Относно въпроса: "Искаш ли да се омъжиш?", какъвто и да е отговора, като дойде "сляпата неделя, не пита".
Зависи кой вярва в "слепи недели". 
То с вяра не става, става с умопомрачение.
Може би има хора, които не са склонни към умопомрачение.
Има и такива. Но пък ако са в другата крайност, значи са пресметливи, а такива често се омъжват от меркантилност. Масата са някъде по средата между двете крайности. Човек и добре да живее един ден се жени. пък такива като мен са на поправителен. Смятам да го отложа за следващия живот. Обаче знае ли човек? не е хубаво да се заричам, защото не се знае Вселената какви планове има за мен.
С годините, като опознах по-добре живота и хората около мен, разбрах, че има личности които не им е за цел да имат постоянен партньор (да са в брачен съюз). Има не малко жени и мъже, които се чувстват прекрасно и са щастливи без да са обвързани (семейни).
Divna,според теб къде се крият причините някои личности да нямат нужда от постоянен партньор,да встъпват в брак? От твоите наблюдения ,има ли определени предпоставки,които да индикират това?
Интересна ми е твоята гледна точка.Благодаря ,предваително,ако споделиш. 
Хубав въпрос! :blink:
Има хора които се страхуват да поемат отговорност, за самите себе си, а камо ли за съпруг, деца и т.н. Такива хора трудно биха встъпили в брак.
Има други, които се страхуват да рискуват (опитат). Живели са в семейство на разведени родители или са видели множество семейни драми около себе си.
Има трети, които след неуспешен риск решават да не си причиняват повече болка.
Има хора, които се чувстват достатъчно добре в професията си и нямат нужда от постоянен партньор. В работата си те получават нужния емоционален и интелектуален конфорт.
Може да се дадат много примери и ти го знаеш, не е трудно от психологична гледна точка да се разглеждат нещата.
Когато човек живее своя си живот, той знае какво иска и какво би го направило щастлив. Човек прави това, което му харесва, ако бракът не е от тия неща, защо трябва да се омъжва/оженва.
За брак от астрологична гледна точка на първо място гледам Венера.