Здравей Гост

Меркурий

• 117 Отговора
  • 14314 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Меркурий
« Отговор #60 -: Март 01, 2012, 10:09:19 pm »
Близнаците са абсолютно открити и прозрачни. Интелектуалното им любопитство често се бърка с колекциониране на клюки. Те не плетат интриги. За сметка на това "услужливо" могат да изпуснат пред "плетачите" някоя и друга информацийка, след което горчиво съжаляват, че са изръсили каквото и да е. Това са някои от неприятните последствия от неумелото реализиране на кармичното задължение за разпространението на информация.

А какво е кармичното задължение на Телците?

А какво е кармичното задължение на Овена, Стрелеца, Водолея, Рибите.....??
Hm, какъв е тоя въпрос...по зодия да гадаем кармичните задължения... :unsure:

« Отговор #61 -: Март 01, 2012, 10:39:30 pm »
Съвпад с Нептун  :-X
:)

« Отговор #62 -: Март 01, 2012, 10:48:36 pm »

Как ще коментирате това, че знакът Близнаци се свързва с хазартните игри?

И баща ми и брат ми са с асцендент близнаци като при брат ми мерскурии е в съвпад с асцендента и двамата са изключително хазартни.

« Отговор #63 -: Март 01, 2012, 10:56:37 pm »
Да,Слънцето и Меркурий на брат ми са в 12-ти дом,но нямат аспекти с Нептун

« Отговор #64 -: Март 01, 2012, 11:01:41 pm »
Съвпад с Нептун  :-X

Ум с дълбоки емоции. Трудно е да се съчетаят. Явно при теб силната емоционалност е подтисната, щом те дразнят прекалените емоции на водните зодии.

Я кажи, имаш ли родител или брат или сестра, които са също така силно емоционални и това да те дразни? И в живота ти налага ли се да прекарваш много време със силно емоционален човек?

Майка ми предполагам ?  :rolleyes:
:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Март 01, 2012, 11:03:02 pm »
Освен това, когато не манипулирам, а си казвам директно какво целя, хем обърквам заради директността си хората, хем постигам целите си  ;D

И аз съм на същия принцип, така и не успях да се науча на манипулация, язък за светилата в Т-квадрат с Плутон.  ;D

Иначе като тръгне някой с много замазване и заобикалки, директно го контрирам и му казвам, че не го разбирам, да кара по същество. Ефектът обикновено е стъписващ, правя го редовно с бившата ми шефка - слънчева Риба с Нептун в първи дом в квадрат към Меркурий/Сатурн.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #66 -: Март 01, 2012, 11:36:46 pm »
Цял живот си имам работа с близнаци-предимно мъже. И като човек с ретр меркурий намирам за най-точно това:(abroad)
близнак обработва бързо информация, жонглира добре с нея, но не особено прагматично и е лесно "уловим и предвидим" за гореспоменатите, например, което възпрепятства до известна степен възможността за манипулации, отделно от това няма силата да удържи на провокацията на останалите, оказали се по-силни по една или друга причина, дали заради силата на слънцето, харизма, влияние и т.н., което от своя страна ги прави по-скоро символично услужливи
често информацията е за лична консумация, освен ако не са силно "ранени", не вредят, само опитват да се спасят и да си помогнат сами на себе си

Едно е да работиш с тях, друго е да са ти родители, 3-то-гаджета/приятелки
Аз ги харесвам точно защото са леки, прозрачни, не ме затормозяват с дълбоки водни истории и са разнообразни-от цвят на цвят, от мисъл на мисъл...

« Отговор #67 -: Март 02, 2012, 12:24:28 am »
горките близнаци,
напрао ги разсипахте,
а те просто искат да контактуват

*

AH

• 2201
« Отговор #68 -: Март 02, 2012, 05:25:33 am »
Субективна ни е представата още за архетипите.
Добре, но как да ползваме знаенето за субективност.

Обективно трябва да е следното:
Сила на Меркурий – 6,25 /равна на силата на Юпитер и най-малка в сравнение със силата на останалите планети/
Активност :3,13; Пасивност:3,12

Състав: студено и сухо
От студа  - центростемителност, стягане, съпротива, дълбочина, нечувствителност, поглъщане, абсорбция, стремеж към поглъщане на чуждия Аз, съзерцание, стремеж към удобства, въздържание, стремеж към индивидуалност.
От сухото – точност, острота, избухливост, страстност, стремеж към господство на собствения Аз над другите, непреклонност.

Всички си имаме Меркурий и въпросът е колко е силен в конкретната карта, за да проявява тия си характеристики.
После и волята ни дали искаме да ги проявява.

