Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28544 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #140 -: Февруари 28, 2012, 01:34:55 pm »
вие с Юпитер сте си ларж по тия въпроси, пък той си намира начин да ви компенсира:)

освен ако и ти не му вярваш на компансациите:)

Напротив, тая вяра ми е в имплантирана в гръбнака ;D. Писала съм, че управлявам много хаотично финансите си, но винаги, колкото и да е скофтена ситуацията, знам, че без хляб на масата няма да остана. И тази вяра не се разколеба дори когато вече не бях "сам за себе си домакинство", а се появи и челядта, за която да се грижим... Тази увереност ми позволява да вземам независими и вироглави решения в работата си, дори когато изглежда, че съм притисната до стената. Все някак нещата се нареждат накрая. И дотук нямам празно. Значи може и добре да си го гледам Юпито.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #141 -: Февруари 28, 2012, 01:38:06 pm »
вие с Юпитер сте си ларж по тия въпроси, пък той си намира начин да ви компенсира:)

освен ако и ти не му вярваш на компансациите:)

Напротив, тая вяра ми е в имплантирана в гръбнака ;D. Писала съм, че управлявам много хаотично финансите си, но винаги, колкото и да е скофтена ситуацията, знам, че без хляб на масата няма да остана. И тази вяра не се разколеба дори когато вече не бях "сам за себе си домакинство", а се появи и челядта, за която да се грижим... Тази увереност ми позволява да вземам независими и вироглави решения в работата си, дори когато изглежда, че съм притисната до стената. Все някак нещата се нареждат накрая. И дотук нямам празно. Значи може и добре да си го гледам Юпито.

И аз съм така. Колкото и хаотично да управлявам финансите си, никога не съм изпадала в безизходно положение и никога не съм вземала заеми. Чувствам му закрилата. :blink:

Ние бяхме финансово по-зле, доокато бях омъжена- на мъжа ми Сатурна върху светилата ми  - У8, при това във 2-ри дом.

Откакто живея без него, се справям по-добре. Ето как хората, с които сме свързани, могат да променят заложеното ни по натал, за щастие, обратимо и поправимо. /Има човек - има проблем, няма човек-няма проблем/. Тъжно е, но е факт.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #142 -: Февруари 28, 2012, 01:44:12 pm »
И аз съм така. Знам какво е и 2 и 200, но в крайна сметка винаги ми се оправят нещата с финансите. Юпитер ми е в съвпад с венера.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #143 -: Февруари 28, 2012, 01:46:39 pm »
така е - както каза Стреличка, другите разчитат я на управител, я на мунданност- напр.Скорпион. А може и на 8-ми Слънчев дом - там са следствията.
Пренебрегваме често слънчевата домификация, пък тя в доста случаи дава добри обяснения.

Значи си имаш планети в 8-ми дом:) - ясно защо така реагира на някакъв цитат за Гоклен и ме накара да се чувствам без вина виновна:) - знае ли човек какво ще докосне у вас съвсем без да си иска:)

Хм... Още дори не съм посмяла да се върна на темата с Гоклен, да прочета до къде е продължила, чакам да отпочине и улегне във всички посоки... За всеобщо успокоение - рядко си позволявам да реагирам така:)

За другото - да, домофикации и техни тълкувания доста - Слънчеви, Лунни, Мунданни.Обяснения при нужда - все ще намерим;)

« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 01:59:29 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

AH

• 2201
« Отговор #144 -: Февруари 28, 2012, 01:48:44 pm »

Напротив, тая вяра ми е в имплантирана в гръбнака ;D.

тук се появява въпрос

тия работи ги приказвам на Кайли и Аброуд от 10 г за Юпитер във втори дом/т.е. опозиционния/, пък те все ми опонират:) -вярно, то си им е навик, но може и да има някакъв резон.

