Здравей Гост

Голям земен тригон

• 128 Отговора
  • 15972 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Голям земен тригон
« Отговор #40 -: Март 04, 2012, 09:52:37 am »
Рония, от картите, които си поставила основен ти е аспекта на тр. Сатурн с наталната Луна, а в края на годината и съвпадът със Слънцето.

Един важен аспект, който не се вижда в солара е неколкократния съвпад на тр. Марс с Венерата ти в Дева. А Марс доста пъти ще мине през Венерата ти. Ето това имах предвид, когато коментирах слабостите на солара. Но всеки метод си има слаби и силни страни. :wub:

не е кой знае какво транзита на Марс над Венера - повишено либидо и любовни мисли за 2-3 дни. Докато мястото на Марс в солара е много важно и дава информация за цялата година.

Работата е там, Грейс, че мястото на Марс през по-голямата част на годината не е в този знак, а в следващия. Видно от соларната карта Марс е в Лъв, а същият престоява през по-голямата част от годината в Дева.

ПП. Спрях се на Марс, понеже за теб Марс е много важен - ти си Овенче и трябва зорко да си го следиш във всички карти.  :P :P
« Последна редакция: Март 04, 2012, 09:58:44 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 04, 2012, 09:53:46 am »
Рония, от картите, които си поставила основен ти е аспекта на тр. Сатурн с наталната Луна, а в края на годината и съвпадът със Слънцето.

Един важен аспект, който не се вижда в солара е неколкократния съвпад на тр. Марс с Венерата ти в Дева. А Марс доста пъти ще мине през Венерата ти. Ето това имах предвид, когато коментирах слабостите на солара. Но всеки метод си има слаби и силни страни. :wub:

не е кой знае какво транзита на Марс над Венера - повишено либидо и любовни мисли за 2-3 дни. Докато мястото на Марс в солара е много важно и дава информация за цялата година.

Зависи...,какво и как управляват двете планети в натала. В случай , че се намират в домове при които липсва любовната тема , могат да бъдат засегнати други свери.... ;)
За Марс в солара съм абсолютно съгласна. Той е основен двигател на картата...и освен нашата активност през годината , показва и енергията която ще усвоим и употребим за да реализираме потенциала.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #42 -: Март 04, 2012, 10:36:57 am »
   В този ред на мислене, кво значи Марс в 4 ти дом и защо толкова дълго ще се мотка там, напред, назад, напред....иначе в соларната карта се пада в 5-ти дом...Значи трябва да поема инициативата, за да създам семейство в свои ръце ли, щото досега е било в чужди или ми се предоставя шанса да действам, щото друг такъв път може и да няма ? Или семейство, дом и любов ще са водеща тема през тази година...Е, ама аз вече не искам семейство /имам сина си, който вече порастна/, а за бебе ще ми е малко трудно да зачена, пък и искам бащатко плътно зад гърба ми...Дом имам си го, мъничък, върши работа, любовта, тя ме е изоставяла, аз не, сега вече аз ще я изоставя, та да тръгне да ме гони, като толкова ми се назландисва....Време е за промяна, само че искам да променям и държавата, тук немааа бъдещеееее :41:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #43 -: Март 04, 2012, 12:40:14 pm »
Аз лично не мога да кажа, че който и да било транзит поединично и сам за себе си е или е бил от изключително значение, независимо дали в солар, транзит или прогресия. Единствено изключение правят транзитите на Сатурн - това за моята карта. Но Сатурн ми е и У на Асцендента и аз по принцип го усещам осезателно. Нито Марс сам по себе си, нито Венера, нито Юпитер, нито която и да било друга планета, независимо къде се разхожда, ми е носила нещо конкретно и осезаемо сама по себе си. Обаче когато една или повече планети аспектират планета или точка от натала в две или повече карти - транзит, солар, прогресия, тогава определено има ефект и той обикновено е забележим.

За солара конкретно, за мен темата на годината се задава от Слънцето, домът в който е - соларен спрямо натален, и аспектите му + Асцендента. Останалото са аксесоари. Така са ми работили досега соларите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Март 04, 2012, 12:46:42 pm »
Аз лично не мога да кажа, че който и да било транзит поединично и сам за себе си е или е бил от изключително значение, независимо дали в солар, транзит или прогресия. Единствено изключение правят транзитите на Сатурн - това за моята карта. Но Сатурн ми е и У на Асцендента и аз по принцип го усещам осезателно. Нито Марс сам по себе си, нито Венера, нито Юпитер, нито която и да било друга планета, независимо къде се разхожда, ми е носила нещо конкретно и осезаемо сама по себе си. Обаче когато една или повече планети аспектират планета или точка от натала в две или повече карти - транзит, солар, прогресия, тогава определено има ефект и той обикновено е забележим.

