Здравей Гост

Късен брак

• 92 Отговора
  • 17602 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Късен брак
« -: Март 07, 2012, 02:13:01 pm »
Да дефинираме какво разбираме под късен брак...И да поставим карти на хора сключили късен брак...
Може да изскочи заек от трънките... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Късен брак
« Отговор #1 -: Март 07, 2012, 02:47:29 pm »
В Америка...за мъжете е прието да сключват брак, когато вече имат работа и добри доходи. Уредени са всички битови проблеми...У нас...често мъжете се женят преди да са завършили висшето си образование...и преди да могат да подсигурят себе си...,а какво остава нежната половинка... :blink:
В този ред на мисли...смятам , че за мъжете късен брак може да бъде брака след метоновия цикъл...,/но това е мое мнение/.
За жените смятам , че е късен брака след 33г.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Март 07, 2012, 02:50:40 pm »
баба до колкото знам се е омъжила на 28 и за онова време се е смятало направо стара мома..

а всички мои познати жени първо правят кариера, после деца и евентуално брак - което е някъде след 30

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 07, 2012, 02:53:22 pm »
баба до колкото знам се е омъжила на 28 и за онова време се е смятало направо стара мома..

а всички мои познати жени първо правят кариера, после деца и евентуално брак - което е някъде след 30

Брака преди сатурновия възврат не е препоръчителен за някои конфигурации и констелации в наталните карти на различни индивиди...Както и за определени слънчеви и лунни знаци...

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Март 07, 2012, 03:20:51 pm »
За късен брак се говори само в едно патриархално общество. В държави, в които индивидуализмът е на преден план не съществува такова измерение (късен или ранен брак).  :blink: Там който, когато си иска или ако въобще желае сключва брак. В повечето случаи хората живеят 10, та дори и 20 години заедно и ако решат си правят парти, канят приятели и сключват брак. Силно религиозните (твърди католици, протестанти, мюсюлмани ...) сключват брак, ръководейки се от религиозни убеждения. За останалите, бракът усложнява евентуална раздяла след години. Индивидуалистите са големи реалисти.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Март 07, 2012, 03:25:56 pm »
значи при жените не е точно така, защото малко или много сме зависими от природата,и ако инстинктите работят както се очаква- трябва да има връзка в детеродна възраст; така че "късен" - късен според стериотипа, късен за деца...

то тука брак според мен не е само "договорното" отношение...

макар че ако гледаме само седмия - може би само това ще намираме

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #6 -: Март 07, 2012, 05:35:33 pm »
За статистиката аз съм с късен брак. Не по моите представи, а по статистически данни. Омъжих се по време на Сатурновото завръщане, технически след 30тата си година.За мен какво е късен брак не би следвало да има значение, защото понятията ще се разтеглят неимоверно. картата съм си я качвала, но ето я пак.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #7 -: Март 07, 2012, 05:50:02 pm »
значи при жените не е точно така, защото малко или много сме зависими от природата,и ако инстинктите работят както се очаква- трябва да има връзка в детеродна възраст; така че "късен" - късен според стериотипа, късен за деца...

то тука брак според мен не е само "договорното" отношение...

макар че ако гледаме само седмия - може би само това ще намираме

Не всички хора в репродуктивна възраст желаят да станат родители.

Седми дом определя как се интегрираме в партньорски отношения (не само брачни). Показва отношението ни към партньорството въобще.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 07, 2012, 06:08:10 pm »
За статистиката аз съм с късен брак. Не по моите представи, а по статистически данни. Омъжих се по време на Сатурновото завръщане, технически след 30тата си година.За мен какво е късен брак не би следвало да има значение, защото понятията ще се разтеглят неимоверно. картата съм си я качвала, но ето я пак.  :blink:

Управителите на АСЦ и ДСЦ...са в съвпад и се намират в 7-ми дом.
За да се чувстваш цялостна за теб е важно уважението и одобрението на другите,...не се чувстваш пълноценна без партньор.В 7-ми дом откривам съвпад на Луна/Сатурн за мен това е един от най-трудните и сложни аспекти в астрологията...Фрустрирана Луна.../нищо лично/...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #9 -: Март 07, 2012, 07:31:54 pm »
А, няма проблем.  ;D Само че не е така. Аз всъщност вирея много добре без партньор, единак съм по натура. Пречи ми съжителството, пречи ми ангажимента. Даже в работата си съм по същия начин. Само за сина си правя изключение, и то с уговорката, че имам достатъчно време насаме със себе си. Имала съм съвместни съжителства, дългогодишни, брак, аз съм тази която си тръгва. Значи някъде нещо друго играе роля. За Луната си специално съм изчела де що има, но не съм намерила описание, което да ме удовлетворява. За мен идеалната връзка е на разстояние. Но и без нея карам с години и не ме депресира никак.

