Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28576 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #100 -: Февруари 27, 2012, 11:54:00 pm »
Делегира ми се вземане на решения защото се знае, че си стоя зад думите и при промяна на ситуацията няма да шикалкавя... та.. не е лъжица за всяка уста поемането на отговорност т.е. вземането на решения. :blink:
Рядко съм виждала жени да не кажа никак, които да си стоят зад думите и да си носят последствията. При мен вероятно се дължи на оФчия ми акцент.

Сега видях синастрията ви. Ти го "подчиняваш" с твоя Сатурн в Овен в съвпад със Слънцето и Марса му.  :rolf:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #101 -: Февруари 28, 2012, 06:08:10 am »
Чудя се до колко хората с планети в 8-ми дом магат да са обективни и безпристрастни по въпросите на дома:)
Та това си е дом на дълбоки страсти:)

Ще обърна внимание на нещо друго, което на зряла възраст е доста важно.

Имаме ли планета в 8-ми дом, по някое време излизат на преден план въпроси за наследство, и се оказва, че ни създават проблем.
Ще дам пример с едно семейство.  Това са почтени хора, обичат се, пък са стигнали до напрежение заради имот. Майката е на 78г, с не много сигурна домификация, но с едно на ум,  Сатурн е в 8-ми дом. Предполага се, че по въпросите на дома ще е здравомислеща, но ще и създадат и негативни емоции.
Дъщерята е с Венера в 8-ми дом – ясно е, че Слънцето е наблизо и е в 9-ти дом. Наистина дъщерята е от 20г в чужбина, в богата и социална държава, т.е. самата тя не е умряла от глад. В резултат на подялба на имущество след смъртта на бащата, изглежда, че е облагодетелствана, /Венера си се проявява/ но наследството разваля отношенията с брат и.
Братът е с Марс в 8-ми дом – той се чувства ощетен от тая подялба и е в конфликт с майка си и със сестра си.

С две думи – кармичен си е 8-ми дом, „затворен“  и „изолиран“, най-вече защото ни поставя в капан на лично отношение и някой е ощетен.

А от страни нещата изглеждат толкова лесни и логични.

« Отговор #102 -: Февруари 28, 2012, 07:08:21 am »
Аз съм с Луна в 8 - Везни.Никога не съм имала претенции за наследство,още като бяхме малки нашите казаха,че апартамента ще е за брат ми,защото е момчето  :rolleyes: Ама знам ли след 10 години на какъв акъл ще бъда  :mellow:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

AH

• 2201
« Отговор #103 -: Февруари 28, 2012, 07:19:44 am »
Аз съм с Луна в 8 - Везни.Никога не съм имала претенции за наследство,още като бяхме малки нашите казаха,че апартамента ще е за брат ми,защото е момчето  :rolleyes: Ама знам ли след 10 години на какъв акъл ще бъда  :mellow:

дори в някой момент да ти мине през ум, че си ощетена, махай с ръка, приемай, че това ти е някакъв кармичен дълг, който е добре да разплатиш, и не си разваляй отношенията с близките - Луната е "двойна", та можеш да си избереш предварително тактика и стратегия и да се придържаш към тях.

« Отговор #104 -: Февруари 28, 2012, 07:25:45 am »
Има решения които вземам аз и такива, които поема той, но в повечето случаи има дебат и се случва единият да промени първоначлното си мнение и не е непременно той. ;) :blink:
Знам в кое аз съм добра и в кое той ме превъзхожда многократно. Той е по-дипломатичен от мен, а и чаровен. Разговорите с жени ги оставям на него. :blink:

