Здравей Гост

Да (не) харесваш някого заради картата му

• 98 Отговора
  • 15007 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Да (не) харесваш някого заради картата му
« Отговор #40 -: Март 30, 2012, 10:35:54 pm »
Не зная дали писането издава, по-скоро начинът на комуникация.
Но когато сме в група, вкл. и във форумно общество, сработват определени защити. Невинаги успяваме да четем между редовете, понякога избързваме с оценката на даден тип поведение, ако не сме наясно какво го обуславя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #41 -: Март 30, 2012, 10:38:15 pm »
Аз не казвам, че нищо не си личи, а точно че не е пълна картинката, което е по-опасно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Март 30, 2012, 10:41:52 pm »
Аз не казвам, че нищо не си личи, а точно че не е пълна картинката, което е по-опасно

И можем да си създадем погрешно впечатление, ако преценяваме човека само по начина, по който пише, а той също може да е поза при определени обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #43 -: Март 30, 2012, 10:44:04 pm »
Значи във форума се представяш за нещо, различно от това, което си извън него. Така ли да го разбирам? Затова няма теоритичен шанс да позная?
Средно напориста и доста самоуверена, с чувство за хумор. В последствие погледнах картата ти - Слънце и Луна в същите знаци като при мен. Учудих се, защото си доста по-самоуверена от мен. Явно на мен нещо ми липсва. ;D

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #44 -: Март 30, 2012, 10:46:18 pm »
Значи във форума се представяш за нещо, различно от това, което си извън него. Така ли да го разбирам? Затова няма теоритичен шанс да позная?
Средно напориста и доста самоуверена, с чувство за хумор. В последствие погледнах картата ти - Слънце и Луна в същите знаци като при мен. Учудих се, защото си доста по-самоуверена от мен. Явно на мен нещо ми липсва. ;D

или имаш в повече  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
« Отговор #45 -: Март 30, 2012, 10:48:00 pm »
Средно напориста и самоуверена, с чувство за хумор. В последствие погледнах картата ти - Слънце и Луна в същите знаци като при мен. Учудих се, защото си доста по-самоуверена от мен. Явно на мен нещо ми липсва. ;D

Не се представям за нещо различно-въпросът не беше подвеждащ, права си, но това може да се каже за почти всеки средностатистически човек
А теб-едва ли ти липсва нещо, сигурно имаш повече водни от мен

« Отговор #46 -: Март 30, 2012, 10:50:09 pm »
Само Юпитер във воден знак. Обаче Венера (в 12-ти дом) ми е под удара на квадрат от Сатурн. Все си мисля, че оттук идва работата.

*

Papy

• 4343
« Отговор #47 -: Март 30, 2012, 10:52:46 pm »
Само Юпитер във воден знак. Обаче Венера (в 12-ти дом) ми е под удара на квадрат от Сатурн. Все си мисля, че оттук идва работата.
Възможно е, но тая квадратура може да работи за теб
Нали виждаш, че моята е квадрат плутон-не е съвсем същото, ама пак си иска...труда

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #48 -: Март 31, 2012, 01:34:56 am »

Да, забавно бе как преди време се срещнах на живо с една съфорумка(за по-старите потребители не е тази, за която първо ще си помислите, но и не мисля да я назовавам ;D), и когато си бях направил срещата закъснях с 5 мин., но я бях предупредил, и в последствие ми се обясни как минал някой, който олицетворявал чалга културата в БГ(не знам защо) и си е помислила, че това съм аз, и била на много малко да си тръгне. При което аз бях озадачен и попитах: "Добре, как така помисли еди си кой рандом , който е минал за мен, като дори не ме знаеш как изглеждам, нито ме познаваш?", при което не успях да получа конкретно адекватен отговор, но ми се каза в последствие, че определено мнение е изградено от постовете ми във форума(не слушам конкретно този стил музика, нито съм правил някакви форумни признаци за подобно нещо), като се определят и конкретни личностни качества, както и имаше изградени предразсъдъци, чрез трети лица за хората от града, от който съм, при което аз реших да си спестя труда.
Едно е мнение все пак, друго е без личен опит да си правиш "реални" проекции, и дори да се замисляш да провалиш уговорка само поради това, че имаш форумни съмнения, още повече щом е вече преценено и прието да бъде осъществена. Някак поне на мен не ми изглежда готино. ;D 

Разбира се всеки има предразсъдъци, но тук става въпрос за същностни проблеми, които нямам желание да коментирам, но това все пак не означава, че е нужно да се съставя "обективно" мнение. В последствие сбърканата първоначална форумна "представа" до колкото разбрах не е била оправдана.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #49 -: Март 31, 2012, 02:29:59 am »
Между другото изявявам желание да ви поздравя със снимка от личната ми колекция. ;D

Не знам, аз съм просто завладян. 

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #50 -: Март 31, 2012, 02:52:45 am »
cool  ;D ..

Аз едно не разбирам, каква е целта на една поза да кажем в един тематичен форум ? /Участвам в много други и ми е интересно :)/ .

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #51 -: Март 31, 2012, 03:15:04 am »
Аналитичната дисекция с лепене на етикети и прехвърляне на концепции е смехотворно като капацитет спрямо директната опитност (валидно не само в рамките на конкретната тема). И без това умът е достатъчно мисловно пороен и способен да разкалва.

