Че кой чака наследства с Юпитер на К8? Ние всичките с Юпитер там сме "корназ".
А, мойто не е от корназлък, просто физически няма какво да наследявам

. Баща ми имаше много лежерно отношение към собствеността и така и не тръгна да си узаконява и реституира разните там гори, земи и имоти от неговия род. След смъртта му се нароиха някакви знайни и незнайни негови пети братовчеди от всички краища на Балканите, които тръгнаха да "си търсят горите", но ние с майка ми и сестра ми декларирахме писмено, че не участваме в тая работа.
И в неговия род има такава "имотна" карма. Баща му (дядо ми) е починал след побой за някакъв имот - от другата страна са били по-малкият му брат и майка му. Не помня дядо си - баща ми е бил едва тригодишен тогава, но помня много добре брата на дядо ми - беше с откъсната от бракониерски риболов ръка, и с жена му нямаха деца. Жена му беше нарочена за вещерката на селото и разбира се, любимото ми занимание през лятото беше да седя при нея и да слушам историите й

. Научи ме да познавам гъбите, билките и времето :blink:. Радваха ми се и ме обгрижваха като своя внучка, макар че не си проговориха с баба ми и баща ми докато бяха живи. Те от своя страна никога не ми направиха забележка за прекараните в компанията им дни. И нощи.
От страната на майка ми работата е подобна - по-скоро безимотен род, земите и къщите останаха на чичо ми. Майка ми не е предявявала претенции. Жилището, в което израснахме, и в което и сега живее, си го е купила сама, и нито аз, нито сестра ми имаме някакви мераци към него. В момента, за щастие, има друг партньор в живота си, и решенията какво ще правят със себе си и собствеността си, са си само техни, нищо не ни дължат :blink:.