затова ти казах,че се е уредил като гледах юпитер му в секстил към луна и тригон към венера
обича ли да го глезят жените, типично по мъжки, като му разчесват овчото руно по гърба ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #105 -: Февруари 28, 2012, 07:34:44 am »
   Четох от тук от там, ама нещо не мога да схвана - на мен ко ще ми даде дедо Сатурн - щото при мен 6-12 дом си е акцентиран, а управителя на 8-ми си е Сатурн, който е в 12. Но Слънцето ми е на края на 7-ми, та знам ли при една професионална ректификация, може да се окаже и в 8-ми.....Всъщност не знам, не искам да имам проблеми с брат и сестра, заради наследства, искрено се страхувам, да не си развалим отношенията един ден...Но дълбоко в себе си, наивно си вярвам, че 1 ден на старини ще бъда компенсирана с нещо - не казвам наследство...иначе ми остава да се моля да умра преди пенсия, щото нямам никакъв шанс да стане това  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #106 -: Февруари 28, 2012, 07:43:59 am »
Чудя се до колко хората с планети в 8-ми дом магат да са обективни и безпристрастни по въпросите на дома:)

Имаме ли планета в 8-ми дом, по някое време излизат на преден план въпроси за наследство, и се оказва, че ни създават проблем.

О, обективна съм и още как. След като бяхме поканени от майка ми на смъртния и одър "да се откажем сами" от апартамента в полза на брат ми, а в последствие разбрахме, че е било напълно излишен този театър, защото тя вече е била сключила с него сделка за покупко-продажба на имота в негова полза /което аз научих от адвоката и/, много съм обективна на основата на фактите. А брат ми изманипулирала, че ще ни компенсира мен и сестра ми с продажбата на едни други земи, парите, от които в последствие изхарчи. Гордея се, че отстъпих и, че и дадох това, което иска, никога не допуснахме аз, сестра ми и брат ми между нас да застанат материалните неща. И в момента с чиста съвест можем да се гледаме в очите, когато нея вече я няма. Защото тя преди да умре скъса договора и поне си отиде с чиста съвест.

Обективна съм и поради още една причина. Защото в този род има имотна карма. Майка ми цял живот е страдала, че нейните родители давали повече на вуйчо ми, което въобще нее вярно, защото дядо ми никога не е оставил свое дете без наследство. Докато майка ми направи точно това. Омръзнало ми е да я слушам да се оплаква как родителите и давали повече на вуйчо. Радвам се, че успяхме да прекъснем тази карма.

Има и още нещо. Докато царуваше тази несправедливост на брат ми не му вървеше изобщо. Всичко му тръгна назад. Остана бе работа, много отслабна, не се чувстваше добре. Никъде не го вземаха, докато майка не се осъзна в последния и не възстанови справедливостта.

Всеки с планета в 8-ми дом рано или късно се среща очи в очи със смъртта. Цяла нощ бяхме до нея, докато тя умираше. Не мога да ти опиша как се чувствахме аз и сестра ми и колко бяхме уплашени, докато тя цяла нощ дишаше трескаво и хриптеше, а накрая все по-слабо и по-слабо и по-слабо...Много съм обективна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #107 -: Февруари 28, 2012, 07:47:54 am »

дори в някой момент да ти мине през ум, че си ощетена, махай с ръка, приемай, че това ти е някакъв кармичен дълг, който е добре да разплатиш, и не си разваляй отношенията с близките - Луната е "двойна", та можеш да си избереш предварително тактика и стратегия и да се придържаш към тях.
Точно така, аз доста често се чувствам ощетена ама свикнах вече с ролята на Пепеляшка (не в буквалния смисъл  ;D) Че даже Луната е и във Виа комбуста  :wink2: кофти разположена,но съм й свикнала,дано не ми носи проблеми в тази сфера.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #108 -: Февруари 28, 2012, 07:48:55 am »

пък като нямаме ,гледаме У8, той какво казва :rolleyes:и с тези скорпи планети,който реагират ли като такива в 8 дом
8 дом си създава зависимост,от темите му,дълбоко е звързан с финанси,притежания,задължения и не можеш да избягаш от тази зависимост
данъците и смърта са единственото сигулно нещо в живота, та в този ред на мисли,
при Аройо съм чела,че 8 дом е нуждата да се намери емоционална и душевна сигурност,та и хората с натоварен 8 дом,неизбежно се заемат с дейности,който им носят
според тях такава  вътрешна стабилност.Това усещане се постига чрез темите на 8 дом- като постигат власт и влияние над другите хора,богатство и авторитет,чрез съвместни финанси, осигуряването, чрез наследство,чрез материални цености, чрез секс, чрез окултни практики, важно е да постигнат власт,а тя да им донесе емоц.спокойствие.