*

AH

• 2201
« Отговор #69 -: Март 02, 2012, 06:10:09 am »

Споменаваш индивидуалност, но аз съм чела, че на Близнаците им е трудно да се концентрират върху себе си и вътешния си свят, постоянно са заети с това да общуват с другите, пък когато са сами, четат или се занимават с компютъра, например. Затова и за тях е трудно да бъдат индивидуалисти. При индивидуалистите има известно съсредоточанаве върху себе си и вътрешния си свят.

Споменаваш страстност, но Близнаците са твърде заети с ума и затова обикновено се страхуват от чувствата. Дори използват многото говорене като начин да избягат от собствените си чувства.

Написано е непреклонност, но когато интересите и дейностите им се менят постоянно, на тях им липсва непреклонност да осъществят многото идеи, които постоянно идват към тях.

написаното се отнася за Меркурий.

за Близнаци трябва да напиша друго:)

после, ако видя в радикса на Близнак, че все пак Меркурий е с най-много сила, трябва да избирам на себе си ли да вярвам или на него ;D
« Последна редакция: Март 02, 2012, 06:21:22 am от AH »

« Отговор #70 -: Март 02, 2012, 07:05:00 am »
Едната от най-близките ми приятелки е Близнаци с АЦ Риби. В началото като се запознахме се сещам,че изобщо неможех да предположа,че е Близнаци,може би защото изпъква Асцендента. Много мълчалива и потайна, доста време и трябваше за да започне да споделя за себе си разни неща.Винаги помага на хората и е много чувствителна.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #71 -: Март 02, 2012, 07:30:08 am »
Това е знака на най-големите манипулатори. Ако питате мен - Скорпион и Плутон са просто стечение на прочетената информация, че стоят зад интригите. Е, те тоя знак е най-най-най-манипулативен.

Сега, сигурно го казвам от гледна точка на човек със Северен Възел там и доста хора ми го чекнат и обсаждат, но като цяло мога да кажа, че Слънце и Меркурий в тоя знак, дава човек доста обигран откъм хората и въобще откъм възможностите, които повечето хора не виждат в една ситуация.
п.п: Най-важното правилно за тези хора е, че не може и не бива да им се вярва :P

да и аз със СЛВ там,доста хора съм наблюдавала, и Скорпиони също
Близнаците водят класацията по ненадежност,променливи във мислене,действия,приятелства,връзки,предпочитания ,тяхната власт е информираността за всичко, Хитър Петър и Настрадин Ходжа в едно завършено цяло, или  Хермес ,краде и от брата си Аполон и се прави на две и половина,хитър,нагъл ,лукав и с торбата с лъжите,майстор на магическите заклинани - думите, на гръцки  "хитрина" е синоним на "сръчност",Хермес/Меркурий/ като  пратеник на Боговете е нужно да бъде и е сръчен,,умел, ловък, потаен, хитър, лукав, коварен, съобразителен, за да преминава границите, кръстопътица,преходи ,тук и отвъд
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #72 -: Март 02, 2012, 08:07:45 am »

да и аз със СЛВ там,доста хора съм наблюдавала, и Скорпиони също
Близнаците водят класацията по ненадежност,променливи във мислене,действия,приятелства,връзки,предпочитания ,тяхната власт е информираността за всичко, Хитър Петър и Настрадин Ходжа в едно завършено цяло, или  Хермес ,краде и от брата си Аполон и се прави на две и половина,хитър,нагъл ,лукав и с торбата с лъжите,майстор на магическите заклинани - думите, на гръцки  "хитрина" е синоним на "сръчност",Хермес/Меркурий/ като  пратеник на Боговете е нужно да бъде и е сръчен,,умел, ловък, потаен, хитър, лукав, коварен, съобразителен, за да преминава границите, кръстопътица,преходи ,тук и отвъд

Нали няма да си забравяме, че характеристиките на Близнаците, които познаваме от близо, зависят повече от собствения ни радикс и по-малко се отнасят за характеристиките на взаимодействието на енергията на планетата Слънце с енергията на знака Близнаци.

