Здравей Гост

Точката на брака

• 88 Отговора
  • 14133 Прегледи
Re: Точката на брака
« Отговор #40 -: Март 05, 2012, 09:57:59 pm »
жените гледаме марсове и слъца ( т..е гледаш слънце само след брака и аспекти) луна гледа мъжете и се гледа за деца

Нещо неможах да разбера  :-\
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Divna

• 2478
« Отговор #41 -: Март 05, 2012, 10:31:13 pm »
Само да намекна, че човек може да се влюбва и жени не само по венерата
Аз като съм се женила съм имала тр плутон съвпад нат плутон в 3-ти, тр нептун съвп нат слънце в 5-ти. Говоря за доста точни съвпади, че те тия са бавни, нат венера няма никакъв интересен мажорен аспект, транзитната-опозиция на слв-и това е

Ne razbira se. Но Венера в радикса представя и партньора, така че при по-сериозно обвързване тя е докосната от дирекция или тежък транзит, както дирекционна Венера докосва натална планета също. Говоря за мажорни аспекти или аспекти с уранова честота.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #42 -: Март 06, 2012, 08:38:55 am »
жените гледаме марсове и слъца ( т..е гледаш слънце само след брака и аспекти) луна гледа мъжете и се гледа за деца

ти вече имаш брак - гледаш връзките на слънцето ( което в картата показва брачния партньор), марс преди брака и любовници ;), децата в женска карта са представени от луна и нейни аспекти

луната в мъжка карта е жена, в женска : тя самата, майка й, фертилност
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #43 -: Март 06, 2012, 08:41:51 am »
на вас в повече ли идва секстила Венера/Нептун, или на мен не действа, дето си го имам по рождение :P
каква любов, без пет лева ;D

какви 5 лева ;D ;D като сме на секстил ( аз вече само  с емоции виждам прогресивна луна тригон нептун :-X)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #44 -: Март 06, 2012, 08:52:15 am »

ти вече имаш брак - гледаш връзките на слънцето ( което в картата показва брачния партньор), марс преди брака и любовници ;), децата в женска карта са представени от луна и нейни аспекти

луната в мъжка карта е жена, в женска : тя самата, майка й, фертилност

Благодаря ти много :)  :P
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

abroad

• 2187
« Отговор #45 -: Март 17, 2012, 06:36:22 pm »
още една точка (за любителите ;D) по споменатия Хермес за тайминга на брака (или срещата с брачен партньор) = АС + Луна - Слънце
всъщност, това е формулата за Парс Фортуна за дневно раждане, така че при тях остава същата, при другите в astro.com е достатъчно да се отметне опцията за изчисляване на ПФ на база дневно раждане само

може да се задейства от дир/пр възли, Юпитер или Сатурн

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #46 -: Март 18, 2012, 09:54:54 pm »
То много точки,много нещо,бре.. :P
Аз си избрах формулата със Сатурна и Венерата и о ,чудо- точката се оказа на самия десцендент ;D.
Когато транзитния СВ мина оттам,получих първото си предложение(неприето),а при всяко минаване на Плутон (3-ри до сега)отгоре-подсещане.. ;DИмам още два шанса и мисля да се възползвам от последния- тогава транзити и прогресии ще работят за мен ;DТе не че сега не работят,но си е друго да хванеш последния влак.. ;D

*

ivola

• 41
« Отговор #47 -: Април 02, 2013, 09:25:14 pm »
На мен тази точка 19 гр. в Овен 7 дом -  в момента ми е в точен квадрат с дирекционна Луна и в точен куинконс с дирекционен Уран. След няколко дена и транзитните Марс и Венера в Овен ще направят съвпад с точката на брака.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #48 -: Април 02, 2013, 09:30:59 pm »
Just_a_Dream не се отчайвай :blink:
Аз доколкото разбирам,точката на брака не би трябвало да прогресира ,така че тя си стои там където е.Искаш да кажеш обратното,че транзитен нептун е в съвпад с тази точка,а той ти управлява 7ми дом.
Това е хубаво.Значи можеш да срещнеш някой човек на изкуството или пък зодия риби или просто с воден знак.
Но ако нептун сключва напрегнати аспекти,да се заблудиш в чувставата си или пък човека да има зависимости.
Бреййй какъв съм предсказател ;D ;D ;D

Ето например, аз какво пък видях.При мен точката на брака е на 26.50гр в овен. Тя пък е в точен съвпад с мидпойнтите слънце -луна и слънце- марс.
Бързите планети скоро ще минат през това стълкновение при мен в овен/тези точки,които са на един градус/.Значи,марс,венера,после слънцето,меркурий........
Надали транзита им през тази точка ще ми донесат брак ;D защото аз живея с мъжа си на семейни начала,но поне се надявам нещо хубаво да ми се случи :-[
Ще разказвам за събития. :blink:

« Отговор #49 -: Април 03, 2013, 08:15:05 am »
Доротей, Ветиус Валенс и други гръцки автори посочват Венера като планета, която има отношение към брака както при мъжете, така и при жените, докато Птоломей посочва, че за мъжете това е Луна, а за жените -Слънце. Аналогично съществени различия откриваме и при дефинирането на арабската точка отговаряща за брака.Ветиус Валенс казва, че точката на брака се изчислява по формулата:
Асц + :ven:-  :jup:(при дневно раждане, обратно при нощно) – и за мъже и за
жени.
Други автори като Доротей дават следните формули:
а/ в мъжки хороскоп
Асц +  :ven:-  :sat:(за дневно раждане, обратно за нощно)
б/ в женски хороскоп
Асц +  :ven:- :sat:(за дневно раждане, вероятно обратно за нощно)
Валенс предлага още едно решение:
а/ в мъжки хороскоп
Асц +  :ven:- :sun: ‚(за дневно раждане, вероятно обратно за нощно)
б/в женски хороскоп
Асц + :mar: -  :moo:(за дневно раждане, вероятно обратно за нощно)

При мен това работи - в деня на брака върху тази точка е транзитен Сатурн, 4-ти дом. ;)

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #50 -: Април 03, 2013, 08:46:01 am »
2 брака, никакън аспект към тази точка в дните на сключването им..
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Нова

• 3491
« Отговор #51 -: Април 03, 2013, 09:43:40 am »
Май съм прекалено тъпа да си изчисля точката... ужаст, нищо не разбирам, при това и с електронния калкулатор не се справих...

