Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22469 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Оста на притежанията
« Отговор #60 -: Март 08, 2012, 07:29:32 pm »
Е, имат, ама дотук само едно точно попадение + онази дама, дето я бях забравила с хороскопа, добре че я изслушах пак.

priya, кажи къде четеш да се присламча и аз.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Март 08, 2012, 07:29:41 pm »
Права си и за Сатурн. Аз няколко пъти тук съм писала, че Сатурна си усещам много осезателно, сам за себе си. Писах, че въпреки че не е У7, той и много по-точно определя какви партньори ме привличат...

При теб Слънцето има доста аспекти - съвпад с Уран, квадрат със Сатурн, тригон с Марс... Както и да го въртим, все за такива типажи би трябвало да си магнит, но влиянието на Сатурн се усеща най-силно може би - управлява и 7 дом от Луната, и 7 дом от Венера в сидералната карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #62 -: Март 08, 2012, 07:31:18 pm »
и да обобщим темата с притежанията, че опира до оная с ценностната система
въпрос на избор и предпоставки на къде и до къде ще поддадем  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Март 08, 2012, 07:34:29 pm »

Рано е за обобщение...Има време. Не ми отнемай правото :57:..аз съм по обобщенията...,но по-късно ще го направя...местя се в реала...,днес доста хора се сетиха ,че съм жена...та смятам да ги уважа... :P

И без скандали от "алчност"... :rolf: :haha:...щото е ПълноЛудие...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #64 -: Март 08, 2012, 07:35:09 pm »

При теб Слънцето има доста аспекти - съвпад с Уран, квадрат със Сатурн, тригон с Марс... Както и да го въртим, все за такива типажи би трябвало да си магнит, но влиянието на Сатурн се усеща най-силно може би - управлява и 7 дом от Луната, и 7 дом от Венера в сидералната карта.

Мда. Марс в 6ти в Рак... Не ми е много типаж, но аз и за него все щуротии съм чела, които нищо вярно не уцелват. Може грешката да е в четивата. Но Сатурнови натури, особено мъже с власт (лъв) и творчески настроени (пак лъв), с щипка налудничавост (Уран) и пътешественици като мен и авантюристи (Слънце/Уран в 9ти) - е абсолютно точно описание на стандартната ми тръпка. Което е във връзка с онази теория за У7 и кой ни привлича, тоест при мен не е Луната в рак типажът, който ме привлича. 

Ако взема Венерата си в Дева, не ми е хич близка. Но Венера в 8ми дом, охооо.  ;D Много добре описва жаждата за притежания и в какъв аспект да са.

*

abroad

• 2187
« Отговор #65 -: Март 08, 2012, 07:38:18 pm »

И без скандали от "алчност"... :rolf: :haha:...щото е ПълноЛудие...

а, не се притеснявай, гледай да се уважиш, преди всичко ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Март 08, 2012, 07:41:54 pm »

Добре, че ни подсети, че темата е за притежанията, аз съвсем изключих в коя тема се намирам.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #67 -: Март 08, 2012, 07:42:48 pm »
Извинявайте.  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Март 08, 2012, 07:47:17 pm »
Извинени сте...Стават грешки...,но аз съм Либерал... ;D...Така , че пишете си и не се съобразявайте с пунктуацията...Не се ФИКСИРАЙТЕ...Абе що не ги харесвам фиксираните...?! ;D
Как що?! :rolf: :haha:..мутабел и фиксация...ДВЕ РАЗЛИЧНИ ВСЕЛЕНИ!

Чао...за сега... ;D :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #69 -: Март 09, 2012, 07:24:50 am »

Много пъти сме говорили, вече до втръсване, че Ракът е Плюшкин.
А Телците са алчни сами по себе си, но зависи как е аспектирана планетата в Телец.
Ако има аспект с Нептун, въобще не си мислете, че срещу вас ще застане алчен човек. той може да обича притежанията, но колкото получава, толкова и ще раздава.
луна съвпад нептун,венера,- потвръждавам :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Март 09, 2012, 08:16:26 am »
Не се получи между мен и един Телец, за когото твърдяха, че бил "много изгодна партия". Момчето е със Слънце, Меркурий и Венера в Телец. Все за пари и имотни придобивки говореше. Водолеят ми във втори дом се "изприщи". Има Луна в Дева, Юпитер и Сатурн в Козирог. 6 планети в земни, притежателски знаци - 3 от които в Телец, един огнен Уран и никакъв въздух. Как да не говори за притежания с толкова много планети  земни знаци? Всичката ми подвижна вода не успя да се нагоди, в т.ч. и подвижната ми ос - асцендент / десцендент и си казахме чао още в началото. В такива карти, в които липсват някои елементи, за сметка на други, става очевидно подчертаните елементи как се проявяват.