Нашата представа винаги е в зависимост от това, което харесваме или не харесваме.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #73 -: Март 02, 2012, 08:15:43 am »
Освен това, когато не манипулирам, а си казвам директно какво целя, хем обърквам заради директността си хората, хем постигам целите си  ;D

И аз съм на същия принцип, така и не успях да се науча на манипулация, язък за светилата в Т-квадрат с Плутон.  ;D

Иначе като тръгне някой с много замазване и заобикалки, директно го контрирам и му казвам, че не го разбирам, да кара по същество. Ефектът обикновено е стъписващ, правя го редовно с бившата ми шефка - слънчева Риба с Нептун в първи дом в квадрат към Меркурий/Сатурн;D

Тия двамата съвпад ли са й? Понеже нямам заекване, както тук се твърдеше за някои с тоя съвпад, ми е интересно да науча тази жена умее ли да говори пред публика? Пиша добре, но като трябва да се изкажа в група и не мога толкова красиво, колкото ми се иска, да си изложа мислите - това искам да променя в себе си и затова ми е любопитно при тази жена как е  :blink:
The only distance is that which we create!

« Отговор #74 -: Март 02, 2012, 08:19:32 am »

на гръцки  "хитрина" е синоним на "сръчност",Хермес/Меркурий/ като  пратеник на Боговете е нужно да бъде и е сръчен,,умел, ловък, потаен, хитър, лукав, коварен, съобразителен, за да преминава границите, кръстопътица,преходи ,тук и отвъд

Наистина Хермес е свързан с кръстопътищата, обаче се чудя защо. От една страна, човек е изправен пред няколко възможности и трябва да вземе решение коя възможност да избере. Но Близнаците дали не са малко колебливи, когато трябва да вземат решение?
 ;D

Отделно от съществуващите много възможности и необходимостта да се вземе решение, кръстопътищата в древни времена са били място, на което хората са се събирали, за да обменят информация, а вероятно и за да търгуват нещо.

Какво мислите по въпроса за кръстопътищата и Хермес? Освен магиите!

Каква провокация с това сравнение! ;)
Взимам отношение, тъй като в животът ми присъстват неотлъчно 3-ма слънчеви Близнака.
Фактите: Не могат да вземат решение дори за елементарни неща: "Искаш ли ябълка?" - "Ми...дали искам. Не-е-е. Ъ-ъ-ъ, може би да..Ти ще ядеш ли?..." И това се случва докато аз вече съм отишла до кухнята, взела една, измила съм я и ям... Това супер ме дразнеше, а после ми стана забавно....
Друго - кръстопътищата. Виждали ли сте човек, който шофира по средата между две ленти на светофар, защото.... не знае къде първо ще светне зелено. ;D Е, няма такъв цирк!

Относно информацията - потвърждавам, че Близнаци са страхотни манипулатори. Знаят, но си премълчават, понякога просто така, а в някои случаи - за да не кажат цялата истина. Кой знае, може да се наложи да я представят отново на същия човек, и тогава... :'(
В моите три случая информацията се използва само за лични цели, най-лошото е, че понеже не могат винаги да преценят полезността на тази информация, премълчават... После... "Ами аз забравих да кажа, че..." Ако не е за лични цели, информацията не ги интересува. Ама никак.

Говоря от позицията на АС Стрелец, Близнаци - 7-ми дом и Меркурий там. Винаги съм боравила с много и разнопосочна информация. Но целта е била - до повече хора, които се интересуват и биха имали полза! Поне аз така се отнасям към информацията.

А-а-а, и за чувствата - Близнаци: "Хм, да помисля... може би тя ми харесва, дали ми харесва? Има какво да харесам в нея, нали?! Може и да я обичам дори! То всъщност любовта какво е - да ти е приятно с някого, нали? Е ми, приятно ми е с нея - сигурно я обичам!" ;D

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #75 -: Март 02, 2012, 08:24:40 am »
А-а-а, и за чувствата - Близнаци: "Хм, да помисля... може би тя ми харесва, дали ми харесва? Има какво да харесам в нея, нали?! Може и да я обичам дори! То всъщност любовта какво е - да ти е приятно с някого, нали? Е ми, приятно ми е с нея - сигурно я обичам!" ;D

Това вече е за Венера в Близнаци - познавам двама с такава Венера  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #76 -: Март 02, 2012, 08:25:49 am »
Зад архетипа на Меркурий не стои само лековатият лукав крадец Хермес. Да, свил е кравите на брат си, но му е подарил изкуството - без лирата Аполон не би бил богът на музиката. А кравите е свил, за да ги спаси, за да се преустановят жертвоприношенията на животни - ето, Нм няма начин да не го оцени. Един вид, предвестник е на нов обществен ред ;).
Най-умният сред боговете, единственият, който преминава границите между трите свята, единственият, който може да говори с хората, без да ги оглуши - само той може да им сведе божествената истина, без да изгубят разсъдъка, измислил е огъня, Прометей му го е откраднал , баща е на Фортуна ;). А е първо символ на прехода - на границата, на преминаването от едно състояние в друго и от там - на пътуването, кръстопътищата и пътниците.