каква да е разликата между Юпитер в 8-ми и във втори

*

Divna

• 2478
« Отговор #145 -: Февруари 28, 2012, 01:50:40 pm »
Не знам дали само Юпитер в 8ми дом дава тази финансова закрила. Юпитер във втори е на същия принцип. Макар да имам отсреща Сатурн (в 8ми), Юпитер във втори не ме оставя без нищо.  :blink:

И аз като Стела и Дияна не съм влюбена в изчисленията на бюджета. Поглеждам си дебитните карти (какво има в тях) отвреме на време просто за бърза справка. Така се чувствам по-малко депресирана.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #146 -: Февруари 28, 2012, 01:52:41 pm »
И аз имам юпитер в 8-ми, в тригон със сатурн /12-ти/. Имам си наследство от мама- хубава плодородна земя, която сме дали под наем на кооперации  ;)

Добружанската плодородна земя я имаме от тати и сме я дали на кооперация да я работи.
А между другото сега като спомена, се сетих, че на времето, моят дядо като най-малък син е получил в наследство доста земи и къщата от родителите си. имало такава традиция земите и къщата да остават на най-малкия. Може по-големите да са му прокълнали рода, защото най-големия му брат /който нямаше собствени деца/, цял живот не можа да му прости и постоянно му натякваше.  :( Карма!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #147 -: Февруари 28, 2012, 01:55:02 pm »
вярно, то си им е навик, но може и да има някакъв резон.
;D ;D

Юпитер във 2ри не му стига само едното ядене, ако ме разбираш правилно ;D
отношение към 2ри има и Сатурн

*

Stella

• 7765
« Отговор #148 -: Февруари 28, 2012, 01:57:36 pm »

Напротив, тая вяра ми е в имплантирана в гръбнака ;D.

тук се появява въпрос

тия работи ги приказвам на Кайли и Аброуд от 10 г за Юпитер във втори дом/т.е. опозиционния/, пък те все ми опонират:) -вярно, то си им е навик, но може и да има някакъв резон.

Има разлика, разбира се, но аз трудно мога да я разгранича, защото двата дома са свързани -при мен: У8 ми се намират във 2-ри дом.

А иначе Юпитер в 8-ми закриля парите, спечелени от партньорство, общите ресурси, банковите операции, заемите, данъчните задължения и т.н.

Юпитер във 2-ри дом закриля спечелените със самостоятелни усилия пари и джобните, с които разполагаш всеки ден. И дарбите, защото парите можеш да загубиш, но личните дарби никой не може да ти отнеме. Тях ти носиш винаги със себе си.

*

AH

• 2201
« Отговор #149 -: Февруари 28, 2012, 01:58:12 pm »

Да ви се представя с 8мия си Пласидус дом... за малко, после ще се върна да прочистя поста от линкчето :)

оу, и Луната там:)

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #150 -: Февруари 28, 2012, 01:59:04 pm »

Да ви се представя с 8мия си Пласидус дом... за малко, после ще се върна да прочистя поста от линкчето :)

Мдам... Тя Дивна добре ме беше описала -> Ферхуднде ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Divna

• 2478
« Отговор #151 -: Февруари 28, 2012, 02:01:25 pm »

Мдам... Тя Дивна добре ме беше описала -> Ферхуднде ;D

Чета си името и не знам за какво става въпрос. Би ли ме подсетила.  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #152 -: Февруари 28, 2012, 02:05:35 pm »

Тя, точно Аброуд ме разконспирира - Юпитер екзалтира в знака на Асц. и на втори и владее МС и е в рецепция с господаря си Сатурн и още какво там беше...

*

AH

• 2201
« Отговор #153 -: Февруари 28, 2012, 02:13:49 pm »
вярно, то си им е навик, но може и да има някакъв резон.
;D ;D

Юпитер във 2ри не му стига само едното ядене, ако ме разбираш правилно ;D
отношение към 2ри има и Сатурн

колкото да намекнем на Стела, че Юпитер е по разширенията, пък в "затворения" 8-ми е по-скромен от към лустро:)

*

AH

• 2201
« Отговор #154 -: Февруари 28, 2012, 02:16:06 pm »

Тя, точно Аброуд ме разконспирира - Юпитер екзалтира в знака на Асц. и на втори и владее МС и е в рецепция с господаря си Сатурн и още какво там беше...