Това е защото нямаш достатъчно опит да свързваш събитията с планетите, които ги предизвикват и опит да отсяваш главните влияния. Но това се отработва с времето. Лично аз ти предлагам, ако искаш, да следиш цикличността на планетите. Например Юпитер на всеки 12 години застава в една и съща позиция. Връщаш 12 години назад и търсиш събитие от същото естество. Например при мен всеки път, когато Юпитер ми застане върху светилата във 2-ри дом винаги ми се случват едни и същи проблеми, свързани с наследство. Установих го ретроспективно, защото предния път, когато това ми ес е случило, все още нямах никакво намерение да се занимавам с астрология.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #45 -: Март 04, 2012, 12:53:36 pm »

За солара конкретно, за мен темата на годината се задава от Слънцето, домът в който е - соларен спрямо натален, и аспектите му + Асцендента. Останалото са аксесоари. Така са ми работили досега соларите.

мога да се присъединя към казаното и да потвърдя чрез моите наблюдения. пак ще кажа, основно правило в астрологията е за тройното повторение. когато има значимо събитие, има множество индикации, които вървят в тази посока. никога не е само един транзит, прогресия или дирекция.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #46 -: Март 04, 2012, 12:57:53 pm »
Ох, Юпитер точно много зорко го следя. Имах и трети Юпитеров съвпад/завръщане миналата година и много добре знам какво донесе (не донесе). Не съм следила зорко Уран и Плутон, защото отдавна са в едно положение. Но Плутон ми е отнемал хора, та и него го знам, но не сам по себе си. Усещам го само ако го отключи нещо друго. Я транзит, я прогресия. Или, както е в момента, е в точен аспект с планета от натала, но при Плутон са ми бавни промените, като него, изключая черезвичайните събития отключени от транзит/прогресия. Следя ги и тежкарите, не е като да съм ги изоставила.  :blink: Но без съмнение ми липсва дългогодишен опит, да. От три-четири години си следя по-отблизо картите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Март 04, 2012, 01:02:10 pm »
Ох, Юпитер точно много зорко го следя. Имах и трети Юпитеров съвпад миналата година и много добре знам какво донесе (не донесе). Не съм следила зорко Уран и Плутон, защото отдавна са в едно положение. Но Плутон ми е отнемал хора, та и него го знам, но не сам по себе си. Усещам го само ако го отключи нещо друго. Я транзит, я прогресия. Или, както е в момента, е в точен аспект с планета от натала, но при Плутон са ми бавни промените, като него, изключая черезвичайните събития отключени от транзит/прогресия. Следя ги и тежкарите, не е като да съм ги изоставила.  :blink: Но без съмнение ми липсва дългогодишен опит, да. От три-четири години си следя по-отблизо картите.

ти не ме разбра. Вземаш една планета и и следиш циклите. Юпитер на всеки 12 години застава в едно и също положение. Например на всеки 12 години ще застане в съвпад със Слънцето, Луната, Венера и т.н.

По този метод няма смисъл да следиш планетите след Сатурн, защото техните транзити се случват само веднъж в живота. Те втори път не минават през едно и също място за един човешки живот.

А Плутон няма как да го разбереш, преди да премине транзита. Ти го усещаш, но не разбираш посланията му, преди да премине транзита. Чак когато се разпадне транзита, настъпва осъзнаване. Всяка планета, която е аспектирана от Плутон действа на подсъзнателно ниво. Усещаш, че загубите и "чистките" са неизбежни, но не б„можеш да си обясниш смисъла им.

*

Grace

• 2257
« Отговор #48 -: Март 04, 2012, 01:05:32 pm »
нали правим разлика между събитие, флирт, среща, ... и значимо, съдбовно събитие, .. ? всички планети работят, но по различен начин и на различно ниво. бързите, освен когато не задействат прогресия или транзит на бавна планета, имат проявление само на ежедневно ниво. а бавните действат дълго време, тях нещо трябва да ги отключи. бих казала, че единствено Сатурн прави изключение, той и сам по себе си е от изключително значение.   

иначе, за циклите съм съгласна със Стела.

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Март 04, 2012, 01:14:38 pm »

мога да се присъединя към казаното и да потвърдя чрез моите наблюдения. пак ще кажа, основно правило в астрологията е за тройното повторение. когато има значимо събитие, има множество индикации, които вървят в тази посока. никога не е само един транзит, прогресия или дирекция.

И аз като начинаеща си мислех, че трябва да има 2 индикации в картата ми, за да се случи нещо. Обаче с напредването ми в тази материя осъзнах, че това съвсем не е така. Това си е чисто застраховане на астролога. Няма такова правило. Ако някой е решил, че е така - цитирай автор. Аз съм чувала за "двойно потвърждение", но и това не е задължително. Между другото, не искам да си помислиш, че споря с теб, понеже не приемам нечии "правила". Всичко проверявам в собствената си практика и съм установила, че няма такова правило. Търся причината - обикновено бавна планета и търся тригера - бърза планета или лунация. Тригерът ме ориентира хронологично кога ще се инициира събитието. Но той не е причината. Затъмненията сами по себе си могат да бъдат причина за събития, ако съвпадат с натална планета.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Март 04, 2012, 01:15:57 pm »