Аха.. справих се на второ четене. Мииии, явно няма брак за мен, освен ако след найси години не мине оттам юпито, не го опозира ураня или карира плутон. Но определено при възврата на сатурн, щото са горе-долу в съвпад, не се омъжих. Малко повечко кекс да имало, ма туй не е брак.
« Последна редакция: Април 03, 2013, 09:53:32 am от Нова »

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #52 -: Април 03, 2013, 10:33:05 am »
Ами странна работа...в 4 дом ми е...а и сатурн скоро е минал от там.. събития брачни не се отчитат ;D...сигурно защото е ретро движението му :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #53 -: Април 03, 2013, 10:40:08 am »
Какво сте занапирали да се жените, голям келепир от цялата работа ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Април 03, 2013, 10:45:51 am »
Според мен тия точки не работят изолирано, дори може да са фактор с второстепенно значение, ако има събития по съответната тема.

Моите две точки на брака са в 8 гр. 12 мин. Риби и 20 гр. 02 мин. Рак.
Имала съм транзити на Юпитер, Сатурн и Лунни възли при тях - не са проработили.

При това 8 гр. Риби ми се падат на Имум Цели, значи може да се гледат и дирекции към нея.
Преди няколко години имах дир. МС/ІС върху нат. Слънце - никакви събития в тази насока.

Тук се изчисляват автоматично: http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #55 -: Април 03, 2013, 10:50:53 am »
Искрено се съмнявам някой да дава зор... ;D Не съм разглеждала като цяло картата си и реално Лили е права, че нищо изолирано не се гледа, но тъй като по някакво изключение забелязах точния транзит към момента, мога да потвърдя, че едва ли нещо трябва да се абсолютизира напълно...От друга страна, ако тръгне човек да гледа, аргументи в полза на желанията си винаги ще намери... :rolleyes:

*

Нова

• 3491
« Отговор #56 -: Април 03, 2013, 10:54:59 am »
Искрено се съмнявам някой да дава зор... ;D

От друга страна, ако тръгне човек да гледа, аргументи в полза на желанията си винаги ще намери... :rolleyes:

Тук сме 2 Нови на 1 мнение.

Аспекти да искаш ))) То нека желание да нямам, пък ко ще и сал една венера да ме огрява, пак ще си остана недоклатена стара мома ))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Април 03, 2013, 11:10:34 am »
Интересното е, че се дават по две точки за брака.
Може да зависи от това дали раждането е дневно или нощно, но може да ги имат предвид като две алтернативи.

Обаче ми се струва, че по-работеща може да е точката, включваща планети, които са есенциално и/или акцидентално по-силни. Нямам възможност да го проверя в няколко карти, пробвайте вие, който има желание.

От двете брачни точки за женска карта - АС/Сатурн/Венера и АС/Марс/Луна - втората при мен включва двойка по-силни планети, есенциално и акцидентално (при това в нощна карта). Значи бих могла да изчакам преминаването на Юпитер през 20 гр. Рак и да видя на какъв хал ще съм тогава, не че натам отиват нещата - да се бракувам.  ;D

В мъжка карта двете точки са АС/Венера/Сатурн и АС/Венера/Слънце.

Проверих ги в картата на мой близък и като че ли първата е по-работеща. В наталната карта той има Слънце в заточение и Сатурн в собствена обител, дневно раждане. Бракът е трети, в по-зряла възраст, сключен е отчасти и по прагматични съображения.

Картата му не е ректифицирана, но часът работи. И забелязах, че в годината на брака прогр. АС и прогр. МС аспектират двете точки на брака - прогр. АС в съвпад с втората и прогр. МС в квадрат с първата. По дирекция има секстил на дир. МС към нат. Сатурн (9 дом) и секстил на дир. Сатурн с нат. Марс (9 дом) - бракът за него е сатурнова отговорност, намерил си е Луна, която да се грижи за него. :))

Сега проверих какво е било активирано при сключване на втори брак при него - отново парада командват Марс и Сатурн.
Но мисля, че при него Луната попада около мидпойнта Марс/Сатурн, а тя управлява изгряващия знак. Ако часът е точен, АС също е в аспект със същия мп. Всички дирекционни и прогресивни аспекти работят с този час, проверих. Всъщност сега установих, че по дирекция и прогресия по-често се включва втората точка, но има логика - тя попада точно върху мидпойнта Слънце/Марс.

За първия брак нямам информация кога е точната дата.

« Последна редакция: Април 03, 2013, 11:26:29 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #58 -: Април 03, 2013, 11:24:00 am »
с първата точка: съвпад с тр.марс в деня на брака. ама все пак той си е бърз и честичко минава от там. пък само веднъж съм подписвала  ;D
с втората точка: съвпад с прогресивна венера

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Април 03, 2013, 11:27:14 am »
Ха ха, накрая ще се окаже, че само моята не работи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си