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Февруари 28, 2012, 07:49:08 am »
И приятелят ми е напълно обективен по въпросите на 8-ми дом със Сатурн и Марс в 8-ми, когато му поискаха данък за минало време, защото не бил посочил основно жилище в данъчната си декларация, за която 1/е платил да му я попълни длъжностно лице и 2/ зам. шефката на данъчното му я проверила. Това си е напълно обективен дом. Особено като се изправиш очи в очи със смъртта или данъчните.  :72:

В същото време моя позната с Овен на К8, без планети в 8-ми дом, но Марс при нея е в падение и квадрат с Плутон, получила обаждане от данъчно лице да си поправи данъчната декларация в нейна полза. Т.е. да я попълни наново.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 07:54:09 am от Stella »

« Отговор #110 -: Февруари 28, 2012, 07:59:12 am »
обективност и безпристрастност са две различни неща,
да се откажеш от некой дълбоки и силни страсти,т.е желания,докато те имат власт над теб ,ти не си безпристрастен :mellow:

*

AH

• 2201
« Отговор #111 -: Февруари 28, 2012, 08:04:16 am »

О, обективна съм и още как.

хубаво, обективна си:)

Приказваме с който ни е интересно и за каквото ни е интересно, пък не е толкова важно кой прав, кой крив:)

Но да попитам - ако имаше друга планета в 8-ми дом, смяташ ли, че щеше да е същото отношението ти по конкретния въпрос?

*

Stella

• 7765
« Отговор #112 -: Февруари 28, 2012, 08:04:51 am »
Дъщерята е с Венера в 8-ми дом – ясно е, че Слънцето е наблизо и е в 9-ти дом. Наистина дъщерята е от 20г в чужбина, в богата и социална държава, т.е. самата тя не е умряла от глад. В резултат на подялба на имущество след смъртта на бащата, изглежда, че е облагодетелствана, /Венера си се проявява/ но наследството разваля отношенията с брат и.
Братът е с Марс в 8-ми дом – той се чувства ощетен от тая подялба и е в конфликт с майка си и със сестра си.

С две думи – кармичен си е 8-ми дом, „затворен“  и „изолиран“, най-вече защото ни поставя в капан на лично отношение и някой е ощетен.

А от страни нещата изглеждат толкова лесни и логични.

По този повод ще споделя и аз още един пример. Става дума за този моя приятел, който има Марс и Сатурн в 8-ми дом в Рак, при това в квадрат с господарите на 8-ми.

Проблемите с данъчните  дойдоха при него при прогресивна Лунав 8-ми в съвпад със Сатурн и сходящ съвпад на Уран с управителя на К8. Но, когато е починал баща му, мащехата му приписала своя дял от къщата /чуждата жена/. Тя няма деца, но има наследници. И въпреки това прехвърля на него своя дял от бащиния му имот.

*

Stella

• 7765
« Отговор #113 -: Февруари 28, 2012, 08:08:39 am »

О, обективна съм и още как.

хубаво, обективна си:)

Приказваме с който ни е интересно и за каквото ни е интересно, пък не е толкова важно кой прав, кой крив:)

Но да попитам - ако имаше друга планета в 8-ми дом, смяташ ли, че щеше да е същото отношението ти по конкретния въпрос?

Е, че с тебе ми е интересно. Не е важно дали съм права. И ето, че съм отворена към въпросите на дома. Не е чак толкова затворен този дом. Вероятно, заради Юпитер тук. Ако беше някоя интровертна или черногледа планета, може би нямаше да е така.

*

AH

• 2201
« Отговор #114 -: Февруари 28, 2012, 08:16:05 am »
Вероятно, заради Юпитер тук. Ако беше някоя интровертна или черногледа планета, може би нямаше да е така.