мисля си, че не чакаш наследства, но може и да получиш:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #155 -: Февруари 28, 2012, 02:17:53 pm »
Още нещо се сетих. В Джйотиш има една техника, която сравнява силата на единадесети и на дванадесети дом. В общи линии, ако рейтингът на 11-ти дом ти е по-висок от 12-ти, в това прераждане ще получаваш повече, отколкото ще изразходваш. Не само в материален смисъл. Тоест, ще ти се изсипват подаръци от съдбата, ще получаваш даром неща, за които другите се борят със зъби и нокти. Обратно, ако 12-ти е с по-висок рейтинг, всичко, което изкараш или получиш, изтича през пръстите ти, и те преследва усещане за недоимък и невървеж. Което може и да е чисто субективно усещане на натива, независимо от фактическото му материално благополучие.

При мен са в почти блажено равновесие, с лек превес на 11-ти дом. Няма да стана Рокфелер в тоя живот, но и просяк не съм.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #156 -: Февруари 28, 2012, 02:19:30 pm »
мисля си, че не чакаш наследства, но може и да получиш:)

Да, някой от ония братовчеди на баща ми като нищо ще ми подари вилата си на Беломорието ;D.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #157 -: Февруари 28, 2012, 02:20:52 pm »
И в нашия род има разни странни и неизяснени истории около собственост. А и родителите ми от доста неща доброволно са се отказали на места, където някой друг сега щеше да продъни света да си го връща, че примамват особено. Моят частен случай също е подобен. Ама вътрешния ми глас още от малка ме накара да заявя гласно пред близките си, че няма да позволя спорове и караници, веднага се отказвам, ако се почнат цигански панаири. И въобще съм си една такава с наивна до голяма степен нагласа към придобивки и парични въпроси, че последните години се наложи да се понауча и да поукрепя земно възприятието си, отново така го усетих и в съзвучие с картата си, особено транзитното. Плутон във 2ри дом. Време ми е да управлявам повече материята, не да я неглижирам. Имам си присъствие в 8ми и аз, освен Юпитер.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

AH

• 2201
« Отговор #158 -: Февруари 28, 2012, 02:22:24 pm »
Още нещо се сетих. В Джйотиш има една техника, която сравнява силата на единадесети и на дванадесети дом. В общи линии, ако рейтингът на 11-ти дом ти е по-висок от 12-ти, в това прераждане ще получаваш повече, отколкото ще изразходваш. Не само в материален смисъл. Тоест, ще ти се изсипват подаръци от съдбата, ще получаваш даром неща, за които другите се борят със зъби и нокти. Обратно, ако 12-ти е с по-висок рейтинг, всичко, което изкараш или получиш, изтича през пръстите ти, и те преследва усещане за недоимък и невървеж. Което може и да е чисто субективно усещане на натива, независимо от фактическото му материално благополучие.

При мен са в почти блажено равновесие, с лек превес на 11-ти дом. Няма да стана Рокфелер в тоя живот, но и просяк не съм.

това не го знаех- и при мен така- празни,  от управителите им  в тоя конкекст ще зависи

*

Diyana

• 2705
« Отговор #159 -: Февруари 28, 2012, 02:26:11 pm »
това не го знаех- и при мен така- празни,  от управителите им  в тоя конкекст ще зависи

Да, мисля, че се изчислява през силата на управителите, и на господарите на накшатрите, през аспекти на планети към домовете, през разположението им от Луната, наличието на някои фиктивни планети или положението на арудхите. Не знам какъв е методът в детайли, заиграх се с него в някакъв джйотиш сайт, който предлага "крайния продукт" - готовия рейтинг :blink:.