Здравей Гост

Родителя водолей или наказанието на Уран

• 175 Отговора
  • 19996 Прегледи
*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
Re: Родителя водолей или наказанието на Уран
« Отговор #60 -: Март 16, 2012, 09:20:02 pm »
Готина карта, Уран. Меркурий дава осезаем отпечатък върху Слънцето (вкл. и върху асцендента).

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Март 16, 2012, 09:22:15 pm »
В смисъл? :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Март 16, 2012, 09:23:09 pm »
Майка ми е със стелиум във Водолей-Слънце,Меркурий ,Венера тригон Уран.
Строга,но справедлива;патриархално настроена,но и отворена към всичко ново,своенравна ,праволинейна,напредничава,твърдоглава,самарянка,всеотдайна,много често груба и цинична в изказа си. :blink:

Меркурий във Водолей съм забелязала, че е циничен, когато е ранен от Плутон. А твоята майка какви аспекти има към стелиума? Щото само един стелиум не е гаранция за циничност.

Spored men e wyzmovno Stela, ako steliuma e w 8mi dom. Достатъчно е само Меркурий да е там или Юпитер (който се характеризира с псувните в 8ми дом и клетвите също).

Да, Меркурий в 8-ми дом може, нали е под управлението на Плутон?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #63 -: Март 16, 2012, 09:23:48 pm »
Предполагам след време- с внуците ще бъда по-лежерна, защото основните отговорности по възпитанието няма да бъдат мои. ;D

живот дълъг, не се знае
и отново, като подходящо, и за пореден път, за ретрограден Меркурий да попитам - защо се оправдавате и приемате астрологична дискусия лично, та това само потвърждава фиксираността и нежеланието за вглеждане в себе си, не че го е имало в предните постове

« Отговор #64 -: Март 16, 2012, 09:24:06 pm »
Uran, не се сдържах да не ни вътна една синастрия на око  ;D
Сатурна ти ми е нагазил Луната, а Слънцето ти е точно върху моя Меркурий. Да, знам, че слабо те вълнуват тези неща, ама ей така за спорта погледнах и реших да споделя  :blink:
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Uran

• 6041
« Отговор #65 -: Март 16, 2012, 09:28:57 pm »
Аз се вглеждам в себе си и се самоизследвам и съм наясно с всичките ми кривини, които са в пъти повече от положителните ми качества и нямам проблем с признаването им. Тук споделяме инфо проверено в лично качество, на което съм много по-склонна да се доверя отколкото на обтекаеми теории. Това е моята гледна точка. Възможно е да изглежда фикс, но пък е със сигурност от първа ръка, а не абстрактни твърдения. ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #66 -: Март 16, 2012, 09:30:04 pm »
Уран, ти и да кажеш, че си цинична, няма да ти повярваме.  ;D С този празен 8ми дом и с добре аспектиран Меркурий, няма как да те влече цинизма.  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #67 -: Март 16, 2012, 09:30:42 pm »
Uran, не се сдържах да не ни вътна една синастрия на око  ;D
Сатурна ти ми е нагазил Луната, а Слънцето ти е точно върху моя Меркурий. Да, знам, че слабо те вълнуват тези неща, ама ей така за спорта погледнах и реших да споделя  :blink:
Подтискаща ли съм? ;D
п.п.И аз имам навик да се синастря на око с картите дето се постват тук. Интересни неща излизат. ;D

« Отговор #68 -: Март 16, 2012, 09:36:00 pm »
И Плутона ти ми е върху ЮЛВ...абе да кажем, че не ми е много ефирно край теб   ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Март 16, 2012, 10:00:51 pm »
Меркурий във Водолей съм забелязала, че е циничен, когато е ранен от Плутон.