И все пак, ако някой практикува "харесване по карта", то му предлагам да се почерпим с хубав сладолед, когато се затопли - аз ще ям сладолед, а той/тя ще говори за сладоледа и ще описва що е то.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #52 -: Март 31, 2012, 03:59:04 am »
Последните 3 поста на мъже... ;D
Девойки...има надежда...в астрологията.... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #53 -: Март 31, 2012, 04:05:38 am »
cool  ;D ..

Аз едно не разбирам, каква е целта на една поза да кажем в един тематичен форум ? /Участвам в много други и ми е интересно :)/ .

И аз не разбирам защо трябва хората да се затриват и отново да се преоткриват, да губят себе си после да се търсят, както и защо е нужно винаги "да се пее старата песен на нов глас", но това се случва.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #54 -: Март 31, 2012, 04:24:05 am »

Да, забавно бе как преди време се срещнах на живо с една съфорумка(за по-старите потребители не е тази, за която първо ще си помислите, но и не мисля да я назовавам ;D), и когато си бях направил срещата закъснях с 5 мин., но я бях предупредил, и в последствие ми се обясни как минал някой, който олицетворявал чалга културата в БГ(не знам защо) и си е помислила, че това съм аз, и била на много малко да си тръгне. При което аз бях озадачен и попитах: "Добре, как така помисли еди си кой рандом , който е минал за мен, като дори не ме знаеш как изглеждам, нито ме познаваш?", при което не успях да получа конкретно адекватен отговор, но ми се каза в последствие, че определено мнение е изградено от постовете ми във форума(не слушам конкретно този стил музика, нито съм правил някакви форумни признаци за подобно нещо), като се определят и конкретни личностни качества, както и имаше изградени предразсъдъци, чрез трети лица за хората от града, от който съм, при което аз реших да си спестя труда.
Едно е мнение все пак, друго е без личен опит да си правиш "реални" проекции, и дори да се замисляш да провалиш уговорка само поради това, че имаш форумни съмнения, още повече щом е вече преценено и прието да бъде осъществена. Някак поне на мен не ми изглежда готино. ;D 

Разбира се всеки има предразсъдъци, но тук става въпрос за същностни проблеми, които нямам желание да коментирам, но това все пак не означава, че е нужно да се съставя "обективно" мнение. В последствие сбърканата първоначална форумна "представа" до колкото разбрах не е била оправдана.

Тъжнооо...звучи тъжно. :blink:

Ех тези пеперуди...за трети път..тази нощ! :blink: И тази беше със звук на стършел....  ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Март 31, 2012, 10:18:06 am »
Стига с глупостите-кой на кой съскал, кого помислили за чалгаджия-голям пр*з-нали после се е променила представата

То човек се случва да се излъже очи в очи с друг, какво остава за карта/форум

И все пак...като видите плутон-венера-ауууу
Аз вчера като видях сатурн-венера/луна-и аз така
Хората сме едни...субективисти

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Март 31, 2012, 10:49:10 am »
Да, забавно бе как преди време се срещнах на живо с една съфорумка(за по-старите потребители не е тази, за която първо ще си помислите, но и не мисля да я назовавам ;D), и когато си бях направил срещата закъснях с 5 мин., но я бях предупредил, и в последствие ми се обясни как минал някой, който олицетворявал чалга културата в БГ(не знам защо) и си е помислила, че това съм аз, и била на много малко да си тръгне.

Крис, ти олицетворение на чалга културата си?
Това е най-голямата глупост, която някога съм чувала. И ми е интересно въз основа на какво е направено такова заключение за теб при все това, че във форума не демонстрираш "чалга стил" (каквото и да означава това).

А после ми кажете, че нямало псевдоинтелектуални пози тук.  ;D ;D ;D

Тъжнооо...звучи тъжно. :blink:

Да се смееш ли, да плачеш ли?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #57 -: Март 31, 2012, 10:49:24 am »

И все пак, ако някой практикува "харесване по карта", то му предлагам да се почерпим с хубав сладолед, когато се затопли - аз ще ям сладолед, а той/тя ще говори за сладоледа и ще описва що е то.
И е така и не е така-ти веднъж като го изядеш тоя сладолед, после ще можеш да го опишеш, нали така?
Ако имаш 100 човека, които познаваш, и в 50 от картите виждаш марс съвпад уран, 101-я с марс съвпад уран вече ти е ясно колко е агресивен
Тя цялата астрология е такава наука-емпирична

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Март 31, 2012, 10:55:14 am »
Цитат на: Lillie

А после ми кажете, че нямало псевдоинтелектуални пози тук.  ;D ;D ;D

Естествено, че има-дори и да беше най-крайния фолкаджия, това не го прави лош астролог, дори и да е лош астролог, нали сме тук, за да учим
Факта, че има лагери във форума, и те нападат, само защото проявяваш симпатия към другия лагер, нищо че си нов и не си участвал в каквито и да е дразги, говори, че не е високо интелектуална средата

« Отговор #59 -: Март 31, 2012, 11:26:45 am »

Ако имаш 100 човека, които познаваш, и в 50 от картите виждаш марс съвпад уран, 101-я с марс съвпад уран вече ти е ясно колко е агресивен
Тя цялата астрология е такава наука-емпирична
аха, и ти се наемаш да поставиш в рамките на агресивност един непредсказуем съвпад на уран,много смело,но не би :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...