Дали мотивите за подобно поведение-сухар/либерал и къде се проявява като такъв имат значение? В представителите на всички зодии има материалисти, идеалисти, непукисти и всякави други.
а къде ти е луната,тя не е ли по показателна за майчинството при жените
Все пак освен Уран, Сатурн също оказва осезателно влияние върху Водолеите. При много от тях консерва-либерал е следствие от редуването на тези две влияния, които обикновено не предизвикват вътрешни конфликти в самите водолеи :-)
Да, това имах предвид - някак се сменят тия две фази, може би затова съм останала с впечатление за "двойнственост", която трудно мога да си обясня на какво се дължи при тях.
пък и у дома влизат в ролята на родител ,авторитет,който възпитава,носи отговорности- затова е забележим сатурн като упр. на водолея
а с приятелите са си уран, там не са авторитети,а връзка тип- съмишленици по общи интереси, равнаправни, като критерия е забавление
различни роли,различни проявления
Във Везни на Асц. в опозиция С Лилит. :blink:
Не си падам по чувствените излияния.
В академията един мой преподавател казваше, че "момчетата трябва да се възпитават от мъже иначе се превръщали в евнуси"

това е шега, но в нея има и истина.
Смятам, че възпитанието зависи от конкретното дете-по какъв начин ще подходиш, какво му е нужно, не какво му е приятно, какви способност има и да му помогнеш да ги развива..
Винаги съм се ръководела от това сина ми да се научи да "стои сам на краката си".Само тогава ще стигне където иска а не там където някой друг може.Ако не разчита най-вече на себе си никога няма да развие собствените си способности и вероятно ще стигне някъде другаде а не на желаното място.
Не мога да кажа със сигурност, но и момиче да имах вероятно пак не бих го глезила повече от необходимото. :blink:
Деспотизма никъде и в никоя сфера не е оправдан. Раждаш се да свършиш определени задачи а не да пречиш на другите.
За жалост всеки ден се сблъсквам с много повече безхаберни и ларж родители, отколкото с деспотични. И едните и другите си осакатяват децата.