И от Марс.
Меркурий в мажорен аспект с Юпитер също дава "голяма уста", особено ако са в опозиция и попадат в ъглови домове.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #70 -: Март 16, 2012, 10:23:30 pm »
Строг водолей - има и още как.. типичен пример е баба ми.. винаги е била много строга, проницателна и директна. Но пък Водолеите те учат да развиваш себе си, да изграждаш силен характер. Моя Сатурн е на трон във Водолей на ДЦ и много хора са ми казвали, че създавам такова впечатление на студен и директен човек, но това не е само към нови хора, а към всички. Но пък и при мен има и доста други водолейски черти и освен Сатурн на трон :) Имам много близки приятели Водолеи - и от двата вида, макар че с тези с по-силен Уран се разбирам по-добре, защото все пак слънцето ми в Козирог не обича някой да го командва по сатурнски.. А някои Водолеи са доста хард в това отношение.
:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Март 16, 2012, 11:02:09 pm »
Строг водолей - има и още как.. типичен пример е баба ми.. винаги е била много строга, проницателна и директна. Но пък Водолеите те учат да развиваш себе си, да изграждаш силен характер. Моя Сатурн е на трон във Водолей на ДЦ и много хора са ми казвали, че създавам такова впечатление на студен и директен човек, но това не е само към нови хора, а към всички. Но пък и при мен има и доста други водолейски черти и освен Сатурн на трон :) Имам много близки приятели Водолеи - и от двата вида, макар че с тези с по-силен Уран се разбирам по-добре, защото все пак слънцето ми в Козирог не обича някой да го командва по сатурнски.. А някои Водолеи са доста хард в това отношение.

Водолеят ревностно си пази личното пространство и не допуска други да го командват. А вие козирозите сте началнически знак - символичен управител на МЦ. Водолеят не търпи началници. На баба ти Сатурна как е поставен и аспектира ли лични планети?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #72 -: Март 16, 2012, 11:09:34 pm »

Тц-тц ! Папи, аз като ти казвам, че пренаписваш астрологията ти не ми вярваш.
Тази мисъл е просто парадокс в астрологията. При Лъва егото е най-силно. Защо? - ще попиташ.
Защото Слънцето е на трон.

Опозиционните знаци имат по някоя и друга обща характеристика. При водолей и лъв това е егото-разбира се, това се изразява по различен начин. Кажи на един водолей, че нищо не разбира и виж какво става. Няма парадокс, и това правило не съм го измислила аз :)

« Отговор #73 -: Март 17, 2012, 08:32:10 am »
Дали мотивите за подобно поведение-сухар/либерал и къде се проявява като такъв имат значение? В представителите на всички зодии има  материалисти, идеалисти, непукисти и всякави други.
а къде ти е луната,тя не е ли по показателна за майчинството при жените

Все пак освен Уран, Сатурн също оказва осезателно влияние върху Водолеите. При много от тях консерва-либерал е следствие от редуването на тези две влияния, които обикновено не предизвикват вътрешни конфликти в самите водолеи :-)

Да, това имах предвид - някак се сменят тия две фази, може би затова съм останала с впечатление за "двойнственост", която трудно мога да си обясня на какво се дължи при тях.

пък и у дома влизат в ролята на родител ,авторитет,който възпитава,носи отговорности- затова е забележим сатурн като упр. на водолея
а с приятелите са си уран, там не са авторитети,а връзка тип- съмишленици по общи интереси, равнаправни, като критерия е забавление

различни роли,различни проявления
« Последна редакция: Март 17, 2012, 08:42:22 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #74 -: Март 17, 2012, 08:49:38 am »
Деспотичен, тираничен...,егоист. Умееше да проектира собствените си страхове в/у семейството. В къщи консерва..навън... ;D либерал. С това ще го запомня. Всичко беше за него..абе богопомазан.
Много ми даде , много ми взе...
Оказва се обаче , че и  при други родители под слънчевия  ;D водолей проблемите са били аналогични...
Имате ли впечатления за родителя водолей? :rolleyes:

Странна тема. Нямам родители Водолеи - баща Стрелец - Слънце, АЦ Лъв, Майка - Скорпи Слънце, АЦ Дева - > Мога да прехвърля казаното с две ръце за тях.

