Здравей Гост

Затъмнение 21 май 2012

• 120 Отговора
  • 18573 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Затъмнение 21 май 2012
« Отговор #60 -: Май 13, 2012, 04:26:14 pm »
Чудя се дали ще проработи затъмнението върху наталния ми Юпитер в 7 дом

Ако не друго може да ти донесе предложение да превеждаш нещо в сферата на банковото дело или изобщо нещо във връзка с работа. Някоя стара любов може да ти се появи.

Е, някоя рутинна поръчка да дойде баш по слънчево затъмнение в 7 дом се съмнявам.
Освен ако не се появи някой крупен възложител, но в интерес на истината няма отде да дойде такъв.
Иначе в сферта на банковото дело и правото и досега превеждах, тъй че няма да е нещо по-различно.  :blink:

Но на работа вече повече от два месеца съм все така без договор и осигуряване, мисля сериозно да повдигна тоя въпрос пред работодателя, че все ми се прави на разсеян по везнишки и разчита да му мине номерът.  ;D

А на старите любови тъкмо съм решила да им бия дузпа, търпението ми беше дотук.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #61 -: Май 13, 2012, 04:29:32 pm »
Аз тъкмо се зарадвах, че е секстил на Луна/Сатурн в 7ми, то пък било кофти. Аман.  :'(

*

Asol

• 4140
« Отговор #62 -: Май 13, 2012, 06:09:18 pm »
Кой е казал че е кофти ?! Но секстилите са слаба ракия. И не е препоръчително да се разчита само на това. Самият факт че затъмнение има аспект към планета все още не е достатъчен.

*

Grace

• 2257
« Отговор #63 -: Май 13, 2012, 06:15:30 pm »
Кой е казал че е кофти ?! Но секстилите са слаба ракия. И не е препоръчително да се разчита само на това. Самият факт че затъмнение има аспект към планета все още не е достатъчен.

да, съвпад и опозиция работят най-силно при затъмнения и лунации.

« Отговор #64 -: Май 13, 2012, 06:15:41 pm »
При мен ще е на IC в точна опозиция (орбисът е под градус) със съвпада ми Луна/МС, Луната е У6. Миналогодишното затъмнение върху Луната ми се отрази добре. Може ли да ви попитам как ви изглежда опозицията?

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Май 13, 2012, 06:17:29 pm »
Е, някоя рутинна поръчка да дойде баш по слънчево затъмнение в 7 дом се съмнявам.
Освен ако не се появи някой крупен възложител, но в интерес на истината няма отде да дойде такъв.
Иначе в сферта на банковото дело и правото и досега превеждах, тъй че няма да е нещо по-различно.  :blink:

Но на работа вече повече от два месеца съм все така без договор и осигуряване, мисля сериозно да повдигна тоя въпрос пред работодателя, че все ми се прави на разсеян по везнишки и разчита да му мине номерът.  ;D

А на старите любови тъкмо съм решила да им бия дузпа, търпението ми беше дотук.

Пускай тото тогава (може да се запознаеш в тото пункта с господин, който ще плени сърцето ти  :P), като не се очертават на хоризонта крупни възложители. С тази ретро Венера не се заричай.  :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #66 -: Май 13, 2012, 06:17:52 pm »
При мен ще е на IC в точна опозиция (орбисът е под градус) със съвпада ми Луна/МС, Луната е У6. Миналогодишното затъмнение върху Луната ми се отрази добре. Може ли да ви попитам как ви изглежда опозицията?

бих го разгледала първо като съвпад. да плануваш смяна на жилище или друга промяна по отношение на дома, семейството, ежедневието ?

може и промяна на работното място. шефка жена ? как ти е аспектирана Луната в натала ? ще задейства ли някакви натални аспекти?

« Отговор #67 -: Май 13, 2012, 06:21:32 pm »
Благодаря за оптимистичния поглед, Грейси, защото като сравнявам съвпада с опозицията, си мисля как ще "падна" от трона си. Шегувам се, не седя на трон. Промяна в дома се обсъжда у дома, но засега не е нещо сериозно, само общи приказки. В ежедневието би трябвало да се стегна и да сменя нещо. ;D Пак ти благодаря!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #68 -: Май 13, 2012, 06:24:37 pm »

Ми над моя пост е пуснала Марая за тригони и секстили, че са с обратен знак. По-добре нищо, отколкото лошо, де.  :-\

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #69 -: Май 13, 2012, 06:31:08 pm »
Хора, имам въпросче към вас- на 21-ви Хирон е в 0гр Близнаци. СПоред мен влиянието му ще се усети доста силно психологически,но не съм сигурна в каква посока и колко дълго.

Какво мислите вие за това?