Но Меркурий е и египетският бог на науката, писмеността, знанието, занаятите Тот. Още свързван с фигурата на висшия съдия, обективния съдник, на чиято преценка е поверявал битките между злото и доброто самият Ра. В трите битки между божествата на реда и на хаоса Тот е винаги този, който следи за вселенския баланс между злото и доброто. Ако бъде ранена едната страна, Тот трябва да превърже раните му и да го излекува, за да се възстанови балансът и да не погине светът. Има и още един интересен щрих - негово било задължението чрез думи, заклинания, магически фрази да пресъздава желанията на Ра. При раждането на света именно Тот изрекъл думите, които създали небето и земята в египетската митология. Естествено е и бог на магията поради това. И е създал календара от 365 дни - първоначално годината имала само 360 дни, но в тези дни Нут, богинята на небесата била стерилна и не можела да зачене. Тот се обзаложил с Луната и успял да спечели 1/72 от нейната светлина - така дарил света с още пет дни, а в тия пет дни Нут била фертилна и успяла да зачене някои от основните египетски божества, включително Сет и Озирис. Но с Тот египетската астрология свързва Дева, не Близнаци.

Въпросът е за Близнаците - както са Кастор и Полукс в гръцката митология - безсмъртния, който се отказва от част от безсмъртието си, за да го сподели със смъртния си брат - и така, като Персефона пребивават половината време в царството на Хадес и половината време като небесни съзвездия, така са и вавилонските Велики близнаци - онези, които идват от Долния свят, въплъщение на бога на подземния свят Нергал, повелител на чумата и холерата. ;)

Това не е съзнателно двуличие, а подсъзнателна, същностна двойственост в природата им, която не може да бъде преодоляна.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #77 -: Март 02, 2012, 08:26:16 am »
така е субективни са  ;D

но, когато различни представители ги свързват Слънце в Близнаци и едни и същи ситуации ,си правиш обективни изводи
и си имаш едно наум като ги срещнеш, извратливи и фурнаджийски лопати,обещават пред теб едно и само до като се обърнеш ,ги виждаш ,че правят точно обратното, хамелеони ,цветовете на дъгата,особено ако са застрашени.

комшия и бивш колега на съпругът ми - Слънце Близнаци в 12 дом, в тежък развод,лъже ,че иска втори шанс, за да го допусне съпругата му до семейното жилище
и влизайки започва да чупи и изхвърля битовата техника пред очите на шокираната си дъщеря ,да нямат нищо ,което  той  е купил, накрая си тръгва и отдолу с камъни чупи и прозорците на дограмата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #78 -: Март 02, 2012, 08:32:28 am »
така е субективни са  ;D

но, когато различни представители ги свързват Слънце в Близнаци и едни и същи ситуации ,си правиш обективни изводи
и си имаш едно наум като ги срещнеш, извратливи и фурнаджийски лопати,обещават пред теб едно и само до като се обърнеш ,ги виждаш ,че правят точно обратното, хамелеони ,цветовете на дъгата,особено ако са застрашени.

комшия и бивш колега на съпругът ми - Слънце Близнаци в 12 дом, в тежък развод,лъже ,че иска втори шанс, за да го допусне съпругата му до семейното жилище
и влизайки започва да чупи и изхвърля битовата техника пред очите на шокираната си дъщеря ,да нямат нищо ,което  той  е купил, накрая си тръгва и отдолу с камъни чупи и прозорците на дограмата

дай за баланс/както казва Аброуд/ и нещо хубаво ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #79 -: Март 02, 2012, 08:34:32 am »
Обективно трябва да е следното:
Сила на Меркурий – 6,25 /равна на силата на Юпитер и най-малка в сравнение със силата на останалите планети/
Активност :3,13; Пасивност:3,12

Състав: студено и сухо
От студа  - центростемителност, стягане, съпротива, дълбочина, нечувствителност, поглъщане, абсорбция, стремеж към поглъщане на чуждия Аз, съзерцание, стремеж към удобства, въздържание, стремеж към индивидуалност.
От сухото – точност, острота, избухливост, страстност, стремеж към господство на собствения Аз над другите, непреклонност.

Да, но Близнаци са топъл и влажен знак. Как тогава този студен и сух управител е еталонен в знака, който е точно неговата есенциална противоположност? В Дева, ясно, че си е съвсем на място, но тук как му понася влагата?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda