Чудя се до колко хората с планети в 8-ми дом магат да са обективни и безпристрастни по въпросите на дома:)
Та това си е дом на дълбоки страсти:)
Ще обърна внимание на нещо друго, което на зряла възраст е доста важно.
Имаме ли планета в 8-ми дом, по някое време излизат на преден план въпроси за наследство, и се оказва, че ни създават проблем.
Ще дам пример с едно семейство. Това са почтени хора, обичат се, пък са стигнали до напрежение заради имот. Майката е на 78г, с не много сигурна домификация, но с едно на ум, Сатурн е в 8-ми дом. Предполага се, че по въпросите на дома ще е здравомислеща, но ще и създадат и негативни емоции.
Дъщерята е с Венера в 8-ми дом – ясно е, че Слънцето е наблизо и е в 9-ти дом. Наистина дъщерята е от 20г в чужбина, в богата и социална държава, т.е. самата тя не е умряла от глад. В резултат на подялба на имущество след смъртта на бащата, изглежда, че е облагодетелствана, /Венера си се проявява/ но наследството разваля отношенията с брат и.
Братът е с Марс в 8-ми дом – той се чувства ощетен от тая подялба и е в конфликт с майка си и със сестра си.
С две думи – кармичен си е 8-ми дом, „затворен“ и „изолиран“, най-вече защото ни поставя в капан на лично отношение и някой е ощетен.
А от страни нещата изглеждат толкова лесни и логични.