Здравей Гост

Родителя водолей или наказанието на Уран

• 175 Отговора
  • 20030 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Родителя водолей или наказанието на Уран
« Отговор #100 -: Март 20, 2012, 08:45:49 am »
не споделям мнението за синастрията
проблемните зони са си очертани в нашия си хороскоп и някаква синастрия може да помогне за евентуалното им осъзнаване, не и за решаването им

Sinastriqta bi mogla da pokaje, koi problemni zoni partniorskite planeti 6te dokosnat.

V natala imam naranena Luna i vseki pyt, kogato tq e dokosnata ot partniorska planeta, az rabotq vyrhu Lunata si.  :blink: Partnioryt mi "pomaga" 4rez aspekta s negovata planeta. Partniorskite aspekti akcentirat rabotnite zoni.

напълно подкрепям с две ръце казаното от Дивна. Ни се учим, чрез другите хора да развиваме потенциала си. Една напрегната синастрия, толкова много може да черпи от енергията ни, за напасване на отношения, че неусетно може да ни дърпа назад и да спъва развитието ни. Обикновено това става, когато се налага чужда воля. Ако това стане, по-добре връзката да се прекъсне, защото човек не може да реализира потенциала си докрай.  Един мой познат казваше: "Грях ми на душата, но чак когато баща ми почина, аз успях да се почувствам човек."
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #101 -: Март 21, 2012, 08:56:05 pm »
Студени родители са Водолеите, децата не са от съществено значение за тях, могат с часове да си говорят с тях, но и не обичат да се натоварват с всекидневни грижи по тях.
Аз съм Лъв, и също не обичам да се занимавам с тяхното обгрижване денонощно, но пък компенсирам с топлота и нежност.
« Последна редакция: Март 21, 2012, 09:24:35 pm от Рая »

*

Papy

• 4343
« Отговор #102 -: Март 21, 2012, 09:20:16 pm »
Абе не е да не са от значение, просто рутината повечето от нас не я понасят

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #103 -: Март 21, 2012, 11:53:11 pm »
Студени родители са Водолеите, децата не са от съществено значение за тях, могат с часове да си говорят с тях, но и не обичат да се натоварват с всекидневни грижи по тях.
Аз съм Лъв, и също не обичам да се занимавам с тяхното обгрижване денонощно, но пък компенсирам с топлота и нежност.

Две думи...,а цялата истина в тях...Простичко и ясно...,а толкова много се изписа... :blink:
НЯМА НИЩО ПО-ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО ОТ РОДИТЕЛЯ ПОДВЛАСТЕН НА УРАН.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #104 -: Март 21, 2012, 11:53:48 pm »
Студени родители са Водолеите, децата не са от съществено значение за тях,

могат с часове да си говорят с тях, но и не обичат да се натоварват с всекидневни грижи по тях.

Брех, брех, брех, тежки думи от устата на един Лъв.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #105 -: Март 21, 2012, 11:57:57 pm »

могат с часове да си говорят с тях, но и не обичат да се натоварват с всекидневни грижи по тях.

Няма тежки и леки думи...има просто думи... ;D
Човек е силен когато не приема нещата лично.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #106 -: Март 22, 2012, 01:05:10 am »

Две думи...,а цялата истина в тях...Простичко и ясно...,а толкова много се изписа... :blink:

Потвърждавам на 100%, бащата на дъщеря ми е слънчев водолей, който от 16 години не се е поинтересувал от нея. Дори не съм си направила трyда да му погледна картата, за нас той не съществува, както и ние за него. Ако някои има желание да прави карта, датата е 08. 02. 1948  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #107 -: Март 22, 2012, 05:51:42 am »
Дани, бащата на дъщеря ми и той като бащата на твоята дъщеря. Може вече и да не си я спомня.  :-[ Лъвско Слънце е, не е водолейско. За безотговорен родител не мисля, че Слънце е виновник.