Транзитите имат своята значимост ...
Започва се от най-тежките , защото те траят повече  от няколко години...
Аз лично започвам отзад напред...Или първо е Плутон..,следван от Нептун, Уран...после Сатурн и Юпитер.
Транзитите на леките планети имат значение...например транзита на Меркурий рядко е от решаващо значение..., но съответства на периоди на комуникации и срещи, които са значими.
.
Транзита на Венера...съответства на приятни новини или на чувство за освобождаване на напрежението. Винаги хармонизира...
Транзита на Марс е индикация за действия и активност....Много често е време за проява на нетърпимост...
Транзита на Юпитер е характерен с разгръщане и възможности...
Транзита на Сатурн е времето на ограничение и ясни и конкретни форми...
Транзита на Нептун разтваря, изостря чувствителността, рафинира и спиритуализира...
Транзита на Плутон...слага край...и поставя начало...
Така , че всеки транзит е изключително важен....Всеки транзит действа...Бързите транзити отключват определени събития зададени от рамката на тежките...обикновено свързани с подсъзнанието ни...

Транзита на Уран се характеризира с неочакваното...и новите възможности.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #51 -: Март 04, 2012, 01:25:06 pm »
Цитат
И аз като начинаеща си мислех, че трябва да има 2 индикации в картата ми, за да се случи нещо. Обаче с напредването ми в тази материя осъзнах, че това съвсем не е така. Това си е чисто застраховане на астролога. Няма такова правило. Ако някой е решил, че е така - цитирай автор. Аз съм чувала за "двойно потвърждение", но и това не е задължително. Между другото, не искам да си помислиш, че споря с теб, понеже не приемам нечии "правила". Всичко проверявам в собствената си практика и съм установила, че няма такова правило. Търся причината - обикновено бавна планета и търся тригера - бърза планета или лунация. Тригерът ме ориентира хронологично кога ще се инициира събитието. Но той не е причината. Затъмненията сами по себе си могат да бъдат причина за събития, ако съвпадат с натална планета.

Стела, няма проблем, давай  :blink:
Дискусиите с теб винаги са удоволствие  :blink: в спора се ражда истината, нали знаеш  :wub:

не мога да се сетя сега къде съм чела за тройното потвърждение, но като си спомня ще цитирам. аз се придържам към това правило и мисля, че работи. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Март 04, 2012, 01:28:52 pm »
Цитат

Стела, няма проблем, давай  :blink:
Дискусиите с теб винаги са удоволствие  :blink: в спора се ражда истината, нали знаеш  :wub:

не мога да се сетя сега къде съм чела за тройното потвърждение, но като си спомня ще цитирам. аз се придържам към това правило и мисля, че работи.

Грейс, миличка! Няма начин да не работи. Така се отсяват "сигурните" прогнози.
С годините започнах да ставам по-смела.  ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #53 -: Март 04, 2012, 01:33:24 pm »
добре, кажи, случвало ли се е нещо наистина значимо по един транзит, без да го има потвърдено и по друг начин. може ти просто да не си проверила по прогресии, дирекции, солар.. ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Март 04, 2012, 01:40:30 pm »
добре, кажи, случвало ли се е нещо наистина значимо по един транзит, без да го има потвърдено и по друг начин. може ти просто да не си проверила по прогресии, дирекции, солар.. ?

Сега излизам за малко. Като се върна ще ти пиша на лични какво имам предвид.
Нямам предвид транзити, а прогресии. :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Март 04, 2012, 01:48:51 pm »
Има нещо много важно при транзитите... :blink.
Ако имаме планета с висок космически статус в картата...,всеки неин транзит ще минава с лекота и с ясни действия в различните домове на картата...Когато една планета е слабо акцентирана и неинтегрирана..,то не можем да очакваме супер събитииност от нея...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #56 -: Март 04, 2012, 02:22:42 pm »
Разбирам идеята, трябва повече години да се натрупат наблюдения вероятно, за да имам по-обширен поглед. Засега определено усещам Сатурн най-вече. Венера и Марс най-неусетно минават, до степен да не се забелязват. Освен в случаите (както тази година), когато по прогресии и солар + транзити попадат в една въртележка от аспекти, че и затъмнения ще ги бомбардират. Интересно за мен ще бъде как наталният Нептун, като тежка и бавна планета, ще реагира на многото аспектиране. Ще го следя това, любопитно ми е. А Уран във 2-ри натален възможности досега не е донесъл, затова пък се изяви само в отрицателна светлина. Добре, че ми е наталната Венера в 8-ми, тя ми е доходоносника, но все не мои, а чужди средства. Много тегаво положение.  :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #57 -: Март 04, 2012, 02:35:11 pm »
Ronia, 3 dec 75 01:07am ли си родена? къде?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #58 -: Март 04, 2012, 02:54:22 pm »
Не, 27.10.1975, 12:58 на обяд, в София. Аз натал с транзити съм прикачила на предната страница, ако е по-лесно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #59 -: Март 04, 2012, 06:44:08 pm »
Ronia, така като гледам мисля, че мога да предскажа появата на някой по Нептун в твоята карта.вероятно между юли и септември 2012.