« Отговор #70 -: Май 14, 2012, 09:38:09 am »
Затмения в 1950 - 2050 гг.:
1903,1921,1939,1957,1975.1993, 2011, 2029, 2047

Серия Сароса 14 S
Начало:  29 августа 984 г. (ст. стиль), 8:13:10 GMT Южный

полюс Конец:   30 сентября 2228 г.
Аспекты:
Юпитер в средней точке новолуние/Плутон. Новолуние в средней точке Меркурий/Плутон и в средней точке Марс/­Сатурн.

Юпитер = новолуние/Плутон Новолуние == Меркурий/Плутон = Марс/Сатурн

Это семейство затмений, по-видимому, приносит успех. Успех приходит после длительных периодов напряженной ра­боты. При комбинации Меркурий-Плутон также существует потенциал для признания какой-то навязчивой идеи, что ведет к обещанному успеху Юпитера. В течение периода это­го затмения человек должен проталкивать признание своих идей или методологии, так как это затмение может принести долгожданный прорыв.

1904, 1922, 1940, 1958, 1976, 1994, 2012, 2030, 2048

Серия Сароса 15 N
Начало:   13 июля 1219 г. (ст. стиль), 8:21:39 GMT Северный

полюс Конец:    17 августа 2463 г.

Аспекты:
Новолуние в соединении с Меркурием. Венера находится в средней точке Марс/Юпитер. Северный узел в Раке форми­рует трин к Сатурну в Козероге.

Узел трин Сатурн Новолуние « Меркурий Венера = Марс/ Юпитер

Эта серия сароса приносит чувство радости в результате обязательств. Если затмение из этого семейства влияет на карту, то это время хороших новостей, влекущих за собой ответственность или обязательства, но это радостные обяза­тельства. Беременность, рождение ребенка, отцовство — это некоторые из возможных выражений этого семейства зат­мений.

1904, 1922.1940,1958,1976.1994,2012,2030,2048

Серия Сароса 15 S
Начало:  6 июня 1472 г. (ст. стиль), 20:31:36 GMT Южный
полюс Конец:   12 июля 2716г.

Аспекты:
Соединение Юпитер-Уран формирует трин к новолунию, Плутон находится в средней точке Сатурн/узел.

(Юпитер == Уран) трин новолуние Плутон = Сатурн/узел
Эта серия сароса говорит об освобождении от напряжения. Томительная и затяжная ситуация неожиданно проясняется. Это прояснение проблемы включает в себя чувство печали или потери, не являющейся персональной, а относящейся к группе или коллективу.

http://astrologica.ru/index.html?option=library&task=showitem&id=54

Серията е 15....според този източник! А нямам основание да не му вярвам.... :blink: ;)

да но годините са упоменати след цикъла ,а 2011 е за предишният сорос
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #71 -: Май 14, 2012, 10:38:15 am »
Имам една роднина, родена на 21 май, напоследък имаше здравословни проблеми и сега съм доста притеснена за здравето й-тези дни трябва да излязат резултатите й.

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #72 -: Май 14, 2012, 11:03:38 am »
Хора, имам въпросче към вас- на 21-ви Хирон е в 0гр Близнаци. СПоред мен влиянието му ще се усети доста силно психологически,но не съм сигурна в каква посока и колко дълго.

на 21май 2012 хирон е в риби 9гр. 31'
на 2гр. 40' от моя натален- вратата на Пепеляшка се отваря за мен  :97:

Браво! Аз се чудя дали нещо се заъваря за.мен в този случай...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #73 -: Май 14, 2012, 11:04:16 am »
Символа на слънчевото затъмнение се свързва с новото начало. Не винаги затъмненията носят фаталности. В твоя случай Папи би могло да е нещо положително с близката ти.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #74 -: Май 14, 2012, 11:05:02 am »
Символа на слънчевото затъмнение се свързва с новото начало. Не винаги затъмненията носят фаталности. В твоя случай Папи би могло да е нещо положително с близката ти.... :blink:

Чул те Господ!

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #75 -: Май 15, 2012, 10:08:04 am »
на 21май 2012 хирон е в риби 9гр. 31'
на 2гр. 40' от моя натален- вратата на Пепеляшка се отваря за мен  :97:
Браво! Аз се чудя дали нещо се заъваря за.мен в този случай...
не разбрах от написаното при теб наталния хирон ли е 0гр. близнаци и съвпада със затъмнението, така ли?
ако е така, то на юпитер му предстои скоро да премине в знака на близнаци, което отваря и при теб вратата на Пепеляшка  :blink:

Точно така, натален хирон в 0гр близнаци в 10 дом, в съвпад със затъмнението. Заедно се събират тогава Юпитер и Меркурии-в телец също в 10-ти. А Луната е на 1,2 гр. от слънцето, но в близнаци пак в 10-ти. Мн са близичко и не знам доколко точно се отчитат градусите. Буквално на милиметър....