Чувствам се непълноценна без любов, но за мен любовта има много повече измерения от един партньор в личен план. Любовта по 5ти дом е това, което ме кара да се чувствам жива.
« Последна редакция: Март 07, 2012, 07:40:19 pm от Ronia »

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Март 07, 2012, 07:40:03 pm »
Светилата показват дали ще можем да споделяме едно и също жизнено пространство с други хора.
Затова и в синастрията идеалните аспекти за съжителство са благоприятните между Слънце и Луна на пратньорите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Март 07, 2012, 07:42:44 pm »
Аз по принцип не мисля, че един натал може да дефинира съжителствата/браковете на човека, без синастрия. Но понеже тук се говори за натал, пуснах моята карта. Написах го и в другата тема: твърде много "ако" има в тези теории, за да ги приема насериозно. Човек има толкова много поле за избор, когато опре до емоции и чувства, че...  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 07, 2012, 07:43:59 pm »
Светилата показват дали ще можем да споделяме едно и също жизнено пространство с други хора.
Затова и в синастрията идеалните аспекти за съжителство са благоприятните между Слънце и Луна на пратньорите.

Практиката до тук ми показва, че това не е така...Напрегнатите аспекти са онези , които държат връзката...
Например аспект на негова Луна мое Слънце...е едно от основните неща ...Но без аспект на Сатурн няма връзка според мен...

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Март 07, 2012, 07:45:15 pm »

ако венерите не се сработват, не става - освен ако единия не склони глава

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #14 -: Март 07, 2012, 07:46:54 pm »
А, това не е съвсем вярно. Връзка с квадратури Луна-Луна и Венера-Венера - една от най-равнопоставените и разбирателствени, известни ми.

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Март 07, 2012, 08:09:29 pm »

ако венерите не се сработват, не става - освен ако единия не склони глава

Ааа, и това го има, но Венерите сякаш действат повече в социална ситуация.
Те показват различни вкусове и предпочитания. Той презира онова, което тя харесва.
Имам познати, между които отдавна не върви. Тя със земни светила, той с огнени.  Нейните земни светила ги държи водния му Сатурн в Рак. Иначе нищо общо нямат - освен грижата за детето. Късен брак с репродуктивна цел. А, иначе нейните Марс/Венера в негов 7-ми дом в квадрат с неговата Венера - У7, която е в 4-тия му дом. Сигурна съм , че има "хър-мър" тука. По принцип е добре планетите от еднаква порода да са в приятелски елементи.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Март 07, 2012, 08:12:01 pm »
А, това не е съвсем вярно. Връзка с квадратури Луна-Луна и Венера-Венера - една от най-равнопоставените и разбирателствени, известни ми.

Ооо, колко време си била в такива връзки? Моля те не ми ги хвали. Постави тука двете карти, за да видим какво друго ги държи тези двамата, защото никой от тези аспекти не ги държат. Имала съм 5 годишна връзка Луна-квадрат-Луна. Не ми я хвали. Много-много трудна връзка, а сме имали любов и дълг едновременно.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #17 -: Март 07, 2012, 08:18:26 pm »
Не бих слагала чужди карти никъде, но аз знам каква е била връзката и с нищо не отстъпва на други, в които са липсвали тези квадратури. Една или две квадратури не могат да определят една връзка, това е моето мнение. Има много други аспекти, които дорисуват картината. По същата логика една от най-прекрасните ми синастрии беше една от най-неприятните ми връзки. Всичко си имаше, като по учебник.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 07, 2012, 08:23:13 pm »
Не бих слагала чужди карти никъде, но аз знам каква е била връзката и с нищо не отстъпва на други, в които са липсвали тези квадратури. Една или две квадратури не могат да определят една връзка, това е моето мнение. Има много други аспекти, които дорисуват картината. По същата логика една от най-прекрасните ми синастрии беше една от най-неприятните ми връзки. Всичко си имаше, като по учебник.

Свирила съм на този кавал... ;D Абсолютно подкрепям...

Синастрия
Съвпад
Опозиция
Квадратура
секстил
тригон

в този ред вървят аспектите

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #19 -: Март 07, 2012, 09:02:44 pm »
Много беше разочароващо. Такава нарисувана беше, но... Не стига.