Проявяваш известно благородство по Юпитер, без да сме сигурни, че подялбата е била съвсем справедлива.
Но може би брат ти се е грижил повече за майка ти и тогава ще е справедлива.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #115 -: Февруари 28, 2012, 08:19:00 am »
при мен слънцето е в осми и баща ми поне доколкото ми е известно се е постарал аз да не получа нищо след смъртта му. не че много е дал и иначе, когато си дължеше издръжка по закон. нали има друго дете :-\

*

Stella

• 7765
« Отговор #116 -: Февруари 28, 2012, 08:24:15 am »
Вероятно, заради Юпитер тук. Ако беше някоя интровертна или черногледа планета, може би нямаше да е така.

Проявяваш известно благородство по Юпитер, без да сме сигурни, че подялбата е била съвсем справедлива.
Но може би брат ти се е грижил повече за майка ти и тогава ще е справедлива.

Не знам дали е благородство, може би защото Юпитер е в екзалтация, иска му се да гледа по-оптимистично на нещата и го избива на философстване, като защитна реакция.

А иначе, тя не е имала нужда някой да се грижи за нея, беше горда Лъвица със Слънце в съвпад със Сатурн и Плутон. Брат ми е по-малък, по-скоро тя се грижеше за него и му носеше закуската в леглото. Като се разболя, въобще не ни допускаше до себе си в началото, не искаше да и помагаме. Но когато беше най-зле, сестра ми я обслужваше.

*

Uran

• 6041
« Отговор #117 -: Февруари 28, 2012, 08:31:57 am »
Има решения които вземам аз и такива, които поема той, но в повечето случаи има дебат и се случва единият да промени първоначлното си мнение и не е непременно той. ;) :blink:
Знам в кое аз съм добра и в кое той ме превъзхожда многократно. Той е по-дипломатичен от мен, а и чаровен. Разговорите с жени ги оставям на него. :blink:

затова ти казах,че се е уредил като гледах юпитер му в секстил към луна и тригон към венера
обича ли да го глезят жените, типично по мъжки, като му разчесват овчото руно по гърба ;D
Не е това. Той говори тихо, учтиво и слуша с внимание.
Ще дам малък пример. Депутатка в инвалидна количка е на касата в супермаркети пред нас и има огромна камара покупки. Той (съпруга ми) и предлага помощта си по един елегантен, искрен и необиждащ начин, при който виждам как на нея и е приятно това и се опитва дискретно да фиксира жената, която е с него. Такива ми ти неща..
Не жените да го четкат. Това го мрази. :blink:

« Отговор #118 -: Февруари 28, 2012, 08:46:25 am »
все повече като ми го описваш излиза напред пълният му 12 дом
и към теб ли е така галантен ;D ако го разпиляхме, как се чувства той тези дни, като му раздвижваме енергията, мислейки и говорейки за него

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #119 -: Февруари 28, 2012, 08:47:58 am »

...

Аз пък се чудя колко хора без планети в 8ми дом изобщо успяват да се докоснат до този вид "страсти", и от там - възможността да бъдат осъзнати и обективизирани на всякакво ниво? ;D

...
Имаме ли планета в 8-ми дом, по някое време излизат на преден план въпроси за наследство, и се оказва, че ни създават проблем...

Този пример е твърде традиционен. И да - наличен е в повечето семейства в България.

Аз с повечето разнообразни планети в 8ми имам по-особено мнение тук. Както и в онази съседна тема за "богатството" и хороскопа, с която не успях да вляза в крачка, и тук - има различни нива на материализиране на богатство. Не е задължително всичкото богатство на света, или в хороскопите на хората да е финансово измеримо такова.

Не е задължително и темите на 8модомните планети да отидат/ни заведат към материално наследство.

От малка ми се налага да се разправям с "наследствата" на хората, и със смъртта им, но пряко участие - като приемчик на наследство, имотно такова - винаги съм отказвала, макар да е било търсено.

И така и си мисля, че ще продължа. От там - и проблеми с наследства не съм имала никога. Не получавам - материални блага, а само задължения и тайни - така си изигравам аз в моя си случай 8модомната карма.

В заключение: 8ми дом не е само секс и наследства. В дома на ресурсите на другите някои намираме/срещаме се с доста по-други измерения ресурси. ;)

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!