сега,човек търси симпатия ,а може да наложи ,да предизвика или да" дава" емпатия . :P
Значи трябва да включим тук и Венера ,защото и тя като Слънцето търси симпатия,а Луната "дава" емпатия инстинктивно.
Ето ти казус -Луна/Сатурн/Венера съвпад,ако искаш интерпретирай,във връзка с темата . ;)

Нещо от тези тричките с есенциални достойнства?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #112 -: Март 07, 2012, 09:23:49 pm »
Ти все хубави въпроси задаваш.  :blink:

Венера се свързва с брака, защото тя представя партньора в радикса.
Венера се свързва също с ценностната ни система. А ценностната ни система с годините се променя. Когато сме на 20 години може да желаем да сме с постоянен партньор, да създадем свое си семейство, което обаче не значи, че на 30 години може все още да го желаем. До тогава може да сме си "пренаредили" преоритетите.

*

abroad

• 2187
« Отговор #113 -: Март 07, 2012, 09:26:39 pm »
До тогава може да сме си "пренаредили" преоритетите.

или просто да сме се осъзнали и/или приели ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Март 07, 2012, 09:37:15 pm »
Овена е огнен знак...Нито Сатурн , нито Венера ,нито луната се чувстват добре тук...Сещам се за картата...И си спомням , че всичко това е в огнен творчески дом...Допира на Сатурн до Венера придава една стойностна ценна система и критичен подход към любовта и брака изобщо.Да не коментирам, че понякога я прави и по-студена...Мъжете които харесва тази венера са улегнали и стабилни , излъчващи и притежаващи стабилитет и достойнство...Често се срещат и по-възрастни партньори...Тук може да става дума за много късен брак..,но все пак там където е сатурн ние се чувстваме ограничени...
Луната в  цялата тая схема само прави бегли опити да бъде балансьор или колебанието и е пречка да се вземе крайно решение...

и накрая ще кажа...НЯМА НИЩО СРАМНО В ОБВЪРЗВАНЕТО И БРАКА...АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ЖНА , КОЯТО НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ОБИЧАНА, ГУШКАНА...,ЖЕЛАНА...МУШКАНА... ;D/Соори за капса, не ми се преписва/...Това към всички...просто ползвам този пост...

Чакай сега,човек търси симпатия ,а може да наложи ,да предизвика или да" дава" емпатия . :P
Значи трябва да включим тук и Венера ,защото и тя като Слънцето търси симпатия,а Луната "дава" емпатия инстинктивно.
Ето ти казус -Луна/Сатурн/Венера съвпад,ако искаш интерпретирай,във връзка с темата . ;)

Нещо от тези тричките с есенциални достойнства?

В Овен е съвпадът. :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #115 -: Март 07, 2012, 09:46:51 pm »
и накрая ще кажа...Няма нищо срамно в обвързаването и брака...аз не познавам жена, която не иска да бъде обичана, гушкана..., желана ;D ...Това към всички...просто ползвам този пост...

и аз не познавам, включително мъже
само дато това няма нищо общо с брака и обвързването
цензурирах, че ме дразни ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Март 07, 2012, 09:49:18 pm »
и накрая ще кажа...Няма нищо срамно в обвързаването и брака...аз не познавам жена, която не иска да бъде обичана, гушкана..., желана ;D ...Това към всички...просто ползвам този пост...

и аз не познавам, включително мъже
само дато това няма нищо общо с брака и обвързването
цензурирах, че ме дразни ;D

Има бракове по любов..Аз съм имала такъв...и съм била щастлива... ;)
Нямаш грижа... ;D с цензурата... ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #117 -: Март 07, 2012, 09:54:26 pm »
Ти все хубави въпроси задаваш.  :blink:

Венера се свързва с брака, защото тя представя партньора в радикса.
Венера се свързва също с ценностната ни система. А ценностната ни система с годините се променя. Когато сме на 20 години може да желаем да сме с постоянен партньор, да създадем свое си семейство, което обаче не значи, че на 30 години може все още да го желаем. До тогава може да сме си "пренаредили" преоритетите.

Вкара ме в размисъл с тази ценностна система :P ,защото при мен малко трудно с годините да се промени -упр.2 дом Сатурн съвпад с Венера  ;D

Винаги ли разглеждаш картата като статична? Не следиш ли нейните дирекции и транзити?
Радикса, като нас търпи изменения. Ние се раждаме, но не оставаме неподвижни. Именно прогресиите, дирекциите и транзитите показват промените, които настъпват.

Представи си радикса, като една картина сложена на стената, а до тази картина твоя снимка, като бебе. От тогава са изминали например 30 години. Картината е същата, снимката също, а ти същата ли си? 

*

abroad

• 2187
« Отговор #118 -: Март 07, 2012, 10:24:28 pm »
Има бракове по любов..Аз съм имала такъв...и съм била щастлива... ;)

любов # брак
и чисто астрологично е така
друг е въпросът защо е така и защо любовта за едни е по-важна, за други брака, а за трети и двете

по тоя повод се сещам за един виц, който ми беше разказан наскоро по друга аналогия на Венера
Починала тъщата и от погребалната агенция питат зетя:
- как искате да бъде организирано погребението - кремация, балсамиране или вип церемония
зетят отговорил -  и трите за по-сигурно ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #119 -: Март 07, 2012, 11:10:47 pm »
Марая,това което си дала като интерпретация по казуса ми е традиционната, астрологично изнесена информация ,отнасяща се до него.Аз дадох този пример,защото почти винаги да не кажа винаги,когато има в дадена карта Луна/Венера
в твърд аспект със Сатурн всички "виждат"-късен брак,по-възрастни партньори,стабилни,брак по сметка,нещастна любов и т.н.
Е ,аз съм с този стелиум и :
1) нямам критично отношение към брака,просто това не е моя "тип" обвързване с някой-тук много се "работи" ,а аз съм мързелива,затова отивам към т.2
2) не съм критична и в любовта ,влюбена съм в нея ,защото ме прави свободна -няма отговорности,задължения ...просто любов ;) и за да има любов трябва да се появи и мъжа ,нали ;D-хайде към т.3
3)партньорите ми са с разлика във възрастта,като везните клонят към по-младите ;)-някои са били финансово стабилни ,други не толкова :blink:
4)за първи път ми предложиха брак на 19 г. :P
5) не знам кой ,какво влага в понятието "нещастна любов" ,но аз съм си изживяла всичките любови досега със страст и на "макс",колкото разбира се ми позволява "студенината"  ;D

Това го споделям като информация,защото причината да не съм фенка на брака и не съм омъжена ,не се крие толкова в аспектите Луна/Венера/Сатурн (повечето мои познати и роднини имат поне един такъв аспект и са щастливи ,че са семейни),а в това ,че в натала ми преобладават знаците Овен,Стрелец ,оста АСЦ/ДСЦ ми е в Стрелец-Близнаци ,Слънцето ми е аспектирано от свободолюбиви планети ,акцент върху 5-ти дом. :P

Та  онези,които имат такива аспекти и копнеят да имат традиционното семейство и се страхуват   и/или се срамуват от това да им се случи-няма такъв филм. ;) След като мислите затова,желаете го ,значи там някъде "нещо" в натала ви го "иска" и Сатурн няма как да го "спре" с аспектите си към Луна и Венера,само може да ви накара малко да почакате,да пораснете,да поумнеете и  не сте мързеливи като мен ;D

Това не звучи по-малко астрологично... ;D Не знам каква интерпретация очакваше...
Както и да е аз имам не по-малко свободолюбиви аспекти и огън в картата си , както и интерсептирани асц/дсц в стрелец-близнаци...Овен на к5 със супер аспектиран управител...и това не ми е пречело да имам и законни връзки и да живея на семейни начала без брак...
Според мен основното за брака е ВЕНЕРА и Луна...Сатурн и Юпитер...и когато има акцент там...интерпретации бол... ;D