С не много нюансиране - струва ми се, по един или друг начин, в един или друг период -> всеки би могъл да каже горенаписаното за всеки едни взети родители.

И изобщо, и въобще...
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #75 -: Март 17, 2012, 12:42:44 pm »
Дали мотивите за подобно поведение-сухар/либерал и къде се проявява като такъв имат значение? В представителите на всички зодии има  материалисти, идеалисти, непукисти и всякави други.
а къде ти е луната,тя не е ли по показателна за майчинството при жените

Все пак освен Уран, Сатурн също оказва осезателно влияние върху Водолеите. При много от тях консерва-либерал е следствие от редуването на тези две влияния, които обикновено не предизвикват вътрешни конфликти в самите водолеи :-)

Да, това имах предвид - някак се сменят тия две фази, може би затова съм останала с впечатление за "двойнственост", която трудно мога да си обясня на какво се дължи при тях.

пък и у дома влизат в ролята на родител ,авторитет,който възпитава,носи отговорности- затова е забележим сатурн като упр. на водолея
а с приятелите са си уран, там не са авторитети,а връзка тип- съмишленици по общи интереси, равнаправни, като критерия е забавление

различни роли,различни проявления

Във Везни на Асц. в опозиция С Лилит. :blink:
Не си падам по чувствените излияния.
В академията един мой преподавател казваше, че "момчетата трябва да се възпитават от мъже иначе се превръщали в евнуси" ;D
това е шега, но в нея има и истина.
Смятам, че възпитанието зависи от конкретното дете-по какъв начин ще подходиш, какво му е нужно, не какво му е приятно, какви способност има и да му помогнеш да ги развива..
Винаги съм се ръководела от това сина ми да се научи да "стои сам на краката си".Само тогава ще стигне където иска а не там където някой друг може.Ако не разчита най-вече на себе си никога няма да развие собствените си способности и вероятно ще стигне някъде другаде а не на желаното място.
Не мога да кажа със сигурност, но и момиче да имах вероятно пак не бих го глезила повече от необходимото. :blink:
Деспотизма никъде и в никоя сфера не е оправдан. Раждаш се да свършиш определени задачи а не да пречиш на другите.
За жалост всеки ден се сблъсквам с много повече безхаберни и ларж родители, отколкото с деспотични. И едните и другите си осакатяват децата.
« Последна редакция: Март 17, 2012, 12:53:13 pm от rossin »
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #76 -: Март 17, 2012, 01:46:20 pm »
Понеже не обичам голословни приказки и постоянно се преекспонира , а и често се приема лично...говорим за синастрията , като за нещо в пъти по-важно от натала...ще кажа няколко аспекти от синастрията с баща ми... :blink:
Негово слънце тригон с мой Юпитер.
Негов Меркурий отново тригон с моя Юпитер.
Негов Сатурн тригон мое Слънце и Меркурий.
Негов Юпитер съвпад мой Сатурн.
Или , ако погледнем реално...бихме казали , че връзката ни трябва да е била повече от перфектна... :blink:

В натала той имаше Каре на Марс и Юпитер...и на венера-сатурн....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #77 -: Март 17, 2012, 02:04:43 pm »
Изглежда много добре-как са ви осите

Много родители изглеждат тиранични в очите на децата си, въпреки, че за другите хора са ведри и усмихнати

*

abroad

• 2187
« Отговор #78 -: Март 17, 2012, 02:15:08 pm »
не споделям мнението за синастрията
проблемните зони са си очертани в нашия си хороскоп и някаква синастрия може да помогне за евентуалното им осъзнаване, не и за решаването им

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #79 -: Март 17, 2012, 02:21:27 pm »
Изглежда много добре-как са ви осите

Много родители изглеждат тиранични в очите на децата си, въпреки, че за другите хора са ведри и усмихнати

Така и не се сдобих с час на раждане...и не знам.
В моя случай...нещата са ясни... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците