Лили и аз съм като теб, много обичам иронията и самоиронията, имам Меркурий опозиция Плутон (телец - скорпион), особено черният и циничният хумор.
И аз съм с опозиция Меркурий/Плутон, освен това Плутон попада в мидпойнта Слънце/Меркурий.
Моят хумор може да бъде различен - и черен, и свеж, и ироничен, и фин, и пиперлив...
Дебелашки и просташки шеги не обичам, иначе си падам по леко пиперливи, умерено цинични, стига да не са обидни и унизителни. Не понасям и лигави шеги.
Най ми е тъп американският и японският хумор. Гледала съм техни скечове и винаги се чудя къде трябва да се смея.
Ако трябва да разгледаме хумора астрологично, на първо място го свързвам с Меркурий, Луна и Юпитер.
Слънчевият хумор е ведър, зареждащ, в основата му стои радостта от живота.
Индийците свързват с чувството за хумор и Венера, ако е силно поставена в хороскопа (по сидерал).
Сатурн и Плутон дават саркастичен, жлъчен, хаплив хумор.
Юпитер - забавен, весел, директен, но понякога дебелашки, нетактичен, циркаджийски.
Уранианското чувство за хумор може да бъде ексцентрично, понякога трудно го разбират.
Сатурнианци най-трудно се шегуват със себе си, много са чувствителни към критика, но някои от тях могат да се отличават с много фин и интелигентен хумор. Изключително рядко обаче успяват да прескочат бариерата на егото си - може и да харесват хумора и шегите, но да не са за тяхна сметка.