Здравей Гост

Да (не) харесваш някого заради картата му

• 98 Отговора
  • 15068 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Да (не) харесваш някого заради картата му
« Отговор #20 -: Март 30, 2012, 03:59:38 pm »
Нали битува схващането, че хората с големи тригони в картите си са късметлии и с по-малко усилия постигат това, което желаят ?

*

Divna

• 2478
« Отговор #21 -: Март 30, 2012, 04:04:39 pm »
Щом това ви прави доволни и щастливи, нямам нищо против да обсъждате негативното проявление и недостатъците на така наречените "положителни аспекти".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 30, 2012, 04:06:21 pm »
Нали битува схващането, че хората с големи тригони в картите си са късметлии и с по-малко усилия постигат това, което желаят ?

При мен със сигурност не важи, макар че отстрани не знам как може да изглежда.  :-\
В интерес на истината имам сериозни подозрения  ;D, че отстрани изглеждам късметлийка и сякаш постигам всичко с лекота и без много зор. Само аз си знам какви усилия ми коства и каква е цената на всеки малък успех, на всяка една крачка напред (имайки предвид какъв е бил "стартът"  :lol:).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Март 30, 2012, 04:09:15 pm »

Къде го пише това? :-\
Няма такова нещо...
Големите тригони дават защита и късмет...,но нищо не идва даром в живота...дори и късмета. И за него трябва да си бутнеш задника...,за да се случи нещо...Ако седим на едно място рискуваме да станем неподвижни...А късмета не е константна величина.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #24 -: Март 30, 2012, 04:10:35 pm »
Омързеливят се според мен планетите в големите тригони, наистина. Липсва желание за промяна при такива хора, все си остават същите, правят си някакви козметични промени много, не бъркат до дъно да видят какво имат като потенциал. Поне на едната планета, която участва, трябва да й се рита задника я с някой квадрат, я с някоя опозиция - тогава и трите страни на тригона подскачат като попарени и спомагат за отработката на аспекта. Определено мисля хората с такива конфигурации са повече късметлии и нещата идват при тях по-лесно, но честно казано, хармонични аспекти като секстили и тригони не отключват толкова много енергия, колкото напрегнатите. Аз съм си свикнала със силната ракия на квадрати и опозиции и имам повече проблеми с тригончетата и секстилчетата като отработка и приложение или по-скоро ... забелязването на смисъла от тях.  ;D
Предубедена съм за карти, в които виждам много планети в Близнаци, иначе, но странното е, че в повечето случаи оставам приятно изненадана. Което не ми пречи да оставам предубедена.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Март 30, 2012, 04:14:36 pm »
Щом това ви прави доволни и щастливи, нямам нищо против да обсъждате негативното проявление и недостатъците на така наречените "положителни аспекти".

Колкото повече изследвам толкова повече установявам, че думите положително и отрицателно нямат място в астрологията...Не случайно доста често употребявам напоследък с "мек" и "твърд" аспект.
Тригоните са последователност от едни предхождащи ги аспекти....0,20,30,36,40,45,51,72,80,90,100,102,108,120...Или докато стигнем до тригона и неговата реализация се изисква много работа...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #26 -: Март 30, 2012, 04:19:34 pm »

Къде го пише това? :-\
Няма такова нещо...
Големите тригони дават защита и късмет...,но нищо не идва даром в живота...дори и късмета. И за него трябва да си бутнеш задника...,за да се случи нещо...Ако седим на едно място рискуваме да станем неподвижни...А късмета не е константна величина.

Така съм чувала, а и съм го наблюдавала в няколко карти. Другото е ясно - просто при някои хора им се получават по-лесно нещата.

*

Divna

• 2478
« Отговор #27 -: Март 30, 2012, 04:26:11 pm »

Колкото повече изследвам толкова повече установявам, че думите положително и отрицателно нямат място в астрологията...Не случайно доста често употребявам напоследък с "мек" и "твърд" аспект.
Тригоните са последователност от едни предхождащи ги аспекти....0,20,30,36,40,45,51,72,80,90,100,102,108,120...Или докато стигнем до тригона и неговата реализация се изисква много работа...

Въпрос на личен избор е с каква терминология ще боравим, наричайки видовете аспекти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Март 30, 2012, 05:05:01 pm »

Въпрос на личен избор е с каква терминология ще боравим, наричайки видовете аспекти.

Разбира се , че е въпрос на избор терминологията...Споделям усещанията си към аспектите и мисля...,че това е едно от важните неща в астрологията- споделянето! ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #29 -: Март 30, 2012, 05:09:59 pm »

Разбира се , че е въпрос на избор терминологията...Споделям усещанията си към аспектите и мисля...,че това е едно от важните неща в астрологията- споделянето! ;)

Syglasna sym!  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Март 30, 2012, 06:27:11 pm »

Случи ми се...Получих картата дълго след като  бях встъпила вече във връзката... :P

по-интересно е обратното- виждаш карта- не те кефи- виждаш човека- кефи те
и обратно?

Не ми се е случвало...никога. :unsure:

На мен ми се е случвало обратното - гледаш картата и те кефи, а след като се срещнеш с човека на живо, се разочароваш от това, което стои насреща. Най-често такова разминаване съм виждала при онези с многото тригони и секстили.  ;D

Имам астрален Близнак. не му знам домификацията, обаче е роден точно на моята дата. Като го видях щях да падна. Мъж от типа "селски Бег". Заварчик, ли беше, кранист ли беше, всъщност няма никакво значение. Отнасяше се с леко ехидно пренебрежение към образованите жени, което давеше в алкохол.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Март 30, 2012, 06:32:50 pm »

Случи ми се...Получих картата дълго след като  бях встъпила вече във връзката... :P

по-интересно е обратното- виждаш карта- не те кефи- виждаш човека- кефи те
и обратно?

Не ми се е случвало...никога. :unsure:

На мен ми се е случвало обратното - гледаш картата и те кефи, а след като се срещнеш с човека на живо, се разочароваш от това, което стои насреща. Най-често такова разминаване съм виждала при онези с многото тригони и секстили.  ;D

Имам астрален Близнак. не му знам домификацията, обаче е роден точно на моята дата. Като го видях щях да падна. Мъж от типа "селски Бег". Заварчик, ли беше, кранист ли беше, всъщност няма никакво значение. Отнасяше се с леко ехидно пренебрежение към образованите жени, което давеше в алкохол.

Хаха, през лятото и аз се срещнах с астралния си близнак, роден на моята дата, същата година.
Е, моят е юристконсулт и адвокат  ;D, но хич не останах очарована от държането му... Асцендентите ни са в срещуположни знаци, неговата Луна попада в предходния знак, последния градус на Близнаци.

Мазен тип, много говори и послъгва. Не спираше да се хвали и да говори за себе си (Юпитер в първи дом  ;D).
Не се посвени да ми предложи една "схема", не го взех насериозно и оттогава ми се сърди.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Март 30, 2012, 06:37:57 pm »
Аз най-близкото, което имам с астрален близнак, е един пич, с който имаме 2 или 3 години разлика, вече не помня, не си говоря редовно с него, но е с моя слънчев знак (по градуси вече се разминава), пак меркурий в Рак, пак Венера и Марс в лъв в 11, пак същите опозета от Уран и Нептун към Слънцето и Мерка. Луната пак земна (Дева, моята е Коза) във воден дом и сме и същия асцендент. Имаме много допирни точки откъм неща, които са се случили в живота ни, какво харесваме, какво - не и т.н, като цяло - доволна съм.  ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Март 30, 2012, 06:44:05 pm »
Гала ми е почти астрален близнак, но нейната Луна е в Овен, а асцендентът и е в Дева. И двете имаме заточен Меркурий, но тя говори много бързо и има холеричен темперамент, който аз не мога да изтрайвам много-много. А аз съм сангвиник - асцендентът ми е Стрелец с екзалтирал Юпитер. Странната разлика между нас двете е в начина на комуникация и говорене. нали Меркурий отговаря за това? А в същност се оказва, че луната също има значение. При Гала си личи огнената луна в общуването и говоренето.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Март 30, 2012, 06:47:03 pm »
Най-много й личи,като не харесва някой гост  :blink:

« Отговор #35 -: Март 30, 2012, 10:21:01 pm »
Не, никога не си съставям мнение за даден човек по картата му и аспектите в нея. Няколко приказки с него (дори и във форум) и ми е ясен. После, от астрологично любопитство, бих погледнала за съответствия между мнението ми за него и клишетата в астрологията.

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Март 30, 2012, 10:22:32 pm »
Не, никога не си съставям мнение за даден човек по картата му и аспектите в нея. Няколко приказки с него (дори и във форум) и ми е ясен. После, от астрологично любопитство, бих погледнала за съответствия между мнението ми за него и клишетата в астрологията.

Наистина ли по приказки във форум можеш да си съставиш мнение?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Март 30, 2012, 10:25:51 pm »
Наистина ли по приказки във форум можеш да си съставиш мнение?

Преди и аз така си мислех, но друго е живият контакт (понякога крие изненади  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Март 30, 2012, 10:29:32 pm »
Мога, всеки може и почти всеки го прави. Това не гаранция, че съответства на действителността, както каза Лили. Съзнателно или не поставяме етикети на всичко и всеки. Така работи мозъкът, по-лесно му като систематизира нещата в категории. Но мисленето в категории има и ограничаващо действие.

*

Papy

• 4343
« Отговор #39 -: Март 30, 2012, 10:31:00 pm »
Мога, всеки може и почти всеки го прави. Това не гаранция, че съответства на действителността, както каза Лили. Съзнателно или не поставяме етикети на всичко и всеки. Така работи мозъкът, по-лесно му като систематизира нещата в категории. Но мисленето в категории има и ограничаващо действие.
Съгласна за етикетите, несъгласна за форумното писане
Аз каква съм-ще си призная, ако познаеш