Мисля, че Сатурн може да ни даде сведение за родителя баща. За безотговорен от моите лични наблюдения е баща със Сатурн в Овен. Бившият ми е с тази позиция, а и всички мъже, които познавам със Сатурн в шут или зарязват децата си или никога не са готови да станат бащи.
« Последна редакция: Март 22, 2012, 05:57:01 am от Divna »

« Отговор #108 -: Март 22, 2012, 06:47:19 am »

аз пък познавам родители Водолей дето живеят заради децата си,те са техните най -добри приятели,давайки им свобода и любов,дай боже всеки му :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #109 -: Март 22, 2012, 07:30:17 am »

Трябваше да уточня, че говоря за мъжете със Слънце във Водолей. Познавам доста водолеи и смея да твърдя, че дори те самите да не осъзнават, наистина им липсва топлота във взаимоотношенията с децата.

Бащата на децата ми и докато живеехме заедно, и сега оставя цялата отговорност по отглеждането и възпитанието на мен. Като се присети, че има деца ги отрупва с подаръци и ги води по разходки, като им се насити, отново ми ги връчва и не се сеща за тях седмици наред.
От друга страна един мъж Водолей прие децата ми без проблем, дори чрез тях спечели сърцето ми. Не съм срещала друг мъж, който да се вълнува толкова много от деца, които не са негови биологични, за повечето мъже, те са проблем.
И се чудя кое е по-типичното поведение за един Водолей?

За жените Водолеи като майки, мога да посоча сестра ми като пример - много е строга, изискваща, несъобразяваща се с мнението на детето и налагаща се.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #110 -: Март 22, 2012, 07:31:39 am »

и по-непредсказуемо!!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #111 -: Март 22, 2012, 07:55:46 am »
МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ПОСТРАДАЛИТЕ!  Голяма рана са ви нанесли. Това не се преодолява лесно, особено ако имаш ранено Слънце. Проблемът се прехвърля във взаимоотношенията с мъжете. :25:

Рая, майка ми - Лъвица, ме е хвърлила на баба ми на 8 месечна възраст да ме отглежда на село. И така докъм предучилищна възраст. Лъвицата когато е в настроение и хоро да и играеш на главата, а цялата къща да е на вили и на могили въобще няма да и направи впечатление, но ако не е в настроение, да не си и пред погледа. 

Мъжът ти, горкичкия, прости му, недей настройва децата срещу него-особено, ако са момчета. Всяко дете иска да идеализира баща си. Мъжът ми е с Асцендент Водолей - изключително грижовен до втръсване беше - непрекъснато целуваше дъщеря ни по челото да не би да е вдигнала температура. :rolf:

*

Divna

• 2478
« Отговор #112 -: Март 22, 2012, 08:10:10 am »
За една лъвица е от значение да има достатъчно свободно време. Тя рано се отделя от децата си, с претекс, че е супер ангажирана, а причини винаги намира, които да са достойни за дълбоко уважение.  :blink: Приятелките ми в БГ бяха все лъвици и всичките си дадоха на бабите да им отглеждат децата.
Майка ми е Дева и не е ангажирала нито един ден бабите ми с нас, въпреки че и двете бяха пенсионерки. Аз съм Дева и също не съм ангажирала нито моите, нито на бившия ми родителите да гледат децата ми. За мен със сестра ми имаше ясли и детски градини, за моите деца също. Абе с една дума ранно социализиране.  :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #113 -: Март 22, 2012, 08:12:16 am »
Стела, никога по никакъв начин не съм настройвала децата срещу него, дори когато на мен много ми е тежало от неговото отношение към тях. По всякакъв начин се опитвам да го направя съпричастен към случващото се с тях, въпреки че той е далеко и единственият му контакт с нас е по телефона.
Лъвовете имаме много кусури, но сме благородни и прощаваме бързо.
Аз никога не съм се грижила изцяло сама за децата си, и си признавам, че няма да понеса денонощно да съм с тях, и да нямам време за себе си и моите интереси. Не мога да се откажа от работата си, от заниманията си, забавленията си.
Но пък компенсирам с топлота, разбиране, мотивиране и финансова обезпеченост. Аз съм амбициозна майка и постоянно надъхвам децата си да се развиват и да се борят, за да успеят в живота.
Луната ми е Телец, и когато съм под нейно влияние се превръщам в техен слуга - готвя до припадък любимите им неща, сервирам им, глезя ги. Много ги целувам и прегръщам.