Той ако имаше въздух, щеше да говори за идеи, ако имаше повече огън, щеше да говори за себе си и за своите начинания, ако имаше повече вода, щеше да споделя емоции и чувства. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #71 -: Март 09, 2012, 08:35:58 am »
от толкова земна маса се чувстваш като затрупана под един тон пръст нали?  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Март 09, 2012, 08:56:20 am »
от толкова земна маса се чувстваш като затрупана под един тон пръст нали?  ;D

Не, не се чувствам затрупана, щото имам много въздух, а той се измъква от всякъде.
вероятно това създава несигурност пък на хората с повече земни знаци. В края на краищата "всички отиваме на едно и също място" един ден.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #73 -: Март 09, 2012, 10:10:32 am »
Въпросът е ти за какво си алчна, и на какво налиташ да притежаваш :mellow:

добър въпрос
за любов ;D

Добър избор ;D Да натрупаш голямо богатство ти желая :blink:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #74 -: Март 09, 2012, 11:18:57 am »
Извинени сте...Стават грешки...,но аз съм Либерал... ;D...Така , че пишете си и не се съобразявайте с пунктуацията...Не се ФИКСИРАЙТЕ...Абе що не ги харесвам фиксираните...?! ;D

To понеже мутабелните са мот а мот! Близнаци и Риби са тоооолокова "сходни", че просто се набива на очи. И Слава Богу, че не са. Пък аз помня, че на теб ти бяха любими жените Скорпиони и Телци. Фиксирани.  ;D

Моят Телец беше същевременно стиснат и глупав в сделките. Убийствена комбинация. Неутолима жажда за притежание на материалности, постоянен страх да не му ги вземе някой, в комплект с неумение да ги придобива с лекота. Кошмар.

*

Марая

• 28287
« Отговор #75 -: Март 09, 2012, 11:20:57 am »

To понеже мутабелните са мот а мот! Близнаци и Риби са тоооолокова "сходни", че просто се набива на очи. И Слава Богу, че не са. Пък аз помня, че на теб ти бяха любими жените Скорпиони и Телци. Фиксирани.  ;D

Моят Телец беше същевременно стиснат и глупав в сделките. Убийствена комбинация.

Бяха... ;D. Вече не са...Нали съм муууу...табелка :rolf:...променям се. :P

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #76 -: Март 09, 2012, 11:26:18 am »
Мда. И аз такива наблюдения имам спрямо мууутабелките.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #77 -: Март 09, 2012, 05:37:08 pm »
Между другото, Рония в класическата астрология като мутабелни знаци са посочени кардиналните. В последствие става объркване в превода и така си остава в западната астрология. Но ако четете точен превод от научни текстове /например Фроули/ и забележите, че не ви се връзват много-много представите, когато се говори за  мутабелни знаци, знайте, че се имат предвид кардиналните - те са подвижните.. Тези са знаците на крайностите и никак не умеят да се нагаждат. Ако от тях се изисква адаптивност, бягат далеч, избирайки другата крайност. Така с достатъчно удари под кръста, съдбата ги научава да търсят средния път, както и да не вземат прибързани решения.

Риби, Дева, Близнаци и Стрелец са двойни или променливи знаци, които успяват да се нагаждат. Това са най-адаптивните знаци в зодиака.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Март 09, 2012, 06:38:18 pm »
В античната астрология (при индийците) кардиналните знаци се определят като подвижни, а мутабелните като дуални. Фиксираните са си фиксирани, там няма разлика в терминологията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #79 -: Март 09, 2012, 07:13:25 pm »
Моята ос е Рак-Козирог /2-8/, като Луната е в 9-ти, а Сатурн е в 12-ти. Не знам как да се определя, но явно съм по крайностите, мога и с минималното, но се затрупвам и с дреболии. Убедена съм, че в чужбина ми е късметлийското място за пари. Навремето като заминах гурбетчийка, на 4 ден почнах работа и то на супер място и ми провървя. За краткото време, през което работих успях да се сдобия с кола и гарсониерка...Някаква смътна надежда имам, че може някой ден от чужбина да ми се паднат пари или наследства /ма няма от кой/...Но предполагам, че за това има горе някой който ще се погрижи, сле като го е заложил в картата  ;D