*

Stella

• 7765
« Отговор #76 -: Май 16, 2012, 08:26:28 am »
Не са съвсем глупости, но по-скоро в друга насока не толкова касаеща времетраенето на самото затъмнение. Слънчевите затъмнения независимо дали са пълни, частични, пръстеновидни може да са тригер на процеси, които да имат и по-голяма давност и то не само до следващото такова. В този ред на мисли продължителността на слънчевото затъмнение не е от значение за това за какъв период от време то може да играе някаква роля.

Какво да разбирам под "следващото такова"?
Това, което казваш и аз съм го чела, но хайде да поразсъждаваме логично.
Периодът на луната е 28 дни. Има лунация всеки месец (понякога 2 пъти в месеца по изключение).

Лунацията се нарича затъмнение, само ако аспектира нодалната ос. А това се случва 2 пъти в годината в противоположни знаци. Периодът на нодалната ос е приблизително 18,5 години. Разделено на 12 знака, това прави малко повече от година и половина време за престой в един знак на единия възел.

А това, което цитираш за вида на затъмнение - частично, пълно и т.н. зависи от орбисата с възела и има отношение към интензивността на събитията, не към продължителността на проявлението им.

Продължителността може да се разглежда в 2 аспекта:
-до затъмнение в следващия знак, което сменя приоритетите на индивида
-до затъмнение от същия вид, те.е в същия знак, при изминаването на един пълен цикъл на нодалната ос. Това второто е, ако искаме да разгледаме нещата в по-дългосрочен аспект.

Това са си мои разсъждения и никого не ангажирам с тях.

Никой от авторите, които съм чела да казват, че колкото минути трае затъмнението, толкова години ще продължи влиянието му, не съм видяла да се обоснове защо смята така. Продължителността я свързвам с цикличността. :P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #77 -: Май 16, 2012, 10:46:13 am »
Цитат
Аз лично не разбрах защо квадратурите се разглеждат като позитивни аспекти при затъмненията, а тригоните като негативни. Ако това е твърдение на Руската школа само, съм много скептична да го приема за вярно.

това го чувам за първи път. има ли линк към тази информация ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Май 16, 2012, 10:49:30 am »
Някъде във форумите на астро.ком бях чела за продължителността на влияние на затъмненията. Там обясняват че в Мунданната астрология, влиянието му е толкова на брой години, колкото минути трае даденото затъмнение.  И понеже Мунданната астрология е съвсем различна от Наталната и не следва да бъде прилагана по същия начин, в наталната такава, лунациите активират за месец, а слънчевите затъмнения за година дадена точка от хороскопа.

Аз лично не разбрах защо квадратурите се разглеждат като позитивни аспекти при затъмненията, а тригоните като негативни. Ако това е твърдение на Руската школа само, съм много скептична да го приема за вярно.

Ето точно заради противоречивите интерпретации, които срещам в публичното пространство съм се научила сама да разсъждавам и да търся обяснение и потвърждение. Дори и в такива "авторитетни сайтове като астро.сом не винаги се цитира източника, а някои неща се представят за "чиста монета".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #79 -: Май 16, 2012, 04:30:34 pm »
Стела, това го пиша единствено от опита си по отношение "работата" и начинът "на действие" на затъмненията - не съм го прочела. Наблюдавам ги от няколко години. И общо взето имах предвид точно това, което си написала в края на коментара си - цикличността т.е. те са част от процес, който не е от днес за утре, нито пък е "от главата за краката".

Примерно съм имала наблюдения на случаи, при които затъмнението влиза в "роля" след повече от половин година. Така че както написаното някъде от някого за връзката между неговата продължителност и съответстващия й срок за неговата "активност", така и изявлението, че затъмнението има значение до другото такова за мен е клише и обща фраза, която няма как да има индивидуално значение по принцип.

За вида на слънчевото затъмнение исках само да кажа, че независимо от това дали е пълно, частично и т.н. ефекта, ако евентуално има такъв, ще е налице т.е. няма разлика в ефективността както ти я нарече спрямо този фактор. Марая беше споменала по-горе, а и по принцип битува подобно твърдение, което предполагам е и източникът на подобни твърдения, че времетраенето на самото затъмнение е от значение за периода, в който то ще има значение. Моят отговор, че това не е такъв фактор в случая беше насочен именно към тази информация просто защото не съм забелязала от опита си подобна корелация.

Астрономическите факти са ни ясни предполагам на повечето от нас, но не обсъждането им ми беше целта на коментара, а чисто философската страна на нещата.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 04:38:44 pm от Asol »