Дивна, много си права, но не мисля, че това ме прави лоша майка. Децата ми много ме обичат и са много привързани към мен, и е добре за тях, че не са свикнали "постоянно да са до полата на майка си".
« Последна редакция: Март 22, 2012, 08:20:39 am от Рая »

*

Divna

• 2478
« Отговор #114 -: Март 22, 2012, 08:16:46 am »
Рая, на каква възраст бяха децата ти, когато баща им ви напусна?

*

Stella

• 7765
« Отговор #115 -: Март 22, 2012, 08:17:33 am »
За една лъвица е от значение да има достатъчно свободно време. Тя рано се отделя от децата си, с претекс, че е супер ангажирана, а причини винаги намира, които да са достойни за дълбоко уважение.  :blink: Приятелките ми в БГ бяха все лъвици и всичките си дадоха на бабите да им отглеждат децата.
Майка ми е Дева и не е ангажирала нито един ден бабите ми с нас, въпреки че и двете бяха пенсионерки. Аз съм Дева и също не съм ангажирала нито моите, нито на бившия ми родителите да гледат децата ми. За мен със сестра ми имаше ясли и детски градини, за моите деца също. Абе с една дума ранно социализиране.  :blink:

Гледала съм детето си от бебенце до 3 годишна възраст. Не съм ходила на работа. Моята дъщеря не е посещавала  ясли и детски градини. Тя е най-гушканото бебе. Не съм давала на свекърва ми дрешките да и изпере, макар, че живеехме заедно. Ревнувах си я и предпочитах сама да полагам грижи. Но с възрастта започнах да я отделям от себе си, за да става самостоятелна и за да си стъпи здраво на краката. Но тя си е Девичка и е практична, предпочита да разчита на себе си и на собствените си сили. А аз насърчавам това.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #116 -: Март 22, 2012, 08:25:49 am »
Рая, на каква възраст бяха децата ти, когато баща им ви напусна?

Това се случи миналата година. Нещата между нас не са толкова прости, историята за раздялата е дълга, но е факт, че взаимоотношенията ни бяха ужасни.
На 7 и 5 години бяха.
« Последна редакция: Март 22, 2012, 08:40:13 am от Рая »

*

Divna

• 2478
« Отговор #117 -: Март 22, 2012, 08:38:03 am »
Най-трудно е да си родител. Много от хората си мислят, че са подготвени за това, че е вътрешен инстикт и т.н. Родителите правим много често грешки, за съжаление, за които плащат винаги децата ни. Едно дете до 4 години не бива да има емоционален стрес /смяна на местоживеене, проблеми в семейството, често родителите се развеждат, когато децата са много малки ... ). След като пораснат тези деца имат емоционална несигурност, която никак не помага.
Работя с много деца. Най-малкото в момента ми е на 3 годинки (русначе). Сприра да говори изведнъж. Родителите са в паника. Нямат никаква идея, че емиграцията е можела така да се отрази на детето им. А казват, че колкото е по-малко детето, толкова е по-лесно да се интегрира.
Много случаи имам с малки дечица, с отклоняване на поведението поради проблеми в семейството или смяна на местоживеенето. Но родителите не са виновни, а се винят за съжаление често и то сурово. Хората все по-маллко и по-малко са подготвени за родители.

*

Stella

• 7765
« Отговор #118 -: Март 22, 2012, 09:03:31 am »

Работя с много деца. Най-малкото в момента ми е на 3 годинки (русначе). Сприра да говори изведнъж. Родителите са в паника. Нямат никаква идея, че емиграцията е можела така да се отрази на детето им. А казват, че колкото е по-малко детето, толкова е по-лесно да се интегрира.

Горкото, то сигурно е в стрес, че не чува родния си език наоколо.

*

Divna

• 2478
« Отговор #119 -: Март 22, 2012, 09:21:29 am »

Горкото, то сигурно е в стрес, че не чува родния си език наоколо.

Тъжно е, дори и да му говориш на матерния език (говоря му само на руски). Нямах опит с толкова малки дечица. Иначе всяка година имам поне два приемни класа с деца чужденци. Трудно им е и много стресово особено през първите 6 месеца. Най-лесно преодоляват езиковата бариера испаноговорящите, а най-трудно китайчета и русначета.