Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22386 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Оста на притежанията
« -: Март 08, 2012, 12:41:59 pm »
Оста на притежанията е Телец/2-ри дом/ и Скорпион 8-ми дом/. И двата знака се свързват с целите да притежават. Едните притежават заради самото притежание ,да трупат ценности .../венера/..,памет и спомени/луна/...власт /слънце/...а другите - скорпионите...заради самото притежание...без да има причина...
От мунданна гледна точка неподвижните знаци са тромави и бавни...,не търсят промените. Затова дори и обещанията си търсят като наследства...
А Луната в земен знак има нужда да се чувства полезна,да бъде заета с нещо и има потребност от допир и физическо удоволствие.В Телец макар това да е най-неподвижния и спкоен знак ,е в постоянно движение ,макар и в собственото си спокойно темпо,но това не я прави свободолюбива,защото е прекалено похотлива и притежаваща .Не напразно Луна в Телец и/или във 2 дом я наричат "алчна". ;)

И ако това да притежават без значение какъв е повода ги прави "алчни" ;D...можем ли да кажем същото, за  останалите от неподвижния кръст..водолей и лъв..Само по домовете ли съдим за притежанията...или по знаците? ;D
« Последна редакция: Март 08, 2012, 04:51:10 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Оста на притежанията
« Отговор #1 -: Март 08, 2012, 12:50:22 pm »
Ми даже и по другите планети в домовете. Аз съм със Слънце съвпад с Уран в Скорпион. Обаче не съм бавна. Никак даже. Промени не само, че обичам, а имам жизнена нужда от тях, иначе се задушавам. От Скорпиона ми е любовта към властта. Телецът не бих казала, че особено се е проявил, защото макар да харесвам красивите неща, ги харесвам повече по Везнишки. Нямам мания за притежание. Пък и с желанието за чести промени, един куфар стойностни вещи ми стига, последно се преместих на хиляди километри с три чанти.  ;D 2ри дом ми е в Риби, празен. Осми в Дева, там ми е и Венерата - още една от мистериите на картата ми, нищо Девишко не виждам аз в тази моята венера, затова пък осмодомно -да. 2рият дом в Риби ми носи несигурност в парично отношение, не бих казла променливи стойности иначе. Комплексно тук надделява Слънцето и ценностите ми са си доста стабилни и такива са били, освен това и анти обществените такива доста често. 8модомната Венера винаги ми носи парите на другите. Като по учебник работи.

На мен СЛВ ми е в Скорпион също (10ти дом), а ЮЛВ - в телец (4ти дом). Не мога да кажа, че особено съм ги усещала досега, освен че 4ти дом в телец ми звучи определено подтискащо, в крак с ЮЛВто.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Март 08, 2012, 02:10:42 pm »
Ми даже и по другите планети в домовете. Аз съм със Слънце съвпад с Уран в Скорпион. Обаче не съм бавна. Никак даже. Промени не само, че обичам, а имам жизнена нужда от тях, иначе се задушавам. От Скорпиона ми е любовта към властта. Телецът не бих казала, че особено се е проявил, защото макар да харесвам красивите неща, ги харесвам повече по Везнишки. Нямам мания за притежание. Пък и с желанието за чести промени, един куфар стойностни вещи ми стига, последно се преместих на хиляди километри с три чанти.  ;D 2ри дом ми е в Риби, празен. Осми в Дева, там ми е и Венерата - още една от мистериите на картата ми, нищо Девишко не виждам аз в тази моята венера, затова пък осмодомно -да. 2рият дом в Риби ми носи несигурност в парично отношение, не бих казла променливи стойности иначе. Комплексно тук надделява Слънцето и ценностите ми са си доста стабилни и такива са били, освен това и анти обществените такива доста често. 8модомната Венера винаги ми носи парите на другите. Като по учебник работи.

На мен СЛВ ми е в Скорпион също (10ти дом), а ЮЛВ - в телец (4ти дом). Не мога да кажа, че особено съм ги усещала досега, освен че 4ти дом в телец ми звучи определено подтискащо, в крак с ЮЛВто.

А луната къде е ?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3 -: Март 08, 2012, 03:32:32 pm »
В 7ми, в Рак.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #4 -: Март 08, 2012, 03:50:02 pm »
Аз съм чела за луна в рак, че обичат да притежават, това им дава някаква сигурност и защитеност. Като не говорим само за материлното, например, партньорството им  дава емоционална сигурност /чувстват се добре в голямо семейство/. Обичат да събират и пазят вещи със сантиментална стойност за тях.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Март 08, 2012, 04:27:57 pm »
Аз съм чела за луна в рак, че обичат да притежават, това им дава някаква сигурност и защитеност. Като не говорим само за материлното, например, партньорството им  дава емоционална сигурност /чувстват се добре в голямо семейство/. Обичат да събират и пазят вещи със сантиментална стойност за тях.

Много пъти сме говорили, вече до втръсване, че Ракът е Плюшкин.
А Телците са алчни сами по себе си, но зависи как е аспектирана планетата в Телец.
Ако има аспект с Нептун, въобще не си мислете, че срещу вас ще застане алчен човек. той може да обича притежанията, но колкото получава, толкова и ще раздава.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #6 -: Март 08, 2012, 04:38:32 pm »
Ц ц ц... Какви са тез работи... Къде я пратихте Луната да притежава? И какво я пращата да притежава? Силната Луна, за каквато говорите - Телец/Рак не се отнася до собственичеството... Или, ако приемем, че се отнася - къде ще пратите Луната в Козирог? Или Луната във Везни? :P
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #7 -: Март 08, 2012, 04:44:29 pm »
Да се допълня за горния пост:

Луна в Рак - роматичка, иска да бъде мама, другите да са й искрени и верни до гроб, плюшкин - но на спомени, емоции, приятелства, ако щете, но ни едно от тях не се отъждествява със стоящите блага зад всеобщото разбиране за "притежания"

Луна в Телец - сладокусна Тудора, пълни си долапите и мазъТА, хладилници и други там, но материализъм в пряк смисъл отново липсва тук...

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Март 08, 2012, 04:49:18 pm »
Ц ц ц... Какви са тез работи... Къде я пратихте Луната да притежава? И какво я пращата да притежава? Силната Луна, за каквато говорите - Телец/Рак не се отнася до собственичеството... Или, ако приемем, че се отнася - къде ще пратите Луната в Козирог? Или Луната във Везни? :P

Мен ли питаш? Аз не съм споменавала луната.  :o
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #9 -: Март 08, 2012, 04:52:53 pm »
Аз я пратих да притежава  ;) И съм се убедила от 2-ма души, които познавам с луна в рак.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Март 08, 2012, 04:53:31 pm »

Много пъти сме говорили, вече до втръсване, че Ракът е Плюшкин.
А Телците са алчни сами по себе си, но зависи как е аспектирана планетата в Телец.
Ако има аспект с Нептун, въобще не си мислете, че срещу вас ще застане алчен човек. той може да обича притежанията, но колкото получава, толкова и ще раздава.

А...ако го няма аспекта с Нептун...как трябва да е аспектирана...Или само по аспект с Нептун съдим дали е "алчна" или не е... :-\

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #11 -: Март 08, 2012, 04:57:15 pm »
Не можем да говорим за планета по принцип в данен знак.

Цитат
Планета в Рак е Плюшкин, пък планета в Телец - алчна

Луна в Рак <=> Сатурн в Рак <=> Марс в Рак <=> Слънце в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 08, 2012, 05:00:00 pm »
Аз я пратих да притежава  ;) И съм се убедила от 2-ма души, които познавам с луна в рак.

Двама души... ;D...ми те са мнооого за представителна извадка.... :57:

Интересно ми е в кои домове попада Луната на тези двама души....

*

abroad

• 2187
« Отговор #13 -: Март 08, 2012, 05:01:54 pm »

аз следва да съм от тия притежаващите (не само заради Луната) - няма лошо ;D
правят ми впечатление, обаче две съществени разлики в моделите за притежанието
 - да притежаваш, за да служиш на предмета (условно) или той да служи на теб
 - и споменатото от Небесна - колко притежаваш и колко отдаваш

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #14 -: Март 08, 2012, 05:03:19 pm »
Алчността я дирете по Юпитер-а, а притежанията по Венера-та :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #15 -: Март 08, 2012, 05:04:31 pm »

екстра, вписвам се и в двете ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Март 08, 2012, 05:10:08 pm »
Не можем да говорим за планета по принцип в данен знак.

Цитат
Планета в Рак е Плюшкин, пък планета в Телец - алчна

Луна в Рак <=> Сатурн в Рак <=> Марс в Рак <=> Слънце в Рак

С притежанията се свързва ВЕНЕРА......2-ри дом е дом на личните притежания.Мунданен ТЕЛЕЦ.
Или всички планети под нейното диспозиторство получават влиянието й...Имат нейната украса....
ЛУНАТА се свързва с основни неща както в материален план..,така и в емоционален...
Аз не мисля, че една екзалтирана луна в Телец може да има проява като алчност. По-скоро в знаците на своето падение и заточение би имала подобна проява.
ЕКЗАЛТИРАЛАТА И ТРОНОВА ЛУНА СА ЗАДОВОЛЕНИ ....

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #17 -: Март 08, 2012, 05:12:49 pm »

екстра, вписвам се и в двете ;D

Всички се вписваме ;D

Въпросът е ти за какво си алчна, и на какво налиташ да притежаваш :mellow:

*

abroad

• 2187
« Отговор #18 -: Март 08, 2012, 05:20:02 pm »
Въпросът е ти за какво си алчна, и на какво налиташ да притежаваш :mellow:

добър въпрос
за любов ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #19 -: Март 08, 2012, 05:22:28 pm »
Да се допълня за горния пост:

Луна в Рак - роматичка, иска да бъде мама, другите да са й искрени и верни до гроб, плюшкин - но на спомени, емоции, приятелства, ако щете, но ни едно от тях не се отъждествява със стоящите блага зад всеобщото разбиране за "притежания"

Toва е изумително вярно! Едно към едно. Да, майчинството беше изключително важно и да - най-ценните ми притежания са спомените. Съответно, аз всичките си пари харча за пътувания и развлечения за мен и тези, които обичам, защото за мен няма нищо по-ценно от хубавите споделени моменти и спомените.

Мразя големи семейства, домашни уютности, сбирки около масата и роди до девето коляно. Съответно, орязала съм ги всичките с две изключения. Не понасям домошарство, вещи имам толкова, че ако утре се заместя отново, няма да плащам свръхбагаж. Но пък албуми със снимки и безкрайни разкази за вечерите - такива имам много. И още ще си създадем.  :blink: